V. Parázs Kispályás Labdarúgó Kupa

Esemény ideje: 
2017. május 27. szombat 08:00
Oszd meg másokkal!

Parázs hangulatban, varázslatos időben

Szikrázó napsütés várta az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Parázs Kupa résztvevőit az alsó Duna-parton szombaton délelőtt. A Parázs-Varázs családi gasztro hétvége egyik népszerű betét programja a kispályás labdarúgó torna, melyre a helyi csapatok mellett ismét jöttek vidékről, sőt másik megyéből is, hogy Dunaújvárosban töltsenek egy remek napot.

A rendezvény egyik különlegessége (de talán mondhatjuk azt is: sajátossága), hogy a csapatok – hajazva a gasztro rendezvény fő arculatára – valamilyen étel nevét felvéve nevezhettek a sporteseményre. Így cseppet sem volt meglepő, hogy az első mérkőzésen a „Roston sült guppi”, és a „Rántottál” gárdái feszültek egymásnak, de a sokat megélt szervezőket azért idén is sikerült zavarba hozni néhány fantáziadús csapatnévvel, gondolva itt a „Teveherepöri” és a „New englandi kagylóleves” játékosaira.

A nagyszerű elnevezések szerencsére remek csapatokkal párosultak, így a mérkőzések valóban parázs, jó hangulatban zajlottak. A csoportküzdelmek nagyon kiegyenlítettek voltak egy csapat sem tudott pontveszteség nélkül végezni a csoportjában. Olyan szoros volt például az „A” csoport végeredménye, hogy a körbeveréseknek és a döntetleneknek köszönhetően egyetlen győzelem elég volt a csoport első és a csoport második helyének megszerzéséhez a „Meggyes-mákos rétes” illetve a „Mákosleves”  gárdájának, de úgyis mondhatjuk, hogy ennek a két alakulatnak „mákja volt”. A másik ágon a „Spóréhagyma” veretlenül, azért viszonylag simán továbbjutott, de a játékvezetőkből álló együttes torkán megakadt” a „New englandi kagyló”, hiszen ezen a találkozón nem esett gól.

Érdekesség, hogy az egyenes kieséses szakaszban a „Spóréhagyma” aztán később mindkét mákos finomsággal találkozott és sikerrel vette az akadályokat.

Jöttek tehát a helyosztók az elődöntők és a döntők. Az ötödik helyért (Rostonsült guppi-Kinder palacsinta 0:6) és a hetedik helyért lejátszott mérkőzéseken (New englandi kagylóleves – Teveherepöri 0:4) magabiztos győzelmek születtek, az elődöntőkben azonban már komoly izgalmak voltak. Mindkét találkozón két góllal nyert a továbbjutó, de ritkán látható nagy csatákban dőlt el a döntő és a bronzmérkőzés résztvevőinek a sorsa. (Spóréhagyma – Mákosleves 2:0; Meggyes-mákos rétes – Rántottál 2:0)

A harmadik helyért így a „Mákosleves” lépett pályára, a nap végére kicsit elfáradó „Rántottál” ellen és be is gyűjtötte az „első fogás” a bronzérmet miután négy találatig jutottak és csak egyszer „rántották be” őket. (4:1)

Az aranyérem pedig úgy került a „Spóréhagyma” játékosainak a nyakába, hogy Szabadszállásról érkező „Meggyes-mákos rétes” csapatát Mészáros István vezérletével 1:0 arányban egy végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült „lefőzni”.

Parázs Kupa Dunaújváros DLSZ 2017

Az ismét nagyszerű hangulatú sportrendezvény remekül illeszkedik be most már évek óta a gasztro hétvégébe. A torna végén a készülő finomságok (sülthúsok, pörköltök, gulyáslevesek) illata már átjárta a sportpályát is, ami még inkább összekapcsolta a sportolást és a jó ételeket. Így tették ezt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezői is, hiszen ez a látszólag furcsa párosítás (labdarúgás és sütés-főzés) újra sikert-sikerre halmozott és már most több csapat jelezte, hogy jövőre is jönnek – legszívesebben már most le is adnák a nevezésüket. Természetesen erre csak egy év múlva kerülhet sor, de akkor viszont örömmál látnak mindenkit Dunaújvárosban az alsó Duna-parton a VI. Parázs Kupán!

