XIV. MezDepo Old Boys Kupa

XIV. MezDepo Old Boys Kupa

Esemény ideje: 
2021. december 19. vasárnap 09:002022. január 15. szombat 09:45
Oszd meg másokkal!

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a 35 év feletti labdarúgók számára a MezDepo Old Boys Kupát, december 19-én, vasárnap. A helyszín ezúttal a színpompás Rácalmási Sportcsarnok lesz. Remek mérkőzések és nagyszerű játékosok várják ezúttal is a kilátogatókat. Idén úgy döntöttünk, hogy a járványügyi korlátozások miatt csak 6 csapat nevezését fogadjuk el, akik körmérkőzésekkel döntik el a végső sorrendet. Ahogy megszokhatták a szövetségtől a dobogós csapatok kupát, érmet és díszoklevelet kapnak, valamint a torna győztese a vándorserleget 1 évig megőrizheti és neve felkerül az eddigi csapatok mellé. A vándorserleg mellé pedig  a dunaújvárosi Corso Étterem jóvoltából egy vacsora meghívást is kap a bajnokcsapat. Az eredményhirdetésen a szövetség 5 különdíjat ad át, amit a legjobb játékos, kapus, gólkirály vihet haza, mellettük pedig a szakmai zsűrink megszavazza a nap legszebb pillanatát, amit a  "Miklós István díj"-jal jutalmazunk, és természetesen kiosztásra kerül a "DMJV70 & DLSZ50" díj is.

Lesnyik Gábor a MezDepo Áruház üzletvezetője a kupa főtámogatója: Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk minden olyan rendezvényt támogat, ami népszerűsíti a sportot és a labdarúgást, főleg most, ebben a nehéz járványügyi helyzetben. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkájának köszönhetően mindenki számára nyílik lehetőség, hogy megmérettesse magát és csapatát. Az idei MezDepo Old Boys kupát már az első években is támogattuk (14 éve), ami azt is mutatja, hogy több évtizedes partneri és baráti viszony alakult ki a szövetség és közöttünk! A torna minden évben színvonalasabb, hiszen olyan játékosok lépnek pályára, mint Salamon Miklós, Bobory Balázs vagy Rajna Tamás a GBB Zrt. hálóőre. Természetesen kilátogatok a rendezvényre, hiszen kiélezett mérkőzésekre és nagy csatákra számítok, és ami a legfontosabb rengeteg Baráttal fogunk találkozni! A MezDepo Sportáruház nevében kívánok mindenkinek sportszerű mérkőzéseket és sok sikert! A szövetségnek, pedig ahogyan megszokhattuk, profi szervezést!

Bobory Balázs a Sárépszer csapat csapatvezetője: Az igazság az, hogy a jelenlegi életünkben minden percet megbecsülünk, amikor focizhatunk. Ráadásul a dunaújvárosi tornák a kedvenceink közé tartoznak, s bár most Rácalmáson lépünk pályára, izgatottak vagyunk az új környezet miatt is. Akik ismernek minket, tudják, hogy nem másodrangú cél nálunk a győzelem, de mindig fontos, hogy igazán jól érezzük magunkat. Ez a DLSZ által szervezett öregfiúk-tornán garantált, rengeteg az ismerős, a régi csapattárs, és a mérkőzések között lehet beszélgetni, mókázni. Persze a legfontosabb a játék, két éve második helyen zártunk ezen a tornán, azóta még rutinosabbak (és sajnos lassabbak) vagyunk, szóval szeretnénk előrelépni. Köszönjük a dunaújvárosi szövetségnek a rendezést és várjuk a találkozást.

További információ a rendezvényről

 • Időpont: 2021. december 19. vasárnap 09:00 - 14:30
 • Helyszín: Rácalmási Sportcsarnok - Rácalmás, Sport utca 1, 2459
 • Főtámogató: DMJV Önkormányzata
 • Támogató: MezDepo Dunaújváros, Corso Étterem, BioTech USA Dunaújváros, Csibefaloda
 • Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
 • Résztvevők: Betöltött 35. életév (Maximum 6 csapat).
 • Jelentkezési díj: 30.000 Ft / Csapat
 • Jelentkezés: www.dlsz.hu
 • Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés

 • Időpont: 2021. december 2. csütörtök 14:15 óra
 • Helyszín: DLSZ iroda. Dunaújváros, Városháza tér 1. VIII. emelet 805 iroda
 • Fontos információ, hogy a tornán csak olyan játékos szerepelhet, akinek van 2021/2022-es MLSZ bajnokságra érvényes játékengedélye (nagypályás, futsal, kispályás) labdarúgó bajnokságban, vagy érvényes Védettségi igazolvánnyal rendelkezik.
 • A XIV. MezDepo Old Boys Foci Kupára minden 35. életévét betöltött, vagy 1986-ban született játékos nevezhet.
OLD BOYS KUPA DUNAÚJVÁROS
BAJNOK CSAPATOK
2019. ÉV  XXL REDŐNY (TATABÁNYA)
2018. ÉV  FEJÓ-THERM KFT (BARACS)
2017. ÉV  GÁRDONY ÖREGFIÚK (GÁRDONY)
2016. ÉV  KEMI-KER MIRAGE (DUNAÚJVÁROS)
2015. ÉV  FEJÓ-THERM KFT (BARACS)
2014. ÉV  MILLER PUB (TATABÁNYA)
2013. ÉV  DUNAFERR VASAS (DUNAÚJVÁROS)
2012. ÉV  GARI TRANS (DUNAÚJVÁROS)
2011. ÉV  ÖRKI-PAPA KFT. (SZÉKESFEHÉRVÁR)
2010. ÉV  GARI TRANS  (DUNAÚJVÁROS)
2009. ÉV  CARISSA VIRÁG (DUNAÚJVÁROS)
2008. ÉV  ÖRKI-PAPA KFT. (SZÉKESFEHÉRVÁR)
2007. ÉV  GARI TRANS (DUNAÚJVÁROS)

MezDepo Old Boys kupa díjazása

 • 1. hely: Vándorserleg, kupa, 12 darab egyedi érem, díszoklevél, Acerbis labda, vacsora biztosítása a Corso Étteremben
 • 2. hely: kupa, 12 darab egyedi érem, díszoklevél, Acerbis labda
 • 3. hely: kupa, 12 darab egyedi érem, díszoklevél, Acerbis labda
 • Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, BioTech USA ajándék
 • Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, BioTech USA ajándék
 • Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, BioTech USA ajándék
 • DMJV70 & DLSZ50 díj: díszserleg, díszoklevél, BioTech USA ajándék, Dunaújváros 70 éves emlékkönyv
 • Miklós István díj: díszserleg, díszoklevél, BioTech USA ajándék

Az Old Boys +35 Kispályás Labdarúgó Kupa részvételi jelentkezése a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat legkorábban befizető 6 csapat nevezését fogadjuk el!

