Futsal Bajnokság DLSZ 2014

Dunaújvárosban először Futsal Bajnokság!

Oszd meg másokkal!

Hétfőn rajtol Dunaújvárosban először a Futsal Bajnokság, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség írt ki a helyi amatőr csapatok számára. A bajnokságot Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a helyi NBI-es futsal csapat, a Dunaferr DF Renalpin klub is támogatja. A bajnokság célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a téli időszakban a sportolni vágyóknak, valamint teret és lehetőséget adjon a labdarúgás egyik formájának, a futsalnak. Ezzel is szeretnénk népszerűsíteni a helyi futsal klubot és megismertetni, megszerettetni a sportolókkal a futsal teremlabdarúgás szépségét. A bajnokságba 12 csapat nevezését fogadta el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melyben mindenki játszik mindenkivel, majd a végén a két legtöbb pontot elért csapat egy bónusz mérkőzést játszik, vagyis egy döntő mérkőzésen fog eldőlni, hogy ki lesz az első Futsal Bajnokság bajnoka. A mérkőzések az Arany János iskola tornatermében lesznek megrendezve az esti órákban. A döntő pedig várhatóan egy NBI-es futsal mérkőzés előtt lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban, amit egy NBI-es mérkőzés követ. Természetesen a legjobbak díjazásban részesülnek, így az első három csapat oklevelet, kupát és érmet kap, valamint az első helyezett csapat egy vándorserleggel is gazdagodik, amit egy éven át magánál tarthat. A szövetség a legjobb kapust, játékost és a gólkirályt is díjazza. Az már most borítékolható, hogy igazi, parázs mérkőzésekre számíthatnak a kilátogató nézők, hiszen a 4 + 1 -es játékrendszer több gólt és izgalmas csatákat hozhat a bajnokságban. Ahogyan Zemankó Zoltán a Dunaferr DF Renalpin futsal klub ügyvezetője is nyilatkozta, remek kezdeményezés volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségtől, hogy felismerte a lehetőséget és teret adott egy ilyen bajnokságnak, melyet először rendeznek meg Dunaújvárosban!

Futsal Bajnokság Dunaújváros

Zemankó Zoltán, az NBI-es Dunaferr DF Renalpin futsal csapat szakosztályvezetője:

Zemankó ZoltánA futsal "személyében" egy olyan sportágról illetve labdarúgó szakágról beszélünk, amely Magyarországon kevésbé ismert, mint a nagypályás vagy a kispályás labdarúgás. Pedig hivatalosan a világ labdarúgó szövetségei "kispályás" focinak ezt ismerik el, versenyszerű bajnokságokat ebben a szakágban írnak ki. Nagyon örülök, hogy az a mag, amit elültettünk növekedésnek indult és ma Dunaújvárosban egyre ismertebb és remélem egyben elismertebb sportágról beszélhetünk. Büszkeséggel tölt el, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség helyet szorít a futsal népszerűsítésének. A tavalyi évben megrendezett középiskolás és ifjúsági futsal tornák is remek kezdeményezésnek bizonyultak, reméljük, hogy ez a mostani torna egy következő lépcsőfoka a valós dunaújvárosi futsal bázis megszilárdulásának. Ígérem, személyesen is kint leszek a mérkőzéseken, természetesen nyitott szemmel járva, hiszen utánpótlás csapatainkhoz bármikor csatlakozhatnak azok a fiatalok, akik szervezett keretek között is szeretnék kipróbálni magukat a futsalban. Köszönjük a Szövetségnek, Dunaújvárosnak, hogy támogatják a torna megvalósulását.

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára:

Petrás GáborA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség évek óta figyeli és lehetőség szerint segíti a dunaújvárosi futsal szakág munkáját. Néhány évvel ezelőtt már elindult a városban a versenyszerű futsal, azonban akkor még nem tudott lábra kapni, megerősödni, így az a csapat rövid idő után megszűnt. 2013-ban Budavári Árpád és Zemankó Zoltán munkatársaival, segítőivel újraindította a helyi futsalt és szívós kitartó munkával nagyszerű eredményeket értek el, olyannyira, hogy immár az NBI-es bajnoki osztályban szerepel a csapat, és ott is remekül helytállnak. Természetes, hogy támogatjuk ezt a méltán egyre népszerűbb sportágat és ennek a törekvésünknek az egyik mérföldköve, az idén első alkalommal elindított dunaújvárosi Futsal Bajnokság. Célunk nem lehet más, mint az, hogy a Dunaújvárosban a futsalt és kispályás labdarúgást kedvelők széles táborának lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megismerjék, kipróbálják és versenyszerűen játsszák a futsalt. Nyilvánvaló, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a dunaújvárosi futsal sport egymást segítve – akár ilyen rendezvényekkel, akár egyéb módon –  közösen fog tudni elérni kiemelkedő eredményeket és az NBI-es, Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának munkájával kiegészülve egészen bizonyos, hogy vissza fogják tudni rakni Magyarország térképére a dunaújvárosi labdarúgást – arra a helyre, amit a városi foci múltja, jelene és reményeink szerint jövője alapján megérdemel.

Tapaszi József, a Dzsó-Ker FB. csapatának vezetője:

Tapaszi józsefNagyon örülök, hogy végre futsal tornát rendez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség! Többször beszélgettünk már erről Petrás Gábor DLSZ főtitkárral, mert jómagam is szükségét éreztem egy ilyen bajnokságnak. Ez a teremlabdarúgás csúcsa. Bár kicsit félő, hogy a 12 csapat számára, akik a tornára jelentkeztek, inkább lesz ez kispályás foci, mint futsal, de biztos vagyok benne, hogy sok fiatal, tehetséges játékos megérti ennek  a játéknak a lényegét és kedvet kap hozzá. Személy szerint én sajnálom, hogy a mi korosztályunk nem játszhatta annak idején ezt a minőségű focit, de én nem hagyom ki! Ott leszek, mert nem hagyhatom ki! Remélem sok néző is hasonlóan gondolja!

Kertész Ferenc, a Rutin-Mix csapatának vezetője:

Kertész ferencNagyon örülök, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ismét egy új ötlettel állt elő. A futsal bajnokság lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjünk közelebbről a labdarúgásnak ezzel a műfajával is, ugyanakkor a téli időszakban mozoghatnak a sportolni vágyó fiatalok és a futball kedvelői. Sok sikert kívánok minden csapatnak és bízom abban, hogy sok néző fogja látogatni a remélhetőleg színvonalas mérkőzéseket.