Döntetlen a Honvéd ellen!

Dunaújváros - Budapest Honvéd 0 - 0

Oszd meg másokkal!

Dunaújváros - Budapest Honvéd

Hiába alakított ki több helyzetet mindkét gárda, végül gól nélküli döntetlennel ért véget a Dunaújváros és a Honvéd találkozója ma este a stadionban. Együttesünk a második félidő elején fordíthatta volna maga javára a találkozót, a vendégek a hajrában voltak veszélyesebbek, de a kapusok eszén ma nem lehetett túljárni.

A bajnokság tavaszi szezonjának első mérkőzését játszotta péntek este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely azt a Honvéd gárdáját látta vendégül a stadionban, mely a nyitófordulóban 3-0-re legyőzte Dobos Barna tanítványait.

Csak helyzetekig jutottak

Ahogy a Paks elleni találkozót, úgy ezt is a vendégcsapat kezdte erősebben, s az első tíz percben rendre a dunaújvárosi térfélen adogattak a fővárosiak labdarúgói, s egy-két távoli lövéssel igyekeztek is tesztelni Nagy Gergelyt, sikertelenül. A játékrész derekához érve viszont nagyon felpörögtek az események, mert a 23. percben Zsótér erőszakos labdaszerzését követően Nikházi passzolt a kapu elé érkező Petneházi elé, aki hét méterről, ajtó-ablak helyzetben Kemenesbe vágta a játékszert.

Egy perccel később Lázár buktatása miatt reklamáltak büntetőt a mieink, majd az ellentámadásból Godoy talált a DPASE kapujába, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a Honvéd gólját. Újabb két perc elteltével Nikházi ezúttal Zsótérnak adott remek kiugratást, aki hiába vitte el a vendégek kapusa mellett a labdát, éles szögből az üres kapu fölé emelt. A folytatásban ismét a vendégek voltak azonban aktívabbak, de hiába akadt Youla és Prosser előtt lehetőség a félidő hajrájában, Nagy Gergely mindkét alkalommal magabiztos volt, így a lüktető, fordulatos játékot hozó első félidő végén gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Zsótér Donát

Igazságos iksz

A térfélcserét követően öt percet kellett várni az első helyzetre, mely Nikházi és Böőr remek labdája után Zsótér előtt adódott, ám jó helyzetből nem találta el jól a labdát. Nem sokkal később Csehi bombája kerülte el centikkel a felső sarkot, majd Böőr labdamentése után Kemenesről került Nikházi elé a játékszer, ám a DPASE középpályása öt méterről a lelátóra küldte a labdát. A hazai lehetőségek után viszont jöttek a Honvéd próbálkozásai, mert előbb Vidovics, majd Vécsei lövésénél kellett védenie Nagy Gergelynek, majd újra Vécsei volt a főszereplő, de nyolcméteres fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret a 61. percben.

Döntetlen a Honvéd ellen!

A játékrész derekán állandósulni látszott a vendégek fölénye, sorozatban négy szögletet is rúghattak, de az újabb komoly ziccer a mieink előtt adódott, méghozzá Böőr Zoltánnak köszönhetően, aki egy szép labdaátvétellel került helyzetbe a Honvéd tizenhatosán belül, majd fordulásból lőtt, nem sokkal a kapu mellé. A ziccerre ziccerekkel válaszolt a Honvéd, ám előbb Bobál közeli lövését, majd Baráth fejesét védte nagy bravúrral Nagy Gergely. A véghajrában továbbra is sokat dolgozott mindkét gárda azért, hogy megszerezze a győztes találatot, de a védelmek jól zártak, így nemhogy gólig, már komoly helyzetig sem jutottak a felek, így a meccs végül igazságosnak mondható 0-0-s döntetlennel ért véget.

Mestermérleg

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Jobban kezdett a Honvéd, de utána igazán nagy lehetőségeink nekünk voltak. Ha jól láttam, akkor a Lázár elleni szabálytalanság az első félidőben tizenegyes volt, de az a büntető, amit a játékvezető meg is ad. A második játékrészben nekünk voltak igazán lehetőségeink, mondhatnám ziccereink, de való igaz, hogy a legvégén a Honvéd megnyerhette volna ezt a mérkőzést, hiszen két nagy helyzete is volt. Az, hogy a lehetőségeket ki tudjuk-e használni, az képesség, tudás kérdése. Most ez nem sikerült. Mind a ketten kesergünk azon, hogy nem tudtunk három pontot szerezni, de mennünk kell tovább azon az úton, amely a céljaink eléréséhez vezet. Mi kis csapat vagyunk, akik számára minden megszerzett pontnak jelentősége van. Ennek megfelelően megpróbálunk minél több pontot szerezni ahhoz, hogy megtörténjen az a bravúr, ami az első osztályban maradást jelenti.

Csábi József (vezetőedző, Honvéd): – Összességében az eredménnyel elégedetlen vagyok, hiszen ebben a mérkőzésben sokkal több volt. A mai meccs a félig üres, félig teli pohár tipikus esete. Jól kezdtünk, aztán a Dunaújvárosnak is voltak lehetőségei, de a legvégén mi dönthettük volna el az összecsapást. Bár igazságosnak is mindható pontosztozkodás lett a vége, a jelenlegi helyzetünkben nekünk mindhárom pontra szükségünk lett volna. Látom, hogy csapatomnál mi a probléma, és azon dolgozunk, hogy azt megoldjuk. Amíg nem tudunk betalálni, addig nehéz dolgunk lesz. Egy labdarúgó és egy edző nem várja a hosszú telet, de ez nekünk most jól fog jönni, hiszen közben rendezhetjük a sorainkat.

Dunaújváros – Budapest Honvéd 0-0 (0-0)

Vezették: Iványi Zoltán, Gregoriu Theodoros, Kormányos II. Gábor

Kezdőcsapatok:

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Farkas Viktor, Lázár Zsolt, Csehi Tamás, Böőr Zoltán (Dodlek Timotej a 91. percben) Sárközi Norbert, Petneházi Márk, Zsótér Donát (Riberio Thiago a 73. percben), Orosz Márk, Nikházi Márk. Vezetőedző: Dobos Barna.

Budapest Honvéd: Kemenes Szabolcs – Kosnic Jevrem, Holender Filip (Bobál Gergely a 73. percben), Hidi Patrik, Vécsei Bálint, Vidovic Marko, Godoy Anibal, Youla Suleymane, Prosser Dániel (Czár Richárd a 85. percben), Baráth Botond, George Ikenne-King.Vezetőedző: Csábi József.