XIV. MEZDEPO OLD BOYS KUPA NEVEZETT CSAPATOK
CSAPAT TELEPÜLÉS JELENTKEZÉS NEVEZÉSI DÍJ
 1. XXL REDŐNY 5 TATABÁNYA IGEN IGEN
 2. GBB ZRT. 1 DUNAÚJVÁROS IGEN IGEN
 3. SÁRÉPSZER SÁRKERESZTES IGEN IGEN
 4. FEJÓ-THERM KFT 2 BARACS IGEN IGEN
 5. KEMI KER KFT. 6 DUNAÚJVÁROS IGEN IGEN
 6. MÁSNAP FC 4 BUDAPEST IGEN IGEN
KÖRMÉRKŐZÉSEK
XIV. MEZDEPO OLD BOYS KUPA
09:00 GBB ZRT.  3 - 0  KEMI KER KFT.
09:22 FEJÓ-THERM KFT.  0 - 1  XXL REDŐNY
09:44 SÁRÉPSZER  0 - 0  MÁSNAP FC
10:06 XXL REDŐNY  1 - 0  GBB ZRT.
10:28 KEMI KER KFT.  0 - 2  SÁRÉPSZER
10:50 MÁSNAP FC  3 - 1  FEJÓ-THERM KFT.
11:12 KEMI KER KFT.  1 - 4  XXL REDŐNY
11:34 GBB ZRT.  0 - 0  MÁSNAP FC
11:56 FEJÓ-THERM KFT.  2 - 1  SÁRÉPSZER
12:18 MÁSNAP FC  3 - 2  XXL REDŐNY
12:40 FEJÓ-THERM KFT.  4 - 0  KEMI KER KFT.
13:02 SÁRÉPSZER  2 - 5  GBB ZRT.
13:24 KEMI KER KFT.  1 - 2  MÁSNAP FC
13:46 XXL REDŐNY  1 - 2  SÁRÉPSZER
14:08 GBB ZRT.  1 - 0  FEJÓ-THERM KFT.
14:30 EREDMÉNYHIRDETÉS
VÉGEREDMÉNY TÁBLÁZAT
HELY CSAPAT M GY D V RÚGOTT - KAPOTT PONT
1.  MÁSNAP FC 5 3 2 0 8 - 4 11
2.  GBB ZRT. 5 3 1 1 9 - 3 10
3.  XXL REDŐNY 5 3 0 2 9 - 6 9
4.  SÁRÉPSZER 5 2 1 2 7 - 8 7
5.  FEJÓ-THERM KFT. 5 2 0 3 7 - 6 6
6.  KEMI KER KFT. 5 0 0 5 2 - 15 0

Csodálatos helyszínen, a 2018-ban átadott Rácalmási Sportcsarnokban került megrendezésre a XIV. Old Boys Kupa a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében. Az immár több mint egy évtizedes múltra visszatekintő 35 év feletti játékosoknak szervezett népszerű eseményre ismét bőven voltak jelentkezők, de a rendezvény sajátosságai miatt ezúttal is hat csapat mérkőzhetett meg a vándorserlegért, a díszserlegért és a nagyszerű ajándékokért.

A torna délelőtt 9 órakor kezdődött és körmérkőzéses lebonyolításban harcoltak meg egymással a csapatok. Kiélezett szikrázóan kemény, de sportszerű mérkőzések követték egymást. Több alkalommal előfordult a gól nélküli eldöntetlen végeredmény, de gyakoriak voltak az egy gólos győzelmek is. Ez is jelezte, hogy a mezőny kiegyenlített erőkből áll. A dobogós helyek sorsa ennek megfelelően csak a legutolsó két mérkőzéseken dőlt el. Volt olyan verzió is, hogy ha az egész nap remekül teljesítő XXL-Redőny (Tatabánya) győz az utolsó meccsén, akkor az első helyen végez, viszont egy vereség a negyedik helyre is sorolhatja őket.

Végül nem sikerült Konkoly Zsoltnak és csapatának a Fehérvárról érkező Sárépszer Kft. legyőzése, hiszen az NBI-et is megjárt Bobory Balázs és csapata kiváló teljesítményt nyújtva 2:1 arányban diadalmaskodott. Az XXL így végül a bronzérmet gyűjtötte be, míg az ezüstéremre a szintén az utolsó meccsén szerzett győzelmével a Dunaújvárosi GBB Zrt csapata lett jogosult (ahol szintén pályára léptek egykor NBI-et is megjárt labdarúgók Barics Péter és Szepessy Róbert személyében), miután legyőzte (1:0-ra) az egykori Dunaújvárosi kedvenc, a magyar válogatottban is annak idején bemutatkozó Magyar Bajnok Salamon Miklós vezette Fejó-Therm Kft. alakulatát.

A torna győztes a Másnap FC viszont egyetlen vereséget sem szenvedett. A Székesfehérvári játékosok (néhány idegenlégióssal megerősítve) Sitku Illés vezérletével (aki szintén pályára lépett a Magyar válogatottban is és több száz NBI-es mérkőzéssel, valamint Magyar Bajnoki címmel és Kupagyőzelemmel is rendelkezik) megnyerték a tornát. Érdekessége volt az eredményhirdetésnek, hogy a szervezők felkérték Bobory Balázst és Sitku Illést, hogy működjenek közre, amit a két egykori remek labdarúgó nagy örömmel el is vállalt.