V. PARÁZS KUPA HELYEZÉSEK
1. HELY  SPÓRÉHAGYMA
2. HELY  MEGGYES MÁKOS RÉTES
3. HELY  MÁKOSLEVES
4. HELY  RÁNTOTT TÁL
V. PARÁZS KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  TIMKÓ FERENC (RÁNTOTT TÁL)
KAPUS  CSORBA GÁBOR (MEGGYES MÁKOS RÉTES)
GÓLKIRÁLY  MÉSZÁROS ISTVÁN 6 GÓL (SPÓRÉHAGYMA)

Kalácska András a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke: Nagyon jó idő, remek csapatok és kiváló hangulat jellemezet a Parázs Kupát ezúttal is. Közel 50 gól, nagyjából 6 óra tiszta játékidő a jó levegőn. A nap végén pedig finom kaják – kell ennél több, szerintem nem. Örülök annak is, hogy ilyen sokan részt vettek a labdarúgó tornán játékosként nézőként, érdeklődőként. Minden csapatnak gratulálok! 

Kiss András a Parázs Varázs főszervezője: nagyon köszönöm a megtisztelő felkérést, hogy egy ilyen magas nívójú rendezvény részese lehettem, mint a Parázs Foci Kupa. A családi hétvége elengedhetetlen részévé vált a Parázs kupa az évek során. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megszokottan magas színvonalú rendezvényt szervezett ismét, lassan egyre nehezebb ennél tökéletesebb futballtornát rendezni. A sport közösségépítő ereje határozta meg a kupa családias hangulatát, az egész hétvégét . Köszönet a DLSZ-nek, hogy az amatőr sportolóknak újabb sikeres rendezvényt bonyolított le.

Krajcsovics Adrián a győztes csapat csapatvezetője: Idén először vettünk részt a Parázs kupán, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Csapattársaimat idézve: "Először és utoljára, mert a csúcson kell abbahagyni!". Színvonalas és nagyon kis barátságos torna volt, de erre is számítottunk, ezért is neveztünk be. Jó hangulatban, kellemes légkörben telt az egész nap, csak az otthon maradt családtagok nem viselték túlzottan jól, mert a sorsolást látva, azt ígértük, dél körül otthon leszünk, hisz akkor kellett volna játszani a 7.-8. helyezésért. Természetesen mi nagyon örültünk, hogy az "utolsó" meccset is mi játszottuk és végül megnyertük a tornát. Ez azért egy picit elégtétel nekünk, mint játékvezetőkből összeállt csapatnak, hiszen sokszor megkapjuk a pályán, hogy "Miket fújkálsz te...... focizni se tudsz!". Úgy gondolom, hogy azért most megmutattuk, hogy mégsem vagyunk annyira "bénák" ehhez a sporthoz, mint ahogy azt sokan gondolják! Mindent nagyon köszönünk mind a csapatoknak, mind a szervezőknek!

Mészáros István a torna gólkirálya: Elsőként köszönjük a szervezőknek ezt a remek tornát. Úgy gondolom, hogy egyéni képességeket tekintve szinte minden ellenfelünk jobb erőkből állt, de szervezettségben, lelkesedésben és győzni akarásban a mi csapatunk volt ma a legjobb. Olyan koncentrációval játszottuk végig a napot, ami a jó játékvezető ismérve! Nagyon örülök, hogy ehhez a sikerhez a góljaimmal én is hozzá tudtam tenni a részemet, bár a tornagyőzelem kulcsa az egyetlen kapott gólunk volt.  Végezetül pedig szeretném megköszönni az ellenfeleink sportszerű játékát, ilyen közegben élmény igazán a foci!

