Dunaújvárosért díj 2013

Dunaújvárosért Díj

Oszd meg másokkal!

Dunaújváros MJV Közgyűlése által alapított elismerés azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban, illetve Dunaújvárosért maradandót alkottak, illetve tettek. A díjat egy évben legfeljebb három személynek, illetve közösségnek lehet odaítélni.

Dunaújváros MJV Közgyűlése, a 406/2013-as (IX.19.) határozatának értelmében, az idei évben a Dunaújvárosért Díjat:

  • a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének,
  • a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, valamint
  • Boór Jánosnak adományozta.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elévülhetetlen érdemeket szerzett a helyi sportéletben kitűzött vállalásainak teljesítésével, amiére méltán lehetünk mindannyian büszkék. Közösségformáló szerepe – azon felül, hogy több ezer sportolni vágyót tud rendszeresen a sportpályákra szólítani – egyre inkább kiterjed, és pozitív hatással van jótékony akciókra, segítő programokra. Munkájával rendszeresen támogat, patronál nehéz helyzetben lévő, segítségre szoruló intézményeket, családokat, gyermekeket.

Mind a technikai, mind a kommunikációs fejlesztések nagyban elősegítették, hogy a szövetség taglétszáma, mely jelenleg 1500-nál is több sportolót jelent, folyamatosan bővüljön, a korosztályok palettája pedig szélesedjen. Azzal, hogy a DLSZ az elmúlt évtizedekben több ezer fiatalnak nyújtott sportolási lehetőséget, életképes megoldást talált a modernkori problémára, hogy a fiatalokat kimozdítsuk a számítógépek mellől, ők pedig teljesítményükkel és kitartásukkal kiváló eredményeket elérve öregbítették városunk jó hírnevét.

A DLSZ a városi sportélet fejlesztésének területén több éven át folyamatosan végzett kiemelkedő közösségépítő és hagyományőrző tevékenysége (mint például az évtizedek óta működő kispályás labdarúgó bajnokságok, vagy a szintén évtizedes múltra visszatekintő Carissa kupa), szintén elismerésre méltó, csakúgy, mint az egészséges életmód népszerűsítésének terén mutatott példaértékű munkája, hiszen nagyon sok fiatallal szerettette meg a mozgás örömét, a rendszeres sportolást, a tartalmas kikapcsolódást.

Dunaújváros MJV Közgyűlése, a város sportéletében végzett példamutató és lelkiismeretes aktivitása, a közösségért végzett maradandó munkája elismeréseként az idei évben, a „Dunaújvárosért Díjat" a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek adományozta.

Nagy megtiszteltetés érte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget, ugyanis nemzeti ünnepünkön, október 23-án, a Szövetség elnöke, Kalácska András Úr, átvehette a „Dunaújvárosért" díjat, Cserna Gábor Polgármester Úrtól.
Cserna Gábor ünnepi beszédében megköszönte a DLSZ munkáját és azt az áldozatos tevékenységet, mellyel a dunaújvárosi sportéletben évek óta jelen van a labdarúgó szövetség, valamint azt a nemes felajánlást, amelyet a Szent Pantaleon Korház részére tettek az új CT készülék beszerzéséhez.

Természetesen a siker közös, hisz része van az elismerésben valamennyi hétről-hétre futballcipőt húzó amatőr labdarúgónak, az NB II-ben remekül helytálló Dunaújváros PASE-nek, az NB II-es Futsal bajnokságban vitézkedő DF GREEN PET FUTSAL CLUB-nak és valamennyi szimpatizánsnak, támogatónak, szurkolónak, sportbarátnak.

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Megjelentek!

Először is engedjék meg, hogy köszönetet mondjak munkánk ilyen jelentős elismeréséért. Köszönöm mindenkinek, aki ránk gondolt, s a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget találta méltónak e megtiszteltetésre!

Nagyon fontos megemlíteni a díj kapcsán, hogy önmagában kevés az, ha jól tesszük a dolgunkat, ugyanis kell egy befogadó, a sportot és ezen belül a labdarúgást szerető közösség is! A díj odaítéléséből számomra újfent - immár sokadszor - vált nyilvánvalóvá, hogy Dunaújvárosban ilyen emberek élnek! Ugyanakkor nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mostanra már nemcsak Fejér Megye, de Magyarország egyik legnagyobb amatőr szervezete vagyunk, a több mint 1500 igazolt sportolónkkal. Munkánkról az ország számos pontjáról érkezik rendszeresen pozitív visszajelzés, ami szintén jó érzéssel tölt el bennünket.

Természetesen működésünkhöz elengedhetetlenül szükséges kollégáink háttérmunkája, valamint az az erkölcsi és anyagi támogatás, melyet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától kapunk.
Dunaújvárosért Díj.

Óriási dolog azoknak a remek embereknek, intézményeknek, közösségeknek a nyomdokaiba lépni, akik már megkapták ezt a díjat - és éppen ezért nagy felelősség is. Úgy gondolom, hogy innentől kezdve ez is inspirál majd bennünket, hogy tovább menjünk a megkezdett úton és még jobban, még hatékonyabban tegyük a dolgunkat.

Ennek egyik első állomásának gondoljuk kollégáimmal, hogy a díj mellé kapott pénzbeli elismerést a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház számára ajánljuk fel, hozzájárulva a kórház és a betegek számára elengedhetetlenül szükséges új CT készülék megvásárlásához. Tervünk az, hogy ezt az összeget (a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség egyik legnagyobb rendezvényén, a XII. Carissa Kupán befolyó jótékony adományokkal) fél millió forintra kerekítjük, és a Dunaújváros Sportcsarnokban adjuk át ünnepélyes keretek között, a Carissa Kupa díjkiosztóján.

Lőrinc L. László megható gondolatával zárom a beszédemet:

„Talán úgy kellene élnünk, hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges."

Köszönöm, hogy itt lehettem, köszönöm, hogy itt lehettünk!

Dunaújváros, 2013. október 23.

Kalácska András
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség