Cserna Gábor Dunaújváros MJV Polgármestere

"Szeretnénk nemzetközi szintre emelni a Carissa Kupát"

Esemény ideje: 
2017. január 18. szerda 14:15
Oszd meg másokkal!

Sajtótájékoztató keretében értékelte a háromnapos Carissa Kupát Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja, és Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára. A január 6-8. között megrendezett Carissa Kupán, melynek fővédnökei dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, Cserna Gábor polgármester, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő volt, huszonkilenc csapat mérkőzött meg a tornagyőzelemért. A kupa jótékonysági célt is szolgált, a bevételt a Dunaújvárosi Mentőállomás javára ajánlották fel.

Cserna Gábor polgármester elmondta, a torna bevételét az önkormányzat kiegészíti, így egymillió forinttal tudják segíteni a mentőállomást.

Dunaújvárosnak két hagyományos rendezvénye van az új esztendő elején. Az egyik a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által szervezett Újévi Gála, amely ezúttal is igen színvonalas előadással kápráztatta el a közönséget. A másik fontos rendezvény pedig a Carissa Kupa. A sport mellett ki kell emelni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség társadalmi felelősségvállalását, amelyre büszkék is vagyunk, ezért is érdemelte ki a szövetség a Dunaújvárosért Díjat. Minden évben kitűznek egy jótékonysági célt, az idei kupa bevételét a mentőállomás támogatására fordítják. Mintegy 800 ezer forint gyűlt össze a kupán, ezt az önkormányzat 200 ezer forinttal egészíti ki, így összesen 1.007.500 forinttal járulhatunk hozzá a Dunaújvárosi Mentőállomás fejlesztéséhez, a felszereléseik bővítéséhez-mondta a polgármester, aki további sok sikert kívánt a szövetség munkájához.

dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő

Dr. Galambos Dénes szerint eredményes volt a torna, hiszen rengetegen vettek részt rajta, és sok támogató segítette a nemes célkitűzést.

A Carissa Kupa 2017-ben az első olyan fedett kispályás labdarúgó torna az országban, amely nagy népszerűségnek örvend. Huszonkilenc csapat nevezett rá, kiegészülve a gálamérkőzések csapataival, a Magyar Művész Válogatottal, a Sport TV és a Kohász Öregfiúk csapatával, valamint az utánpótlás csapatokkal. Büszkék vagyunk azokra a szervezetekre, akik támogatóként segítették nem csak a Carissa Kupa jótékonysági célkitűzéseit, hanem többek között Pecsét István gyógyulását, vagy a kórház fejlesztését. Ezek mind-mind fontosak a társadalmi szerepvállalás szempontjából. A Carissa Kupa aranyfokozatú támogatója volt Nemes Ferenc, aki a tombola főnyereményét is felajánlotta. Nívós volt a rendezvény, nagy létszámban vettek részt a látogatók.

Kovács Judit Dunaferr SE

Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja a kitűnő szervezést is méltatta.  

- Egy rendezvény sikerességét az mutatja a legjobban, hogy hányan szeretnének részt venni rajta. A Carissa Kupára sok csapat jelentkezett, amely nagy feladatott rótt a szervezőkre. A háromnapos rendezvény során rengeteg sportoló, játékos, és szurkoló megfordult a sportcsarnokban. Úgy gondolom, a látványelemekkel is gazdagított kupán jól érezték magukat az emberek, mind a csapatok, mind a látogatók.

Petrás Gábor DLSZ Főtitkára

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, már megkezdték a jövő évi kupa szervezését.

- Fantasztikus háromnapos jubileumi tornán vagyunk túl, ez volt a tizenötödik Carissa Kupa. Annak idején, amikor csak a baráti társaságokkal játszottunk a kisteremben, nem gondoltuk volna, hogy ilyen nagyszabású rendezvénnyé növi ki magát a torna. Nem csak a városban és a megyében, hanem országos szinten is népszerű, a gálamérkőzésekkel együtt 34 csapat szerepelt a kupán. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok embert ki tudtunk csalni a sportcsarnokba. Felemelő érzés, amikor az aranymérkőzés előtt kilencszáz ember állva énekelte el együtt a Himnuszt a nagyteremben.

Köszönjük a támogatást az önkormányzatnak, a fővédnökeinknek, a partnereinknek, a támogatóknak, a csapatoknak, a Bánki és a Lorántffy iskola önkéntes diákjainak, és minden résztvevőknek. Szeretnénk nemzetközi szintre emelni a kupát, kárpátaljai, felvidéki, erdélyi csapatokat elhívni. Mindenképpen családbarát programokkal készülünk jövőre is, kiegészítve például arcfestéssel és ugrálóvárral a gyerekeknek– mondta Petrás Gábor.

Forrás: Dunaújváros Online