Dobos Barna és Sárai György UEFA Pro-licences edzők lettek!

Dobos Barna és Sárai György UEFA Pro-licences edzők lettek!

Oszd meg másokkal!
Átvették diplomájukat a Pro-licences edzők

Tizenkét edző vette át ma UEFA Pro-licencét Telkiben, köztük Dárdai Pál szövetségi kapitány.
A több mint másfél éves UEFA Pro-licences tanfolyam végén tizenkét edzővel bővült a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező hazai szakemberek száma. Az ünnepélyes átadón Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója, a tanfolyam vezetője köszöntötte frissen végzett kollégáit, és elmondta: a 12 szakember nyolcéves tanulási folyamat végére tett pontot a diploma megszerzésével, de ez nem jelenti azt, hogy számukra a tanulás befejeződött. 

"A tanulási folyamat nem ér véget a legmagasabb edzői minősítés megszerzésével. Az edzőknek folyamatosan fejlődniük kell, képezniük kell magukat, ahogyan a labdarúgás is folyamatosan változik és fejlődik, aki nem így tesz, és hátradől a székében, az könnyen a földön találhatja magát" - adta útravalóul a diplomásoknak beszédében Szalai László. 

A 12 frissen végzett diplomás Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől vette át oklevelét.

Az UEFA Pro-licencesek névsora: Dárdai Pál, Dobos Barna, Feczkó Tamás, Fórián Zsolt, Korolovszky György, Liszkay Dezső, Nikandish Hossein, Pacsi Bálint, Romanek János, Sallói István, Sárai György, Tóth Csaba

UEFA Pro-licenc

A 12 friss Pro-licences szakember mindegyike kiemelte: szép emlékeket őriznek meg az elmúlt másfél évből, és amellett, hogy nagyon sokat tanultak a kurzuson, erős barátságok is szövődtek a hallgatók között. 

Rengeteget tanultunk, Szalai László és stábja nagyon sok friss anyagot hozott és mutatott be nekünk - mondta az átadón Dárdai Pál, aki valóban villámlátogatásra érkezett haza, hiszen a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepséget követően azonnal repülőre ült, és délután 15.30-tól már a Hertha játékosainak tartott edzést Berlinben. - Rengeteg gondolatébresztő foglalkozásunk volt, nekem sok mindenben segítettek a tanfolyamon tanultak munkám során. Örültem neki, hogy itt lehettem, és annak is, hogy egy nagyon jó csapattal együtt végezhettem el sikeresen a kurzust. Természetesen a képesítés is fontos, enélkül nem lehet dolgozni a profi világban, én azért lehettem edző Berlinben, mert tagja voltam a tanfolyamnak. Már arra is büszke vagyok, hogy sikerült bejutnom erre a tanfolyamra, hiszen nagyon komoly felvételi vizsga volt - mondta Feczkó Tamás, a Balmazújváros jelenlegi vezetőedzője. - Rengeteget tanultunk, nagyon sok új dolgot hallottunk ez elmúlt másfél év alatt, hasznos külföldi tanulmányi utakon vettünk részt, ahol fontos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. Boldog vagyok, hogy itt lehettem, és sikeresen elvégezhettem ezt a tanfolyamot. 

Nagy élmény volt ez a másfél év együtt, nagyon értékes embereket ismerhettem meg - fogalmazott Sallói István, az A-válogatott stábtagja. - Nagyszerű előadásokat hallottunk, a legérdekesebb a két külföldi túránk volt: Berlinben a Hertha BSC képzését, akadémiai rendszerét ismertük meg, Nyonban pedig világsztárokkal dolgozhattunk együtt. Nagy élmény volt, örülök, hogy itt lehettem.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk Dobos Barnának és Sárai Györgynek a két dunaújvárosi sportszakembernek!