I. Adventi Foci Kupa "Érted is Vagyunk!"

I. Adventi Foci Kupa "Érted is Vagyunk!"

Esemény ideje: 
2017. december 16. szombat 10:15
Oszd meg másokkal!

Érted is Vagyunk 2017. december 16. Dunaújváros

2017. december 16-án a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség első alkalommal rendezte meg az I. Adventi „Érted is vagyunk!” jótékonysági Foci Kupát a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az „Útkeresés” Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkáját kívánta segíteni a szövetség ezzel a sporteseménnyel. A civil segítő szervezet Dunaújvárosban és a dunaújvárosi járás területén nyújtja szolgáltatásait a szociálisan rászoruló családoknak. A tornán 24 kisgyerek vett részt. A  7-17 év közötti gyermekeket Boross Balázs, a Családok Átmeneti Otthonának csoportvezetője irányított a nap folyamán. A jótékonysági torna 10 órakor, a karácsonyfa közös feldíszítésével indult.

Adventi Foci Kupa Dunaújváros DLSZ 2017

Ezután 3 csapatra osztva mérették meg magukat a gyermekek. Vidám, gólokban gazdag küzdelmeket láthattunk, melyből a „Fakabát Mini” csapata került ki győztesen, megelőzve a „Fürge Róka Lábak” és a „Szuper Menők” elnevezésű formációkat. Természetesen, a mérkőzések után megérkeztek a karácsonyi bejglik és a kürtöskalácsok is, amiket a Széchényi Pékség, illetve a Kürtős Műhely biztosított. A remek hangulatban zajló eredményhirdetés után, a gyermekek megkapták ajándékaikat, amiket előzőleg Boross Balázzsal egyeztettek le a szervezők, így nagy volt az öröm, amikor a gyerekek átvehették az áhított focilabdát, súlyzót, vagy éppen kosárlabdát. Vidám mosolyok, csillogó szemek jellemezték az I. Adventi Foci Kupát, amelyre jövőre is szeretettel várja a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a gyermekeket.

Adventi Foci Kupa DLSZ 2017

Boross Balázs Családok Átmeneti Otthona Dunaújváros (csoportvezető): Köszönettel tartozunk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkatársainak, hogy megszervezték intézményünk gyermekei részére az Adventi Labdarúgó Kupát. A program többről szólt, mint egy egyszerű kispályás torna. A gyerekek megtapasztalhatták milyen egy csapat tagjának lenni, egy célért, egymásért küzdeni, ismeretlenekből barátokat csinálni. Egyszerre szólt a sportról, ünnepről, összetartozásról és példamutatásról. A mérkőzések során a gyerekek nagy odaadással őszintén küzdöttek a végső győzelem megszerzéséért. Izgatottan várták az eredményhirdetést és az ajándékosztást. Nagy örömmel fogadták a DLSZ munkatársai által összeállított ajándékcsomagot.  Majd izgatottan nézték végig az Old Boys kupa mérkőzéseit.  Köszönetet szeretnénk mondani a Old Boys Kupán résztvevő csapatok tagjainak, hogy nagy türelemmel állták a gyermekek rohamát, számoltalanul osztották az autogramokat és fényképezkedtek a gyerekekkel.  Farkas Viktort különösen a szívükbe zárták.

Adventi Foci Kupa DSLZ 2017

Programról a DLSZ+ díját kapó kislány többiek nevében is elmondta milyen volt számukra a programon részt venni. Nagyon jól érezték magukat az eseményen. Sok kedves emberrel találkoztak, többek között Nikiék és Viktor. Nagyon tetszett nekik a karácsonyfa. Finomak voltak az ételek. Mindenkinek ajánlják a programot, mert szép és jó időtöltés ott lenni. Remélik jövőre is részt vehetnek. Magas színvonalam megrendezett eseményen vehetünk részt a gyerekekkel. Köszönjük Kalácska Andrásnak, Tóth Imrének, Szűcs Viviennek, Petrás Gábornak és Dénes Nikolettnek a lehetőséget, hogy egy focikupán részt vehettünk. Gratulálunk a Győzteseknek és a díjazottoknak.

Adventi Foci Kupa DLSZ 2017

Petrás Gábor a DLSZ főtitkára: Szövetségünk egyik rendezvényszervezője, Dénes Nikolett vetette fel, hogy szervezzük meg ezt a tornát, s miután úgy határoztunk, hogy ezt megtesszük, rengeteget dolgozott azért, hogy ez a torna létre is jöhessen. A kupa előtt minden gyermeket megkérdeztünk arról, hogy mit szeretnének ajándékba, s az egyéb édességek, kupák és érmek mellett ezeket adtuk át nekik a focikupa végeztével. Óriási örömöt jelentett ez a torna számunkra is, nagyon reméljük, hogy széppé tudtuk varázsolni a résztvevők számára ezt a napot, s természetesen jövőre újra megpróbáljuk.

I. ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI FOCI KUPA "ÉRTED IS VAGYUNK!"
DÍJAZOTTAK
1. HELY  FAKABÁT MINI
2. HELY  FÜRGE RÓKA LÁBAK
3. HELY  SZUPER MENŐK
KÜLÖNDÍJAZOTTAK
DLSZ+  CSICSKOVICS DZSENIFER  (FAKABÁT MINI)
AJÁNDÉK  MINDEN RÉSZTVEVŐ GYEREK KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT KAPOTT

Képek az I. Adventi Foci kupáról (katt a képre)

Képek a kupáról Facebook képgaléria

 

Előzmények, eredmények a kupáról

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség első alkalommal, de hagyományőrző szándékkal szervezi meg az I. Adventi Foci Kupát. Az esemény 2017. december 16-án kerül megrendezésre a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az idei évben az Útkeresés Segítő Szolgálat munkáját kívánja segíteni a szövetség egy vidám hangulatú, jótékonysági torna lebonyolításával, akik nap, mint nap nyújtanak szolgáltatást a szociálisan rászoruló családok számára. Természetesen, a gyermekek ez alkalommal sem távoznak élmények és meglepetések nélkül a pályáról. A mérkőzések után, a DLSZ személyre szabott ajándékokkal kedveskedik a résztvevő gyerekeknek. A karácsonyi finomságokról a Széchenyi Pékség és a Kürtős Műhely gondoskodik, akiknek a szövetség köszönettel tartozik, hogy hozzájárulnak a jótékonysági eseményhez.

