Dunaújváros PASE

Nehéz sorozatba kezd a Dunaújváros PASE

Oszd meg másokkal!

Dunaújváros - A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dráva csoportjának 11. fordulójában a Híd SC gárdáját fogadja a Dunaújváros PASE.

Az összecsapást eredetileg vasárnap játszották volna, de mivel a Kaposvári Rákóczi elleni Magyar Kupa mérkőzést egy nappal korábban - október 30-ánBöőr Zoltán Dunaújváros PASE kedden 12.30 órakor - rendezik, így a Híd SC elleni bajnoki kezdési időpontja szombat 14 óra lett. A nagybaracskai együttes újoncként kezdte az őszi szezont. A Bács-Kiskun megyei bajnokságból jutott fel az NB III-ba. Az eddigi találkozókon három győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlegük. Jelenleg tizenegy ponttal a táblázat kilencedik helyén állnak. A legutóbbi fordulóban hazai környezetben 2-0-ra legyőzték a Nagybajomi AC együttesét. A Híd SC gárdájában is szerepel olyan labdarúgó, aki a Dunaferr Sportegyesületben nevelkedett. Trucz Zsolt az 1985-ös korosztállyal ért el évekkel ezelőtt sikereket. A dunaújvárosi csapat az előző fordulóban csak döntetlent játszott Bölcskén. Ráadásul Salamon Miklós piros lapot kapott, így ő biztosan nem szerepel majd a szombati összeállításban. Rajta kívül valószínű, hogy a sérüléssel bajlódó Szauter István és Sóron Tibor is hiányozni fog. A csapat előtt álló feladatokról Dobos Barna szakmai igazgatót kérdeztük. 

Egy nehéz sorozat előtt állunk, hiszen a szombati bajnokit követően kedden Magyar Kupa mérkőzés következik, majd a jövő szombaton a bajnokság tizenkettedik fordulójában Nagyatádra utazunk. Szeretnénk jól helytállni a bajnoki találkozókon és a két osztállyal feljebb szereplő kupaellenfelünkkel szemben is.

Ma Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése tizenöt millió forint visszatérítendő támogatást szavazott meg a Dunaújvárosi PASE számára, amelynek felhasználásával kapcsolatban a szakmai igazgató elmondta:

  • A hírekkel ellentétben nem dúskálunk az anyagiakban, így az egyesület alapvető működési költségeire fordítjuk ezt az összeget, amelyből természetesen elsősorban az utánpótlás versenyeztetését finanszírozzuk.

 

Forrás: www.dh-online.hu Szerző: Gróf András Fotó: Vohlmann György