III. Augusztális Foci Kupa 2022

III. Augusztális Foci Kupa 2022

Esemény ideje: 
2022. augusztus 20. szombat 08:00
Oszd meg másokkal!

2022. augusztus 20-án, szombaton megrendezésre kerül a III. Augusztális Foci Kupa, melyet Magyarország Állami Ünnepe előtt tisztelegve harmadik alkalommal rendezünk meg az amatőr kispályás csapatoknak Dunaújvárosban. A kispályás labdarúgó torna a DLSZ Arénában kerül megrendezésre 8 csapat részvételével. A csapatokat két négyes csoportba sorsoljuk ki, akik körmérkőzést játszanak a csoportokon belül. Az első két csapat keresztmérkőzést játszik a döntőbe jutásért, a vesztesek a bronzéremért küzdenek meg, a győztesek pedig az aranyéremért játszanak a torna végén. Közben pedig a csoportok 3. helyezettjei az ötödik helyért, míg a 4. helyezettek a hetedik helyért játszanak. A dobogón végző csapatok kupát, érmet, díszoklevelet és egy-egy foci labdát kapnak elismerésül aznapi teljesítményükért. Szövetségünk a nap legjobban teljesítő játékosainak pedig egy díszserleget és oklevelet ad át a nap végén. Támogatóink jóvoltából pedig további értékes ajándékkal ismerjük el aznapi teljesítményüket.

Sok szeretettel várunk mindenkit augusztus 20-án, Magyarország államalapításának ünnepén a DLSZ Arénában, hogy "sporttal" közösen ünnepeljünk!

DLSZ 2022

Technikai információk:

Időpont: 2022. augusztus 20. szombat 08:00 - 14:30 óra
Helyszín: DLSZ Aréna (2400, Dunaújváros, Radnóti Miklós utca 6.).
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Decathlon Sportáruház, GBB GYM Fitness Club, Brand Pizzéria Dunaújváros
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: Nincs megkötés
Nevezési díj: 3.000,- Forint / csapat
Nevezhető csapat: 8 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés:

Időpont: 2022. augusztus 10.  szerda 17:15 óra
Helyszín: Szöglet Sport Bár, Dunaújváros  - Gyárkapu út 1, 2400

Augusztális kupa díjazása:

1. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
DLSZ+: díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, GBB GYM kulacs

III. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2022
A CSOPORT B CSOPORT
1.  JÓBARÁTOK 1.  ASTON KANÁL
2.  LATINOK 2.  KFC
3.  VEGYI GYÜMÖLCS 3.  JÓ AZ X
4.  TOUR - MIX 4.  KEMI - KER KFT.

Három éve indítottuk el Augusztális kupánkat, melyet a Parázs-Varázs és a Szent István Ünnepi rendezvényekkel karöltve szervezzük meg. Míg a Szalki- sziget széleskörű programsorozatban és Gasztro programokban bővelkedik, addig a III. Augusztális Ünnepi Kupa ismét az amatőr kispályás labdarúgó sportélet fő helyszínén, a DLSZ Arénában kerül megrendezésre. Nyolc csapat mérkőzhet meg a rendezvényen, amelyeket két négyes csoportba sorsoltunk ki. A csoportokon belül körmérkőzések keretében dől el a továbbjutók sorsa. Szokásunkhoz híven díjazzuk az első három helyezettet és tartogatunk külön ajándékokat a mezőnyből kimagasló játékosoknak is. Várunk mindenkit sok szeretettel augusztus 20-án, reggel 8 órától a DLSZ Arénában! - Szalavics Eszter a rendezvény főszervezője

