XIII. Felkészülési Farsangi Kupa "„Készülődés jegyében…”

XIII. Felkészülési Farsangi Kupa "„Készülődés jegyében…”

Esemény ideje: 
2024. február 11. vasárnap 08:00
Oszd meg másokkal!

Hamarosan újra pattog a labda a Felkészülési Farsangi Amatőr Kispályás Labdarúgó Kupán!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség farsang alkalmából újra pályára hívja az amatőr kispályás labdarúgókat 2024. február 11-én, vasárnap a Rácalmási Sportcsarnokban. A tornára kizárólag a DLSZ Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság MLSZ versenyrendszerében III és IV. osztályában szereplő csapatok, játékosok nevezhetnek felkészülésüket elősegítve a bajnokságra. A tornára 8 csapat jelentkezést fogadjuk el, akiket két 4-es csoportba sorsolunk ki. ️ Az első két csapat a döntőbe jutásért küzd meg, míg a csoport 3. helyezettje az ötödik helyért, a 4. helyezett pedig a hetedik helyért fog játszani. A döntőbe jutás vesztesei a dobogó harmadik fokáért játszanak, a győztesek pedig az aranyérem megszerzéséért fognak megküzdeni a zárómérkőzésen!

Szövetségünk, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával az első, második és harmadik helyezett csapatnak díszoklevelet, kupát és érmet ad át a díjkiosztó ünnepségen, valamint a szövetség szakemberei a legjobb játékost, a legjobb kapust és a torna gólkirályát egy-egy serleggel díjazza a nap végén. Az eredményhirdetésen a DLSZ+ és a Miklós István "A Nap Pillanata" díj is gazdára talál. A különdíjasok számára Schreiber Gábor az ERŐSCH Chili Labor tulajdonosa 1 - 1 palack Erősch chilit ad ajándékba, ezzel is elismerve aznapi kiemelkedő teljesítményüket.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2024. február 11. vasárnap 08:00 - 14:30 óra
Helyszín: 2459 Rácalmás Sport u. 1., Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Decathlon Sportáruház Dunaújváros, Diablo Pizzéria Dunaújváros, ERŐSCH Chili Labor, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: A DLSZ Bajnokságában (Duna Liga) szereplő III. és IV. osztályos csapatok játékosai (igazolással rendelkező)
Nevezhető csapat: 8 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés:

Időpont: 2024. január 16. hétfő 10:00 óra
Helyszín: Facebook Online csoport

Felkészülési Farsang kupa díjazása:

1. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
DLSZ+: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
DMJV díj "A döntő játékosa": ajándékcsomag
Carissa SE díj: díszserleg

Farsang kupa DLSZ 2022

Figyelem! A tornán csak olyan játékos szerepelhet, akinek van érvényes játékengedélye az MLSZ 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban! A tornára kizárólag III. és IV. osztályú csapatban szereplő játékos nevezhető! Nem vehet részt a tornán olyan játékos, aki a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság őszi szezonjában az I. vagy II. osztályában pályára lépett.

"A torna az MLSZ Versenyrendszerében lévő Duna Liga Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság felkészülési tornája, melyre csak és kizárólag III. és IV. osztályos csapatoknak, játékosainak írtuk ki, akik versenyengedéllyel, játékengedéllyel rendelkeznek. Célja, hogy felkészítse őket a márciusban induló tavaszi szezonra" – Balogh Katalin DLSZ Rendezvényszervező, a kupa főszervezője

XIII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2024
A CSOPORT B CSOPORT
1.  JÓ AZ X 1.  DR INK TEAM
2.  RAKÉTA FC 2.  REAL CONCORD
3.  SZÖGLET FC 3.  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK
4.  NO MÁAM 4.  RÓMAI TITÁNOK

László Ricsi, Szöglet FC: Izgatottan várjuk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség àltal kiírt XIII. Felkészülési Farsang Kupát. Télen nem túl sokat tudtunk focizni ezért is fontos számunkra az indulás, hogy megnézzük ki és mennyit változott karácsonyi ünnepek alatt. Elvárásaink nincsenek, lőjjünk gólokat és ne kapjunk. Bízunk benne, hogy egy remek hangulatú felkészülési torna lesz mindenki számára. Sok sikert mindenki! Hajrá Szöglet

Nyári Gábor, Római Titánok: Újonnan induló csapatként meg kell ismernünk ellenfeleink képességét. Valamennyi mérkőzésünk nem lesz egyszerű, hiszen vannak olyan csapatok, akikkel még nem mértük össze tudásunk. Hisszük, hogy kemény munkával és odaadással oda kerülhetünk a dobogós helyezések egyikére. Izgatottan várjuk az előttünk álló kihívásokat. Hajrá Római Titánok!

Tibai Tamás, a No ma'am csapatvezetője: A csapat már 2000-óta működik, még vasgyúrók-ként kezdte. Az eddigi legjobb eredményünk a 3. helyezés. Anyagmérnök és Kohómérnökök kis csapata volt. Később 2007-ben, ahogy múlt az idő, egyre többen kiléptek a csapatból, és helyükre Dunaújvárosi barátaink léptek be ezért úgy döntöttünk, hogy itt az ideje a névváltoztatásnak. Sokat gondolkodtunk, mi legyen a neve a csapatnak, és arra a megállapításra jutottunk, hogy a nekünk akkori legkedvesebb témánkból kéne kitalálni valami jól csengő nevet. Ez pedig a „Rém rendes család”- nevezetű filmsorozat. Így a filmben szereplő férfiak klubjának a nevét választottuk. Ekkor alakult meg a NO MA’AM. (NO MA’AM – Betűszó (szó szerint: „Nem, asszonyom”), amelynek jelentése: National Organization of Men Against Amazonian Masterhood. magyarul: Férfiak Nemzeti Szervezete az Amazonok Elnyomása Ellen. Azóta több fiatallal és egy hölgy taggal is bővültünk. A tavaszi szezonra két új igazolásunk is lesz, akikkel baráti focik alkalmával heti rendszerességgel játszunk együtt. Elsődleges szempontunk a kis szünet utáni csapatépítés, és a bajnokságra való hangolódás. A tornán a csapatot egyetlen hölgy tagunk – Szalavics Eszter – fogja majd vezetni.  

Nagy Milán DLSZ Játékvezetői Bizottság elnök: Immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre a Felkészülési Farsangi Kupa, és ezúttal is a gyönyörű rácalmási Sportcsarnokban. Biztos vagyok benne, hogy remek csapatokkal, kiegyensúlyozott mezőnnyel fognak találkozni ezúttal is a tornára kilátogató nézők, és szurkolók. Minden csapatnak, és minden játékosnak sportszerű küzdelmet kívánok. Hajrá Foci!

A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08:00 JÓ AZ X  0 - 4  RAKÉTA FC
08:22 SZÖGLET FC   1 - 2  NO MÁAM
08:44 DR INK TEAM  2 - 0  REAL CONCORD
09:06 ERPLUSSZ-CSANYESZÉK  3 - 2  RÓMAI TITÁNOK
09:28 JÓ AZ X  1 - 3  SZÖGLET FC
09:50 RAKÉTA FC  1 - 0  NO MÁAM
10:12  DR INK TEAM  2 - 2  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK
10:34 REAL CONCORD  6 - 2  RÓMAI TITÁNOK
10:56 JÓ AZ X  2 - 2  NO MÁAM
11:18 RAKÉTA FC  1 - 0  SZÖGLET FC
11:40  DR INK TEAM  5 - 1  RÓMAI TITÁNOK
12:02 REAL CONCORD  1 - 1  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1.  RAKÉTA FC  3 3 0 0 6 - 0 9
2.  NO MÁAM  3 1 1 1 4 - 4 4
3.  SZÖGLET FC  3 1 0 2 4 - 4 3
4.  JÓ AZ X  3 0 1 2 3 - 9 1
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1.  DR INK TEAM  3 2 1 0 9 - 3 7
2.  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK  3 1 2 0 6 - 5 5
3.  REAL CONCORD  3 1 1 1 7 - 5 3
4.  RÓMAI TITÁNOK  3 0 0 3 5 - 14 0
XIII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
7. HELYÉRT
12:24 JÓ AZ X  2 - 0  RÓMAI TITÁNOK 
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
12.46 RAKÉTA FC  2 - 1  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK 
13:08 DR INK TEAM  5 - 1  NO MÁAM 
5. HELYÉRT
13:30 SZÖGLET FC  1 - 2  REAL CONCORD 
BRONZ MÉRKŐZÉS
13:52 ERPLUSSZ-CSANYESZÉK  7 - 1  NO MÁAM 
ARANY MÉRKŐZÉS
14:14 RAKÉTA FC  1 - 2  DR INK TEAM 
14:36 EREDMÉNYHIRDETÉS

