Baracs SE Senior kupa DLSZ 2015

VII. Zeus Senior Foci Kupa

Esemény ideje: 
2015. február 7. szombat 08:00
Oszd meg másokkal!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által immár hetedik alkalommal megszervezett Zeus Senior Labdarúgó torna helyszíne volt a Dunaújváros Sportcsarnok február 7-én, szombaton.
A torna célja, olyan sportolási lehetőség teremtése, melynek keretében az öregifjak a téli időszakban is össze tudják mérni tudásukat. Az egyre népszerűbb kispályás labdarúgó tornát 4+1-es felállásba hirdették meg a rendezők, és még Miskolcról is (!) érkezett öregfiúk csapat, hogy mozgással sportolással töltsék a szombatot. A tornán csak olyan labdarúgók szerepelhettek, akik már betöltötték a negyvenedik életévüket. A végig sportszerű, 1x18 perces mérkőzéseken, jó iramú játékot produkáltak a játékosok. A kupa végeredményét csoportmérkőzéseket követően helyosztókkal döntötték el a csapatok. Az életkort meghazudtoló iram, rutinos játék, kemény összecsapások jellemezték az összes mérkőzést. Különösen nagy figyelem kísérte a bronzmeccset és a döntőt. A dobogó harmadik fokáért a dunaújvárosi Hungária és a Kunszentmiklósról érkező Kopaszkutya csapott össze. A miklósiak hamar kettőgólos előnyre tettek szert, azonban a Hungária csatára, Pintér Árpád nagyszerű találatokkal egalizált, majd az eldöntetlen végeredményt követően a büntetőpárbajban az újvárosiak bizonyultak jobbnak, így a Hungária zsebelte be a bronzérmet. A torna döntője igazi csemege volt, hiszen az egész nap remeklő Baracsi öregfiúk néztek farkasszemet a nagyon erős játékosállománnyal rendelkező Füredi Senior csapatával. Nagy csatában végül egyetlen gól döntött, amit a baracsi Lengyel László szerzett, így a Fehérvári József vezette Baracs Öregfiúk léphettek a dobogó legfelső fokára. A nap végén a díjkiosztón minden csapat oklevelet kapott, a legjobbaknak és a különdíjasoknak kupákkal és ajándékokkal kedveskedtek a rendezők. A díjakat Petrás Gábor a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, valamint két egykori legendás labdarúgó Boldóczki Sándor és Miskovicz Bálint adta át. A legkülönlegesebb – és ennek a tornának a sajátossága – a legidősebb játékos, vagyis a Seniorok seniora-díj volt, melyet a Hungária csapatkapitánya, az 59 (!) éves örökifjú Garbacz István kapott. A gólkirály Somogyi Jenő (Füredi Senior) 6 góllal, a legjobb játékos Markovics László (Alba Volán FC), a legjobb kapus pedig Szalai Tamás (Baracs Öregfiúk) lett.

Senior kupa DLSZ 2015

Homovics Tamás csapatvezető (Korzó Boys – Miskolc):

Homovics TamásTavaly márciusban volt ez a torna, ha jól emlékszem, de a Petrás Gábor jelezte nekünk, hogy idén korábban rendezik. A lényeg az, hogy itt vagyunk azért, hogy új csapatokkal, új arcokkal találkozzunk és az, hogy a 2014-es tornagyőzelmünk után most csak a középmezőnyben végeztünk, egyáltalán nem zavar bennünket. Nekünk a foci olyan, mint a szabadság. Amikor elmegyünk egy tornára, az számunkra a kikapcsolódás. Igazából mondhatnám, hogy couberteni elveket vallunk, de hát ez nem igaz, hisz’ mindenki szeret nyerni és nem csak a részvétel a fontos, de most így sikerült, majd jövőre javítunk. Az otthoniak, a feleségek és a barátnők elfogadják egyébként azt, hogy a foci a hobbink, meg hát ez már nem egy-két évre visszanyúló dolog, hanem sokkal régebbi szerelem.

