Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa DLSZ 2021

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2021. évad - 2. forduló

Esemény ideje: 
2021. szeptember 27. hétfő 09:002021. október 4. hétfő 14:00
Oszd meg másokkal!

Ovi Foci Kupa 2021 évad 2. forduló

2021. szeptember 27-én a Dunaújvárosi Óvoda a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságával együtt folytatja a 2021.év bajnoki fordulóját. A Dunaújvárosi Óvoda Eszterlánc Tagóvodájában kerül megrendezésre az idei év második ovis bajnoksága. Mind a 12 tagóvodánk csapata képviselteti magát. A nyári megmérettetés után a gyerekek nagyon várják, hogy újra részt vehessenek ezen a gazdag délelőttön. Tervezzük december elején a Mikulás napján a záró bajnokságot, ahol a vándorkupa elnyerése a tét. Szeretnénk újra egy gazdag élményt becsempészni a bajnokságon részt vevő gyermekeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. 

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükséges a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szüksége van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni.

Újra több támogató a játékos sportnap mellé állt, hiszen mindne csapat, játékos érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2021. szeptember 27. hétfő 09:15 - 11:30
Helyszín: Eszterlánc Tagóvoda, Dunaújváros, Gábor Dénes u. 7.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Shell Dunaújváros, MezDepo, Magyar Labdarúgó Szövetség, Hungast Kft, Carissa Sportegyesület
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA BAJNOKSÁG 2021. II FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
KINCSKERESŐ 1 - 2 SZÁZSZORSZÉP
KATICA 0 - 3 ESZTERLÁNC
NAPSUGÁR 3 - 2 MARGARÉTA
BÓBITA 0 - 2 CSILLAGVIRÁG
DUNA PARTI 2 - 2 ARANYALMA
APRÓK HÁZA 0 - 4 RÓMAI

Horváth Attila a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság tagja: Amióta az eszemet tudom, mindig is fontos volt számomra segíteni azoknak, akiknek éppen szüksége volt rá - különösen igaz ez a gyerekekre. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának tagjaként nagy örömet jelent számomra, hogy támogathatom az Ovi Foci Kupákat. Mivel magam is aktívan sportolok, nagy öröm számomra ha szerepet vállalhatok bármilyen mozgást népszerűsítő kezdeményezésben, különösen ha labdarúgásról van szó. Boldogsággal tölt el hogy ez alkalommal is segíthetem a bajnokságot és a kicsiket, biztosan ellátogatok majd egy-egy meccsre én is!

TÁMOGATÓK

Dunaújváros MJV Önkormányzata
Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóság
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Diabló Pizzéria
Campus Étterem Dunaújváros
Shell Dunaújváros

Hungast kft.
Carissa Sportegyesület

Mindenki nyertes az Ovi Foci Kupán!

Városunk tizenkét tagóvodájának növendékei mérték össze egymással erejüket az Ovi Foci Kupa második fordulójában az Eszterlánc Tagóvodában hétfőn délelőtt. Idén már a második fordulóját rendezte meg hagyományos Ovi Foci Kupájának a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Ifjúsági és Gyermek Bizottsága az Eszterlánc tagóvodában hétfőn délelőtt. Ugyan a kedvezőtlen időjárás miatt ezúttal nem szabad ég alatt, hanem az intézmény falain belül kellett megküzdenie egymással a tizenkét városi tagóvoda növendékeinek, mindenkinek jutott feladat a kiváló hangulatú sportos délelőttön. Melyen nem csak a labdát kellett azonban bűvölnie a gyerkőcöknek, különböző ügyességi feladatok mellett arcfestés, gyöngyfűzés is szerepelt a programban, s nem maradhatott el a már megszokott eredményhirdetés sem, ahol mindenki büszkén, mosolyogva vehette át érmeit Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestertől, illetve Tóth Imrétől, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökétől.

Látva a gyermekek igyekezetét, a mosolygós arcokat, érthetően elégedetten értékelte a sportnapot Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára egyben a Gyermek- és ifjúsági bizottság elnöke is.

– A szövetség Ifjúsági és Gyermek Bizottságának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy már óvodás korban megszerettesse a mozgást, a labdarúgást a gyermekekkel. Az Ovi foci Kupa második fordulóját rendeztük meg ma itt, ahol nemcsak labdarúgásban, hanem a különböző ügyességi versenyekben, vetélkedőkön is összemérték egymással erejüket a picik. A fókusz természetesen azért a focin volt, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy már magát a játékot megszerettessük a gyermekekkel, s bár a nap végén a Római Városrészi Tagóvoda örülhetett a végső sikernek, mindenki győztesként távozott, ugyanis támogatóinknak köszönhetően kupákkal, érmekkel, ajándékokkal is megleptük a résztvevőket, akiket természetesen sok szeretettel várunk majd az Ovi Foci Kupa decemberi zárófordulójára is.