Sillinger Ákos, Dr Ink Team a tornagyőztes csapat vezetője: Először is szeretnék gratulálni minden résztvevő csapatnak, hiszen általuk remek színvonalú tornán vehettünk részt, ahol kemény és szórakoztató mérkőzések egyaránt voltak. Részünkről egy érem megszerzése és a jövőre való tekintettel a kísérletezés volt a cél, ami maximálisan teljesült. A torna megnyerése pedig csak hab volt a tornán. Ez utóbbit külön szeretném megköszönni a csapatom minden tagjának! Szeretnék gratulálni az összes különdíjasnak is, hiszen mindegyikük odatette magát ezek elnyerése céljából. A tavaszi szezonra pedig sok sikert kívánok mindenkinek!

Suplicz Máté, Rakéta FC, a torna második helyezett csapatának a csapatvezetője: Először is szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy egy ilyen remek tornát sikerült összehozni egy ilyen csodás helyszínen. Másodszor pedig gratulálni szeretnék a csapatnak az elért 2. helyért! A tornára én személy szerint a csoportból való továbbjutást tűztem ki célul, de a csapat ezt bőven túlszárnyalta. Az, hogy döntőt játszhattunk nagyon jó érzés volt és mindenki beleadott mindent. Sajnos ott a győzelem már nem sikerült, de nem lehetünk csalódottak. Ezúton is gratulálunk a Drink Team csapatának, megérdemelték a győzelmet! És az összes csapatnak, különdíjazottnak is! Remekül szolgálta ez a torna a bajnokságra való felkészülést!

Csányi Ádám, a torna bronzérmes csapatának vezetője: Sajnos elég nehezen indult nekünk ez a torna, ugyanis az első sorunkból sajnos két - három meghatározó játékos is hiányzott sérülés miatt, a torna előtt pedig pár nappal még a létszám is kérdéses volt. Nagy fejtörést okozott ez az egész, hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden szuper volt nálunk… ez most így sikerült. Ebben az évben elég nehéz csoport lett a miénk, az amúgy is egyre erősödő mezőnyben, de ennek ellenére fordulatos pillanatok árán ugyan, de továbbjutottunk. A játékunk most sajnos nem az volt, amit képviselni szoktunk, így ez alapján örülök annak, hogy ki tudtuk hozni ebből a tornából a dobogós helyezést is.  A két különdíjon és a dobogós helyezésen kívül sajnos sok pozitívumot  nem tudok felsorolni. Úgy gondolom lesz min dolgozni, ha eredményesek szeretnénk lenni a bajnokság tavaszi fordulójában. A rendezetlen játék, és apróbb hibák ellenére két olyan momentumot is magunkénak tudhatunk, ami nap pillanata díjat érdemelt volna, hiszen a rendezők által elismert megoldás mellett volt egy olyan gólunk, amit ritkán lehet látni még akár magasabb szinteken is. Persze a dobogó harmadik foka, érmek, különdíjjak… nem hangzik ez olyan rémesen, viszont úgy érzem többre vagyunk hivatottak a jövőben! Örülök, hogy van még idő a bajnoki kezdésig mert változtatni kell pár dolgon a csapaton belül.  Gratulálok Dávidnak és a Fecónak a különdíjhoz! Illetve gratulálok a többi csapatnak is és jó felkészülést mindenkinek! Köszönjük szépen a tornán való részvétel támogatását és a csapatnak nyújtott felkészülési lehetőségét a szponzorunknak Erplussz Kft.-nek, Rupa Csabának és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek egyaránt!