A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08:00 JÓBARÁTOK  4 - 1  LATINOK
08:22 VEGYI GYÜMÖLCS  3 - 2  TOUR - MIX
08:44 ASTON KANÁL  3 - 1  KFC
09:06 JÓ AZ X  0 - 2  KEMI - KER KFT.
09:28 JÓBARÁTOK  3 - 0  VEGYI GYÜMÖLCS
09:50 LATINOK  2 - 0  TOUR - MIX
10:12 ASTON KANÁL  1 - 1  JÓ AZ X
10:34 KFC  0 - 6  KEMI - KER KFT.
10:56 JÓBARÁTOK  3 - 0  TOUR - MIX
11:18 LATINOK  2 - 1  VEGYI GYÜMÖLCS
11:40 ASTON KANÁL  0 - 4  KEMI - KER KFT.
12:02 KFC  1 - 0  JÓ AZ X
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG - KG PONT
1.  JÓBARÁTOK  3 3 0 0 10 - 1 9
2.  LATINOK  3 2 0 1 5 - 5 6
3.  VEGYI GYÜMÖLCS 3 1 0 2 4 - 7 3
4.  TOUR - MIX 3 0 0 3 2 - 8 0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG - KG PONT
1.  KEMI - KER KFT. 3 3 0 0 12 - 0 9
2.  ASTON KANÁL 3 1 1 1 4 - 6 4
3.  KFC 3 1 0 2 2 - 9 3
4.  JÓ AZ X 3 0 1 2 1 - 4 1
III. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2022
7. HELYÉRT
12:24 TOUR - MIX  2 - 1  JÓ AZ X
ELŐDÖNTŐK
12:46 JÓBARÁTOK  4 - 1  ASTON KANÁL
13:08 LATINOK  1 - 2  KEMI - KER KFT.
5. HELYÉRT
13:30 VEGYI GYÜMÖLCS  1(0)-(2)1  KFC
BRONZMÉRKŐZÉS
13:52 ASTON KANÁL  0 - 2  LATINOK 
ARANY MÉRKŐZÉS
14:14 JÓBARÁTOK  1(3)-(2)1  KEMI KER KFT 
14:36 EREDMÉNYHIRDETÉS

Ünnepi Foci Dunaújvárosban

Egy kis bizonytalansággal, de jó hangulatban várták a csapatok az ünnepi kispályás labdarúgó tornát. A bizonytalanság abból adódott, hogy a meteorológia, egész napra esőket, záporokat ígért, ami nyilván nem kedvez egy műfüvön rendezendő sporteseménynek. Nagyszerű helyi és környékbeli csapatok jelentkeztek, így jó mérkőzésekre volt kilátás. A legutóbbi tornát megnyerő (és még tovább erősödő) „Jóbarátok” nagyon fogadkoztak, de esélyesnek tűnt a „Latinok” elnevezésű formáció és a mindig masszív Kemi-Ker Kft csapata is. A nyitó meccsen a „Jóbarátok” megmutatta erejét, hiszen magabiztosan győzte le a „Latinok”-at. A folytatás is nagy izgalmakat és természetesen remek gólokat tartogatott. A 12 csoportmeccsen kereken 40 gól született. A helyosztók és az elődöntők párosítása a csoportmeccsek végére alakult ki. A csoportok élén végzett csapatok (A csoport „Jóbarátok”, „Latinok” ; B csoport: Kemi-Ker Kft és „Aston kanál”) játszhatták az elődöntőket. Itt a „Jóbarátok magabiztosan nyert a meglepetéscsapat „Aston kanál” ellen, míg a másik ágon egy, a végletekig kiélezetett találkozón 2:1 arányban győzött a Kemi-ker a „Latinok” ellen. (2:1) Az érmekért folyó csaták is izgalmas végjátékot hoztak. A „Latinok” begyűjtötték a bronzérmet ugyan, de a tizenéves fiatalokból álló „Aston kanál” nagyon megnehezítette a dolgukat. (2:0) A döntőben pedig a legutóbbi Dunaújvárosban rendezett torna két finalistája (Kemi-ker Kft és „Jóbarátok”) csapott össze ismét. Akkor döntetlen lett az eredmény (2:2), aztán a büntetők a „Jóbarátokat” segítették a csúcsra. A vezetést hamar megszerezte a baráti társaság, de a mérkőzés hajrájában Kovács Zsolt visszahozta a Kemi-ker reményeket, hiszen egy szép támadás végén a kapu jobb oldalába helyezte a labdát. Ismét jöhettek a hetesek. Itt a „Jóbarátok” összpontosítottak megint jobban és mindhárom büntetőt belőve (a Kemi-Ker egyet elhibázott) megszerezték a tornagyőzelmet. Nagyszerű különdíjasok is színesítették a tornát teljesítményükkel, így összességében egy remek sportnappal ünnepeltünk ezúttal is, és terveink szerint jövőre is megszervezzük ezt a tornát, bízva abban, hogy az időjárás akkor is velünk ünnepel és újra a kegyeibe fogad!

Augusztális Kupa DLSZ 2022

Tóth Imre a DLSZ elnökségi tagja: Az időjárási előrejelzések ugyan ijesztgették a csapatokat és a szervezőket, de szerencsére egy 30-40 perces kisebb esős időszaktól eltekintve remek időjárás volt a rendezvény ideje alatt. És nagyszerű volt ismét maga az Augusztális Kupa is! Öröm volt látni, hogy immár családi nappá szélesedett, hiszen sokan jöttek (nézők, játékosok) kisgyerekkel, szülőkkel. A mérkőzések izgalmasak voltak, sok gól és férfias keménység jellemezte a tornát. Ez az ünnepi foci egy nagyszerű kezdeményezés.

Motyovszki Mátyás az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke: Augusztus 20.án ismét egy fantasztikus rendezvényen, az Augusztális kupán vettem részt a DLSZ jóvoltából, ahol a résztvevő csapatok magas színvonalú mérkőzéseket játszva adóztak az államalapítás ünnepén. Az időjárás is kegyeibe fogadta a DLSZ arénában megtartott eseményt. Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire fontos, és népszerű a kispályás labdarúgás, az egyetemes magyar football részeként. Köszönet a rendezvény szervezőinek a szuper eseményért, és a résztvevő csapatoknak a sport élményért.

Nagy Milán a DLSZ Játékvezetői bizottság elnöke: Rendkívül jó és színvonalas tornát láthatott ezen a napon is a szép számmal megjelent nézősereg. A torna elején a hálátlan időjárás sem szegte kedvét a játékosoknak, a nézőknek, és a szervezőknek. Kiegyenlített küzdelem folyt végig az Arénában, képzett, sportszerű játékosokkal és nagyon jó játékvezetéssel. Több alkalommal is büntetőrúgások döntöttek a helyezésért való küzdelemben. Így volt ez a döntőben is, ahol most a szerencsésebb csapat nyert. A torna egyik legnagyobb pozitívuma volt számomra (természetesen a hibátlan szervezés mellett), hogy több új csapatot, és ezáltal sok új remek játékost láttam, akik megállták a helyüket. Nagyon bízom abban, hogy a jövőben több DLSZ-es rendezvényen találkozom majd velük.

Kis Csaba, a Jóbarátok csapatvezetője (1. hely): Nagyon reméltük, hogy az időjárás nem fog közbeszólni és le tudjuk játszani az összes mérkőzést. Szerencsére ez így is történt. Az egyenes kieséses szakaszban már a napsütés váltotta a felhőket. Az elődöntőt követően ismét a Kemi-Ker csapata várt ránk a döntőben. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek. Miután megszereztük a vezetést ellenfelünk egyenlített, majd nem sokra rá magáénak tudhatta a vezetést. Nagy küzdelemben egy utolsó perces egyenlítő találatnak köszönhetően kiharcoltuk a döntetlent, ami - akár a múltkori döntőben -  ismét a büntetőpárbajt jelentette. A 3 pontos lövés után kapusunk védte a döntő hetest így csapatunk nyerte a III. Augusztális kupát. Köszönjük a DLSZ csapatának a jól megszervezett tornát és gratulálunk minden dobogósnak, különdíjazottnak!

Juhász János, a Kemi-Ker Kft csapatvezetője (2. hely): Gratulálok a csapatoknak és a különdíjasoknak egyaránt ,hogy még a nem túl kedvező időjárás ellenére is egy jól szervezett ,jó csapatokból álló kupán mindenki megpróbálta jól érezni magát és egy jót focizni .Mi egy kicsit csalódottak vagyunk, szerettünk volna nyerni, amire meg is volt az esélyünk. A torna vége előtt egy perccel még vezetünk , majd a hetespárbajon sajnos kikaptunk. Viszont nem szomorkodunk,ilyen a foci. Majd legközelebb! Mégegyszer gratulálok a csapatomnak az eredményhez és két különdíjasunknak is, hiszen a Legjobb kapusnak járó díjjal és a Gólkirályi címmel büszkélkedhettünk a nap végén.

