DLSZ+

DLSZ+

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2017. augusztus 20-án, Nemzeti Ünnepünk alkalmából vezette be és adományozta oda első alkalommal a DLSZ PLUSZ díjat, amit az a személy (játékos, néző, szurkoló, támogató, sportvezető) vagy csapat kaphat, aki az adott sportnapon extra teljesítményt nyújt, vagy viselkedésével, hozzáállásával esetleg példaértékű cselekedetével rászolgál erre az elismerésre.

Természetesen ez a díj nem kerül mindig átadásra, hiszen ahogy a bevezetőben írtuk, csak különleges esetekben ítéljük oda. Azonban az augusztus 20-án megrendezett sportnapon - az eseményt megmentő sportvezető Zemankó Zoltán méltán kapta meg ezt a kitüntető elismerést. A labdarúgó szövetség vezetői (és a sportnap szervezői) a DLSZ PLUSZ különdíjat tehát át is adták Zemankó Zoltánnak, aki gyors és hatékony intézkedéseivel megmentette a rendezvényt.

Nagyon örülök annak, hogy Dunaújváros mindig is lüktető sportélettel büszkélkedhetett. Így van ez napjainkban is, akár a professzionális, akár a szabadidős sportról beszélünk. Külön öröm számomra, hogy a Dunaújváros MJV önkormányzata szívügyének tekinti az egészséges életmódra nevelést, a sportot és annak támogatását. A szabadidős sportok közül a legnagyobb bázissal a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendelkezik. Hétről-hétre mutatnak alternatívát a fiatalok számára, ha a mozgás öröméről van szó. Ilyen volt az Augusztális keretein belül megrendezésre kerülő Strandfoci kupa, amely a rossz idő miatt ebben az évben teremben zajlott. A korábbi években én is szívesen versenyeztem, azonban ebben az évben nézőként voltam jelen a lelátón. Csalódnom így sem kellett, hiszen remek mérkőzéseket láthattam és a Dunaújvárosi Egyetem fiatal futsalosai is jól szerepeltek a megmérettetésen. A rendezvény megvalósulásában nyújtott segítségért a kupa szervezői díjjal kedveskedtek (DLSZ+ díj) amit ezúton is köszönök. De szeretném megköszönni Budai János Úr közbenjárását is, hogy az egyetemen valóban méltó helyen kerülhetett megrendezésre az esemény. Remélem jövőre ismét találkozunk.

- Zemankó Zoltán a Dunaferr DUE Renalpin Futsal Club operatív vezetője

Jelenlegi hely