Csányi Dávid (Erplussz - Csanyeszék) a torna gólkirálya: Nagyszerű tornán vagyunk túl, ami kiválóan szolgálta a csapatok felkészülését a bajnokság tavaszi folytatására. A szép számú közönség jó hangulatú mérkőzéseket láthatott sok szép góllal. A csapatunkkal idén már harmadjára indultunk el a tornán, az előző kettőn a dobogó első és második fokára állhatunk fel. Idén is az volt a cél, hogy a dobogó meglegyen, ez sikerült is egy harmadik hellyel. Egy csapat nélkül nincs ilyen eredmény. Köszönöm nekik, hogy hozzásegítettek a gólkirályi címhez, igyekeztem a legjobb tudásommal játszani és gólokkal segíteni a kollektívát! Gratulálok a többi csapatnak és díjazottnak, sok sikert a bajnokságra. Hajrá Foci! Hajrá DLSZ!

Szalavics Eszter (No ma’am) a Carissa Díj tulajdonosa: Számunkra ez a torna igazi csapatépítő tréning volt. Az őszi szezont követően tagjaink töredékével találkoztunk csak a hétköznapokban, így a szezonkezdés előtt igazán szükségünk volt erre az alkalomra. Két új tagunk beépítése volt az előre kitűzött célunk, de sajnos sérüléseket követően nem tudtak részt venni velünk a torna folyamán. Egy igazán tartalmas napot tudhatunk magunk mögött, győztünk, kikaptunk, döntetlent is játszottunk, így a csoportból második helyen jutottunk tovább. Régen szerepeltünk ebben a felállásban együtt, ami a pályán sajnos többször meg is mutatkozott, egy - egy zárlatot követően szépen fel tudtunk állni,  de sajnos a végső csatákban az erősebb csapatok ellen már kevésnek bizonyultunk. De méltán lehetünk büszkék így is a negyedik helyre! Köszönöm a szervezőknek és Tóth Iminek a Carissa Se által felajánlott díjat, külön örömmel tölt el, hogy a későbbi tornagyőztes hálójában landolt labda miatt érdemeltem ki. Gratulálok a dobogós csapatoknak és a különdíjasoknak is!

Wachter Attila Ákos (Rakéta FC), a DLSZ + díj tulajdonosa: Először is köszönöm, hogy rész vehettem ezen a tornán. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen nagyot küzdöttünk! A torna megkezdése során még gondolni se mertem volna, hogy döntőt jàtszunk. Jól sikerült az is, igazi parázs meccs volt! Gratulálok a győztes csapatnak, nagyon ügyesek voltak! A különdíjat nagyon szépen köszönöm, számomra igazàn jól sikerült nap volt, szinte minden úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Száz szónak is egy a vége, nagyon jó volt ez az egész torna. Le a kalappal a rendezők előtt, valamint külön köszönöm a Szöglet Fc-nek az igazàn jó hangulatot!

Sallai Sándor (Rakéta FC) a legjobb kapus díj tulajdonosa: Ez volt az első torna, ahol a csapatunk indult. A cél az volt, hogy jól érezzük magunkat, de reménykedtünk egy jó helyezésben is. Ahogy teltek a meccsek, éreztük, itt még bármi lehet. Jól játszottunk, a csapatból mindenki odatette magát, jó volt a kapuból nézni, ahogy a csapattársaim élvezik a focit. Az elődöntő nagy csatát hozott a Csanyeszék ellen, de ezt is vártuk! A döntőben pedig egy jobb csapat ellen maradtunk alul, ahol sajnos egy büntető döntött. Kicsit bánt még, hisz éreztem azt az oldalt, de ilyen a foci ! Majd legközelebb! Egy csodálatos csarnokban, sportszerű csapatokkal, remek játékvezetés mellett, egy igazi sportnap volt ez a vasárnap. Gratulálni szeretnék minden csapatnak, és játékosnak, hisz egy másik nap talán máshogy alakult volna. Köszönet a szervezőknek, ismét bizonyították, miért szeretjük őket!!!

Váradi Kornél (DR Ink Team) a torna legjobb játékosa: Óriási köszönet, a szervezőknek, hogy egy ilyen jó tornán vehettem részt egy remek helyszínen! Hatalmas élmény volt! Jó játékosok ellen és jó játékosokkal játszhattam együtt. Örülök, hogy a végén a mi csapatunk (Dr Ink Team) nyert, és egytől egyig gratulálni szeretnék különdíjasoknak is!  Persze annak is örülök, hogy a végén én kaptam meg a legjobb játékos különdíjat. Mindent megtettem, hogy a csapatom nyerjen. Örülök, hogy a vezetőség és a szervezők úgy döntöttek, én érdemlem meg ezt az elismerést. Gratulálok a többi csapatnak, és sok sikert a továbbiakban és a bajnokságban! Köszönöm ezt a hangulatot és ezt a tornát! Hajrá foci, hajrá DLSZ!

Kiss Patrik (DR Ink Team) a döntő legjobb játékosa, a DMJC díj díjassa: Egy remek hangulatú tornán vagyunk túl. Sok jó és izgalmas mérkőzést láthattunk. Én idén először vettem részt a tornán a Dr ink Team csapatával. Abszolút pozitívak voltunk a tornát illetően. A csapat erejét tekintve célunk a torna megnyerése volt. Ez végül meg is valósult. A döntő egy kemény és szoros mérkőzést hozott, így nem volt könnyű dolgunk. De végül sikerült nyernünk, amivel elégedettek vagyunk. Külön öröm számomra, hogy az egész rendezvényen jó teljesítményt nyújtottam és a döntőben 2 góllal is hozzá tudtam segíteni a csapatot a végső győzelemhez. Szeretnék gratulálni a csapatnak, mindenki remek teljesítményt nyújtott. Gratulálok a különdíjasoknak! Végül pedig én is szeretnék még egyszer köszönetet a döntőért járó egyéni elismerésért!

Timkó Ferenc (Erplussz - Csanyeszék) Miklós István díj: Elsősorban szeretném megköszönni a rendezőknek a csodás helyszínt és a fantasztikus szervezést! Úgy gondolom, hogy nagyon jó kis felkészülési meccseket játszottunk. Nemrég igazoltam a Erplussz-Csanyeszék csapatához nagyon jól érzem köztük magam! Jó társaság, jó csapat. Külön szeretném megköszönni a Miklós István díjat, nagy megtiszteltetés volt ez az elismerés számomra. Gratulálok a győztes csapatnak és a különdíjasoknak! Sok sikert a továbbiakban minden csapatnak!

Pállfy Lujza Eszter a torna egészségügyi szakembere: Fergeteges hangulatú kupa volt február 11-én a Rácalmási Sportközpontban a Felkészülséi torna, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezett az amatőr kispályás csapatok számára. Kiváló sportolók gyűltek össze ismételten ezen a napon. Sajnos a sérülések elkerülése lehetetlen, de a kialakult helyzetekre felkészülten, legjobb tudásomnak megfelelően, szakszerűen ellátom a sérült sportolókat. Köszönöm a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a meghívást a csapatoknak pedig a sportszerű játékot!

XIII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DÍJAZOTTJAI 2024
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  DR INK TEAM 
2. HELY  RAKÉTA FC 
3. HELY  ERPLUSSZ-CSANYESZÉK 
XIII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA KÜLÖNDÍJASOK 2024
JÁTÉKOS  VÁRADI KORNÉL (DR INK TEAM)
KAPUS  SALLAI SÁNDOR (RAKÉTA FC)
GÓLKIRÁLY  CSÁNYI DÁVID (ERPLUSSZ-CSANYESZÉK)
DLSZ+ DÍJ  WACHTER ATTILA ÁKOS (RAKÉTA FC)
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  TIMKÓ FERENC (ERPLUSSZ-CSANYESZÉK)
DMJV DÍJ  KISS PATRIK (DR INK TEAM)
CARISSA DÍJ  SZALAVICS ESZTER (NO MA’AM)

A kupáról készült képek itt találhatóak: Farsangi Kupa Képekben