Karmacsi Autó az EMF Bajnokok Ligában

Óriási siker a szlovéniai Čatež-ban

Oszd meg másokkal!

Minden várakozást felülmúlt szereplésével a városi rekordbajnok Karmacsi Autó FC GBB, a múlthéten Catezben megrendezésre került 5+1 kispályás labdarúgó Bajnokok Ligáján. A rendezvényen 72 csapat vett részt. Kővári Lászlóék bravúros játékkal Európa legjobb 16 csapata közé verekedték be magukat, méltón képviselve Dunaújvárost.

EMF Minifutball

Éliázs Zsolt a Karmacsi Autó FC GBB csapatvezető beszámolója: Hatalmas várakozással indultunk a szlovéniai Catezba az idei minifoci Bajnokok Ligája megmérettetésre. Mivel először jutottunk el erre az eseményre, igazából nem nagyon tudtuk, hogy mire számíthatunk. Annyi információt sikerült beszereznünk, hogy a románok, a csehek és a délszláv államok számítanak nagyhatalomnak az 5+1-es fociban. Ezért célkitűzésnek annyit fogalmaztunk meg magunknak, hogy a csoportból jussunk tovább, a többit meg majd meglátjuk.

Szlovéniai Catez

Még úton voltunk, mikor megjött a sorsolás eredménye. Hát nem örültünk... Egy szerb, egy bosnyák és egy montenegrói csapatot kaptunk ellenfélül. A csütörtök esti érkezés után azt mindenesetre láthattuk, hogy nagyszerű helyen, egy gyönyörű wellness faluban rendezik meg az eseményt.

Tizenkét kifogástalan minőségű pályán kezdődött pénteken reggel a nagy menet. 22 ország 76 csapata – köztük 8 magyar – szerette volna megszerezni a BL trófeát.

EMF trófea

Először a Tipex nevű szerb élcsapattal találkoztunk. A mérkőzés eleje az ismerkedéssel telt, de váratlanul a szerbek egy nagy góllal megszerezték a vezetést. A 2. félidőre elmúlt a lámpaláz és nagyszerű játékkal Lak Imre és Márki Dénes góljaival megfordítottuk a mérkőzést és nyertünk 2:1-re. Mint később kiderült nagyon sokat ért ez a győzelem.

A második mérkőzésünket pénteken délután vívtuk a bosnyák Lunar Gato ellen. Ellenfelünk már tavaly is részt vett a tornán és csoportgyőztesként jutott tovább. Tehát nem számíthattunk könnyű találkozóra. Várakozásunk be is igazolódott! A boszniai csapat kétszer is vezetett, de Lak Imre, majd Ivacs Gábor gyönyörű góljaival egyenlíteni tudtunk, így két kör után 4 ponttal várhattuk a folytatást.

A folytatást, ahol kiderült: ha nyerünk, csoportelsők vagyunk és rögtön a legjobb 32 közé kerülünk, mint kiemelt csapat. Tehát óriási tétje volt a 3. csoportmeccsünknek. A montenegrói FK Valter volt az ellenfél. A tétnek megfelelően mi irányítottuk a játékot és Nagy Attila két találatával, valamint Lak Imre, Szabó Zsolt és Kuti András góljaival 5:2 nyertünk. Ezzel meg volt a csoportgyőzelem és a továbbjutás. Nyugodtan nézhettük, hogy 26 csapat még azért harcol – néha szó szerint – amit mi már elértünk.

Aztán újabb izgalmak következtek, mert egy helyszíni sorsolás után kiderült, hogy a horvát CB Kula lesz a vetélytársunk a legjobb 16-ba kerülésért. Talán ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban,de a sors fintora hogy pont itt nem rúgtunk gólt. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de minden kimaradt. 0-0 lett a vége, jöhetett a lutri, a büntetők. De ezen a napon ez nem jelentett gondot! Mivel Lak, Fridrich Dávid és Nagy Attila is belőtte a maga hetesét, és közben Gaál Levente megfogott egyet, kezdődhetett az ünneplés. Első szereplésünk alkalmával bent voltunk Európa legjobb 16 csapata között!

Sorsolás

Vasárnap reggelre már tudtuk, hogy újabb ex-jugoszláv csapat, a montenegrói Dadi/Eurozox várt ránk. Az ellenfélnél 4 válogatott játékos szerepelt, tehát a nemzetközi rutinjuk jóval nagyobb volt. Sajnos ez be is igazolódott, mert az első félidőben hiába birtokoltuk többet a labdát nem kerültünk helyzetbe, míg ellenfelünk egy szép góllal megszerezte a vezetést. A második játékrészre egy harcosabb társaság ment ki a pályára, aminek az lett az eredménye, hogy 5 perc alatt háromszor kerültünk gólhelyzetbe. Sajnos nem jött a gól, és ahogy lenni szokott kaptunk egy újabb találatot. Ezután átálltunk a vészkapus játékra,de a montenegróiak nagyszerűen védekeztek és 2-0-re megnyerték a mérkőzést.

EMF Bajnokok Ligája

Összességében azt gondolom, hogy nagyszerűen teljesítettünk, hiszen BL újoncként remekül helytállva, legjobb magyar csapatként végeztünk. Gratulálok a fiúknak, mert nagyon erős csaptok között érték el ezt az eredményt! A srácok nevében mondhatom, hogy jövőre szeretnénk visszatérni Szlovéniába hogy tovább öregbítsük dunaújvárosi foci jó hírét!

Külön köszönet a támogatóinknak, a GBB Kft-nek, a Fejó-Therm kft-nek, a Kaminotransnak, a Hellas Express-nek, a DLSZ-nek és természetesen Karmacsi Tamásnak, akik nélkül ez a nagyszerű eredmény nem jöhetett volna létre!

