Teltház a Városházatéren!

Teltház a Városháza téren!

Oszd meg másokkal!

Remek futball-hangulatban, nagyon sok sportbarát gyűlt össze a Városháza téren péntek este, a Magyarország-Románia nagypályás labdarúgó válogatott mérkőzés közös megtekintésére. Nem a Groupama Arénában Szurkoltunk, de majdnem…

Magyar - Román Dunaújváros 2015

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ötlete - meccsnézés óriáskivetítőn - ugyanis rengeteg városlakót, városkörnyéki focirajongót hozott össze ezen a kellemes estén, akiknek 330 darab sörjeggyel is kedveskedtek a szervezők. Csak az fránya győzelem maradt el, de az újra bebizonyosodott, hogy a sport, a labdarúgás sok esetben a közös nevező.

Magyar - Román Dunaújváros 2015

A zsúfolásig megtelt közösségi téren egy emberként szurkoltunk a Magyar Válogatottnak és szívet melengető volt nézni, érezni, hogy összetartozunk. Szárszó Lajos ceremónia mester, rögtönzött közönségtalálkozót is szervezett, hiszen a meccs előtti félórában a város három nagy labdarúgó szervezetének (Dunaújváros PASE, Dunaferr DF Renalpin Futsal Club, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség) képviselőit, valamint Szőllősi Szabolcs, Vidám Brigád törzsszurkolót felszólította a színpadra egy kis esélylatolgatásra és egyéb kérdések megválaszolására. Villám Balázs, a Dunaújváros PASE labdarúgója néhány gondolatot megosztott a hallgatósággal a Dunaújváros PASE helyzetéről és a soron következő feladatokról, majd a válogatott mérkőzés kapcsán elmondta, hogy pontszerzést, de még inkább győzelmet vár a csapattól.

Magyar - Román Dunaújváros 2015

Aradi Csaba és Schrancz Balázs a futsal csapat játékosai a remekül sikerült felkészülésről, valamint a jó idénykezdésről beszéltek és mindketten győzelmet vártak a válogatott mérkőzéstől. Szőllősi Szabolcs a Dunaújváros PASE Vidám Brigád Baráti Körének vezéralakja, ugyancsak győzelemben reménykedett és jelezte, hogy több szurkolótársával érkezett, akikkel garantálják majd a jó hangulatot.

Tóth Imre a DLSZ és a Dunaferr Vasas kispályás labdarúgó csapatának képviseletében fejtette ki, hogy a bajnoki szezonkezdés ugyan nem a legjobban sikerült, de arra viszont jó esély van, hogy a Dunaferr Vasas néhány játékost adjon majd az első alkalommal felálló Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatottba. A nagypályás válogatottól győzelmet várt, ami szerinte egy gólos lesz és az a gól öngól lesz. A remek beszélgetést követően labdákat (ekkor és a félidőben összesen 72 darabot) rúgtak ki a nyilatkozók a nézők közé, majd a mérkőzés szünetében a legszebb, a legtávolabbról érkező, a legidősebb, a legfiatalabb, a legjobban felöltözött és a legszélesebb vállú szurkolóknak ajándékokat adtak át.

Magyar - Román Dunaújváros 2015

A több órás program legfontosabb része azonban természetesen a válogatott buzdítása volt. Sajnos a dunaújvárosiak lelkesedése sem volt elég ahhoz, hogy a győztes gólt megszerezze nemzeti tizenegyünk, így meg kellett elégednünk a gól nélküli döntetlennel és az egy ponttal. Válogatottunk azonban továbbra is versenyben maradt a továbbjutó (1-2) helyekért, hiszen jelenleg a pótselejtezőt jelentő harmadik helyen áll. Legközelebb hétfőn lépnek pályára legjobbjaink, amit sajnos óriáskivetítőn ezúttal nem tudunk megnézni, de abban mindenki egyetértett, hogy nagyon jó kezdeményezés volt ez a mostani, és reméljük, hogy máskor is részesei lehetünk hasonlóan varázslatos hangulatnak a Városháza téren, amit ezúttal is köszönünk a támogatóknak, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, a Tourinform Irodának és a DVG Zrt-nek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. 

Ezt írták nekünk a Magyar - Román mérkőzés után!

Vidám Brigád Dunaújváros PASE szurkolói csoport: Kiváló kezdeményezés volt, hogy együtt szurkoljon Dunaújváros apraja és nagyja. S bár a fogadások révén (tudomásunk szerint) senkinek nem kellett megfürdenie a szökőkútban, sikerült jó hangulatot teremteni és felpezsdíteni kicsit a városi életet.

Varga Nándor dunaújvárosi labdarúgó szimpatizáns: Köszönjük azoknak, akik hozzájárultak és támogatták, hogy a városháza terén óriás kivetítőn nézhettük végig a mérkőzést, igaz az eredmény elmaradt amit nagyon vártunk. Jó hangulatú program volt és remek ötlet volt a gyerekek számára az ajándék labda is, amit a nézőknek ajándékoztak a szervezők! Természetesen az ingyen sör is :)

Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!

Eb-selejtező, F csoport, 7. forduló:

Magyarország - Románia 0-0

Budapest, Groupama Aréna, 22 060 néző, v.: Felix Byrch (német)
Sárga lap: Tőzsér (48.), Szalai (62.), Leandro (67.), illetve Popa (21.), Chriches (50.), Keserü (62.), Chipciu (73.)

Magyarország: Király Gábor -  Fiola Attila, Juhász Roland (Guzmics Richárd, 25.), Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Stieber Zoltán (Priskin Tamás, 88.), Elek Ákos, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja (Németh Krisztián, 70.), Szalai Ádám

Románia: Ciprian Tatarusanu - Paul Papp, Dragos Grigore, Vlad Chriches, Razvan Rat - Andrei Prepelita, Ovidiu Hoban - Adrian Popa (Alexandru Chipciu, 68.), Lucian Sanmartean (Constantin Budescu, 78.), Gabriel Torje (Alexandru Maxim, 90.) - Claudiu Keserü

Képek és az eseményről készült videóösszeállítás: