Sport a Béke Jegyében! 2023

Esemény ideje: 
2023. június 15. csütörtök 15:0018:30
Oszd meg másokkal!

A Jót, Szívből - Dunaújvárosért akciócsoport, a Magyar Vöröskereszt és a UNHCR az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala szervezésében kerül megrendezésre már 2. alkalommal a Sportnap a Béke Jegyében! elnevezésű eseményünk, melyet 2023. június 15-én, 15:00 órai kezdettel rendezünk meg a Humanitárius szállón, a határon túlról érkező családok és gyermekek számára. A megnyitó után Csapó Nóra - személyi edző - vezetésével bemelegítenek, majd különböző ügyességi feladatokon vehetnek majd részt a gyermekek. Lesz kötélhúzás, sorversenyek, labdarúgó mérkőzés, 7-es rúgó párbaj, táncverseny, legek versenye és még szörpivó verseny is!

A megmérettetések közötti pihenőidőben pedig arcfestéssel és csillámtetoválással is kedveskednek a szervezők. Mindezeken kívül egy búvároktatásnak és egy kutyás bemutatónak is részesei lehetnek majd. A délutánt végül egy közös pizza evéssel és fagyizással zárjuk majd.

Sport a Béke Jegyében!

Mosolyt csaltak a menekültszállón lakó gyermekek arcára

Izgalmas versenyekkel, szórakoztató foglalkozásokkal, finom falatokkal és ajándékokkal is készültek a humanitárius menekültszállón ellátott gyerekek és családok számára a másodjára megrendezett Sportnap a béke jegyében elnevezésű közösségi eseményen.

„A sport összeköt, valamint átíveli és eltünteti a határokat”. Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Petrás Gábor, a Jót, szívből – Dunaújvárosért vezetője a csütörtöki sportnapot, amelyet a Magyar Vöröskereszt, valamint az UNHCR, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala közreműködésével hozott létre a dunaújvárosi akciócsoport. A nemes célú délutánon Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, Czifra Balázs, az OTP Bank helyi vezetője, valamint Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi területi vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Sport a Béke Jegyében! DSLZ 2023

Az esemény célja, hogy a szállón tartózkodó 31 gyermek, összesen pedig 76 határon túlról érkező menekült számára minél könnyebben és simábban menjen a beilleszkedés a befogadó közösségbe. A sportnapot tehát azért hozták létre, hogy a gyerekek és szüleik arcára mosolyt csaljanak, és nem csak mindennapi ellátással, de kikapcsolódási lehetőség biztosításával is támogassák őket.

Feth Katalin megjegyezte, tavaly márciusban volt egy éve, hogy a határon túli menekültek érkezését várták, majd pár hónappal később a vöröskereszt csapata már azon dolgozott, hogy a gyermekek és családjaik a szállón maradhassanak, hiszen rájöttek, hogy a menekültek életét akárhogy is, de segíteni kell. Azért, hogy a befogadottak számára megfelelő körülményeket, és egy befogadó környezetet hozzanak létre, rengeteg csapatmunkára volt szükség. A Magyar Vöröskereszt területi vezetője hozzátette, a lakók egy igazi nagy családként funkcionálnak, és örömmel látja, hogy senki sincs egyedül.

A megnyitót követően kezdődhetett az igazi móka. A Csapó Nóri vezette bemelegítés után ügyességi sorversenyek, foci, hetes rúgó verseny, legek versenye, valamint szörpivó és kötélhúzó-verseny volt a program. Később búvároktatáson és kutyás bemutatón is részt vehettek a jelenlévők, az eseménydús délután pedig pizzázással és fagyizással zárult.