Dunaújváros 2018 VI. Parázs Varázs Kispályás Labdarúgó Kupa

VI. Parázs Kispályás Labdarúgó Kupa

Esemény ideje: 
2018. május 26. szombat 09:00
Oszd meg másokkal!

Igazi nyári idő és parázs mérkőzések!

2018. május 26-án 6. alkalommal került megrendezésre Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagy-rendezvényein belül a Parázs Kupa, reggel 8 órai kezdettel. A tornán 8 amatőr kispályás labdarúgó csapat vett részt a Lemezalakító szabadidőpark pályáján. A csapatnevek a hagyományhoz híven, különböző ételek válogatásaiból lettek megálmodva. A tornán részt vevő sportolók napsütéses időben, szoros, mégis vidám hangulatú mérkőzéseket játszottak. Végül két, fej-fej mellett haladó csapat közül, hét méteresek rúgását követően a Marha Oldalas csapata került ki a kupa győzteseként. A torna zárásaként, természetesen a díjátadón az első három helyen végző gárda átvehette a jól megérdemelt serleget, díszokleveleket egyedi érmeket, valamint egy egy foci labdát. A torna legjobb játákosa, kapusa és gólkirálya pedig a serlegen kivűl a LARO gyermek és felnőtt egyediruházat ajándékcsomagjait vehették át a nap végén. A szövetség pedig a Parázs Kupán kiosztotta a DLSZ +, illetve a Nap pillanata díj is az arra megérdemelt játékosoknak.

Parázs Kupa DLSZ 2018

Az eredményhirdetés után Kiss András a Tourinform iroda ügyvezetője megköszönte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkáját a csapatoknak, játékosoknak pedig a sportszerű mérkőzéseket. A díjazottaknak pedig külön gratulált és igérte, hogy jövőre is megrendezésre fog kerülni a Parázs Kupa az amatőr kispályás labdarúgóknak.

Kiss Milán (Marha Oldalas csapatvezető és a torna legjobb kapusa: A Marha oldalas ( Multisteel Hungary ) csapat nevében köszönjük ezt a szuperül megszervezett Parázs kupát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek. Már megszokott, hogy mindig  színvonalasak és jó hangulatúak ezek a kispályás tornák/ kupák! Nagyon jó mérkőzéseket láttunk és játszottunk a nap folyamán. Szeretnénk megköszönni a szponzorainknak a Multisteel Hungary Kft vezetőinek Törkő Istvánnak és Fehérvári Máriának, hogy lehetővé teszik számunkra, hogy szabadidőnkben sportoljunk és, hogy évek óta támogatják a csapatot!  Nagy öröm számunkra, hogy a döntőben egy kiélezett mérkőzésen büntetőkkel megnyertük a VI. Parázs Varázs Kupát, hiszen ellenfelünk nagyon jó játékosokból állt.  Jó érzés, hogy én lehettem a torna legjobb kapusa, hatalmas elismerés számomra, hogy ezen a kupán a szervezők engem láttak a legjobbnak! Az még egy plusz, hogy a Marha Oldalas csapatából került ki a gólkirály is Balázs Sándor személyében! Köszönjük szépen mindenkinek, a szervezőknek és azoknak is akik részt vettek a kupán,  gratulálunk a többi helyezett csapatnak és a különdíjazottaknak is!

Szilágyi András csapatvezető (Kecskemét – „Barbecue FC”): Köszönjük, hogy részt vehetünk a Parázs Kupán. Kitűnő szervezéssel és segítőkész kedves emberekkel ismerkedtünk meg. Remek nap volt és biztos, hogy nem utoljára látogattunk Dunaújvárosba focizni. Köszönjük a DLSZ minden munkatársának a kiváló hozzáállását.

Parázs kupa legjobbjai DLSZ 2018

Nebucz Márk („Frissek és ropogósak”) „ A nap pillanata” díjas: Először is köszönjük a csapatommal, hogy részt vehettünk a tornán! Nehézkesen indult, de a végére kikerekedett! Az első meccsen nem volt szerencsénk, de a többi mérkőzésen, már megtaláltuk a játékunkat, és sikerült eljutni a döntőig, ahol sajnos hetesekkel alulmaradtunk a győztes csapattal szemben, de ez a futball! Jót játszottunk, és jól éreztük magunkat! Bár a pálya nehézkes volt, de "talán" megszoktuk a végére! A különdíjról annyit, hogy nem gondoltam volna, hogy ér ez a remek mozdulat egy "Nap pillanata" különdíjat. Meglepett, de közben nagyon örültem, hogy kaptam egy ilyen "kitűntetést"! Az érdem nem csak az enyém, hiszen csapattársam Hruby Tamás, varázsolta oda a labdát a lábamra, amiből sikerült egy szép mozdulattal gólt elérnem. Még egyszer: köszönöm a díjat!

Balázs Sándor („Marha oldalas”), a torna gólkirálya: Nagyon örülök, hogy részese lehettem a VI. Parázs Kupának. Egy nagyon jó szervezésű rendezvény volt, amit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek köszönhetünk, hiszen pörgős rendezésű (minimális várakozással kerülnek lebonyolításra a mérkőzések) és a nép végén rengeteg ajándékot osztanak ki a serlegeken és a kupákon kívül! Kiélezett és szoros meccseket játszottunk – kiváló csapatokkal. Nagy öröm számomra hogy megnyertük a kupát és góljaimmal segíthettem a „Marha oldalas” elnevezésű csapatomat. A gólkirályi címet igaz én kaptam, de ezt a csapatomnak köszönhetem, hiszen közösen értük el ezt a szép eredményt. Természetesen nagyon büszke vagyok a fiúkra és a díjra! Köszönöm a csapatomnak és a szponzorainknak a lehetőséget, valamint  a DLSZ-nek a tökéletes szervezést!

Miklós Ádin („Mákosleves”) "DLSZ PLUSZ" díjas: Köszönjük a lehetőséget, hogy a Parázs Varázs Kupán részt vehettünk. Nekünk ez volt az első tornánk ebben az összeállításban. Egy nappal a torna kezdése előtt sikerült csak összeállnunk – így indultunk neki a tornának. Az első mérkőzések nagyon jól sikerültek. Remekül játszottunk és jó volt a csapatszellem. Meg is szereztük a csoportelsőséget. Sajnos az elődöntőben nem ment már olyan tökéletesen a játék, bár hozzá kell tenni, hogy az ellenfelünk nagyszerű csapat volt – sportszerűen és remekül játszottak. Így maradt nekünk a küzdelem a harmadik helyért. Itt viszont ismét jól játszottunk és már az 5. percben 2:0-ra vezettünk. Ellenfelünk aztán a meccs végére összekapta magát és sikerült nekik az egyenlítés. Jöttek a büntetők, mi pedig itt már nem tudtunk megfelelően koncentrálni és egy nagyszerű kapus bravúrnak köszönhetően lecsúsztunk a dobogóról. Összességében elégedettek vagyunk a megszerzett negyedik hellyel. Meglepődtünk azon, hogy én és a csapat kapta a DSZL PLUSZ díjat. A fiúk nevében köszönjük a remek szervezést, az izgalmas meccseket és a sportszerű tornát!

Puskás Kristóf („Frissek és ropogósak”), a torna legjobb játékosa: A mai napon lebonyolított kispályás tornára nyolc jó csapat nevezett, tele nagyon ügyes játékosokkal! Nehéz csoportba kerültünk és sajnos az első meccset el is veszítettük (mint később kiderült) a tornagyőztes csapat ellen. Végül a második helyen tudtunk tovább lépni, de hozzá kell tenni, hogy igen szoros mérkőzéseket játszottunk a csoportban! Azt is tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a döntőbe jutás! A legjobb négy között egy nagyon ügyes (fiatal) játékosokkal teli csapatot kaptunk! Nehéz mérkőzés volt – örültünk, hogy sikerült nyernünk és bejutottunk a döntőbe. Itt aztán nagyon kemény találkozó várt ránk, ami döntetlennel (1:1) végződött – bár sok helyzet kimaradt. Következtek a büntetők – ahol alulmaradtunk ugyan, de nagyon örültünk a második helynek is! Rendkívül jól éreztük magunkat és külön öröm volt számomra hogy én kaptam meg a legjobb játékos címet. Persze ez a csapattársak nélkül nem sikerülhetett volna.  Gratulálok minden csapatnak! És remélem jövőre is találkozunk!

