Artner Tamás sajtótájékoztató DPASE 2015

Szombaton jön az MTK

Oszd meg másokkal!
Labdarúgás: átszakadó gátak

Végre bajnoki győzelemnek örülhetett hétvégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely jó játékkal, 3-0-ra nyert a Nyíregyháza elleni összecsapáson. Együttesünk új szakvezetője, Artner Tamás szerint a csapat tagjai maximálisan elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 3-0-s sikert aratott szombaton este a Nyíregyháza ellen. A találkozót követően eltelt pár nap, együttesünk már javában készül az MTK elleni hétvégi bajnokira, ám a DPASE szokásos szerdai sajtótájékoztatóján természetesen még adott témát együttesünk első idei bajnoki győzelme.
- Azt lehet mondani, hogy egy nagyon fontos győzelmet arattunk, főleg a többi mérkőzés tükrében, így sikerült visszajönnünk egy olyan pozícióba, melyben reális esélyünk van arra, hogy sikerüljön kiharcolni az élvonalban maradást. – kezdte értékelését Artner Tamás vezetőedző.

Eppel Márton

A Nyíregyháza ellen azt kaptuk a csapattól, amit vártunk, az eddigi két hétben elvégzett munka már nagyban visszaköszönt szombaton is, a játékosok az edzéseken és a mérkőzésen is példaértékűen dolgoztak. Az első félidőben még nehezebb dolgunk volt, de a másodikban már egyértelműen jobbak voltunk, mint a Nyíregyháza, s megérdemelten tartottuk itthon a pontokat.
Első bajnoki gólját szerezte dunaújvárosi színekben Eppel Márton, aki érthetően örült találatának, s reméli, hogy a folytatásban ismét sikerül bevennie az ellenfelek kapuját.
- Örülök neki, hogy sikerült gólt szereznem, egy csatárnak nagyon fontos, hogy mikor szerzi meg első találatát, remélem, hogy ez egy plusz lökést ad nekem is a folytatásra, remélhetőleg már az MTK elleni hétvégi találkozón is. Fontos volt a gólom, de sokkal fontosabb volt Nikházi Márk vezető találata, hiszen az első négy meccsen nem tudunk kapuba találni. Én úgy éreztem, hogy ezt követően mindenkiben felszakadt a benne lévő gát, s onnantól kezdve szerintem uraltuk a meccset.

Szekeres Adrián

Ahogy egy csatárnak fontosak a gólok, egy védőnél az a cél, hogy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben. Ennek egyik hétvégi felelőse Szekeres Adrián volt, aki új párjával, a hosszú sérüléséből felépült Vaskó Tamással is remekül együtt tudott dolgozni.
- A védőket mindig az minősíti, hogy hány kapott góllal tudnak lehozni egy-egy meccset, így a feladatunkat most jól meg tudtuk oldani. Tamást nagyon régóta ismerem, már a Videotonban is játszottunk együtt, majd a Puskás Akadémiánál, ezért nagyon vártam, hogy felépüljön. Az elmúlt két hétben komoly munkát végeztünk Artner Tamással és Székely Tiborral, aki rengeteget foglalkozott külön a védelemmel, hogy egységesen mozogjunk, s ennek szerencsére meg is lett az eredménye.

Artner Tamás

Mint azt Artner Tamás elárulta, a csapat tagjai nagyon komoly munkát végeztek a pályán, s voltak ugyan olyanok, akik játéka ezúttal nem volt látványos, ám ezúttal a taktikai fegyelmen volt a hangsúly, s a rá kiosztott feladatokat mindenkinek a lehető legjobban sikerült elvégeznie. Vezetőedzőnk szerint nem kellett különösebb varázslatokat véghezvinni az első győzelem megszerzéséért, az elmúlt két hétben elsősorban mentálisan kellett helyre rázni az együttes tagjait, s ez, valamint a dinamikusabb játék szerencsére meghozta az első sikert. Ahhoz azonban, hogy elérjék céljaikat, természetesen nem elégedhetnek meg ennyivel, s a közeljövő összecsapásain is a győzelemre kell játszaniuk.

Forrás: www.dunaujvaros.com