Összességében egy magas színvonalú sporteseményt rendeztek Rácalmáson, ahol a csodálatos helyszín és a mutatott játék is méltó volt az Old Boys Kupák közel másfél évtizedes hagyományaihoz.

A vándorserlegre pedig új név kerül: Másnap FC Székesfehérvár.

Old Boys kupa DLSZ

Benedek István a Másnapos FC csapat csapatvezetője (I. hely): Egy remek napot töltöttünk el Rácalmáson. A torna szervezése és a csarnok minősége egyaránt kifogástalan volt. Öregfiúk tornához képest szerintem meglepően jó iramú meccseket láthattak a nézők. Magunk részéről nagyon örülünk a tornagyőzelemnek, de leginkább annak, hogy újra összehoztuk a régi csapatunkat (két kivételtől eltekintve mindannyian csapattársak voltunk a Videoton ifiben). Sok ismerős arc és jóbarát volt a többi csapatban is, úgyhogy tényleg egy remek hangulatú kupán vehettünk részt. Jövő évben mindenképpen vissza szeretnénk térni. Köszönjük a Szervezőknek a munkájukat és gratulálunk az összes résztvevőnek! Hajrá Foci!

Rajna Tamás és Vajda Attila a GBB Zrt. csapatvezetői (II: hely): Nagy szeretettel szeretném megköszönni magam és a csapattársaim nevében mindenkinek, aki részt vett a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a járvány miatti korlátozások és a nehezített körülmények ellenére megoldották, hogy ha csak egy minitorna keretein belül is, de újra a labdarúgásé lehetett a főszerep legalább egy napra. Igaz, hogy új helyszínen, de a mindenkori profizmussal sikerült ezt a megmérettetést is kivitelezni, mind a szervezők, mind az induló csapatok részéről. Nem kell elmondanom, hogy számunkra milyen jelentőséggel bír minden DLSZ által szervezett dunaújvárosi torna. Nem emlékszem, hogy bármelyiket is kihagytuk volna, hacsak az elmúlt 10 évre gondolok vissza. A legnagyobb öröm számomra, hogy minden évben nagyrészt ugyanazokkal a srácokkal indulunk neki az aktuális kupának, akikkel 20-30 éves gyerekkori barátság köt össze. Az elsődleges szempont minden alkalommal, hogy együtt legyünk, jól érezzük magunkat, igazi extra, ha ezek mellett még néhány kiemelkedő eredményt, díjat is sikerül elcsípni. Külön öröm számunkra, hogy az ezüstérem mellé két külön elismerést is kaptunk.

Konkoly Zsolt az XXL Redőny csapatvezetője (III. hely): Először is köszönjük szépen, hogy részt vehettünk ezen a tornán is, ahol ismét kiváló szervezés mellett, ismét nagyszerű csapatok ellen küzdhettünk! Idestova tizenéve veszünk részt a Petrás Gábor, Tóth Imre által szervezett DLSZ által bonyolított tornákon! Mindig kiváló szervezettség jellemezte ezeket a tornákat. Sajnos a Carissa Kupából már kiöregedtünk, de az old boys kupákra mindig szívesen jövünk! Köszönet ès tisztelet Gáboréknak és az összes résztvevő csapatnak. De! Azért, hogy egy kis negatîvumot is írok sajnos! Nem volt rántott húsos szenyó a büfében! Kellemes ünnepeket kívánok magam és az XXL Redőny csapatának nevében!

