Gyenes Éva

Gyenes Józsefné Éva vagyok a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke. Mind a magánéletemben mind pedig a munkahelyemen fontos szerepet töltött be a sport. Fiatal korom óta hosszú távon futottam, maraton, félmaraton távon versenyeztem. Vallom, hogy minden gyermeknek szüksége van a mozgásra, hiszen harmonikus fejlődésük miatt elengedhetetlen.

Fegyelmet, szabálytudatot, kitartást, edzettséget, küzdőszellemet biztosít hosszútávon, ami fontos a napi életünkben, segít megfelelően beilleszkedni a társadalomba. Az óvodában megragadunk minden olyan lehetőséget, ami a sporttal kapcsolatos. Megismertetjük a gyerekeket a változatos sportágakkal. Szerencsére hatalmas kínálat áll a gyermekek rendelkezésére, iskolás korban már célirányosan fordulhatnak a számukra megfelelő sportág iránt.

1995-ben a 25. sz. Napköziotthonos Óvodában dolgoztam, ahol Sárai György edzővel elindítottuk az óvodán belül a focit. Népszerűvé vált a gyermekeink körében. 2 éven belül nagyon sok dunaújvárosi óvoda csatlakozott ehhez a programhoz, így indult el az ovisok körében, szervezett formában a délutáni foci edzés. Beneveztünk a MacDonalds Góliát kupára, ahol az óvodám képviseltette magát Budapesten. Majd a Bozsik Labdarúgó versenyeken vettünk részt, ahol már minden dunaújvárosi óvoda képviselteti magát jelenleg is. Hét db műfüves foci pályával rendelkezik a 12 óvoda, lehetőséget biztosítva a gyermekek sport iránti szeretetének alapozására, a harmonikus mozgásuk kialakításához.

Azon dolgozom, hogy a sport beépüljön óvodásaink mindennapjaiba, hiszen a 3-7 éves gyermek korosztályi sajátossága a szabad és szervezett mozgás. Mind testi és mind szellemi fejlődésükhöz elengedhetetlen. Színes programokkal szeretnénk vonzóvá tenni számukra a sportolás lehetőségeit. Óvodás korban alapozódik meg a sportolásra az igényük, a magot szeretném elvetni bennük, hogy nagyobb korban ők is vihessék tovább Dunaújvárosnak, a ”Nemzet Sportfővárosának” hírnevét.