Csorba Gábor a torna legjobb kapusa: A „Meggyes-mákos rétes” csapata nevében szeretném megköszönni, hogy részt vehettünk egy magas színvonalú focitornán. Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség immár ötödik esztendeje a rendezvény mellé áll, és már hagyományosan megteremti a versenyszerű kikapcsolódás lehetőségét az amatőr sportolóknak, játékosoknak! Az idei kupa is sok szép gólt, illetve sportszerű és látványos megmozdulásokat hozott. Nagyon boldog vagyok a különdíj miatt, hiszen jóleső érzés, hogy a sporttársak elismerik a teljesítményemet. Ezt a díjat külön szeretném megköszönni a csapatomnak, hiszen ilyen kiválóan megszervezett védelem mögött nem volt nehéz dolgom védeni. Gratulálok a szervezőknek és minden egyes játékosnak, hogy ilyen nagyszerű focitornát sikerült ismételten összehozni. Bízom benne, hogy jövőre ugyanígy itt találkozunk, és tovább íródik a Parázs Kupa történelme.

Tapaszi József a Roston sült Guppi és a Mákos Leves csapat csapatvezetője: Parás-Varázs és Parázs Foci Kupa, olykor parázs indulatokkal, de leginkább varázslattal találkozhattunk a pályán. Több, mint száz amatőr játékos vett részt a kupán, ami remek baráti hangulatban zajlott. A nyári időben, kiváló szervezés mellett megrendezett labdarúgó tornán két csapatot indítottam el, hogy elhódítsuk a Parázs serleget. Egyik csapatom, ahol jómagam is játszottam a hatodik helyen végzett, igaz itt nem a győzelem volt a legfontosabb hiszen a mezőny átlagéletkora 45 évre tehető, igaz volt két fiatal csapattárs, akik finomítottak ezen az átlagon . A másik csapattal a Mákos Levessel a dobogó harmadik fokára sikerült felérnünk, így már negyedszer értunk el dobogós eredményt a Parázs-Kupa sorozatban. Köszönjük a DLSZ-nek a szervezést, a remek hangulatot és a csapatoknak a sportszerű viselkedést, ami a lényeg egy ilyen foci tornán! Azt már most tudom, hogy jövőre ismét indul a Mákos Leves csapata...

 

V. Parázs Kispályás Labdarúgó Kupa

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagy-rendezvényein belül kerül megrendezésre immáron 5. alkalommal az amatőr kispályás labdarúgó torna, a Parázs Kupa. Az országosan is kiváló elismerést kapott Parázs Varázs rendezvény 2. napján, szombaton reggel 08.00 órai kezdéssel indul a foci kupa az Alsó Duna - parton a Lemezalakító szabadidőpark füves pályáján. Az V. Parázs Kupára 8 csapat nevezését fogadjuk el, nevezési sorrendben. Nevezni csak olyan fantázia névvel lehet, amely egy étel neve vagy étellel szorosan kapcsolódó szó. Ilyen például: Rákleves, Sülthal csapata, Kolbászos Lecsó csapata stb.

Mórocz Erika a dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, a Parázs Varázs főszervezője: A Tourinform Iroda az elmúlt években számos rendezvényt, fesztivált szervezett DMJV Önkormányzata megbízásából. Minden rendezvénynél, így a Parázs Varázs Fesztivál esetében is fontosnak tartjuk a sportesemények precíz megszervezését. A rendezvények látogatottsága az elmúlt években megháromszorozódott, mely siker a leszervezett sportelemeknek is köszönhető. Szoros együttműködésben dolgozunk ezen rendezvények esetében a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel, hiszen a technikai lebonyolítást, a szakmai hozzáértést ők, vagyis a szövetség biztosítja. A Parázs Varázs Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Parázs Kupa kispályás labdarúgó torna ötödik alkalommal lesz lebonyolítva, így már hagyományosnak mondható. Ideális helyszínnek bizonyult az ISD DUNAFERR Zrt. Alsó Duna-parti Oktatási Központ füves pályája. A kupán résztvevők mellett, több száz néző is lelátogat ilyenkor a rendezvényre, ezért érdemi feladatként kezeljük a Parázs Kupa mellett az általunk megrendezésre kerülő rendezvények esetében a sportprogramok lebonyolítását is. Bízom benne, hogy idén is sportszerű mérkőzéseken dől majd el, hogy ki emeli a magasba a Parázs Kupát. Sok sikert kívánok a csapatoknak, játékosoknak és jó szórakozást és kikapcsolódást a lelátogató szurkolóknak!