Bobory Balázs a Sárépszer csapat csapatvezetője (IV. hely): Először is szeretnénk megköszönni a torna szervezőinek a remek helyszínt és zavartalan lebonyolítást. Gratulálunk a Videoton-nevelésű játékosokból álló Másnap FC-nek a tornagyőzelemhez, megérdemelték a sikert, örülünk annak, hogy mi voltunk a kettőből az egyik csapat, amelyet nem sikerült legyőzniük. Nem emlékszem olyan tornára, amelyen ennyire sűrű lett volna a mezőny, lényegében bárki legyőzhetett bárkit, nüanszokon múltak mérkőzések, jellemző, hogy a tornagyőztesnek sem saját kezében volt a sorsa, illetve az ötödik helyezett is lehetett volna második, ha az utolsó mérkőzését megnyeri. Furcsa leírni, de hiába szorultunk le a dobogóról is, mégis elégedetten ültünk az öltözőben a nap végén, mert mindent kiadtunk magunkból, a torna folyamán volt két rossz ötperces szakaszunk, amikor a figyelmetlenségünk miatt gólokat kaptunk, és lehetetlenné tette, hogy előrébb végezzünk. Remek meccseket játszottunk, sajnálhatja, aki nem látta ezt a mezőnyt, ezeket a meccseket. Karácsony után már hazai pályán, Fehérváron játszunk, ahol biztosan összefutunk dunaújvárosi csapatokkal is, várjuk az újabb randevút. Ott ezúttal 38 év felettiek léphetnek parkettre csak, az mezőny már talán jobban fekszik nekünk. Kellemes ünnepeket kívánunk minden dunaújvárosi futballbarátnak!

Szepessy Róbert a Miklós István díj "A Nap Pillanata" tulajdonosa (GBB Zrt.): Első alkalommal vehettem részt a 35 év felettiek számára rendezett tornán. A barátaim, akik a csapattársaim is egyben, már várták, hogy hozzájuk öregedjek. Ez a pillanat most jött el, de kicsit sem bánkódtam emiatt, sőt! Nagyon szeretek velük együtt játszani, élvezzük a játékot és mindig remek hangulatban tudjuk eltölteni a közös időt. A helyszín minden igényt kielégített, örülök, hogy egy ilyen impozáns csarnokban került megrendezésre a kupa, mint a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok. Bevallom nem számítottam ilyen éles küzdelemre a pályára lépés előtt, de az mindenképpen dicséretes, hogy az idő vasfoga nem látszódott a csapatok és a játékosok győzni akarásán. Szoros küzdelemben végül a második helyet szereztük meg, amellyel mindannyian elégedettek voltunk. A különdíjak közül kettőt is sikerült elhódítanunk, hiszen Rajna Tamás lett a legjobb kapus és a megtisztelő Miklós István díjat is nekünk ítélték. A díjnyertes akció végén én fejeltem közelről a hálóba de az érdemi rész a látványos gólpasszt adó Kovács Danié volt. Ezúton szeretnék gratulálni a résztvevő csapatoknak, a győzteseknek és a különdíjasoknak. Köszönjük a DLSZ-nek, hogy ebben a nehéz időszakban is ilyen színvonalas tornát rendeztek. Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és gólokban gazdag, boldog új évet kívánok!

Fehér Zsolt a torna legjobb játékosa (Másnap FC): Véleményem szerint 35 pluszos tornához képes nagyon jó színvonalú, és iramú mérkőzéseket játszhattunk. Minden csapaton látszott a kitartás, győzni akarás és az évek alatt szerzett rutin is megmutatkozott. Számomra nagyon jó érzés volt újra a régi ifi csapattal összeállni egy focira! Az még plusz öröm, hogy egy ilyen nívós tornát meg is tudtunk nyerni, sőt hatalmas elismerés, hogy a szakmai zsűri nekem ítélte a torna legjobb játékosának járó díjat. Úgy gondolom, hogy pozitív élményekkel gazdagodtunk és szívesen térünk vissza bármikor az idősödő korosztály számára idított tornákra. 

Bombicz Tamás a torna gólkirályja (XXL Redőny): Visszatérő résztvevőként nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a tavalyi évvel ellentétben, idén - a pandémiás helyzet ellenére is - újra megrendezésre került a torna. A helyszín ezúttal más volt, de hasonlóan a dunaújvárosihoz, itt is kiváló körülmények fogadtak minket. Jó mérkőzéseket játszottunk, jól éreztük magunkat - mint a korábbi években mindig. Köszönet a rendezőknek - jövőre találkozunk!