Parázs Kupa legjobbak 2018 DLSZ

VI. PARÁZS KUPA HELYEZÉSEK
1. HELY  MARHA OLDALAS
2. HELY  FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK
3. HELY  SZUVID FC
VI. PARÁZS KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  PUSKÁS KRISTÓF (FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK)
KAPUS  KISS MILÁN (MARHA OLDALAS)
GÓLKIRÁLY  BALÁZS SÁNDOR (MARHA OLDALAS)
DLSZ+  MIKLÓS ÁDIN (MÁKOS LEVES)
A NAP PILLANATA  NEBUCZ MÁRK ( FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK)

Képek az VI. Parázs Kupáról (katt a képre)

DLSZ Facebook képek

Előzmények, eredmények a kupáról

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagy-rendezvényein belül kerül megrendezésre immáron 6. alkalommal az amatőr kispályás labdarúgó torna, a Parázs Kupa. Az országosan is kiváló elismerést kapott Parázs Varázs rendezvény 2. napján, szombaton reggel 08.00 órai kezdéssel indul a foci kupa az Alsó Duna - parton a Lemezalakító szabadidőpark füves pályáján. A Vi. Parázs Kupára 8 csapat nevezését fogadjuk el, nevezési sorrendben. Nevezni csak olyan fantázia névvel lehet, amely egy étel neve vagy étellel szorosan kapcsolódó szó. Ilyen például: Rákleves, Sülthal csapata, Kolbászos Lecsó csapata. Várjuk a kispályás csapatok jelentkezését!

Kiss András (Tourinform iroda) ügyvezető: A Parázs-Varázs családi hétvégéje a szórakozásról, a kikapcsolódásról, egy város, egy közösség, a barátok, a család összetartozásáról szól. Ez az idén is elképzelhetetlen lesz sportrendezvények és különböző erőpróbák nélkül. Az immáron 14. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény házigazdája Dunaújváros Megyei Jogú Város, ideje pedig május utolsó hétvégéje. A családi napok rendezvénye az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát. Ennek elengedhetetlen részévé vált,- immáron 6. alkalommal- a Parázs kupa amatőr kispályás futball bajnokság. A Tourinform Iroda nagy gondossággal készül a háromnapos rendezvény sikeres lebonyolítására, és külön öröm számunkra, hogy ebben a munkában olyan partnerünk van, mint a kupát szervező Dunaújváros Labdarúgó Szövetség. A DLSZszervezése mindig garancia sikerre.  A kupa családias hangulata, közösségépítő ereje jelentősen hozzájárul az egész hétvége sikeréhez. Sok sikert kívánok MINDENKINEK!

Szilágyi András (Kecskemét) Barbecue FC) csapatvezető: Köszönjük, hogy részt vehetünk ezen a tornán. Sajnos Kecskeméten annyira alacsony a szervezési színvonal, hogy nemhogy kupák még városi bajnokság megszervezése is komoly gondot okoz. Dunaújvárosban a sportok egyik fellegvárában izgalmas kihívás lesz megmérettetni magunkat. Köszönjük Siland FC (Barbecue FC).