Kovács Renátó, a Latinok csapatának vezetője (3. hely): Egy nagyon jó hangulatú és színvonalas torna volt. Olyan játékosok ellen játszhattunk, akiket elég nagy rendezésű tornákon is láttunk már szerepelni. Jó volt látni,hogy ennyi embert megmozgatott ez az egész. Rengeteg játékos vett részt az eseményen, és szép számban jöttek szurkolók is. A mi csapatunk nem rég alakult, eddig csak kisebb rendezésű tornákon vettünk részt, azokat rendre meg is nyertük. Az utolsó kisebb torna után kaptuk a meghívást ide. Hezitáltunk, hisz tudtuk, hogy Dunaújvárosban rengeteg jó csapat küzd egymással hétről hétre a DLSZ Arénában. Végül úgy voltunk vele megnézzük milyen a “nagyok” közt játszani. Nagyon örülünk hogy sikerült elhódítani a 3. helyet! Szeretnék gratulálni az összes csapatnak! Köszönjük a szervezőknek és mindenkinek hogy ez a torna létrejött! Reméljük lesz még alkalmunk részt venni hasonlón és egyszer majd sikerül nekünk is a magasba emelni az 1. helyért járó kupát!

Kovács Zsolt, a torna gólkirálya (Kemi-Ker Kft.): Köszönöm Juhász Jánosnak, hogy elhívott a csapatába játszani! Egy jól szervezett tornán vehettünk részt, ahol sikerült bekerülni a döntőbe, de sajnos a Jóbarátok csapatával szemben ismét alulmaradtunk. Ami a kiegyenlített küzdelmet is mutatja, csak büntetőkkel sikerült elhódítani ellenfelünknek a tornagyőzelmet. Gratulálok nekik ezúton is! Ezen felül nagyon jól éreztük magunkat, egy jó hangulatú, színvonalas nap volt. Köszönöm mégyegyszer a különdíjat a szervezőknek, de legfőképpen a csapattársaimnak! Jövőre újra talákozunk !

Hugyecz Péter, Miklós István díj (Aston Kanál): Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy ezen a napon megrendezte a III. Augusztális Ünnepi Tornát. Nagyon jó kis baráti társaság állt össze csapatunkban erre a tornára a környékről, Mezőfalváról, Dunaújvárosból én pedig pár társammal együtt Pestről érkeztem. Ugyanezen a napon, tavaly nyáron már részt vettünk egy bajnokságon, ott még új volt a csapat így kisebb volt a siker, de már akkor is nagyon élveztük együtt a játékot. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy 100%-ig tudatos volt a gólom, de az irány és az ötlet már a fejemben volt, csak sikerülnie is kellett. Végül a szerencse mellém szegült és a labda az ellenfél kapujában landolt, amivel elnyertem a Nap pillanatáért járó díjat. Azt gondolom, hogy egy ilyen nívós kupán mindenképpen fejlődik az ember, főleg ha mi vagyunk az egyik - ha nem a legfiatalabb - csapat. Bár szerintem sokkal izgalmasabb "nehezebb" ellenfél ellen játszani. Összességében nagyon élveztük, még az eső ellenére is! Igyekszünk jövőre is részt venni és még jobb eredményt elérni.

Lakakisz Nikolaosz a torna legjobb játékosa (Latinok): A hétvégén egy rendkívül nívós, élvezetes tornán vettünk részt a csapatommal (Latinok). Nagyon kiegyenlített mezőny volt, szoros párharcokkal, emiatt is különleges számomra, hogy engem választottak a torna legjobb játékosának. Hatalmas megtiszteltetés ez nekem hisz először vettem részt Dunaújváros kispályás tornáján. Köszönjük a szervezőknek hogy egy ilyen profi tornát sikerült lebonyolítani! Óriási köszönet a csapatomnak, hisz nélkülük nem sikerült volna sem a dobogó, sem a különdíj! Októberben találkozunk!