Petrás Gábor a rendezvény főszervezője: A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség fontos elemnek tartja, hogy a több tízezres létszámú rendezvényen belül a sport is megtalálható legyen a paletták között a Parázs Varázson, ezért nagy öröm számunkra, hogy már 5. alkalommal részesei lehetünk a Parázs Varázs elnevezésű országos gasztronómiai családi rendezvénynek. A sport bekapcsolódásával több fiatal is érkezik a rendezvényre, akik a sportolás után csapatostul a grill-partyn is részt vesznek, majd az esti koncertekkel zárják a napot. Természetesen a torna végén a dobogós csapatokat díszoklevéllel, kupával és éremmel díjazzuk, valamint a legjobb kapust, a legjobb játékost és a gólkirályt is elismerjük egy-egy emléklappal, kupával.

Szatmári Károly a Megyges Mákos Rétes csapat csapatvezetője: Csapatommal immáron 5. éve veszünk részt a "Parázs-Varázs" kupán. Eddig minden évben nagyon színvonalasan megrendezett kispályás labdarúgó tornán vehettünk részt. Korrekt bírói vezetéssel játszhattunk, melynek köszönhetően már többször is jónak mondható helyezést értünk el. A  különböző tartalmas programoknak köszönhetően családtagjaink és ismerőseink is remekül érezték magukat. Biztos vagyok benne, hogy ez az idén 2017- ben sem lesz másként, természetesen szeretnénk minél jobb helyezést eléreni az idei kupán is!

Tomi Hruby a Kinde csapat csapatvezetője: Nagyon várjuk a Parázs kupát, mert egy újonnan alakult tettre kész csapat vagyunk. Nemrég az MPRINT kupán 3.-ak lettünk és úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne a DLSZ által szervezett kupákon közösen részt venni a továbbiakban. Sajnos páran hiányoznak az előző csapatból de igyekszünk őket megfelelően pótolni. A Parázs kupának különleges hangulata van, maga a Parázs Varázs rendezvény miatt is, hiszen egy igazi gasztronómiai fesztívál, meg persze a pálya elhelyezkedése miatt is. Jó meccseket, jó ételeket és hideg söröket várjunk május 27.-én az alsó Duna parton a Parázs kupán! 

A legjobbak díjazása:

 • I. - II. - III. hely kupa + érem + díszoklevél + labda
 • IV. hely kupa + díszoklevél

Különdíjban részesül:

 • a legjobb játékos kupa + díszoklevél
 • a legjobb kapus kapus + díszoklevél
 • a gólkirály kupa + díszoklevél

A kupák és érmek mellé a Fészek Étterem 1 karton sört ajánl fel az V. Parázs Kupa bajnok csapata számára.

A rendezvény főtámogatója:

 • Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A rendezvény főszervezője:

 • Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Technikai információ:

