Futsal: megérdemelt hazai győzelem

Oszd meg másokkal!

Második NB I-es bajnoki mérkőzésén megszerezte első győzelmét a DF Renalpin FC futsal csapata- naná, hazai páston! Együttesünk a Vasas ellen húzott szerelést a sportcsarnokban tegnap este, és Schrancz mesterhármasával, valamint Szente véghajrában szerzett találatával 4-3-as sikert aratott.

DF Renalpin Futsal Dunaújváros

DF Renalpin FC – Vasas Futsal 4 - 3 (2 - 1) Gólszerzők: Schrancz a 17., 17., 24., Szente a 39., illetve: Sivák a 8., 28., Szeghy a 23. percben. Második NB I-es bajnoki mérkőzésére készült hétfőn este a DF Renalpin FC futsal csapata, mely az első forduló mérkőzését elhalasztó Vasas Futsal ellen lépett pályára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Baranyai Pál együtteséből továbbra is többen hiányoztak sérülés, vagy éppen eltiltás miatt, így igazán nehéz csata elé nézett csapatunk a fővárosiak ellen. Az első félidő nem is kezdődött túl jól a mieink számára, hiszen a vendégek igen hamar, már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Sivák Péter találatával (0-1). A folytatásban próbálkozott a DF, s több lehetősége is volt az egyenlítésre, ám egészen a játékrész hajrájáig nem tudta bevenni ellenfele kapuját.

A 17. percben aztán végre megtört a jég, s nem is akárhogyan, hiszen Schrancz Balász előbb egalizált, majd pár másodperccel később már Renalpin gárdáját juttatta előnyhöz, így a félidei szünetben 2-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Bizta momentum, hogy a játékrész elejének lassú, az NB I. kívánalmaihoz mérten bizony körülményes támadásszövése után a félidő második felére tempót váltott, és szó szerint élvonalbeli játékot produkált csapatunk.

A vezetés persze egyáltalán nem ígérkezett életbiztosításnak, főleg úgy nem, hogy Szeghy révén alig három perccel a második felvonás kezdete után egalizálni tudott a vendégcsapat (2-2). Túl sokáig nem örülhettek azonban ennek a fővárosiak, mert egy minutummal később ismét jött Schrancz, s megszerezte saját maga és csapata harmadik találatát (3-2). Az újabb hazai gólra sajnos hamar válaszoltak a vendégek is, akik közül a játékosedzőként irányító Sivák is duplázni tudott egy ütemtelen, de remek lövéssel, így a véghajrá igen komoly izgalmakat ígért (3-3).

Az utolsó tíz percben mindkét gárda előtt több lehetőség adódott a győztes gól megszerzésére, ám ez szerencsére a mieinknek sikerült, akik a 39. percben Szente Tamás találatával kicsikarták a rendkívül értékes győzelmet (4-3), s így összességében pozitív élményekkel a hátuk mögött készülhetnek a Berettyóújfalu elleni, jövő heti találkozóra.

Egyből egy hazai pályán – és azt se felejtsük el, hogy ez volt együttesünk első diadala a sportág élvonalában! Szép volt, fiúk, csak így tovább!

Forrás: www.dunaujvaros.com