Reveland Zoltán

Sztárigazolás a futsalnál: Reveland Zoltán a kapuban

Oszd meg másokkal!

A Dunaferr DF Renalpin FC mendzsmentje nem vonult nyári szünetre. Komoly előkészítés után alaposan  megerősítette a futsal csapatunkat. Az új vezetőedző Fehér Zsolt, aki egyben a válogatott pályaedzője mellett egy sor kiváló játékos is érkezett.

Közülük az egyik legrangosabb: Reveland Zoltán, aki az előző szezonban  a Veszprémet erősítette  és a válogatottban is szerepel. Az 1980-as születésű hálóőrre a csapatunk kapusedzőjeként is számítanak.

Reveland Zoltán Dunaferr futsal

Jó híre  ismeretes lehet a szurkolók előtt is, hiszen a szakvezetők már a legjobb hazai kapusnak is megválasztották. Eddig tiszteletreméltó ellenfélkélt ismertük meg a bravúrokra és lélegzetelállító mezőnyjátékra is képes játékost. Az augusztus végi bajnoki rajttól kezdve  most már a mi ellenfeleinket kívánja az őrületbe kergetni, a híresen jó közönségünket pedig még lelkesebb buzdításra hangolni. Vele a Dunaferr DF Renalpin FC-nel kötött szerződése aláírását követően beszélgettünk.

Örömmel látlak a Dunaferr DF Renalpin FC mezében, gratulálok hozzá!

Köszönöm szépen! A sors úgy hozta, hogy az idei nyártól ebben a klubban fogok tevékenykedni.

Az ország egyik, Ha nem a legjobb futsal kapusa vagy. Mi vezetett idáig?

Köszönöm az elismerő szavakat! 13 éve csöppentem a futsal világába. Nem is gondoltam, hogy ilyen hosszú időt fogok benne eldönteni. Mára már az életem meghatározó részét képezi és ameddig bírom nem is tudom nélküle elképzelni.

A hozzáértők szerint a mai futsal játékrendszerben egyre inkább elmosódik a különbség a támadó és védekező típusú játékosok között ráadásul mostanában a kapusok is egyre több mezőny játékosi feladatot is ellátnak . ..

A futsal olyan rohamosan fejlődik, hogy napjainkra már a kapus poszt is szinte az ötödik mezőnyjátékosi szerepre alakult át. Nagyon sokat számít, ha a hálóőr lábbal is jól bánik a labdával, mert ezzel a támadásokat nagyban lehet segíteni. Én is szeretnék a mai kor kihívásainak jól megfelelni.

Ehhez a játékstílushoz rendkívül jó idegek is kellhetnek, mivel, ha otthagyod a „ketrecet” az ellenfél egy - egy váratlan távoli lövéssel nagy kellemetlenséget okozhat …

Ez így igaz, de ez azért is csapajáték, hogy bízzunk a társainkban, mi kapusok a mezőnyjátékosokban és ők bennünk. Amikor ez megszületik onnét jól működhet ez a játékrend is bátran kreatívan tehetjük a dolgunkat.

Most a személyedben egy nyugodt sportemberrel beszélgethetek. A kapusokról viszont tudható, hogy a pályára lépésük pillanatától különleges habitussal bírnak. Te hogyan alakulsz át?

Többségében én is ordítós – nagy küzdő leszek hiszen ez is szükséges, hogy elkapjam a „fonalat” ! Egy bizonyos szintű „flúg” kell ahhoz, hogy egy mérkőzésen az átlagon felül tudjunk teljesíteni   .

Óriási a felelőséged, te vagy az alakzat hátsó embere, aki utolsóként háríthatja az ellenfél gólratörő kísérleteit. Hogy bírod ezt stresszes terhelést?

Szerencsére jó versenyzőtípus vagyok, az idegeimmel nincsenek gondok és nagyon remélem ez a jövőben is így fog maradni.

Reveland Zoltán futsal

Fölteszem, hogy a mi csapatunkban játszókat ismered valamennyire?!

Természetesen. Valakit jobban, másokat kevésbé, de látásból mindenkit. Eddig ellenfélként jártunk ide, de a Carissa kispályás labdarugó tornákon is rendszeresen megjelentünk így, ha nem is a futsal-ból, de az 5+1-es játékból  is származnak az ismeretségeink (Gólpassz Reveland módra a Carissa kupán, melyből álomgól lett: https://youtu.be/J53iaN97Rwc).

Egy kedélyes úrnak látszol. Könnyen barátkozol? Mire számíthatnak a csapattársak és a szurkolók?

Úgy gondolom, hogy sok probléma nincsen velem és itt is könnyen befogok tudni illeszkedni. 

Nézd meg Reveland Zoltán álomindítását a 2013-as Carissa kupán!

Sok sikert kívánunk neki Dunaújvárosban!