Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2023. évad - 3. forduló

Esemény ideje: 
2023. december 4. hétfő 09:00
Oszd meg másokkal!

Ovi Mikulás Foci Kupa 2023 évad 3. záróforduló

2023. december 4-én hétfőn zárul a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 3. egyben zárófordulója. A dunaújvárosi Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében kerül megrendezésre az idei év harmadik ovis megmérettetése a bajnokságban. Dunaújváros 11 tagóvodája, valamint a kulcsi, rácalmási és a baracsi óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. 

A tét nem kicsi, hiszen a 3. fordulóból álló versenyen a legtöbb gólt lövő csapat viszi haza a vándorkupát!

Az ovisokhoz közel álló eseményhez, a Mikuláshoz kötötték a szervezők a rendezvényt. Természetesen az eredményhirdetés végére megérkezik a Mikulás is, nagyon sok ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek, akik várhatóan hősiesen küzdenek. Kupák, érmek, társasjátékok, túró rudi lesz a meglepetés.

Szponzoraiknak köszönhetően az ajándékokon felül üdítőről és pizzáról is gondoskodnak a szervezők, így egyetlen kisgyermek sem távozik éhesen. Az óvodások életében ezek a közös rendezvények nagy jelentőséggel bírnak. A kisgyermekben ösztönösen benne van a küzdő szellem, az akarat, az elfogadás, a csapat munka iránti igény, amit erősíteni kell, hiszen az a cél, hogy egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk. A szervezett mozgás öröme hatalmas fejlesztő hatással bír. Szabályokhoz kötött, minden izmot megmozgató feladatokra szüksége van az ovisoknak, hiszen így válnak alkalmassá komolyabb feladatok elvégzésére. Ezzel a fordulóval zárjuk le az óvodák számára a 2023-as sport évet, melyet 2023 tavaszán indítunk újra, ahol új nagycsoportosok kaphatnak lehetőséget egy ilyen nagyszabású rendezvényen.

Télapó érkezik a verseny végére, akinek a puttonyában ajándékok lapulnak az ügyesen küzdő kis focisták számára. Verssel, énekkel köszöntik a Mikulást.

Az ajándékeső után üdítővel, pizzával tölthetik meg a pocakjukat az ovisok, így senki nem távozik éhesen a rendezvényről. A helyszín is különleges lesz, a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biztosítja a helyet. A vendég óvodások (Baracs, Kulcs és Rácalmás) részvételével élménydús nap várható, ahol újra megmutatkozik a küzdőszellem, a jókedv, a lelkesedés. Mi szervezők azon vagyunk, hogy ez a nap emlékezetes legyen a gyermekek számára, hiszen a célunk az, hogy sportos, egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk, akik továbbviszik a mozgás fontosságát, a mozgás örömét.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2023. december 4. hétfő 09:30 - 11:30 óra
Helyszín: Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Dunaújváros, Római krt. 51.
Fő támogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Vármegyei Igazgatóság, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, ST Solar Kft., Varázs Kép, Böröcz Balázs EV., Dunaújváros PASE
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 11 dunaújvárosi és 3 vidéki óvoda
Minden csapat: kupával és éremmel térhetnek haza, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvodák Intézményvezetője és DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottság alelnöke: Nagy izgalommal készülnek a Dunaújvárosi Óvoda nagycsoportosai az Ovi Foci Kupa záró bajnokságára. Már két nagy megmérettetésen vannak túl, így ez az utolsó fogja eldönteni, ki viheti haza a vándorkupát. Évek óta a rendezvényünk részesei a kulcsi, rácalmási és a baracsi ovisok. Szívesen vesznek részt az évi három alkalommal megrendezett sportnapon. Az esemény jól illeszkedik az decemberi ünnepekhez, így a bajnokság is a Mikulás váráshoz csatolódik. Télapó érkezik a verseny végére, akinek a puttonyában ajándékok lapulnak az ügyesen küzdő kis focisták számára. Verssel, énekkel köszöntik a Mikulást. Az ajándékeső után üdítővel, pizzával tölthetik meg a pocakjukat az ovisok, így senki nem távozik éhesen a rendezvényről. A helyszín is különleges lesz, a Szent Pantaleimon  Görögkatolikus  Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biztosítja a helyet. Élménydús nap várható, ahol újra megmutatkozik az együttműködés, a küzdőszellem, a jókedv, a lelkesedés. Szponzorainknak köszönhetően most is sok ajándék, pizza, frissítő áll a gyermekek rendelkezésére. Mi szervezők azon vagyunk, hogy ez a nap emlékezetes legyen a gyermekek számára, hiszen a célunk az, hogy sportos, egészséges lelkületű gyermekeket neveljünk, akik továbbviszik a mozgás fontosságát, a mozgás örömét.

Balogh Katalin az Ovi Foci Kupa főszervezője és a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottság tagja: Elérkeztünk a legkisebb korcsoportjaink számára rendezett focitornák harmadik, egyben zárófordulójához, ami a személyes kedvencem. Nem csak azért, mert a gyerekek együtt sportolhatnak, hanem idén ellàtogat hozzájuk az Ovi Foci Kupára mèg a Mikulás is! Nagyon jó látni a gyerekeket ezen a napon, amikor önfeledten rúgják a labdát, amikor fogyasztjàk a nyereménypizzát és velük együtt átélni azt a mesevilàgot, amikor veszik àt a Mikulástól a megérdemelt csomagjaikat. Ebben a fordulóban hagyományainkhoz híven ismét 14 óvoda méri össze tudását, több mint 80 gyermek tölti be foci pályát. Jó hangulat, hatalmas csaták és igazi gálahangulat várható! Nagyon szuper napnak nézünk elébe!

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA BAJNOKSÁG 2023. III FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
NAPSUGÁR 0 - 2 MARGARÉTA
RÓMAI 0 - 0 DUNA PARTI
KINCSKERESŐ 1 - 3 KULCS
APRÓK HÁZA 0 - 1 ARANYALMA
BÓBITA 0 - 0 ESZTERLÁNC
RÁCALMÁS 2 - 1 CSILLAGVIRÁG
BARACS 0 - 1 RÓMAI

Hazai siker az Ovi foci Kupán! 

A Margaréta tagóvoda végső győzelmét hozta az Ovi Foci Kupa 2023-as kiírása, melynek harmadik fordulóját a Szent Pantaleimon iskolában rendezték meg hétfőn délelőtt.

A Szent Pantaleimon iskola tornatermében rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága, valamint a Dunaújvárosi Óvoda a hagyományos Ovi Foci Kupa harmadik, s egyben idei utolsó fordulóját december 4-én délelőtt.

Mindenki győztes

Ahogy azt már megszokhattuk, a jeles eseményen a város összes óvodája képviseltette magát, s mellettük a kulcsi, a rácalmási és a baracsi gyermekek várták nagy lelkesedéssel a délelőtt tíz órai kezdést, így összesen tizennégy csapat játékosai mérhették össze egymással erejüket.

A tét óriási volt, ugyanis a hétfői viadal befejezését követően hirdették ki a három állomásból álló viadalsorozat végső győztesét, ezért a közös bemelegítést követően hatalmas lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. A verseny rendkívül szorosan alakult, de végül a Margaréta tagóvoda gyerkőcei örülhettek az első helynek, a győzelemért járó vándorserlegnek, illetve a V2 Motorock Cukrászda által felajánlott boltlátogatásnak is. A második helyen idén a Napsugár tagóvoda végzett, míg a harmadikon a tavalyi győztes kulcsiak, de mint azt Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója elárulta, mindenki győztes volt, aki részt vehetett a sorozat idei állomásain.

 Nagyon jó hangulatú volt az idei sorozatzárónk is, egy lelkes gárda áll a projekt hátterében, mely mindent elkövetett azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Nyilván ehhez kellett a gyermekek küzdeni tudása, jó kedve, a rengeteg ajándék, amit a támogatók felajánlottak, ez eleve inspirálta őket. Nagyon köszönjük Szóládi Zoltán igazgató úrnak, hogy biztosította számunkra a tornatermet, hogy minden igényt kielégítően meg tudtuk rendezni ezt az eseményt. Egy kis varázst jelentett a gyermekek számára a télapó megjelenése is, közös énekkel hangolódtunk rá a közelgő ünnepekre, majd a télapó adta át a csokimikulást, az ajándékcsomagokat, szóval úgy gondolom, egy szép keretbe tudtuk rakni ezt a rendezvényt, szép lezárása volt egy éves szervezésnek az idei utolsó Ovi Foci Kupánk.

Közösséget is építenek

Nagy örömmel jött el a viadalra Motyovszki Mátyás, az önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, illetve Tóth Imre, a DLSZ társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke is, s mindketten elárulták érdeklődésünkre, miért tartják fontosnak az Ovi Foci Kupát.

Tóth Imre: – Nagyszerű sorozat lett elindítva annak idején ezzel az Ovi Foci Kupával, melynek most volt ugye az idei záró eseménye. Köszönjük a Szent Pantaleimon iskolának azt, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a tornatermet, ahol kettő pályán négy csapat tudott egyszerre pályán lenni. Számunkra rengeteget jelent ez a kupa, hiszen azt gondoljuk, hogy rendkívül fontos már ilyen korán megismertetni a gyermekeket a sporttal, a labdarúgással, a közösségi szellemmel a sporton keresztül, ezért nagyon fontos számunkra ez a sorozat. A tapasztalataink szerencsére nem változnak, minden évben ez az egyik legjobban sikerült rendezvényünk, az egyik legnépszerűbb, melyre a kicsit óriási lelkesedéssel érkeznek, s nagy örömmel szolgál nekik az, hogy a pályán lehetnek és focizhatnak, s ez számunkra is hatalmas boldogságot jelent.

Motyovszki Mátyás: – Nagyon boldoggá tett engem az idei Ovi foci Kupa, mert egyrészt imádom a gyermekeket, a sportot úgyszintén, és mindenkit, aki nagyon kicsi korban elkezd foglalkozni a gyerekekkel, s igyekszik rávezetni őket a sportolásra, a sport szeretetére, hiszen ez egy egészséges életmódot vetít előre, nemcsak testileg, hanem szellemileg is. Nagyon jó látni a piciket, ahogy küzdenek foggal-körömmel a minél jobb eredményekért úgy, hogy azért próbálnak egymásra is vigyázni, ez egy óriási dolog számukra. Nagyon fontos, hogy az a remekszervezői gárda nemcsak a sportra fókuszál, hanem arra is, hogy ezek az események közösségépítő, összekovácsoló erővel is bírjanak, s emellett szép ajándékok, komoly díjak vannak, melyek még színesebbé teszik az Ovi foci Kupát.

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI FOCI KUPA 2023. DECEMBER 4. HÉTFŐ III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  MARGARÉTA
2. HELY  NAPSUGÁR, RÓMAI

A kupáról készült képek itt találhatóak: Ovi Foci Kupa Képekben