Karmacsi Autó FC

Kővári László (Karmacsi Autó FC GBB) csapatkapaitány: Nagyszerű érzés volt ott lenni a Bajnokok Ligáján és Magyarországot, Dunaújvárost képviselni. Nagyon jó hangulat volt a csapaton belül, ehhez minden adott volt. Úgy érzem hogy a csoportelsősség után bejutni a legjobb 16 csapat közé nem kis feladat volt és büszkék lehetünk magunkra! Köszönjük támogatónkan Karmacsi Tamásnak és a többi partnerünknek, hogy részt vehettünk ezen a ranos tornán!

Eredmények

Karmacsi Autó (Dunaújváros) 2 – 1 Tipex AS (Szerbia)
G: Lak Imre, Márki Dénes

Lunar Gato (Bosznia)  2 – 2 Karmacsi Autó
G: Lak Imre, Ivacs Gábor

Karmacsi Autó (Dunaújváros) 5 – 2 FK Valter (Montenegró) 
G: Nagy Attila (2), Lak Imre, Kuti András, Szabó Zsolt

CB Kula (Horvát) 0 – 0 Karmacsi Autó (Dunaújváros)
(büntetőkkel 2-3)

Dadi/Eurozox (Montenegro) 2 – 0 Karmacsi Autó (Dunaújváros)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség óriási sikernek tartja, hogy két dunaújvárosi csapat is szerepelt Catezban, a 2017. szeptember hetedike és tizedike között megrendezett EMF Bajnokok Ligáján, ahol Európa legjobb amatőr kispályás csapatai szerepeltek. Szövetségünk mindkét csapat utazását támogatta, valamint végig követte a kinti szereplésüket. Sajnos a Mé-szi Frucht Kft. csapatának nem sikerült  a csoportból továbbjutnia, de így is megtettek mindent, hogy remek szerepléssel öregbítsék Dunaújváros hírnevét.

A város másik csapata a rekordbajnok Karmacsi Autó FC GBB, mindannyiunk örömére óriási sikert aratott – szinte történelmet írt – hiszen remek játékkal, igazi csapategységgel rukkolt elő, és megnyerve csoportját, bekerült a legjobb 32 csapat közé. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzése aztán nagy csatát hozott, de büntetőkkel sikerült a horvát bajnokot hazaküldeni, így ismét tovább léptek. Következhetett az újabb összecsapás.

Ezúttal a Dadi/Eurozox csapatával találkoztak Márki Dénesék, ahol egy gyorsan bekapott gólra sajnos nem tudtak válaszolni így befejeződött a Karmacsi Autó GBB csapatának is a szereplés. Utóbb kiderült, hogy ellenfelük szerezte meg később a végső győzelmet, ami egy kis gyógyírt azért jelentett. Úgy gondolom, mint a szövetség elnöke, hogy a magyar csapatok nagyon jól szerepeltek a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, és játékukkal, hozzáállásukkal megmutatták, hogy komoly kispályás csapatok vannak Magyarországon. A szövetség elnöksége nevében gratulálok a két dunaújvárosi csapatnak a szerepléshez, valamint Karmacsi Tamásnak és Szabó Imrének, hogy támogatásukkal megvalósulhatott mindez.

- Kalácska András, DLSZ elnök

Mé-szi Frucht Kft.

Szabó Imre csapatvezető (Mé-Szi Frucht Kft.) beszámolója: : Vasárnap késő este ért haza csapatunk, a Mé-szi Frucht Kft. a Szlovéniában, Čatežban rendezett Mini Foci Bajnokok Ligájáról, melyen 76 csapat vett részt. Az első nap egy Bulgár csapata ellen 1:1-es félidőt követően 3:1-re kikaptunk. A csapat megbeszélte a hibákat, megrázta magát es 4:2-re verte következő (Ír) ellenfelét. Következett a továbbjutást jelentő mérkőzés ahol 2:1-es vezetés után a csapat hullámvölgybe került és sajnos 6:2-re kikaptunk. Ezzel nekünk véget is ért a torna, sajnos nem jutottunk tovább az egyenes kieséses szakaszba, vagyis a legjobb 32 csapat közé. Nehezítette a helyzetünket, hogy az idén cserék nélkül utaztunk, de ezúton is köszönöm a játékosaimnak a kitartást, barátomnak, Nagy Andreának pedig az idei es tavalyi háttérmunkát, amit a csapatért tett. Rengeteg tapasztalatot szereztünk a jövőre nézve, van mit átgondolnunk. Gratulálok a szervezőknek az idei rendezvényért, hisz ezúttal is színvonalas gyönyörű környezetben töltöttük ezt a pár napot.

Külön köszönjük az egyetlen támogatónknak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a segítséget, hiszen a Mé-Szi Frucht Kft.  idén is önerőből képviselte városunkat ezen a rangos európai rendezvényen!

Eredmények

Mé-Szi Frucht Kft. (Dunaújváros) - Vadias Sofia (Bul) 1 - 3
G: Kovács Zsolt
Mé-Szi Frucht Kft. (Dunaújváros)  - Who Ya Playin FC (Irl) 4 - 2
G: Dorogi Viktor, Szilágyi Károly (2), Nagy Tamás

Mé-Szi Frucht Kft. (Dunaújváros) - Hadera (Isr) 2 - 6
G: Nagy Tibor, Lázár Dávid

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gratulál minden résztvevő MAGYAR csapatnak és további sok sikert kíván az 5+1 JÁTÉKRENDSZERBEN!