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2018. május 26. szombat 08.00 - 15.00 óra
Helyszín: Dunaújváros Lemezalakító Kft. Szabadidő park - Dunaújváros, Dunapart 
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Rendező: Tourinform Iroda Dunaújváros és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Játékrendszer: 5 + 1 kispályás labdarúgás
Résztvevők: 8 csapat / Nincs megkötés 
Jelentkezési díj férfi mezőny: 3.500 Ft / csapat
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

VI. PARÁZS KUPA AMATŐR KISPÁLÁS LABDARÚGÓ TORNA
CSAPAT JELENTKEZÉS  NEVEZÉS
 1. BARBECUE FC IGEN IGEN
 2. SZUVID FC IGEN IGEN
 3. MARHA OLDALAS IGEN IGEN
 4. MÁKOSLEVES IGEN IGEN
 5. SPORÉHAGYMÁK IGEN IGEN
 6. ROSTONSÜLT GUPPI IGEN IGEN
 7. VEGYESPÖRI IGEN IGEN
 8. FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK IGEN IGEN
VI. PARÁZS KUPA "TŰZLABDA" DUNAÚJVÁROS 2017
A CSOPORT B CSOPORT
1. MÁKOSLEVES 1. FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK
2. SZUVID FC 2. MARHA OLDALAS
3. VEGYESPÖRI 3. ROSTONSÜLT GUPPI
4. SPORÉHAGYMÁK 4. BARBECUE FC
A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08.00 MÁKOSLEVES 2 - 0 SZUVID FC
08.20 VEGYESPÖRI 0 - 2 SPORÉHAGYMÁK
08.40 FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK 1 - 2 MARHA OLDALAS
09.00 ROSTONSÜLT GUPPI 1 - 1 BARBECUE FC
09.20 MÁKOSLEVES 3 - 0 VEGYESPÖRI
09.40 SZUVID FC 1 - 0 SPORÉHAGYMÁK
10.00 FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK 1 - 0 ROSTONSÜLT GUPPI
10.20 MARHA OLDALAS 0 - 1 BARBECUE FC
10.40 MÁKOSLEVES 1 - 1 SPORÉHAGYMÁK
11.00 SZUVID FC 5 - 1 VEGYESPÖRI
11.20 FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK 1 - 0 BARBECUE FC
11.40 ROSTONSÜLT GUPPI 0 - 1 MARHA OLDALAS
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  MÁKOS LEVES 3 2 1 0 6 - 1 7
2.  SZUVID FC 3 2 0 1 6 - 3 6
3.  SPORÉHAGYÁK 3 1 1 1 3 - 2 4
4.  VEGYES PÖRI 3 0 0 3 1 - 10 0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  MARHA OLDALAS 3 2 0 1 3 - 2 6
2.  FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK 3 2 0 1 3 - 2 6
3.  BARBECUE FC 3 1 1 1 2 - 2 4
4.  ROSTONSÜLT GUPPI 3 0 12 3 1 - 3 1
VI. PARÁZS KUPA DUNAÚJVÁROS 2018
7. HELYÉRT
12.00 VEGYES PÖRI 0 - 4  ROSTONSÜLT GUPPI
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
12.20 MÁKOS LEVES   0 - 3  FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK
12.40 SZUVID FC  1 - 3  MARHA OLDALAS
5. HELYÉRT
13.00 SPORÉHAGYMÁK   0(0)-(2)0  BARBECUE FC
BRONZ MÉRKŐZÉS
13.20 MÁKOS LEVES  2(1)-(3)2  SZUVID FC
ARANY MÉRKŐZÉS
13.40  FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK  1(3)-(4)1  MARHA OLDALAS
14.00 EREDMÉNYHIRDETÉS
VI. PARÁZS KUPA HELYEZÉSEK
1. HELY  MARHA OLDALAS
2. HELY  FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK
3. HELY  SZUVID FC
VI. PARÁZS KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  PUSKÁS KRISTÓF (FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK)
KAPUS  KISS MILÁN (MARHA OLDALAS)
GÓLKIRÁLY  BALÁZS SÁNDOR (MARHA OLDALAS)
DLSZ+  MIKLÓS ÁDIN (MÁKOS LEVES)
A NAP PILLANATA  NEBUCZ MÁRK ( FRISSEK ÉS ROPOGÓSAK)