IV. Augusztális Foci Kupa 2023

IV. Augusztális Foci Kupa 2023

Esemény ideje: 
2023. augusztus 20. vasárnap 08:002023. augusztus 21. hétfő 09:15
Oszd meg másokkal!

2023. augusztus 20-án, vasárnap megrendezésre kerül a IV. Augusztális Foci Kupa, melyet Magyarország Állami Ünnepe előtt tisztelegve negyedik alkalommal rendezünk meg az amatőr kispályás csapatoknak Dunaújvárosban. A kispályás amatőr labdarúgó torna a DLSZ Arénában kerül megrendezésre 8 csapat részvételével. A csapatokat két négyes csoportba sorsoljuk ki, akik körmérkőzést játszanak a csoportokon belül. Az első két csapat keresztmérkőzést játszik a döntőbe jutásért, a vesztesek a bronzéremért küzdenek meg, a győztesek pedig az aranyéremért játszanak a torna végén. Közben pedig a csoportok 3. helyezettjei az ötödik helyért, míg a 4. helyezettek a hetedik helyért játszanak. A dobogón végző csapatok kupát, érmet, díszoklevelet és egy-egy foci labdát kapnak elismerésül aznapi teljesítményükért. Szövetségünk a nap legjobban teljesítő játékosainak pedig egy díszserleget és oklevelet ad át a nap végén. Támogatóink jóvoltából pedig további értékes ajándékkal ismerjük el aznapi teljesítményüket.

Sok szeretettel várunk mindenkit augusztus 20-án, Magyarország államalapításának ünnepén a DLSZ Arénában, hogy "sporttal" közösen ünnepeljünk!

DLSZ

Technikai információk:

Időpont: 2023. augusztus 20. vasárnap 08:00 - 14:30 óra
Helyszín: DLSZ Aréna (2400, Dunaújváros, Radnóti Miklós utca 6.).
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Decathlon Sportáruház, GBB GYM Fitness Club, Bumm Pizzéria Dunaújváros, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: Nincs megkötés
Nevezési díj: 10.500,- Forint / csapat
Nevezhető csapat: 8 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés:

Időpont: 2023. július 25. kedd 17:10 óra
Helyszín: Szöglet Sport Bár, Dunaújváros  - Gyárkapu út 1, 2400

Augusztális kupa díjazása:

1. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
DLSZ+ díj: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs

IV. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
A CSOPORT B CSOPORT
1.  SZP ASZTALOS 1.  ROKKANT JÓK
2.  VASCSOKI FC 2.  NYOMOD SE
3.  AD PIPE BUILD KFT. 3.  JÓ AZ X
4.  JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT. 4.  GAMMA METÁL KFT.

Idén már negyedik éve indítjuk útjára Augusztális kupánkat, mellyel párhuzamosan első alkalommal rendezik meg az Újvárosi Fesztivált. Míg a Szalki- sziget interaktív programokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a város lakóit, addig a IV. Augusztális Ünnepi Kupa, ismét a DLSZ Arénában kerül megrendezésre. Mezőnyünk igen erős, és meglepetés csapatokkal bővelkedik. Nyolc kollektíva mérkőzhet meg a rendezvényen, amelyeket két négyes csoportba sorsoltunk ki. Az A csoportban száll harcba az SZP Asztalos, az Ad Pipe Built kft., Jóbarátok-Ködi Generál kft. és a feltörekvő fiatalokból álló Vascsoki FC, B csoportunkban található a Gamma Metál kft, a Jó az X , Rokkant jók és a Nyomod SE. A csoportokon belül körmérkőzések keretében dől el a továbbjutók sorsa. Szokásunkhoz híven díjazzuk az első három helyezettet és nem feledkezünk meg a mezőnyből kimagasló játékosokról sem. Várunk mindenkit sok szeretettel augusztus 20-án, reggel 8 órától a DLSZ Arénában! - Szalavics Eszter a rendezvény főszervezője!