Hruby Tamás a torna legjobb kapusa (Kemi-Ker Kft.): Nagyon örültem amikor Juhász János, a Kemi-Ker Kft. csapatvezetője megkeresett azzal, hogy legyek a gárda tagja a III. Augusztális kupán, mert szerettünk volna menni egy másik csapattal, de sajnos nem jött össze a létszám. Erre a napra mindenképpen terveztem a focit és így végül össze is jött. Jani nagyon jó csapatot rakott össze, ez a csoportmeccseinken mutatott játékunkban is látszott. Magabiztosan működött a csapat, első meccsünkön 2-0-ra sikerült nyerni, a másodikon 6-0-ra, az utolsó csoportmeccset pedig a torna üde színfoltjai ellen játszottuk, az Aston Kanál csapata ellen, akiket a rossz idő és a folyamatos esőzés ellenére is sokan kísértek el. Habár este nem volt tűzijáték a fiatalok ezt pótolták a meccsen, több lövést eresztettek a kapura de betalálni nem sikerült nekik, így 3-0-ás eredménnyel végül 11-0-ás gólkülönbséggel az első helyen továbbmentünk. Az elődöntőben már jó időben egy nagyon gyors, agilis és jó focit játszó csapat ellen kellett pályára lépnünk, ahol sikerült is megszerezni a vezetést. Nagyon zártan védekeztünk, ahol egyetlen egy kisebb hibából egy villámgyors kontrából egyenlítettek. A meccs vége felé egy megpattanó erős lökettel újra vezetést szereztünk, és ezt meg is tudtuk őrizni, így a döntőbe jutottunk. A döntőt az általunk már jól ismert Jóbarátok gárdája ellen játszottuk, akik nem csak jó barátok hanem jó focisták is. A döntőben ők szereztek vezetést, de a csapatunk revansot akart venni a nemrégiben egy másik kupán elszenvedett döntőbeli vereségért, és ezzel a mentalitással meg is tudtuk fordítani a mérkőzést. Egészen az utolsó pillanatokig vezettünk, amikor egy szabadrúgást követően a kapu előtti kavarodásból sikerült egalizálniuk, ami után le is fújta a bíró a meccset. Az elődöntőben a szerencse velünk volt, ebben a szituációban nagyon nem. Következtek a hetesek, amiben a Jóbarátok csapata bizonyult jobbnak, mivel Gulyás Tibi "kollégám" kivédte az utolsót. A pályán annyira nem örültem a második helynek, de azóta azért már átértékeltem ezt. A Legjobb kapusnak járó cím meglepett hiszen több kapustársam is jó formában védett, például az előbb említett Gulyás Tibi vagy a Németh Géza. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy hozzásegítettek ehhez a díjhoz és a címvédésemhez, illetve ehhez a nagyszerű futballnaphoz. A DLSZ-nek pedig köszönöm a lehetőséget, a szervezést, a tőlük már jól megszokott minőségi sporteseményt. Remélem jövőre is találkozunk és együtt ünnepeljük Magyarországot egy jó hangulatú focitornával

Puskás Kristóf, DLSZ+ díj (Jóbarátok): Szerencsére az időjárás nem akadályozta a torna lebonyolítását és zökkenőmentesen, remek hangulatban lezajlott le a kupa. Az aranyérem mellé számomra ez egy külön elismerés, aminek nagyon örülök, hisz sok szép megmozdulás közül az enyém nyerte el legjobban a szervezők tetszését. Mindig motiváltan és győzelemre éhesen lépek pályára, az ilyen elismerések pedig plusz motivációt adnak a továbbiakban.

Augusztális Kupa DLSZ 2022

III. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2022
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  JÓBARÁTOK 
2. HELY  KEMI KER KFT
3. HELY  LATINOK
III. AUGUSZTÁLIS ÜNNEPI KISPÁLYÁS AMATŐR LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2022
KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  LAKAKISZ NIKO (LATINOK)
KAPUS  HRUBY TAMÁS (KEMI KER KFT)
GÓLKIRÁLY  KOVÁCS ZSOLT (KEMI KER KFT)
DLSZ+  PUSKÁS KRISTÓF (JÓBARÁTOK)
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  HUGYECZ PÉTER (ASTON KANÁL)

A kupáról készült összes képet itt találod: AUGUSZTÁLIS FOCI KUPA KÉPEKBEN