VII. Akarat Ereje Foci Kupa

VII. Akarat Ereje Foci Kupa - Családi Utazás

Esemény ideje: 
2018. május 21. hétfő 08:00

VII. AKARAT EREJE KUPA – Jótékonysági labdarúgó torna

Dunaújváros, 2018. május 21.

Még az időjárás is jótékony volt a hetedik alkalommal megrendezett Akarat Ereje Kupán, május 21-én, Pünkösd hétfőn és így nagyszerű körülmények között lehetett lebonyolítani az immár országos kispályás labdarúgó tornát.

Remek férfi mezőny alakult ki, hisz megye határon túlról is érkeztek csapatok, többek között Bátaszékről, vagy a hölgyek esetében Paksról és Szekszárdról. A családi- és sportnap keretében rengeteg programot kínáltak a szervezők. Igen népszerű volt a gyermek rajzverseny, de nem sokat pihentek a DECATHLON Sportáruház által kihelyezett eszközök (trambulin, pingpongasztal, mobil kiskapuk, stb.) sem.

A főszereplő azonban természetesen most is Szatmári Ádám és a foci volt. A 11 órakor hivatalosan is megnyitott esemény emlékezetes pillanatokat tartogatott, hiszen Petrás Gábor főszervező elmondta, hogy Szatmári Ádám, ezúttal (megfordítva az eddigi tendenciát), gyűjtést szervezett és ezúttal ő szeretne adni, és a helyi kórházat, valamint családját kívánja meglepni. A Szent Pantaleon Kórház jelenlévő képviselői örömmel hallgatták, hogy több tablettel is gazdagodni fog a gyermekosztály, az pedig boldog pillanatokat hozott a Szatmári családnak, amikor Ádám egy meglepetés utazást ajánlott fel szeretteinek Debrecenbe, egy fókaúszással egybekötött 4 napos hosszú hétvége keretében.

A megnyitót követően tovább pattogott a már reggel 8 órakor útjára indított labda, és igen kemény csaták zajlottak a női és a férfi szekcióban egyaránt. A hölgyeknél például az utolsó mérkőzésen kialakult eredmény olyan mértékben írta át a tabellát, hogy többször is át kellett számolnia Garbacz „Flatyesz” Attilának az egymás elleni mérkőzések és a rúgott gólok alapján a pontokat, hogy a hibátlan végeredményt ki lehessen hirdetni.

A fiúknál a legjobb négy között már odáig fokozódtak az izgalmak, hogy a nézők az abszolút favorit Steelworkers bronzérmén már meg sem lepődtek.

A remek találkozók tehát minden igényt kielégítettek és a díjátadó felejthetetlen pillanatai is sokáig emlékezetesek maradnak. Ádám valamint a résztvevők boldog és fáradt mosolya a nap végén, pedig mindannyiunk számára azt jelentette, hogy jövőre újra találkozunk!

Előzmények!

„Segítünk, hogy segíthessenek!” Talán ez is lehetne a szlogenje a következő Akarat Ereje Kupának, hiszen az a rendezvény, ami annak idején Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni, az immár túlnőtte az alapvető elképzeléseket. Felemelő és nagyszerű érzés úgy beharangozni ezt az immáron országos hírű eseményt (ami előreláthatóan nemzetközivé avanzsál május 21-én, hiszen külföldről is jelezték részvételi szándékukat amatőr sportolók) úgy, hogy most a Szatmári Család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület fog segíteni a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak.

Természetesen Ádámnak is készülünk meglepetéssel (egy régi nagy álmát igyekszünk megvalósítani), de ami nagyon fontos az az, hogy a kispályás labdarúgás, a sport ismét jótékony utat tör magának. A mérkőzések természetesen ezúttal is nagyszerű hangulatban fognak zajlani, a nők (6 csapat) és a férfiak (10 csapat) mezőnye is garancia erre. Ádám napja pedig színes és rendkívül izgalmas lesz.

A résztvevő csapatoknak ebéddel készülünk (virsli, mustár, kenyér), a legjobbakat díjazzuk, és ami a legfontosabb: találkozunk ismét Ádámmal, egymással és a régi barátokkal. 

Helyszín: Dunaújváros, Alsó-Duna part
Időpont: 2018. május 21. Pünkösd Hétfő
Kezdés: 08:00      

Dr. Mészáros Lajos (Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros ) főigazgató: Örömmel értesültem megkeresésükről, miszerint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a május 21-ére szervezett kispályás labdarúgó verseny alkalmával támogatni kívánja intézményünk gyermekosztályát. Kórházunknak volt szerencséje már korábban is adományban részesülnie a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által, amikor a részükre adományozott „Dunaújvárosért Díj” elismeréssel járó összeget, kiegészítve a 2014-ben megrendezett Carissa Kupán összegyűlt támogatással átnyújtották részünkre. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy ismét egyik kedvezményezettjei lehetünk egy nagyszabású sport- és szabadidős rendezvény bevételének.   

Ezúton kívánom kifejezni gratulációmat az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő „Akarat Ereje Kupa” elnevezésű rendezvényükhöz, a hagyomány ápolásához, mellyel Szatmári Ádámot és Családját segítik azáltal, hogy évről évre a bevételből örömteli, vidám programokat szerveznek Ádám számára. Örömünkre szolgál, hogy az idén Ádám is szeretne ajándékozni, melynek célpontjául a kórházunk gyermekosztályán fekvő betegeket választotta. Köszönetemet fejezem ki intézményünk vezetése és minden munkatársa nevében a kupán részt vevő futballcsapatok, adományozók, s mindazok jó szándékáért, összefogásáért, akik önzetlen segítségnyújtásukkal hozzájárulnak Szatmári Ádám támogatáshoz, s ezáltal a gyermekosztály betegeinek ellátását segítő, illetve kedélyállapotuk javítását célzó eszközök, játékok megvásárlásához is.

Kérem Önt, szíveskedjék tolmácsolni köszönetünket és jókívánságainkat Ádámnak és Családjának! Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy mind a futball kupa lebonyolításához, mind további munkájukhoz sok sikert kívánjak! A további eredményes együttműködésünk reményében, tisztelettel!

Szatmári Ádám Akarat Ereje Kupa

Szatmári Ádám a kupa főszervezője: A VII. Akarat Ereje Kupa egy kicsit más lesz, mint a többi, ezért ezt most különösen várom. A kupák során nagyon sok segítséget, kedvességet, és szeretet kaptam, sok jó embert megismertem, így most örülök annak, hogy a rendezvény segítségével a Dunaújvárosi Kórház Gyermekosztályát támogathatjuk. Biztos vagyok benne, hogy a segítség jó helyre kerül, és örülök, hogy részese lehetek ennek én is. Várlak benneteket május 21.-én a kupán, ahol gyermek versenyek melett, foci kupát és rajzversenyt is szervezünk. Délben pedig minden résztvevőt 1 pár visrlivel, friss kenyérrel és mustárral várunk, melyet támogatóinknak köszönhetően biztosítunk. Természetesen a legjobbakat pedig szebbnél szebb kupákkal, díjakkal fogjuk díjazni a nap végén.

Tisztelt résztvevők , kedves sportszerető barátok! A debreceni Malom Hotel és vezetősége örömét fejezi ki, hogy egy ilyen nemes ügy mögé állhat. Büszkék vagyunk rá hogy Petrás Gábor közreműködésével segíthetjük Ádámot egy álma megvalosításában és egy kis pici örömet tudnunk csempészni az életébe. Biztosak vagyunk benne , hogy a rendezvény ismét eléri célját és mindenki nagyon jól fogja magát érezni! Hajrá Akarat Ereje Kupa , Hajra Szatmári Család, Hajrá Szatmári Ádám !

- Benczik Zsolt szállodavezető

Petrás Gábor  (DLSZ) főtitkár: Az idei rendezvény különleges, hiszen Ádám most már fiatalemberként úgy gondolta, hogy nemcsak neki, hanem más gyermekeknek is szüksége van segítségre. Éppen ezért megkért bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Persze neki is megpróbáljuk valóra váltani azt az álmát, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt. Benczik Zoltán szállodavezető jóvoltából pedig egy családi pihenést, kikapcsolodást kapnak a debreceni Malom Hotelben. 

Aladics Tamás (Ruform FC) csapatvezető:  Első alkalommal az I. Nemzeti Kupán voltunk Dunaújvárosban. Egy jól szervezett, színvonalas kupán vehettünk részt, mely megalapozta a további kupák utáni érdeklődésünket. Ha tehetjük és nincs a környékünkön lehetőség egy kis mozgásra, akkor szívesen megyünk Újvárosba, hisz a jó hangulat mindig garantált. Ezek az alkalmak jó lehetőséget biztosítanak más csapatokkal megismerkedni, barátságokat kötni, megszokott környezetből kilépni. A kupák során számos barátra sikerült szert tennem, ezek közül kiemelném Petrás Gábort akinek személyében egy sportszerető, vidám embert ismerhettem meg. Évente igyekszünk 2-3 kupán részt venni, reméljük egyszer sikerül dobogón végez.

Ebben az évben is megrendezésre kerül az Akarat Ereje Kupa! Május 21-én már a 7. alkalommal tölthetünk el egy kellemes napot Ádámmal és családjával. 10 férfi és 6 női csapat méri össze tudását az érmekért, kupákért és egy jó ügyért! Az idei jótékony cél, amit Adám megálmodott, hogy segítse beteg társait a dunaújvárosi kórház gyerek osztályát és az ott lábadozó gyerekeket! Ahogy eddig is egy családként állunk mögötte, most is megteszünk mindent a cél érdekében!

– Dudar Katalin szervező

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2018. május 21. hétfő 08.00 - 19.00 óra
Helyszín: Dunaújváros Lemezalakító Kft. Szabadidő park - Dunaújváros, Dunapart 
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Széchényi Pékség, Vodafone Dunaújváros, Dodó Hús Kft., Decathlon Áruház Dunaújváros, SPAR Dunaújváros, Carissa SE, Malom Hotel Debrecen, Jakó Cukrászda, Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, Diablo Pizzéria, Campus Étterem - Hotváth Attila, Pribil Sándor, Dunakomplex Bau Kft. - Kerek Sándor, GBB Zrt.- Nagy Zsolt, DLSZ Játékvezetői bizottság, Panoráma Fotó Klub, Videoton FC, Kultúr Kézműves Söröző
Rendező: Szatmár Ádám és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Játékrendszer: 5 + 1
Résztvevők: Nincs megkötés 
Jelentkezési díj férfi mezőny: 14.500 Ft / csapat
Jelentkezési díj női mezőny: 6.500 Ft / csapat
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

VII. AKARAT EREJE KUPA DÍJAZÁSA FÉRFI ÉS NŐI MEZŐNY
HELYEZÉS DÍJ AJÁNDÉK
 1. HELY VÁNDORSERLEG + KUPA + 12 DB EGYEDI ÉREM + DÍSZOKLEVÉL  FOCI LABDA
2. HELY KUPA + 12 DB EGYEDI ÉREM + DÍSZOKLEVÉL  FOCI LABDA
3. HELY KUPA + 12 DB EGYEDI ÉREM + DÍSZOKLEVÉL FOCI LABDA
 EGYÉNI DÍJ AJÁNDÉK FÉRFI / NŐI
KAPUS SERLEG + DÍSZOKLEVÉL VODAFONE CSOMAG / VIDEOTON FC AJÁNDÉKCSOMAG
JÁTÉKOS SERLEG + DÍSZOKLEVÉL VODAFONE CSOMAG / VIDEOTON FC AJÁNDÉKCSOMAG
GÓLKIRÁLY SERLEG + DÍSZOKLEVÉL VODAFONE CSOMAG / VIDEOTON FC AJÁNDÉKCSOMAG
DLSZ+ SERLEG + DÍSZOKLEVÉL VODAFONE CSOMAG / VIDEOTON FC AJÁNDÉKCSOMAG
A PILLANAT SERLEG + DÍSZOKLEVÉL VODAFONE CSOMAG / VIDEOTON FC AJÁNDÉKCSOMAG

Sorsolás és technikai megbeszélés:

Időpont: 2018. május 14. hétfő 15.00 óra
Helyszín: DLSZ iroda. Dunaújváros, Városháza tér 1. VIII. emelet 805 iroda 