Augusztális Kupa DLSZ 2023

A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08:00 SZP ASZTALOS  2 - 0  VASCSOKI FC
08:22 AD PIPE BUILD KFT.  0 - 4  JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT.
08:44 ROKKANT JÓK  0 - 3  NYOMOD SE
09:06 JÓ AZ X  1 - 2  GAMMA METÁL KFT.
09:28 SZP ASZTALOS  4 - 1  AD PIPE BUILD KFT.
09:50 VASCSOKI FC  0 - 10  JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT.
10:12 ROKKANT JÓK  3 - 1  JÓ AZ X
10:34 NYOMOD SE  0 - 2  GAMMA METÁL KFT.
10:56 SZP ASZTALOS  0 - 1  JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT.
11:18 VASCSOKI FC  3 - 2  AD PIPE BUILD KFT.
11:40 ROKKANT JÓK  2 - 1  GAMMA METÁL KFT.
12:02 NYOMOD SE  3 - 1  JÓ AZ X

Augusztális kupa DLSZ 2023

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG - KG PONT
1. JÓBARÁTOK-KÖDI GENERÁL KFT. 3 3 0 0 15 - 0 9
2. SZP ASZTALOS 3 2 0 1 6 -2  6
3. VASCSOKI FC 3 1 0 2 3 -14  3
4. AD PIPE BUILD KFT. 3 0 0 3 3 -11  0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG - KG PONT
1. NYOMOD SE 3 2 0 1 6 - 3 6
2. GAMMA METÁL KFT. 3 2 0 1 5 - 3 6
3. ROKKANT JÓK 3 2 0 1 5 - 5 6
4. JÓ AZ X 3 0 0 3 3 - 8 0

DLSZ Augusztális 2023

IV. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
7. HELYÉRT
12:24 AD PIPE BUILT KFT. 1 - 0 JÓ AZ X
ELŐDÖNTŐK
12:46 JÓBARÁTOK-KÖDI GENERÁL KFT. 1 - 0  GAMMA METÁL KFT.
13:08 NYOMOD SE 1 - 0 SZP ASZTALOS 
5. HELYÉRT
13:30 ROKKANT JÓK 1 - 0 VASCSOKI FC
BRONZMÉRKŐZÉS
13:52 GAMMA METÁL KFT. 3 - 4 SZP ASZTALOS 
ARANY MÉRKŐZÉS
14:14 JÓBARÁTOK-KÖDI GENERÁL KFT. 2(2)-(0)2   NYOMOD SE
14:36 EREDMÉNYHIRDETÉS

Nemzeti Ünnep, nagyszerű mérkőzések

Ha Augusztus 20, akkor kispályás foci. Ezt ma már Dunaújvárosban hagyománynak lehet tekinteni. Immár története van az ünnepi focinak városunkban. Előfordult, hogy strandfocival ünnepeltünk, volt olyan is, hogy műfüves pályán, de valamilyen formában, a sport fővárosában, vagyis Dunaújvárosban, mindig hangsúlyt kapott a sport ezen a jeles napon. Idén sem volt másképp. A nagyszerűen felújított DLSZ Arénában, 8 masszív csapat feszült egymásnak, hogy a nap végére a legjobb gárda magasra emelhesse a IV. Augusztális Kupa díszes serlegét.

Augusztális Kupa DLSZ 2023

Két négycsapatos csoport („A” és „B”) lett sorsolás útján kialakítva. Így reggel nyolc órakor már pattogott is a labda. A nyitó meccsen egy rendkívül fiatal gárda a „Vascsoki” csapata mutatkozott be, mindjárt az egyik nagy esélyes SZP. Asztalos ellen. Nagyszerűen helyt álltak az ifjoncok, hiszen a 2:0-as vereség korrekt, bátor hozzáállás után született. A folytatásban aztán jött a „Jóbarátok”, a „Gamma Metál Kft.”, a „Nyomod SE”, vagyis a favoritok. A rekkenő meleg ellenére (és a büfében fellelhető frissítőknek köszönhetően) jól bírták a játékosok a terhelést. Az egyszer 20 perces csoportmérkőzéseket követően, kialakult az elődöntők párosítása. A négy gárda közel egyforma játékerőt képviselt, így nem is volt meglepetés, hogy mindkét mérkőzésen 1-1 gól döntött. A „Jóbarátok” a Gamma metál Kft. ellen nyert 1:0-ra, míg az SZP. Asztalos a „Nyomod SE” gárdájával szemben maradt alul hasonló arányban. A bronzcsata így a Gamma Metál Kft. és az SZP. Asztalos végletekig kiélezett küzdelmét hozta, ahol a rengeteg (7) gól ellenére újfent csak 1 találat döntött (4:3), és ezúttal az eredmény az asztalosoknak kedvezett. A döntő, legalább ennyire izgalmasan alakult. Annyiban azonban különbözött, hogy itt büntetőpárbajra volt szükség ahhoz, hogy a végső győztest megünnepelhessük. Érdekesség, hogy a rendes játékidőben 2:2-re végződött találkozón kapta az első góljait a torna folyamán a „Jóbarátok” legénysége. Ezért talán kijelenthető, hogy büntetők után jogosan került hozzájuk az aranyérem. A különdíjasok közül a DLSZ PLUSZ díjas fiúkat, a „Vascsoki” csapatát emelnénk ki, hiszen a tizenéves srácok, nagyszerűen helytálltak a rendkívül erős mezőnyben, sőt egy-egy kisebb bizonytalanság sem vette el a kedvüket. Jogosan kapták a díjat és a vastapsot a nap végén.

Jóbarátok DLSZ 2023

Kiss Csaba, a Jóbarátok - Ködi Generàl Kft. csapatvezetője (1. hely): Izgultunk az idei Augusztális kupa miatt, hisz évről évre kedvezőtlen időjárás fogadott minket ezen a napon, viszont idén ez is velünk volt. Hiába a nagy meleg, a büfében megtaláltuk az ellenszert. Remek idő, remek csapatok, nem is kellet más, csak versenybe szállni a győzelemért! Nekünk ez inkább baráti foci, mint gigászi küzdelem, de idén találtunk hasonló csapatokat, ahol mégis a győzelem, és a teljesítmény lebegett előttünk. Kiváló felkészülési foci volt a hamarosan induló kispályás bajnokságra. Gratulálunk a díjazottaknak és a többi helyezett csapatnak is! Köszönjük a remek szervezést, a sportszerű hozzáállást a csapatok részéről, jól éreztük magunkat! Jövőre találkozunk!

Szabó Kristóf, a Nyomod SE csapatvezetője és a Miklós István díj tulajdonosa (2. hely): Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy idén is megszervezte az IV. Augusztális Foci Kupát, amelyen részt vehettünk. A torna számunkra végig izgalmasan zajlott, hiszen a csoportban körbeverést követően az első helyen jutottunk a legjobb négy közé. A döntőbe kerülésért egy kiélezett mérkőzés után sikerült megszerezni, majd a döntőben a Jóbarátok-Ködi Generál Kft. ellen bár vezettünk, de az utolsó perces egyenlítő gól után a büntetőpárbajban alulmaradtunk. Innen is gratulálunk nekik, illetve minden résztvevő csapatnak! Külön köszönettel tartozom a csapatomnak, hogy hozzásegítettek a Miklós István díjhoz, amit egy szép támadásvezetés után született gólnak lett az eredménye. Jövőre találkozunk!

