Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2018.

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2018 - I. Forduló

Esemény ideje: 
2018. május 23. szerda 10:00
Oszd meg másokkal!

Helyszín: Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodája Dunaújváros Pajtás u. 2.
Időpont: 2018. május 23.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága az idei évben, először rendezi meg május 23-án az Ovi Foci Kupa első fordulóját. A négy fordulós sorozat végén, a legtöbb pontot szerző óvoda egy garnitúra labdarúgó mezt kap ajándékba. A májusi rendezvényen a városi óvodák mellett, kulcsi és apostagi ovisok is képviseltetik majd magukat. A nap folyamán a gyermekek túró rudit, gyümölcsöt és pizzát kapnak a szövetségtől és a támogatóktól. Természetesen a legjobban szereplő apró labdarúgók – ahogy már megszokhattuk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendezvényein – most is érmekkel és csillogó kupákkal térhetnek haza.

Gyenes Éva dunaújvárosi Óvda Intézményigazgató: Nagy örömmel fogadtuk, hogy hagyományteremtés céljából ovi-foci kupát szervez Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Az esemény4 alkalommal kerül megrendezésre, ahol megmérkőzhetnek egymással mind a 12 óvodánk „kis focistái”, valamint két vidéki ovis csapat. Külön öröm számunkra, hogy színvonalas rendezvény keretében zajlanak ezek az események. Az óvodás korú gyermekek lételeme a mozgás. Célunk, hogy a mozgásszeretet, a küzdőszellem kialakuljon a gyerekekben. Az óvodai nevelés egyik kiemelt területe a mozgásfejlesztés, ezen belül a sportszeretetre való nevelés. A gyerekekben hatalmas a mozgásigény, ezért az ilyen alkalmak mélyítik azt a folyamatot, amire nagy hangsúlyt fektetünk óvodai pályafutásuk alatt. A szervezők a négy alkalom után a legeredményesebben játszó óvoda csapatának egy garnitúra focimezt biztosítanak. De bővelkedik ajándékokban az esemény, hiszen érem, pizza, müzli szelet és frissítő áll a gyermekek rendelkezésére.

Lassingleitner Fruzsina a rendezvény védnőke: Nagy örömömre szolgál, hogy az idei évben is, immár harmadik alkalommal rendezhetjük meg az Ovi Sportnapot, melynek keretében az Ovi Foci Bajnokság első fordulóját is megtartjuk. A gyerekek ezúttal is játékos sorversenyeken vehetnek részt, és természetesen az idei évben is különféle finomságokkal készülünk a piciknek, a Kupa legeredményesebb csapata pedig év végén egy garnitúra focimezt kap ajándékba! A játszóház mellett értékes ajándékok is gazdára találnak, a nap végén pedig a helyi vállalkozók felajánlásainak köszönhetően egy kültéri hintás libikókát adunk át! Óriási öröm számomra látni az óvodások felhőtlen jókedvét, a körzet képviselőjeként pedig a jövőben is szeretném életben tartani ezt a szép hagyományt, és segíteni a gyerekek eszközparkjának fejlesztését, támogatni a helyi közösségeket! Köszönet illeti azokat a vállalkozókat, akik ezúttal is segédkeztek a gyerekprogram megvalósításában, és köszönöm a DLSZ Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának a kiemelt szervezői munkát!

Papp Sándor (Kulcs SE) edző: Nagy öröm számunkra, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megrendezi az ovifoci kupát, amelyre a kulcsi óvodások is meghívást kaptak, amin nagyon szívesen részt is veszünk!!! Szeretnénk a többi bajnoki fordulóban is részt venni Dunaújvárosban. Nagyon jó érzés, hogy az óvodásoknak is szervez sportnapot a DLSZ! Köszönjük a meghívást Gyenes Évának és Petrás Gábornak, valamint jó munkát kívánunk a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek!

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2018. május 23. szerda 08.30 - 12.00
Helyszín: Római városrészi tagóvoda, Dunaújváros, Pajtás ut 2.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria Dunaújváros
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermekbizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 apostagi és 1 kulcsi tagóvoda
Minden csapat: kupa díjazásban részesül
Minden játékos: 1 darab turórudit, gyümölcsöt, ivólét és pizzát, valmaint 1 darab érmet kap ajándékba
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA I. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
SZÁSZORSZÉP 6 - 1 BÓBITA
 NAPSUGÁR 4 - 3 APRÓK HÁZA 
 APOSTAG 4 - 2 KULCS
 KATICA 1 - 7 KINCSKERESŐ
 CSILLAGVIRÁG  12 - 0 ARANYALMA
DUNA PARTI  0 - 4 MARGARÉTA
ESZTERLÁNC  0 - 5 RÓMAI 

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa szervezői

Hatalmas dzsembori kerekedett az Ovi Foci Kupából szerdán délelőtt a Római városrészi óvoda udvarán.

Mint azt Lassingleitner Fruzsina, a körzet képviselője elmondta, immár harmadik alkalommal szervezték meg az apróságoknak az ovis sportnapot. Ennek keretében a mintegy kétszázötven ovisra játékos ügyességi sorversenyek vártak, valamint a műfüves foci pályán izgalmas csatákat is vívtak egymással. Rengeteg finomsággal készültek a gyerekeknek, a gyümölccsel, édességgel és pizzával is. A focikupa győztes csapata a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) jóvoltából egy garnitúra focimezzel gazdagodott. Lassingleitner Fruzsina azt is elmondta, hogy Nagy Zsolt, Takács Titusz és Karmacsi Tamás helyi vállalkozók felajánlásából egy kültéri hintás libikókával fog bővülni a Pajtás utcai óvoda, az EU-s szabványoknak megfelelő játék a jövő héten érkezik meg az intézménybe.

Nagy öröm látni a gyerekek arcán a jókedvet, a vidámságot, és azt, hogy milyen ügyesen, lelkesen vesznek részt például az ügyességi sorversenyen. Képviselőként úgy gondolom, hogy őrizni kell ezt a szép hagyományt, és lehetőség szerint folyamatosan fejleszteni az óvoda eszközparkját- hangsúlyozta Lassingleitner Fruzsina, és hozzátette, ezúton is köszöni a helyi vállalkozóknak a rendezvényhez nyújtott támogatását, valamint a DLSZ gyermek és ifjúsági bizottságának a kiemelt szervezői munkát.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, mind a tizennégy tagintézményből érkeztek csoportok erre a napra, amelynek részeként meghívták a tűzoltókat, a rendőröket és a mentőket is, akik járművét örömmel szemlézték a gyerekek kívül-belül.

Forrás: Dunaújváros Online