Újabb dunaújvárosi siker!

Oszd meg másokkal!

Dunaferr 2013

II. Alcufer Kupa
Győr-Gyirmót 2013. szeptember 28.

Címvédőként érkezett az ISD Dunaferr Zrt kispályás labdarúgó csapata a második alkalommal megrendezésre kerülő Alcufer Kupára, melyet Gyirmóton a rendkívül szép sportcentrumban rendeztek meg. A 24 részt vevő alakulat között még Olaszországból érkező csapat is volt, így az egyre népszerűbb vállalati labdarúgótorna immár nemzetközivé nőtte ki magát.
Az ünnepélyes megnyitón a címvédő Dunaferr csapatát külön köszöntötték, de természetesen sok sikert és eredményes szereplést kívántak a szervezők valamennyi gárdának.
A lebonyolítás nagyon praktikusan a 24 csapat 6 négyes csoportra osztásával kezdődött. Csapatunk a „C" jelű csoportba került ahol a Continental, a Kirchhoff és a VNT Metal legjobbjaival kellett farkasszemet néznünk. A 2x15 perces csoportmeccseket címvédőhöz méltó magabiztossággal, 3 győzelemmel, 30 rúgott és mindössze 3 kapott góllal abszolváltuk.
A folytatásban – már a legjobb 12 csapat között – négy három csapatos csoportban folytak az ekkor már 2x10 perces küzdelmek. Innen csak a csoportelsők juthattak tovább, igaz ekkor már a legjobb négy csapat közé, vagyis az elődöntőbe. A Dunaferr alakulata be is jutott a végjátékba, hiszen aktuális csoportellenfeleinket (K&H Bank 3:0; Roto Elzett Certa 7:0) látványos játékkal fektettük két vállra.
A döntőbe jutásért igen erős csapat várt ránk a válogatott szerelésben és rendkívül agresszív játékkal jelentkező esztergomi Tyco. Az első 10 percet követően 1:0-ra vezetett ellenfelünk, de a fordulást követően gyorsan sikerült az egyenlítés, sőt a második játékrész derekán már az előny is nálunk volt. Sajnos a hajrában egy remek kontratámadás végén egalizáltak az esztergomiak, így jöhettek a büntetők. Itt a mi idegeink voltak jobbak és 2:1 arányban jobbnak bizonyultunk, megérkezve ezzel a döntőbe. A másik elődöntőben a Suzuki Zrt csapata a szombathelyi Epcos TDK alakulatával vívott parázs mérkőzést. Végül 1:0 arányban a szombathelyi társaság nyerte meg a csatát, kialakítva ezzel a bronz és az arany mérkőzések párosítását.
A bronzcsata a Suzuki Zrt sikerével zárult (2:1), míg a döntőben gól nélküli döntetlent követően ismét hetes rúgások voltak hivatottak igazságot szolgáltatni.
Sajnos ezúttal Fortuna elengedte a kezünket, mert alul maradtunk (2:1), így 2013-ban az Epcos TDK legjobbjai emelhették magasba a gyönyörű vándorserleget.
Nem tudtuk megvédeni tavalyi elsőségünket, ugyanakkor az egyetlen (rendes játékidőben) veretlen csapatként (az Epcos a csoportmérkőzések során elszenvedett egy vereséget) a legtöbb gólt (szám szerint 42-őt!) rúgva öregbítettük a Dunaferr és Dunaújváros sportos hírnevét. Arról már nem is beszélve, hogy a gólkirályi címet csapatunk játékosa, Somogyi Jenő gyűjtötte be, 15 gólt szerezve.
Összességében remek rendezvényen szerepeltünk, ahol a szervezés, az ellenfelek és a nagyon jól előkészített játékterek eleve garanciát jelentettek a színvonalas sportolásra.

Dunaferr csapat névsora:
Jurinka Zoltán (kapus) – Bartha Tibor, Vaskó József, Somogyi Jenő, Szabó Szabolcs, Varga Krisztián, Csajtai Zoltán (mezőnyjátékosok) – Kereki Zsolt (gyúró) – Tóth Imre (csapatvezető)

Jövőre – a III. Alcufer Kupán – reméljük, ismét a Dunaferr hódítja el a trófeát.

Tóth Imre Dunaferr csapat csapatvezető
Gyírmót, 2013. szeptember 30.