Tapaszi József, az SZP Asztalos csapatvezetője (3. hely): Szinte már hagyományos módon, az első mérkőzés előtt játékosokat kerestünk, mivel hárman a reggeli óràkban mondták le a kupán való részvételt. Az első mérkőzés előtt negyed órával sikerült két játékost bevonni, így indulhatott a nagy kaland, ezen a kegyetlen meleg napon. Szoros mérkőzéseket játszva sikerült a csoport második helyét elérnünk, majd a helyosztók után a harmadik helyért játszanunk, amit hatalmas hajràval meg is nyertünk. Ebben a mezőnyben, úgy érzem, ez kiváló teljesítmény! Nagyon jó csapatok voltak ezen a nagyon jól megszervezett tornán. Jó hangulatú, kemény mérkőzéseket játszottunk! Így külön gratulàlok minden egyes embernek, aki kitartott ebben a hőségben! Mindenkinek nagy ölelés az első helytől az utolsóig, a rendezőknek, játékvezetőknek, az egészségügyi személyzetnek, a büfésnek és nem utolsó sorban a kilátogató nézőknek! Nagyok vagytok! Nemsokára ismét találkozunk.

Cziegler Gergely, a Vascsoki FC csapatvezetője, DLSZ+ különdíj: Nagyon hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk ezen a tornán, ahol sok tapasztalatra tehettünk szert. A jó hangulat garantált volt, hiszen rutinosabb ellenfeleink barátilag fogadták csapatunkat. Nagyon örülünk, hogy ebben az erős mezőnyben helyt álltunk és ezzel egy külön díjat is sikerült begyűjteni a csapatunknak! Nagyon jól éreztük magunkat és büszke vagyok a gárdánkra, mert végig küzdöttünk az összes mérkőzésen. A későbbiekben minél több kupán szeretnénk szerepelni, ahol újból meg tudjuk mérettetni a tudásunkat más csapatok ellen is.

Mazán Balázs 2023 DLSZ

Mazán Balázs, a gólkiràlyi cím tulajdonosa: Minden évben izgatottan várjuk az Augusztális kupát, hisz ez egy remek felmérő csapatunknak a bajnokság kezdete előtt! Amit biztosan tudtunk előre, hogy kiváló csapatokkal mérkőzhetünk meg, egy színvonalas szervezés mellett! Nagyon nagy köszönet a DLSZ-nek, hogy minden évben lehetővé teszi számunkra az Augusztus 20.-i focit, akár strandon, akár az Arénában! Az egész napos magabiztos játékunknak köszönhetően, egy fordulatos döntőt megnyerve 1. helyen sikerült zárni a tornát! Külön öröm a gólkirályi cím, melyet én vehettem át, ezt kizárólag a CSAPATOMNAK köszönhetem! Gratulálok a díjazottaknak, és minden csapatnak, aki részt vett a kupán! Köszönjük a szervezést! Remélem jövőre találkozunk!

Cseresnyés Alex, a torna legjobb kapusa (Jóbarátok Ködi Generál Kft.): Nagyon vártuk már ezt a tornát, hiszen ez egy nagyon jó felkészülés volt nekünk, mivel hamarosan indul a kispályás bajnokság is! Előszőr is azzal kezdeném, hogy megköszönjem a DLSZ-nek, ugyanis fantasztikus tornát tudtak megint csak összehozni! Külön köszönöm azt, hogy engem választottak meg a torna legjobb kapusának, hiszen rajtam kívül még több nagyszerű kapus és sportember vett részt! Nagyon jó hangulatú torna volt, a vége még kicsit izgalmas is lett, de sikerült behúzni és elhozni az első helyet is! Hálás vagyok a csapattársaimnak, mert az érdem az övéké is! Mégegyszer nagyon köszönöm a különdíjat!

IV. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT. 
2. HELY  NYOMOD SE 
3. HELY  SZP ASZTALOS 
IV. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  SZEKSZÁRDI ISTVÁN (SZP ASZTALOS) 
KAPUS  CSERESNYÉS ALEX (JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT.)
GÓLKIRÁLY  MAZÁN BALÁZS (JÓBARÁTOK - KÖDI GENERÁL KFT.)
DLSZ+  VASCSOKI FC CSAPATA
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  SZABÓ KRISTÓF (NYOMOD SE)

A kupáról készült összes képet itt találod: AUGUSZTÁLIS FOCI KUPA KÉPEKBEN