Kocsis Gábor focista

DPASE új játékosa Kocsis Gábor labdarúgó

Oszd meg másokkal!

Szerdán délután a Vasas Fáy utcai műfüves pályáján az Újpest második számú együttesével játszott felkészülési mérkőzést a Dunaújváros PASE első csapata. A találkozót 1-1-es félidő után az újpestiek nyerték 4-1-re. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, amelyben az újvárosiak szereztek vezetést, de a szünetig egyenlített az UTE. A folytatásban már több próbajátékon lévő labdarúgó is lehetőséget kapott, akik közül a mérkőzés után néhánytól már el is köszöntek a klub vezetői. Szombaton délelőtt 10 órakor a Paks II vendége lesz a Dunaújváros gárdája. Hasonlóan az UTE elleni meccshez, ez az összecsapáson is a végleges keret kialakítására szolgál. Elsősorban nem az eredmény számít, hanem az, hogy kiderüljön, kire és milyen poszton lehet számítani majd a tavasszal.

Az már biztos, hogy tavasszal az együttest erősíti majd Goran Beleuc, aki a szerbiai Kikindáról érkezett. A huszonnyolc éves idegenlégiósra a belső védő posztján számíthat a szakvezetés. A támadó szekció is erősödik, hiszen az egykori Dunaferr SE 1985-ös születésű sikeres utánpótlás korosztályának újabb játékosa, Kocsis Gábor igazolt vissza korábbi sikereinek színhelyére.

- Dunaújvárosból az NB I-ben szereplő Videotonhoz kerültem, majd Felcsútra. Ezután következett a Siófok, ahol súlyos térdsérülést szenvedtem, ami miatt fél évet ki kellett hagynom. Az elmúlt nyáron kerültem a Vasashoz, ahol viszont kevés játéklehetőséget kaptam. Amikor felmerült a lehetőség, hogy újra Dunaújvárosban futballozhatok, nem sokat gondolkodtam, hiszen már öt évet játszottam itt, ismerem a várost és a csapatot. Szakmai mindenképpen előrelépésnek tekintem ezt az NB II-es játéklehetőséget és bízom benne, hogy a tavasszal tudok segíteni a klubnak a bentmaradás kiharcolásában. Az Újpest II elleni felkészülési mérkőzésen támadó középpályást játszottam. Egyértelműn a támadó szekcióban érzem a legjobban magam, az már mindegy, hogy szélen vagy középen.

Forrás: Gróf András