Dunaújváros PASE

A csikócsapat első tétmeccse következik

Oszd meg másokkal!

A Siófok elleni hazai találkozóval vág neki az NB II-es pontvadászat tavaszi szezonjának a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely alaposan átalakult a téli időszakban, ám megfiatalított kerete ellenére is bizakodva, sikerre éhesen várja első idei tétmérkőzését.

A tél folyamán nagy átalakuláson ment keresztül a Dunaújváros PASE csapata, hiszen az ismert gazdasági okok miatt az összes profi játékosától meg kellett válniuk. Mára összeállt az a megfiatalított keret, amely nekivág a tavaszi folytatásnak. Első ellenfél az a Siófok lesz, akik az NB II őszi rajtjánál legyőzték az akkori újvárost. Az előkészületi mérkőzések adtak ahhoz támpontot a szakvezetésnek, hogy kik lehetnek azok, akikre a tavasz folyamán számíthatnak. Mint azt Dobos Barna vezetőedzőtől megtudtuk, a fiatal csapat felkészülési ideje nagyon lerövidült, de motiváltan várják az első hazai találkozót.

Dunaújváros PASE sajtótájékoztató

- Folyamatosan készülünk az első hazai találkozóra. Minden nap fokozatosan próbálunk előre lépni, új elemeket venni. Mivel a felkészülésre nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre, így a legfontosabb feladat az volt, hogy összeszoktassuk a csapatot.

Mit várhatunk a nyitánytól?

- A legfontosabb, hogy egységesek legyünk. Nagyon fontos szerepe lesz a jó védekezésnek, de mi az ellenfél kapuját minél többször veszélyeztetve támadó focit szeretnénk játszani. Arra viszont a mérkőzésen kapunk választ, hogy ezt a felfogást mennyire sikerül megvalósítani. Hiszünk magunkban, bízunk a fiúkban, de azt figyelembe kell venni, hogy nagyon fiatal a csapatunk. A fejlődésünket mutatja az utóbbi két felkészülési mérkőzésünk, melyeket pozitívan zártuk. A szombati találkozón bízunk a lehető legjobb eredmény elérésében, de az nem biztos, hogy azt ténylegesen az eredményességben kell mérni. A legfontosabb, hogy olyan csapategységet, továbbá mentalitásbeli egységet mutassunk, hogy ezáltal - a lehetőségeinkhez képest - a jövő csapatának gerincét lerakjuk. Ezeknek a játékosoknak meg kell adnunk a segítséget arra, hogy minél jobban meg tudják mutatni azt, ami bennük van, hiszen ők is, mint minden sportoló, nyerni szeretnének. 

Gyorsan kellett reagálni a csapat összetételének változására, melyben most csupa fiatal kapott helyet. Ez lehet előny, de akár hátrány is. Melyik arcukat várhatjuk tőlük?

- Minden játékos tudja, hogy a bajnokság egyben verseny is, melyben bizonyos teher mindig van rajtuk. Mi azonban az utánpótlás csapatainkban ennek megfelelően versenyző típusúaknak neveltük őket. Bízunk abban, hogy megoldják a feladatukat. Ők mindannyian amatőr státuszú labdarúgók, de mindannyian profi játékosok szeretnének lenni.

Biztos vagyok abban, hogy a bajnokság során meg szeretnék mutatni, hogy mire képesek. Nekünk, vagyis a szakmának az a feladatunk, hogy stílust adjunk nekik, melyhez ők hozzátehetik egyéni képességeiket és a bennük rejlő extrákat, hiszen mérkőzéseket eldönteni ezekkel a momentumokkal lehet.

A szurkolók szombaton egy újjáalakult, nagyon fiatal, támogatásra váró csapatot láthatnak majd, így mindenképpen fontos, hogy minél többen szurkoljanak nekik a bajnoki rajton.

DUNAÚJVÁROS PASE
Felnőtt keret névsor 2016 tavasz
Név Poszt Mezszám
Késmárky Bence Kapus 1
Dániel Csaba Kapus 22
Abért Bence Védő 2
Hajdók Gábor Védő 3
Koval Viktor Védő 4
Lorentz Márton Védő 5
Tamaskó Ádám Védő 6
Barnucz Gergő Védő 15
Vitos Norbert Védő 17
Szabó Csaba Védő 19
Bun Roland Védő 21
Huszárik Zsolt Középpályás 8
Kozma Milán Középpályás 14
Szellák Soma Középpályás 16
Vajda Dávid Középpályás 18
Kercsó Bence Középpályás 20
Keglovics Bence Támadó 7
Maka Alex Támadó 9
Dobos Áron Támadó 10
Kardos Tibor Támadó 11
Rosta Levente Támadó 12
Tóth Tibor Támadó 13

Forrás: Szárszó Lajos | Dunaújváros Online