Nagy örömmel adta át a megérdemelt érmeket a résztvevő gyermekeknek Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, aki szerint remek érzés, hogy Dunaújvárosban ennyien a szívükön viselik a gyermekek sportolását.

– Nagyon köszönöm a szervezőknek, hogy összehozták ezt a mai tornát is, s a DLSZ nem először mutatja meg, hogy optimistább, mint én, mert a vírushelyzet miatt valamelyest aggódtam azért, hogy meg lehet-e rendezni a kupa további állomásait. Látni a csillogó szempárokat, azt, hogy milyen örömmel, gondtalanul fociztak, mozogtak a gyermekek, felemelő érzés, s ha megnézzük a támogatók ajándékait, az is nyilvánvaló válik, hogy ezt nemcsak mi gondoltuk így, hanem más, mások is. Szerencsére Dunaújvárosban sok lehetőség van arra, hogy a gyermekek mozogjanak, s ezt ki is használják, mert a szülők is fontosnak tartják, egyre több ilyen eseményt szerveznek, így nekünk nincs más dolgunk, csak támogatni ezeket és odaállni melléjük.

Gyenes Éva a Gyermek- és ifjúsági bizottság alelnöke: A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága 2021. szeptember 27-én fél 10 órai kezdéssel szervezte meg az OviFoci bajnokság második fordulóját a Dunaújvárosi Óvoda tagóvodái között. A helyszínt az Eszterlánc Tagóvoda biztosította. Az eseményt szabadtéri rendezvénynek terveztük, hiszen 12 tagóvoda gyermekei nagy helyet igényelnek. Azonban az időjárás megtréfált bennünket, így a bajnokságot a játszóházakkal, csillám tetoválás festéssel, az ügyességi játékokkal az Eszterlánc Tagóvoda belső berkein került lebonyolításra. A fogadó óvoda mindent megtett annak érdekében, hogy ne legyen torlódás, a játék nemek el legyenek szeparálva egymástól. Így a betervezett állomások, amin az óvodások végig tudtak menni, megvalósultak. Nem volt várakozási idő, mindig foglalkoztatva voltak a gyerekek, lelkesen teljesítették a feladatokat az állomásokon. A meccsek végére elfáradtak az ovisok, de munkájukat nagyon sok ajándékkal jutalmazták a szponzoroknak köszönhetően. Az ajándékeső között érmek, kupák, csokoládé, gyümölcskosár, rajzeszközök szerepeltek, valamint a pizza, amelyet szívesen fogyasztottak el a gyerekek. Köszönjük szponzorainknak- Shell Magyarország Kft, Zalagast Kft, Diabló, Carissa, Campus Étterem, DLSZ -, a szervezőknek, hogy újabb élménnyel gazdagodhattak óvodásaink. Ebben a fordulóban a Római Városrészi Tagóvoda remekelt legjobban 4 gólt rúgott az ellenfél kapujába. A záró forduló mikulás körül lesz, ahol eredményt is sorsolunk, a legtöbb gólt szerző óvoda birtokolhatja a vándorkupát 1 évig.

Balogh Katalin a Gyermek- és ifjúsági bizottság tagja: Nagyon boldog vagyok, hiszen a mai napon ismét az ovisoké volt a főszerep. Ezúttal az Eszterlánc tagóvoda adott otthont az Ovi foci Kupa II. fordulójának, melyen a focin kívül kreatív és más egyéb sportversenyen vettek részt a dunaújvárosi tagóvodák gyermekei. Nagy köszönettel tartozunk az ott dolgozóknak, hiszen profi módon szervezték le a sportnapot és gyorsan reagáltak a rossz időre és azonnal át tudták tervezni a napot, benti foglalkozásra. A gyerekek lelkesen rúgták a labdát és oldották meg a kreatív feladatokat, csillogó szemeket és nagy mosolyokat láttunk egész nap. A sportos délelőtt végén kicsit fáradtan, de mosolyogva vették át az ajándékokat és jó ízüen fogyasztották el a megeérdemelt finom, ropogós pizzát. Boldoggá tesznek amikor nevetni hallom őket, mert nekem, nekünk ez a legnagyobb elismerés, ezért csináljuk!

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2021. SZEPTEMBER 27. HÉTFŐ II. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  RÓMAI
2. HELY  APRÓK HÁZA, NAPSUGÁR, ESZTERLÁNC, DUNA PARTI, MARGARÉTA, KINCSKERESŐ, KATICA, BÓBITA, CSILLAGVIRÁG, ARANYALMA, SZÁZSZORSZÉP