 • 8 csapat
 • Nevezési díj: 4.000,- forint / csapat
 • 2 négyes csoport
 • Minimum 4 mérkőzés
 • Sorsolás és technikai megbeszélés 2017. május 19. péntek 17.00 óra DLSZ iroda
V. PARÁZS KUPA AMATŐR KISPÁLÁS LABDARÚGÓ TORNA
CSAPAT JELENTKEZÉS  NEVEZÉS
 1. MÁKOSLEVES IGEN IGEN
 2. ROSTONSÜLT GUPPI IGEN IGEN
 3. RÁNTOTTÁL IGEN IGEN
 4. KINDER PALACSINTA IGEN IGEN
 5. TÖKÖSLECSÓ IGEN -
 6. TEVEHEREPÖRI IGEN IGEN
 7. NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES IGEN IGEN
 8. MEGGYES MÁKOS RÉTES IGEN IGEN
 9. SPÓRÉHAGYMA IGEN IGEN
10. AC MILÁNÓI MAKARONI IGEN -
V. PARÁZS KUPA "TŰZLABDA" DUNAÚJVÁROS 2017
A CSOPORT B CSOPORT
1. ROSTONSÜLT GUPPI 1. KINDER PALACSINTA
2. RÁNTOTTÁL 2. MÁKOSLEVES
3. SPÓRÉHAGYMA 3. TEVEHEREPÖRI
4. NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES 4. MEGGYES MÁKOS RÉTES
A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08.00 ROSTONSÜLT GUPPI 0 - 2 RÁNTOTTÁL
08.20 SPÓRÉHAGYMA 0 - 0 NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES
08.40 KINDER PALACSINTA 0 - 1 MÁKOSLEVES
09.00 TEVEHEREPÖRI 0 - 0 MEGGYES MÁKOS RÉTES
09.20 ROSTONSÜLT GUPPI 0 - 2 SPÓRÉHAGYMA
09.40 RÁNTOTTÁL 5 - 0 NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES
10.00 KINDER PALACSINTA 2 - 0 TEVEHEREPÖRI
10.20 MÁKOSLEVES 1 - 1 MEGGYES MÁKOS RÉTES
10.40 ROSTONSÜLT GUPPI 2 - 1 NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES
11.00 RÁNTOTTÁL 1 - 2 SPÓRÉHAGYMA
11.20 KINDER PALACSINTA 1 - 3 MÁKOSLEVES
11.40 TEVEHEREPÖRI 1 - 1 MEGGYES MÁKOS RÉTES
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  MEGGYES MÁKOS RÉTES 3 1 2 0 4 - 2 5
2.  MÁKOSLEVES 3 1 2 0 3 - 2 5
3.  KINDER PALACSINTA 3 1 0 2 3 - 4 3
4.  TEVEHEREPÖRI 3 0 2 1 1 - 3 2
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  SPÓRÉHAGYMA 3 2 1 0 4 - 1 7
2.  RÁNTOTT TÁL 3 2 0 1 8 - 2 6
3.  ROSTONSÜLT GUPPI 3 1 0 2 2 - 5 3
4.  NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES 3 0 1 2 1 - 7 1
V. PARÁZS KUPA DUNAÚJVÁROS 2017
7. HELYÉRT
12.00 NEW ENGLANDI KAGYLÓLEVES  0 - 4  TEVEHEREPÖRI
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
12.20 (A) SPÓRÉHAGYMA  2 - 0  MÁKOSLEVES
12.40 (B) MEGGYES MÁKOS RÉTES  2 - 0  RÁNTOTT TÁL
5. HELYÉRT
13.00 ROSTONSÜLT GUPPI  0 - 6  KINDER PALACSINTA
BRONZ MÉRKŐZÉS
13.20 MÁKOSLEVES  4 - 1  RÁNTOTT TÁL
ARANY MÉRKŐZÉS
13.40 SPÓRÉHAGYMA  1 - 0  MEGGYES MÁKOS RÉTES
14.00 EREDMÉNYHIRDETÉS
V. PARÁZS KUPA HELYEZÉSEK
1. HELY  SPÓRÉHAGYMA
2. HELY  MEGGYES MÁKOS RÉTES
3. HELY  MÁKOSLEVES
4. HELY  RÁNTOTT TÁL
V. PARÁZS KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  TIMKÓ FERENC (RÁNTOTT TÁL)
KAPUS  CSORBA GÁBOR (MEGGYES MÁKOS RÉTES)
GÓLKIRÁLY  MÉSZÁROS ISTVÁN 6 GÓL (SPÓRÉHAGYMA)