Garbacz István csapatkapitány (Hungária):

Garbacz IstvánNagyon örülünk annak, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendszeresen gondol a mi korosztályunkra is és nagyszerű tornákat rendez. Nem véletlen az sem, hogy még Miskolcról is eljöttek öregfiúk, hogy részt vegyenek a tornán. Nagyon jól sikerült ismét a rendezvény, mindenki remekül érezte magát, azt tudom mondani, hogy csak így tovább, várjuk a hasonló sportnapokat, akár tavasszal, nyáron és ősszel is!

VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  BARACS SE
2. HELY  FÜREDI SENIOR
3. HELY  HUNGÁRIA
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  SZALAI TAMÁS (BARACS SE)
JÁTÉKOS  MARKOVICS LÁSZLÓ (ALBA VOLÁN FC)
GÓLKIRÁY  SOMOGYI JENŐ 6 GÓL (FÜREDI SENIOR)
SENIOROK SENIORA  GARBACZ ISTVÁN (HUNGÁRIA)
Petrás Gábort a DLSZ Főtitkára a Senior kupáról:

Petrás Gábor DLSZSzombaton hetedik alkalommal rendeztük meg a 40 év feletti labdarúgók számára a Zeus Senior kupát, melynek a Dunaújvárosi Sportcsarnok adott otthont. Szövetségünk fontosnak tartja, hogy az idősebb korosztály számára is állandó mozgáslehetőséget biztosítson a városi kispályás bajnokságban, vagy akár a téli időszakban kupaszerű versenyeztetés formájában, ezt tettük a szombati napon is. Fontos eseménye, rendezvénye a szövetségnek a senior kupa? Nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legkedvesebb rendezvényünk a senior kupa, hiszen amit ezek a fiúk a pályán mutattak az mindenképpen példaértékű nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztály számára is. Ezen kívül fontos üzenete is van ennek a rendezvénynek mégpedig az, hogy nem kell, és nem szabad leállni a sportolással az aktív időszakon túl sem, hiszen aki már nem versenyszerűen sportol, annak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség biztosít kupa, vagy bajnoki sorozatot, vagyis amatőr,- rekreációs sportolási lehetőséget. Az állandó testmozgás és az egészséges életre való ösztönzés fontos a szövetésünk számára! Honnan érkeztek csapatok a kupára, illetve milyen társaságok voltak itt a Senior kupán? Amikor 7  évvel ezelőtt kiírtuk a 40 év felettiek számára a kupát, akkor mindösszesen 5 csapat jelentkezett a tornára, mára már 8 csapat küzdött meg a trófeáért, ami számomra/számunkra nagy elismerés és nagy öröm. A környékbeli és a helyi baráti, céges csapatokon kívül Baracsról, Kunszentmiklósról és Miskolcról is jöttek csapatok, hogy megméretessék magukat és jól érzzék magukat itt Dunaújvárosban. Utolsó kérdésként az eredményhirdetés után az állófogadás és maga a rendezvény elérte célját vagyis, hogyan értékeled a kupát? Ahogyan említettem a szövetség számára fontos, hogy az idősebb korosztály számára is biztosítson versenyeztetést, és ezt a mai napon is megerősítették azok a visszajelzések, amelyeket az eredményhirdetés után kaptunk a csapatvezetőktől. Az állófogadás pedig jó hangulatban, baráti beszélgetésekkel és régi élmények felelevenítésével telt késő estig. A miskolci csapat pedig ígéretet tett, hogy jövőre is vissza jönnek  a kupára, de még előtte lejönnek a Dunaújváros - Diósgyőr mérkőzésre, hogy a mérkőzést megnézzék és előtte egy szurkolói focimérkőzést szeretnének játszani a helyi szurkolókkal, amit természetesen megszervezünk nekik. Összességében pedig elérte a rendezvény a célját hiszen kollégám az alábbi statisztikákat jegyezte fel a kupa után:

VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
STATISZTIKA TÜKRÉBEN
8 CSAPAT  83 JÁTÉKOS
18 MÉRKŐZÉS  5,4 ÓRA / 324 PERC JÁTÉK
74 GÓL  4,1 GÓLÁTLAG
59 ÉV / LEGIDŐSEBB JÁTÉKOS  47 ÉV ÁTLAGÉLETKOR
FOGYASZTÁS TÜKRÉBEN
18 LITER BOR 34 LITER SÖR
6,5 LITER PÁLINKA 3 LITER ÜDÍTŐ
16 LITER ÁSVÁNYVÍZ 12 KG KENYÉR
2,5 KG PECSENYE, LIBA ZSÍR 3 KG LILAHAGYMA
14 DARAB ERŐSPAPRIKA 2,5 KG SAVANYÚSÁG
Beharangozó:

Újra a focipályára hívjuk az idősebb korosztályt, hiszen idén 2015. február 07-én szombaton a 40 év felettieknek szervezünk kispályás labdarúgó tornát a Dunaújváros Sportcsarnokban. A VII. Zeus Senior kupára igazi régi focistákat várunk, hiszen az elmúlt években is remek mérkőzéseket és pazar gólokat láthattunk tőlük.

A rendezvény támogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zeus Sportáruház Dunaújváros. Minden évben az első három helyezett kupával gazdagodik, valamint a legjobbakat különdíjjal ismerjük el, hiszen 40 év feletti korosztály számára fontos az elismerés. A tornát állófogadással zárjuk, minden játékos vendégünk lesz, ahol egy pohár itallal folytatjuk a rendezvényt!

Fontos információ, hogy a tornára 8 csapat jelentkezését fogadjuk el nevezési sorrendben. Tehát várjuk azoknak a csapatoknak a jelentkezését, akik még nem érzik az idő múlását, vagyis 40 év felett is mindenük a labdarúgás!

Fontos Információk:

Dunaújváros Sportcsarnok
max: 8 csapat
4 + 1 létszám
záróbeszélgetés
sorsolás: 2015. február 3. kedd 18.00 DLSZ iroda

VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
CSOPORTBEOSZTÁSOK
A CSOPORT B CSOPORT
1.  KOPASZKUTYA 1.  FÜREDI SENIOR
2.  HUNGÁRIA 2.  BARACS SE
3.  BARÁTOK 3.  ALBA VOLÁN
4.  DÖFI 4.  KORZÓ BOYS
VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
08.00 KOPASZKUTYA  0 - 1  HUNGÁRIA
08.20 BARÁTOK  3 - 1  DÖFI
08.40 FÜREDI SENIOR  0 - 0  BARACS SE
09.00 ALBA VOLÁN  1 - 4  KORZÓ BOYS
09.20 KOPASZKUTYA  3 - 1  BARÁTOK
09.40 HUNGÁRIA  3 - 1  DÖFI
10.00 FÜREDI SENIOR  4 - 0  ALBA VOLÁN
10.20 BARACS SE  3 - 1  KORZÓ BOYS
10.40 KOPASZKUTYA  3 - 1  DÖFI
11.00 HUNGÁRIA  2 - 0  BARÁTOK
11.20 FÜREDI SENIOR  4 - 2  KORZÓ BOYS
11.40 BARACS SE  0 - 3  ALBA VOLÁN
VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
CSOPORTVÉGEREDMÉNY
1. HUNGÁRIA 1. FÜREDI SENIOR
2. KOPASZKUTYA 2. BARACS SE
3. BARÁTOK 3. KORZÓ BOYS
4. DÖFI 4. ALBA VOLÁN
VII. ZEUS SENIOR KUPA "FOCI AZ ÉLET"
KERESZTMÉRKŐZÉSEK
12.00 HUNGÁRIA  0(2)-(3)0  BARACS SE
12.20 KOPASZKUTYA 1 - 2  FÜREDI SENIOR
7. HELYÉRT
12.40 DÖFI   0 - 7  ALBA VOLÁN
5. HELYÉRT
13.00 BARÁTOK  2 - 6  KORZÓ BOYS
3. HELYÉRT
13.20 HUNGÁRIA  2(3)-(2)2  KOPASZKUTYA
DÖNTŐ
13.40 BARACS SE 1 - 0  FÜREDI SENIOR