Endrész Attila (Másnap FC) DMJV70 & DLSZ50 díj tulajdonosa: Egy nagyon színvonalas, jó körülmények között megrendezett kispályás labdarúgó tornán vehettünk részt Rácalmáson a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően. A torna folyamán erős küzdelmekben volt részünk, de végül egyik mérkőzésünkön sem maradtunk alul. Köszönettel tartozom a csapatnak, akinél “vendég játékosként” szerepelhettem, illetve a DLSZ szakmai zsűrijének is, hogy egész napos teljesítményt értékelve, számomra ítélték a DMJV70 & DLSZ50 díjat! 

Tóth Imre a torna szervezője: Nagyon jó volt látni, hogy ezek a sok nagy csatát megért örök ifjú labdarúgók, micsoda kedvvel vetették magukat a játékba. Akit a foci szeretete valaha is csak egy kicsit megérint, az élete végéig tartó szerelem lesz. Ezt láthattuk ma is a pályán. Nagyon jó hangulat, csodálatos helyszín és újra rúghatták a labdát kedvükre, nekem úgy tűnt, hogy legszívesebben abba sem hagynák. Szuper torna volt!

Szalavics Eszter a torna főszervezője: Idén már 14. alkalommal rendeztük meg a 35 év felettiek részére Old boys tornánkat, amit szervezőként első alkalommal élhettem át. Eseményünknek ezúttal a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok adott otthont. Az impozáns épület varázsa magával ragadta a kilátogatókat és a játékosokat egyaránt. Igazi focitornához méltó légkör hatotta át a termet. Összesen hat csapat nevezését fogadtuk el, akik körmérkőzések keretén belül mérhették össze tudásukat. Már a délelőtt szoros mérkőzéseket hozott, igazi parázshangulat uralkodott a parkettán és a lelátón is. A kiegyenlített mezőnyt mutatja számos döntetlen és az utolsó két mérkőzésen való esélylatolgatás is. Több együttes rejtegetett kimagasló, akár magyar bajnoki címmel rendelkező játékosokat, akik a nap folyamán számos alkalommal csillogtatták el nem felejtett jellegzetes mozdulataikat. Ebből kifolyólag is nehéz döntés előtt álltunk a különdíjak megítélésének pillanataiban. A sűrű mezőny egy igazán izgalmas, szoros véghajrához vezetett, ahol a Sárépszer győzte le az XXL Redőny csapatát, ezzel az első helyet biztosítva a Másnap FC gárdájának. Második helyen a GBB zrt. végzett az utolsó diadalnak köszönhetően, a vándorserleget átadó XXL Redőny kollektívája pedig a bronzérmet szerezte meg.

Deimel Petra a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok Igazgatója: 2021. december 19-én a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok adott otthont, a XIV. MezDepo Old Boys Kispályás labdarúgó tornának. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség eddig nem rendezett intzéményünkben eseményt, így nagy örömünkre szolgált, hogy megkerestek minket a torna kapcsán. Advent negyedik vasárnapján, kiváló labdarúgók, színvonalas küzdelmeit láthattuk küzdőterünkön, és az impozáns épületünkhöz méltó esemény a mi meglátásunk szerint is kiválóan sikerült!

Old Boys kupa DLSZ

XIV. MEZDEPO OLD BOYS KUPA 2021 RÁCALMÁS
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  MÁSNAP FC
2. HELY  GBB ZRT.
3. HELY  XXL REDŐNY
KÜLÖNDÍJASOK
LEGJOBB JÁTÉKOS  FEHÉR ZSOLT (MÁSNAP FC)
LEGJOBB KAPUS  RAJNA TAMÁS (GBB ZRT.)
GÓLKIRÁLY  BOMBICZ TAMÁS (XXL REDŐNY)
DMJV70&DLSZ50 DÍJ  ENDRÉSZ ATTILA (MÁSNAP FC)
MIKLÓS ISTVÁN  "A NAP PILLANATA" DÍJ  SZEPESSY RÓBERT (GBB ZRT.)