Boross Balázs Családok Átmeneti Otthona Dunaújváros (csoportvezető): Nagy örömmel fogadtuk Petrás Gábor és Dénes Nikolett kezdeményezését, hogy december 16-án az AcerbisOld Boys kupa keretein belül, intézményünk gyermekei számára is szerveznek egy mini tornát. A 24 gyermek 3 csapatban küzd majd az I. Adventi Focikupa bajnoka címért.

Az Útkeresés Segítő Szolgálatnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek számára minél szélesebb és színvonalasabb szabadidős programokat biztosítsunk. A családok átmeneti otthonában munkatársaimmal szívesen veszünk részt a gyerekekkel a városi eseményeken. A gyerekek nagy szeretettel járnak kulturális és sportrendezvényekre, lehetőségeinkhez mérten részt veszünk a városi kispályás labdarúgó bajnokság mérkőzésein is. Igy külön öröm számunkra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megkeresése az Adventi kupa megrendezésére. A gyerekek nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy egy igazi kupán mérhetik össze tudásukat.

Kollegaimmal munkánk során folyamatosan törekszünk arra, hogy szabadidős programjaink során a gyermekeink minél több élményt szerezzenek.Köszönettel tartozunk a DLSZ munkatársaiknak, hogy munkájuknak köszönhetően változatosabbá tudjuk tenni programjainkat.

Dénes Nikolett a rendezvény főszervezője (DLSZ): A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományteremtő céllal indítja útjának az I. Adventi Foci Kupát. Jótékonykodni és másokon segíteni kiemelkedő fontosságú napjainkban. Az ünnepek közeledtével pedig még inkább oda kell figyelnünk azokra, akik segítségre szorulnak. A szövetség ez alkalommal az Útkeresés Segítő Szolgálat gyermekeinek igyekszik boldog pillanatokat szerezni egy jótékonysági torna keretein belül. Szeretném megköszönni a segítséget és a támogatást a DLSZ vezetőségének, illetve Boross Balázsnak, aki nap, mint nap törekszik a családok életének helyreállítására. Valamint, köszönet a szövetség partnereinek, a Széchényi Pékségnek és a Kürtős Műhelynek, hogy a mérkőzések után bejglivel és kürtöskaláccsal várják majd a gyerekeket.

Tóth Imre elnök (DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága): Fontos célkitűzésünk a nehéz körülmények között élő gyermekek támogatása. A rendelkezésünkre álló eszközökkel szeretnénk elérni, hogy a gyermekek számára biztosítsunk sportolási lehetőséget, és a karácsonyi ünnep hangulatával megfűszerezzük ezt a néhány órát. Munkatársunk, Dénes Nikolett javasolta ennek a programnak a lebonyolítását és mi természetesen azonnal egy emberként kezdtük meg a szervezést. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az Adventi Kupa közösségformáló erőként jelenjen meg és a gyerekek boldogan, egymásnak örülve töltsék el ezt a napot. A sportélmények mellett mind a 24 kis labdarúgónak ajándékkal készülünk, bízva abban, hogy még emlékezetesebb, még meghittebb lesz ez a Sport- Karácsony.

Lissák Kálmán ügyvezető (Széchényi Pékség): Örömünkre szolgál, hogy eleget tehetünk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség felkérésének, miszerint előzetes karácsonyi finomságokkal támogatjuk a szervezésükben tartandó jótékonysági foci tornát. A Széchenyi Pékség Egészségvédő programjához méltán kapcsolódó sporteseményen résztvevő fiatalok "útkeresők" mint minden fiatal. Útkeresésükben, és céljaik elérésében nagy szerepet játszhat a sportos életmód, és az egészséges táplálkozás. Sok sikert és még több gólt kívánunk Nekik! Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kíván a Széchényi Pékség!

További információ a rendezvényről:

  • Időpont: 2017. december 16. szombat 12.00 - 14.00
  • Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok kisterem - Dunaújváros, Eszperantó út 2. - 4.
  • Főtámogató: DMJV Önkormányzata
  • Támogató: Széchényi Pékség, Kürtős Műhely
  • Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
  • Résztvevők: 3 meghívott csapat
  • Minden gyerek: Csokis bejglit, kürtös kalácsot és ajándékot kap

Adventi foci kupa díjazása:

  • 1. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél
  • 2. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél
  • 3. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél
I. ADVENTI FOCI KUPA "ÉRTED IS VAGYUNK!"
RÉSZTVEVŐ CSAPATOK
 1. FÜRGE RÓKA LÁBAK
 2. SZUPER MENŐK
 3. FAKABÁT MINI
MÉRKŐZÉSEK
DUNAÚJVÁROS, 2017. DECEMBER 16. SZOMBAT
12.00 FÜRGE RÓKA LÁBAK  5 - 0  SZUPER MENŐK
12.30 FAKABÁT MINI  4 - 0  FÜRGE RÓKA LÁBAK
13.00 SZUPER MENŐK  2 - 4  FAKABÁT MINI