Fórum Felhasználási Feltételek

Oszd meg másokkal!

DLSZ SPORTPORTÁL FÓRUM SZABÁLYZATA

Az alábbi pontokban olyan dolgokat foglaltunk össze, melynek betartásával mindenki számára megkönnyítik a fórumozóknak a fórum használatát.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A DLSZ Sportportál Fórumának általános célja a tartalmas, nyílt és etikus beszélgetés folytatása a professzionális labdarúgás sport és a labdarúgás tömegsport témakörben. A hozzászólások moderálási jogát a Szolgáltató fenntartja.

REGISZTRÁCIÓ

 • A regisztráló személy (Fórum tag illetve Portál tag) a regisztrációs eljárás során elfogadja a "WWW.DLSZ.HU" internetes sportportál Fórum Felhasználási Feltételeit és magára nézve azt kötelező érvényűnek tekinti.
 • A regisztrációval felhatalmazza a "WWW.DLSZ.HU" Szolgáltatóját és Üzemeltetőjét a megadott személyes adatok kezelésével. Az ezzel kapcsolatos irányelveket az "AdatkezelésI elvek" oldalon találja meg.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

 • A Fórum tag felelős a felhasználói neve alatt megvalósított valamennyi fórum és egyéb portál oldalakon történt aktivitásért.
 • A Fórum tag köteles a felhasználói adatait és a megadott jelszót biztonságosan megőrizni és harmadik személy elől titokban tartani.

FELHASZNÁLÓI NÉV

 • A regisztációs eljárás során megadott felhasználói név két típusát engedélyezzük:
  1. Valódi név teljes egészében vagy részben rövidített változatban
   (például "Kiss Gábor" vagy "K. Gábor", stb.)
  2. Valódi becenév
   (például "Gabi" vagy "Gabesz", "Csocsó" stb.)
 • Komolytalan fantázia nevet, értelmetlen zagyvaságot vagy másokat sértő fantázia nevet nem használhat a fórumon (ilyen lehet például a "XY5z4", "killer", stb).
 • Olyan felhasználói nevet nem használhat, mely jogi védettség alatt áll és/vagy bejegyzett márkanév és nem rendelkezik ennek jogszerű használati engedélyével illetve egy közösség vagy bizonyos csoport kizárolagosságot nem megengedő neve.
  Nem megengedett például a "DPASE", "Barcelona", stb nevek használata, azonban a "DPASE szurkoló" vagy a "Barcelona rajongó", stb. felhasználói nevek szabadon választhatóak.

AVATÁR KÉP

 • A Fórum tag számára lehetőséget biztosítunk olyan kisméretű avatár kép vagy fénykép használatára, mellyel valamilyen szinten rá jellemző és azzal illusztratív módon tud azonosulni.
 • Olyan felhasználói képet nem használhat azonban, mely jogi védettség alatt áll és/vagy bejegyzett márkanév és nem rendelkezik ennek jogszerű használati engedélyével illetve egy közösség vagy bizonyos csoport kizárolagosságot nem megengedő emblémája, címere, stb.
  Nem megengedett például a "DPASE" vagy "Dunaújváros Megyei Jogú Város" címerének jogszerűtlen használata.
 • Tilos a mások emberi méltóságát, hitét, etnikai hovatartozását sértő képek valamint a szexualitással kapcsolatos képek használata a fórumon.

TARTALMI ETIKETT

 • Törekedjen a világos és közérthető fogalmazásra
  A jól megfogalmazott kérdés – beleértve a téma címét is – sokat segíthet abban, hogy mihamarabb választ kapjon a kérdésére vagy szabadon társaloghasson a fórumon. Válaszokban is igyekezzen egyértelműen fogalmazni. Az érthetetlen vagy zagyva témaindító hozzászólásokat értesítés nélkül töröljük.
 • Magyar nyelv helyes használata
  Minden fórum használótól elvárjuk a magyar nyelv és a magyar helyesírási szabályok általános iskolai szintű használatát a labdarúgó portál oldalain!
  Kötelező ékezetekkel írni, kötelező a mondatokat nagy kezdőbetűvel kezdeni és a megfelelő írásjellel lezárni stb. annak érdekében, hogy a hozzászólás normálisan tagolt, könnyen olvasható legyen mások számára!
  Ne használjon szlenget és felesleges rövidítéseket a hozzászólásokban (pl. grat, thx, 1x, LOF, OMG, stb.)!

TILTÓ RENDELKEZÉSEK

 • Tilos a "WWW.DLSZ.HU" internetes sport portál működését és biztonságát befolyásoló tartalmak közzétele vagy ilyen célú kezdeményezések. Az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után.
 • Tilos a Fórum szolgáltatást arra használni, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket illetve ellentétes a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódex általános irányelveivel.
 • Tilos direkt reklámok folytatása a fórumon!
  Kivételt képeznek a non-profit, üzleti tevékenységet nem folytató weboldalakra valamint szervezetekre és tevékenységekre való hivatkozás. Termékeket, boltokat, szolgáltatásokat egymásnak ajánlani értelemszerűen lehet, illetve aláírásodban szerepelhet a saját weboldalad linkje abban az esetben is, ha azon üzleti tevékenység is folyik.
 • Tilos bármilyen illegális tevékenységre felbujtó, ezt ismertető, részletező, ehhez segítséget kérő vagy adó, továbbá trágárságot vagy nyílt szexuális tartalmat leíró/ábrázoló hozzászólások írása, ilyen témájú idézetek beillesztése valamint ilyen tartalmakkal kapcsolatos internetes linkek közzététele.

HIBAELHÁRÍTÁS

 • Amennyiben tudomására jut a Fórum tagnak, hogy a felhasználói adatait más személy illetéktelenül és jogsértően használja, ez esetben kérjük, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba a Szolgáltatóval vagy az Üzemeltetővel!

 

Köszönjük a Fórum tagok figyelmét és megértését!

 Dunaújváros, 2011. szeptember 24.

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Tartalom Szolgáltató