Pecsét István

„Mindenkinek köszönöm!” - Pecsét István

Esemény ideje: 
2016. március 23. szerda 16:00
Oszd meg másokkal!

Sajnos Pecsét István nem tudott jelen lenni azon a rendezvényen, melynek célja az volt, hogy az esemény bevételeiből István gyógykezelését támogassuk. A Pecsét István Kupa néven elindított kispályás labdarúgó torna súlyos beteg névadója újra kórházba került, de mindannyian bízunk abban, hogy jól bírja majd a kezeléseket és nem lesz semmilyen akadálya, hogy végre eljusson Kínába a végleges gyógyulás reményében.

A pénz már biztosan nem fogja hátráltatni Istvánt, mert megvan a célösszeg, szervezni lehet az utazást! Az utolsó támogatói forintok a Pecsét István Kupán, valamint az azt követő „after party”-n érkeztek meg, egészen pontosan 659.500.- forint gyűlt össze, amit Istvánnak fognak átadni a rendezvény szervezői Kovács Judit fővédnök, Tóth Imre a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Pulai Dávid „Dave Jr.” és a főszervező Petrás Gábor, amint kijön a kórházból.

A kispályás labdarúgás szerelmesei, nagyszerű meccseket láthattak annak ellenére, hogy nagyon eltérő területről érkező csapatok vettek részt a tornán, és nagyon különbözött a gárdák összetétele is. Kellemes meglepetéssel szolgált a DJ Válogatott remek játékával, így nem csoda, hogy a végén a dobogóra értek. A DAC férfi kézilabda csapata tele volt magas jókötésű játékossal és nagy csatában – igaz csak jobb gólkülönbséggel – meg is szerezték az elsőséget. A DLSZ Válogatott meglepetésre „csak” az ezüstérmes pozíciót tudta hozni, igaz legyőzőre nem találtak. (három győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük) A DSTV Médiaház csapata végig harcban volt a dobogóért, de talán egy kicsit elfáradtak Gyöngyösi Petiék a hajrára ezért lecsúsztak. Üde színfolt volt a Pálma FC női gárdája, hiszen nem csak szépek voltak a lányok, hanem nagyon ügyesek is. Igen szoros csatákban vesztettek meccseket, de az látszott, hogy női mezőnyben nagy favoritok.

Az eredményhirdetésen a szervezők jelezték, hogy több mint 450 ezer forintot hozott a rendezvény, amit relikviákból, belépőjegyekből és felajánlásokból tudtak abszolválni.

A torna után felhívtuk a korházban Pecsét Istvánt, akit köszöntöttünk és közöltük vele, hogy szépen alakul a gyűjtés és a tervezett 3-400 ezer forintos bevételt már most túlszárnyaltuk, az „after party” pedig még hátravan. A telefont kihangosítottuk és hallgattuk István köszönő szavait, majd spontán taps fogadta bátor kijelentését: „Ígérem, meggyógyulok!”

Közben Kovács Judit és Petrás Gábor további összeggel érkezett, hiszen a hét elején egy vállalkozói vacsorán 120.000 forintot gyűjtöttek össze, ami tovább növelte a bevételt. 

Aztán jött a buli, aminek a végén Lassingleitner Fruzsina, Dunaújváros Megyi Jogú Város Önkormányzata Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának tagja vett át a DJ-ktől közel 100 ezer forintot, mellyel tovább gyarapodott a bevétel így a már fent említett összeg vár Istvánra, azaz 695.500 forint, amint újra Dunaújvárosban lesz. Szíveket melengető délután és éjszaka volt március 23-án és azt hiszem, még sokaknak a fülében ott csengenek Pecsét István szavai: „Mindenkinek köszönöm!”

Petrás Gábor
(a DLSZ főtitkára – főszervező)

Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki segített bennünket abban, hogy ez a jótékony célú torna megvalósuljon. Jó mérkőzéseket, szép gólokat és nagy védéseket láthattunk, de ami sokkal fontosabb volt, hogy minden csapat Istvánért focizott. Köszönöm azoknak a nézőknek is, akik kilátogattak a csarnokba, hiszen ők belépőjegyük megvásárlásával segítették István gyógyulását. Nagyon büszke lehet magára Dunaújváros, hiszen olyan összefogásra buzdította lakóit, amely egyedülálló és csodálatos. A Pecsét István gyógykezelését segítő közös erő most is megmutatta Dunaújváros erejét!

