Nikola Grubjesic

DPASE: gólerős csatár érkezett

Oszd meg másokkal!

A szerb Nikola Grubjesic személyében új, gólerős csatárral erősítette meg játékoskeretét a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Együttesünk szakvezetése ma értékelte nyilvánosan a Pápa elleni hétvégi mérkőzést, s reagált Szabó Zsolt önkormányzati képviselő előző heti sajtótájékoztatójára is.

Szokásos heti sajtótájékoztatója keretében értékelte a DPASE csapata mögött hagyott mérkőzést Dobos Barna szakvezető, aki már várja a Kecskemét elleni összecsapást, ugyanakkor nem örül annak, hogy belekeverik a politikát is a csapat ügyeibe. Emellett még egy örömteli erősítésről tudunk beszámolni a Dunaújváros PASE drukkereinek.

Vereség a hibák ára

Mint ismeretes, egygólos vereséget szenvedett Pápán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely miatt érhetően csalódott volt együttesünk szakvezetése. Dobos Barna vezetőedző szerint ezúttal az döntött, hogy az ellenfél egyet ki tudott használni a mieink komoly hibáiból.

DPASE sajtótájékoztató

- Nagyon nehezen emésztettük meg a Pápa elleni vereséget, nyilván más eredményben bizakodtunk. A mérkőzésen sajnos elkövettünk kettő nagyon komoly hibát, ezekből az egyiket – az első félidőben kapott büntetőt – Nagy Gergely korrigálni tudta, de a második félidőben már ő sem tudott segíteni rajtunk. Sajnos ez el is döntötte az összecsapást, mert a túloldalon mi nem voltunk elég hatékonyak.

Dobos Barna

Sportigazgatónk szavait erősítette meg Nikházi Márk is, aki elmondta, hogy nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit reméltek maguktól, s ezért természetesen csalódottak, de igyekeznek tanulni a hibákból, s már előre néznek.
- Sosem jön jókor egy vereség, s a mostani azért is volt fájdalmas, mert egy közvetlen vetélytárs otthonában kaptunk ki. Nem játszottunk úgy, ahogy valójában tudunk, de így is volt lehetőségünk az egyenlítésre, ám ezekkel sajnos nem tudtunk élni. A hibáinkat kielemeztük, átbeszéltük, hogy legközelebb ne fordulhassanak elő, de azért is szép a sport, mert egy-egy vereség után sem szabad csüggedni, így most már mi sem tesszük, hanem minden idegszálunkkal azon dolgozunk, hogy a következő mérkőzésen sikeresebbek legyünk.

Gólerős erősítés

Ebben, vagyis a következő mérkőzés megnyerésében már elképzelhető, hogy csapatunk segítségére lehet Nikola Grubjesic is. A 31 éves szerb csatárral ugyanis másfél éves szerződést kötött a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, s amennyiben a hétvégéig sikerül elintézni a játékengedélyéhez szükséges papírmunkát, úgy már a Kecskemét elleni összecsapáson pályára léphet együttesünkben.

Nikola Grubjesic középcsatár

Grubjesic komoly erősítést jelenthet a dunaújvárosi támadó szekcióban, legalábbis a statisztikái és "előélete" alapján, hiszen az 1984-es születésű, 182 centiméter magas középcsatár a svéd másodosztályból, a Syrianska FC-től érkezett Dunaújvárosba.
Pályafutása a Partizán Belgrádban kezdődött, ahol a csapattal bajnoki címet nyert. Tagja volt az izraeli Hapoel Haifa együttesének, ahonnan Görögországba, majd Svédországba szerződött, ahol az előző szezonban 10 gólt szerzett. A DPASE új játékosa elmondta, hogy nagy érdeklődéssel fogadta együttesünk ajánlatát, hiszen több olyan szerb játékost is ismer, aki játszott a magyar élvonalban. A célja természetesen az, hogy jó játékkal segítse új csapatát az NB I-es tagság megőrzésében, s személyes ambíciói között az szerepel, hogy a lehető legtöbb találkozón ezt góllal, vagy gólokkal tehesse meg.

"Ne keverjük a dolgokat"

A sajtótájékoztatón szó esett Szabó Zsolt önkormányzati képviselő, a Dunaújvárosi Stadion előtt megtartott sajtótájékoztatójáról is, melyről a DPASE szakvezetője szintén csalódottan nyilatkozott.
- Egyáltalán nem örültem a képviselő úr interjújának, melyben úgy próbálta meg beállítani egyesületünket, valamint annak támogatását, ami véleményem szerint nem méltó sem hozzá, sem a sporthoz.

Amennyiben ideje engedi, szívesen várom egy mérkőzésünkön, de akár egy beszélgetésre is, mert én úgy gondolom, hogy itt sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hány gyerek sportol, s mit is szeretnénk mi itt csinálni, s mi is a célunk. Ezeket a dolgokat természetesen nagyon szívesen megosztanánk vele is. Nem csak én, de az egyesület sem ért egyet azzal, hogy a sportot különböző politikai célokra használják fel egyesek, finoman szólva sem tartom szerencsésnek, hogy egyéni ambíciók miatt a sportot és a politikát összekeverve próbálják meg befolyásolni az embereket. – árulta el véleményét Szabó Zsolt sajtótájékoztatójáról Dobos Barna.

Forrás: www.dunaujvaros.com