VII. AKARAT EREJE KUPA  – FÉRFI MEZŐNY
CSAPAT JELENTKEZÉS  NEVEZÉS
 1. STEELWORKERS IGEN IGEN
 2. RUFORM IGEN IGEN
 3. ZÉRÓ TOLERANCIA IGEN IGEN
 4. KEMI KER KFT. IGEN IGEN
 5. ASZTALOS GUMISZERVÍZ IGEN IGEN
 6. B.TEAM MIRAGE IGEN IGEN
 7. PENAROL IGEN IGEN
 8. OM BÁTASZÉK IGEN IGEN
 9. BARÁTOK IGEN IGEN
10. GAZDAGOK ÉS SZÉPEK IGEN IGEN
VII. AKARAT EREJE KUPA  – CSOPORTBEOSZTÁSOK
A CSOPORT B CSOPORT
1.  OM BÁTASZÉK 1.  KEMI-KER KFT
2.  PENAROL 2. GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
3.  ZÉRÓ TOLERANCIA 3.  ASZTALOS GUMISZERVIZ
4.  B.T. MIRAGE 4.  RUFORM
5.  BARÁTOK 5.  STEELWORKERS
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
A CSOPORT
08.00 B OM BÁTASZÉK  2 - 0  PENAROL
08.20 B ZÉRÓ TOLERANCIA  3 - 0  B.T. MIRAGE
08.40 B PENAROL  1 - 1  BARÁTOK
09.00 B OM BÁTASZÉK  2 - 0  ZÉRÓ TOLERANCIA
09.20 B B.T. MIRAGE  1 - 2  BARÁTOK
09.40 B ZÉRÓ TOLERANCIA  0 - 1  PENAROL
10.00 B BARÁTOK  3 - 0  OM BÁTASZÉK
10.20 B PENAROL  2 - 0  B.T. MIRAGE
10.40 B BARÁTOK  2 - 0  ZÉRÓ TOLERANCIA
11.00 B B.T. MIRAGE  0 - 2  OM BÁTASZÉK
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
B CSOPORT
11.20 B KEMI-KER KFT  2 - 0  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
11.40 B ASZTALOS GUMISZERVIZ  1 - 4  RUFORM
12.00 B GAZDAGOK ÉS SZÉPEK  0 - 2  STEELWORKERS
12.20 B KEMI-KER KFT  2 - 1  ASZTALOS GUMISZERVIZ
12.40 B  RUFORM  1 - 2  STEELWORKERS
13.00 B ASZTALOS GUMISZERVIZ  0 - 2  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
13.20 B STEELWORKERS  0 - 2  KEMI-KER KFT
13.40 B GAZDAGOK ÉS SZÉPEK  2 - 0  RUFORM
14.00 B STEELWORKERS  5 - 1  ASZTALOS GUMISZERVIZ
14.20 B RUFORM  1 - 0  KEMI-KER KFT
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  BARÁTOK 4 3 1 0 8 - 2 10
2.  OM BÁTASZÉK 4 3 0 1 6 - 3 9
3.  PENAROL 4 2 1 1 4 - 3 7
4.  ZÉRÓ TOLERANCIA 4 1 0 3 3 - 5 3
5.  B.T.MIRAGE 4 0 0 4 1 - 9 0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  KEMI KER KFT. 4 3 0 1 6 - 2 9
2.  STEELWORKERS 4 3 0 1 9 - 4 9
3.  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 4 2 0 2 4 - 4 6
4.  RUFORM 4 2 0 2 6 - 5 6
5.  ASZTALOS GUMISZERVÍZ 4 0 0 4 3 - 13 0
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT
14.40 (1) B BARÁTOK  0 - 1  RUFORM
15.00 (2) B OM BÁTASZÉK  0 - 0 (b.u.:2-1)  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
15.20 (3) B STEELWORKERS  5 - 1  PENAROL
15.40 (4) B KEMI KER KFT.  5 - 0  ZÉRÓ TOLERANCIA
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
16.00 (5) B RUFORM  2 - 1  STEELWORKERS
16.20 (6) B KEMI KER KFT.  0 - 2  OM BÁTASZÉK
BRONZMÉRKŐZÉS
17.00 B STEELWORKERS  1 - 0  OM BÁTASZÉK
ARANYMÉRKŐZÉS
17.40 B RUFORM  0 - 2  KEMI KER KFT.
18.00 EREDMÉNYHÍRDETÉS
VII. AKARAT EREJE KUPA 
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  KEMI KER KFT.
2. HELY  RUFORM
3. HELY  STEELWORKERS
KÜLÖNDÍJASOK
LEGJOBB JÁTÉKOS   SZABÓ SZILÁRD (RUFORM)
LEGJOBB KAPUS  GAÁL LEVENTE (STEELWORKERS)
GÓLKIRÁLY  MAZÁN BALÁZS 4 GÓL (KEMI KER KFT.)
A NAP PILLANATA  LÁZÁR DÁVID (KEMI KER KFT.)