Kovács Judit Gabriella
(fővédnök, a DVG Zrt. Igazgatósági tagja)

Hónapok óta komoly összefogás érezhető Dunaújvárosban – aki teheti, segít Pecsét Istvánnak. Én is tenni akartam Istvánért és az Ő gyógyulásáért, ezért kerestem meg a nagyobb szervezeteket, így a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget is. A két hónappal ezelőtti első beszélgetésünk alkalmával ők azonnal egy kész programmal álltak a segítő szándék mellé, így jött létre ez a mostani torna. A mérkőzéseket végignézve elmondhatom, hogy nagyszerű meccseket hozott a rendezvény, melyeken a segítő szándékú labdarúgók láthatóan jól érezték magukat. A rendezvény elérte a célját, hiszen az összegyűlt 454.500 forinttal hozzá tudtunk járulni Pecsét István gyógyulásához, aki jelenleg azért van kórházban, hogy megerősödjön a Kínába való utazás előtt. Ez egyben azt jelenti, hogy a dunaújvárosiak összefogása sikerült, hiszen meg van az összeg, amely a gyógykezeléshez szükséges.

Tóth Imre
(DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke)

Úgy terveztük, hogy ez az akció 3-400 ezer forinttal tudja majd segíteni Pecsét István küzdelmét. Szerencsére a támogatók és a segítő szándékú emberek nem így gondolták, így sokkal több pénzt tudunk átadni Istvánnak, hiszen folyamatosan érkeztek a felajánlások és emellett fociztunk, valamint buliztunk is. István harca szerencsére most már sokkal jobb pozíciókból folytatható és nagyon bízunk a teljes felépülésében! Véleményem szerint a társadalmi felelősségvállalás iskolapéldája volt ez az összefogás.

Pulai Dávid „Dave Jr.”
(főszervező, a DJ Válogatott vezetője)

Nagyon jól eső érzéssel tölt el az, hogy egy ilyen szép összeget sikerült összegyűjteni István gyógyulására. Jó tudni, hogy az elmúlt hetek, munkája meghozta a gyümölcsét. Köszönjük a nézőknek, hogy kilátogattak a tornára, és persze az ellenfeleknek, hogy jó hangulatú, szoros meccseket sikerült játszanunk, mindezt egy nemes cél érdekében. A foci után került fel a hab a tortára, ugyanis egy nagyon jó party kerekedett a Dunafittben, és ami külön Öröm, hogy az ott bulizókkal való beszélgetéseim alkalmával rengetegen kérdezték, hogy mi van Istvánnal, és hogy sikerült e a terv? Bátran mondhattam, hogy hála az összefogásnak, és a sok támogatónak: Sikerült! Én, a Magyar Dj Válogatott nevében szeretném megköszönni, hogy egy ilyen profi szervezésű rendezvényen részt vehettünk és segíthettünk, hiszen örömmel tettük!!! Köszönöm, és gyógyulj meg István!

Lassingleitner Fruzsina
(Önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának tagja)

Ez volt az a záróeseménye annak az összefogásnak, mely Pecsét István megsegítése érdekében bontakozott ki. Örülök, hogy a DLSZ szervezésében létrejött ez a focikupaés a zenés party, annak pedig külön örülök, hogy részt vehettem ebben a nagyszerű programban, sőt még pályára is léptem a Médiaház csapatában. A rendezvény végén örömmel vettem át az összegyűlt bevételt, ami messze meghaladta az általunk elképzelt végösszeget. Jómagam is hozzájárultam, a gyűjtéshez és most már csak az a feladatunk, hogy itthonról szurkoljunk Istvánnak és bízzunk abban, hogy gyógyultan tér vissza közénk!

Busi Balázs
(DAC csapatának vezetője)

Szeretném utólag is megköszönni a DAC kézilabda csapat játékosainak és szakvezetésének nevében a szervezők és a torna támogatóinak azt a megtiszteltetést, hogy részt vehettünk ezen a példa értékű rendezvényen. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jó hangulatban töltöttük el azt a néhány órát, s szimpatikus "ellenfeleket", pontosabban sporttársakat ismerhettünk meg, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a részvételt sportolóként, s magánemberként is. Nagyon fontos üzenet alá írták oda a nevüket mindannyian... Jó érzés volt ebben a társadalmi közegben lenni, s hisszük, hogy a jövőben ez másokat is összefogásra sarkall. Örülünk, hogy segíthettünk! Külön érték számunkra, hogy győztes csapatként hagytuk el a pályát, és ezt a győzelmet mindenképpen Istvánnak szeretnénk ajánlani! Kitartást, erőt kívánunk küzdelmeidhez, hiszen a te "meccseid" kezdődnek most. Gyógyulj meg, s jó egészséget!