DLSZ hírek

Tervezett: 2015/2016.évi versenykiírás

Oszd meg másokkal!
Tisztelt Csapatvezetők!

A kiküldött versenykiíráshoz szeretnénk adni pár kiegészítő információt:

A kiküldött Versenykiírás egy tervezet, a Versenykiírás végleges változata, a nevezések beérkezése után, augusztus közepén kerül kiadásra. Ebben már pontosan szerepelni fog minden osztály csapatlétszáma és lebonyolítási formája. Az I-IV. osztály küzdelmei a jelenlegi csapatlétszámok figyelembevételével 11 csapatos csoportokra került kiírásra. A beérkezett nevezések függvényében ez változhat 10-re, vagy 12-re is. A csoportlétszámok kialakításánál elsődleges szempont lesz, hogy egy csapat sem kerülhet alacsonyabb besorolásra, mint amire az előző bajnokságban vagy osztályozón a jogot megszerezte. Szintén a végleges csapatlétszámok ismeretében lesz lehetőség meghatározni a befizetendő játékvezetői költséget.

Jelentősebb változások és legfontosabb határidők a Versenykiírásban:

2. pont - A bajnokság rendezője: A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága.
3. pont - Nevezési határidő:   2015. július 28. kedd
12. pont - A mérkőzések jegyzőkönyve:   Bevezetésre kerül a digitális jegyzőkönyv. A vendégcsapatoknak az MLSZ információs rendszerében (mlsz.info) ki kell töltenie a jegyzőkönyvet legkésőbb a mérkőzés napján 10 óráig. A pályaválasztó csapat köteles az általa is kitöltött jegyzőkönyvet kinyomtatni és legkésőbb a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel a játékvezetőnek átadni, az igazolásokkal egyetemben. A kinyomtatott jegyzőkönyvön a mérkőzés előtt szükség esetén még módosítás végezhető. Digitális jegyzőkönyv hiányában pályaválasztó csapat köteles a DLSZ által kibocsátott jegyzőkönyvről gondoskodni. 
14. pont - Feljutás, kiesés: Egységesen minden osztály bajnoka feljut és minden osztály utolsó helyezettje kiesik. Az osztályok 2. és 3. helyezettjei osztályozót játszik a magasabb osztály 9. és 10 helyezettjével.(kivételt képez az I. osztály 1-3. helyezettje, és az V. osztály utolsó három helyezettje)
17. pont - Visszalépés, törlés, halasztás: Kisorsolt, illetve lekötött mérkőzés időpontját megváltoztatni csak a két csapat megállapodásával, a „Mérkőzés halasztási kérelem” formanyomtatvány kitöltésével (http://dlsz.hu/dokumentumtar), 5.000 Ft halasztási díj befizetésével, és a DLSZ (főtitkárának) jóváhagyásával lehet. Mérkőzést megelőző napon beadott halasztási kérelem díja 10.000 Ft. Mérkőzés napján halasztani, még a halasztásban vétlen csapat beleegyezésével sem lehet. Mérkőzést halasztani a teljes bajnoki idényben (egy csapatnak) csak egy alkalommal lehet. 
18. pont - Játékvezetés: A játékvezetői díj nagypályához hasonlóan központilag kerül kifizetésre a játékvezetők részére. A csapatoknak a játékvezetői díjat két részletben kell a DLSZ részére befizetni, 2015.09.15-ig és 2016.03.14-ig, amelyről a DLSZ igazolást állít ki. „Zeus” I. és „Campus” II. osztályban a mérkőzéseket kettő játékvezető vezeti.
19. pont - Fegyelmi tárgyalás:  Súlyosabb incidens (pl. tettlegesség) esetén a fegyelmi tárgyalást az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága folytatja le, ebben az esetben az eltiltás minden MLSZ versenyrendszerben szereplő kiírásra érvényes.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy figyelmesen olvassák el a versenykiírást, mert több fontos és határidős változás van a kiírásban!

Dunaújváros, 2015. június 29.