NŐI MEZŐNY

VII. AKARAT EREJE KUPA – NŐI MEZŐNY
CSAPAT JELENTKEZÉS  NEVEZÉS
 1. DUNAÚJVÁROS PASE IGEN IGEN
 2. DUNAÚJVÁROS PASE U16 IGEN IGEN
 3. SZEKSZÁRDI UFC IGEN IGEN
 4. HOLLER UNFC IGEN IGEN
 5. ATOMERŐMŰ SE PAKS IGEN IGEN
 6. BARACS SE IGEN  
VII. AKARAT EREJE KUPA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK - NŐK 
09.00 DUNAÚJVÁROS PASE  2 - 0  DUNAÚJVÁROS PASE U16
09.22 SZEKSZÁRDI UFC  2 - 0  HOLLER UNFC
09.44 ATOMERŐMŰ SE PAKS  0 - 0   BARACS SE
10.06 DUNAÚJVÁROS PASE  0 - 0  SZEKSZÁRDI UFC
10.28 DUNAÚJVÁROS PASE U16  0 - 0  ATOMERŐMŰ SE PAKS
10.50 HOLLER UNFC  0 - 2   BARACS SE
11.10 ATOMERŐMŰ SE PAKS  1 - 0  DUNAÚJVÁROS PASE
11.32 BARACS SE  1 - 1  SZEKSZÁRDI UFC
11.54 HOLLER UNFC  4 - 1  DUNAÚJVÁROS PASE U16
12.16 SZEKSZÁRDI UFC  1 - 0  ATOMERŐMŰ SE PAKS
12.38 DUNAÚJVÁROS PASE  1 - 0  HOLLER UNFC
13.00 DUNAÚJVÁROS PASE U16  0 - 4  BARACS SE
13.22 HOLLER UNFC  1 - 2  ATOMERŐMŰ SE PAKS
13.44 DUNAÚJVÁROS PASE U16  0 - 2  SZEKSZÁRDI UFC
14.06 BARACS SE  1 - 0  DUNAÚJVÁROS PASE
14.30 ÓRA EREDMÉNYHIRDETÉS
A NŐI CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  BARACS SE 5 3 2 0 8 - 1 11 PONT
2.  SZEKSZÁRDI UFC 5 3 2 0 6 - 1 11 PONT
3.  ATOMERŐMŰ SE PAKS 5 2 2 1 3 - 2 8 PONT
4.  DUNAÚJVÁROS PASE 5 2 1 2 3 - 2 7 PONT
5.  HOLLER UNFC 5 1 0 4 5 - 8 3 PONT
6.  DUNAÚJVÁROS PASE U16 5 0 1 4 1 - 12 1 PONT
VII. AKARAT EREJE KUPA – NŐK
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  BARACS SE
2. HELY  SZEKSZÁRDI UFC
3. HELY  ATOMERŐMŰ SE PAKS
KÜLÖNDÍJASOK
LEGJOBB JÁTÉKOS  ZUMBULISZ MARTINA (BARACS SE)
LEGJOBB KAPUS  HEITZMANN NIKOLETT (ATOMERŐMŰ SE PAKS)
GÓLKIRÁLY  FOLTÁN VIKTÓRIA 6 GÓL (HOLLER UNFC)
DLSZ+ DÍJ  KÁGYI KÍRA MIRANELLA (SZEKSZÁRDI UFC)
A NAP PILLANATA  GYÖNGYÖSI ÉVA (BARACS SE)

 

VII. AKARAT EREJE KUPA JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJA
SOR ADOMÁNYOZÓ ÖSSZEG
 1. PRIBIL SÁNDOR 30.000,- FORINT
2. HORVÁTH ATTILA 30.000,- FORINT
3. KEREK SÁNDOR 40.000,- FORINT
4. GBB ZRT. - NAGY ZSOLT 150.000,- FORINT
5. JUHÁSZ JÁNOS 20.000,- FORINT
6. SZTANÓ MIKLÓS 5.000,- FORINT
7. HEGEDŰS TIBOR 5.000,- FORINT
8. VINCZE ZOLTÁN 3.000,- FORINT
9. CARISSA SPORTEGYESÜLET 20.000,- FORINT
10. DLSZ NEVEZETT CSAPATOK 31.000,- FORINT
11. DLSZ JÁTÉKVEZETŐK 30.000,- FORINT
12. SZATMÁRI CSALÁD 5.000,- FORINT
13. PANORÁMA FOTÓ KLUB 30.000,- FORINT
14. ANONIM 20.000,- FORINT
15. KADA RICHÁRD 3.000,- FORINT
16. ANONIM 30.000,- FORINT
17. VENYIMI SZÖCSKÉK 5.000,- FORINT
  ÖSSZESEN 457.000,-

Jelenlegi hely