IV. Héger Ádám és III. Ádám Anita Emléktorna

IV. Héger Ádám és III. Ádám Anita Kispályás Labdarúgó Emléktorna

Esemény ideje: 
2016. október 31. hétfő 09:00
Oszd meg másokkal!

Emlékeztünk Anitára és Ádámra….

Ismét találkoztak és emlékeztek két nagyszerű sportemberre, a kispályás labdarúgás kedvelői, október 31-én, hétfőn a Dunaújváros Sportcsarnokban. Ádám Anita 2014-ben, és Héger Ádám 2013-ban tragikus körülmények között távozott közülünk, de a dunaújvárosi amatőr kispályás labdarúgók nem felejtik el őket. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség minden évben emléktornát rendez, ahol sporttal, mécsesek gyújtásával emlékeznek Anitára és Ádámra. Ezúttal is nagyon sokan jöttek el a rendezvényre - barátok, volt csapattársak, ismerősök rótták le tiszteletüket a fiatalon elhunyt labdarúgók előtt. 10 férfi csapat és 5 női csapat mérkőzött meg az emléknapon. A torna lebonyolítását a férfi mezőnyt illetően két 5 csapatos csoportban, a női gárdák esetében körmérkőzéses verzióban szervezték meg a rendezők.

Héger Ádám és Ádám anita DLSZ

A hölgyeknél az Ikarus Maroshegy Székesfehérvár a nyitó mérkőzésen nagy csatában maradt alul 1:0 arányban a Holler UNFC gárdájával szemben. A folytatásban a végső győzelemre is esélyes Dunaújváros PASE szintén minimális különbséggel tudott csak diadalmaskodni az ALOHA ellen. A nagy favorit BARACS SE a harmadik körben lépett először pályára és a HOLLER UNFC-vel szembeni 6:1 arányú győzelemmel jelezte, hogy az aranyéremért jött. A lányok nagyon kitettek magukért, szinte végig zsúfolt lelátók előtt lőtték a szebbnél szebb gólokat és nagyszerű cselekkel, remek megoldásokkal mutatták meg, hogy a fociban a szebbik nem is komoly tényező. Késő délután a Dunaújváros PASE és a BARACS SE rangadója már a dobogó legfelső fokáról volt hivatott dönteni. A baracsi lányok egyetlen góllal ugyan, de jobbnak bizonyultak a találkozón, így ők nyerték a III. Ádám Anita Emléktornát.

A torna félidejében a csapatok közösen tartottak megemlékezést a hozzátartozókkal. Mécsest, gyertyát gyújtottak, Tóth Imre a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, pedig elmondta, hogy jó érzés látni, hogy az érzelmek, az összetartozás érzése, és az emlékezés ismét megmutatta a sport erejét, majd megkért mindenkit, hogy egy perces csenddel emlékezzenek a jelenlévők a remek kapusokra, az édesanyára, a testvérre, a gyermekre, a barátra.

Héger Ádám és Ádám anita Emléktorna

Ezt követően folytatódott a torna. A fiúknál a csoportmérkőzések után, az egyenes kieséses szakasz következett. A legjobb nyolc csapat között csak a Fejó-Therm Kft gárdája tudott fölényes győzelemmel (7:1 Gaszisportvideo.hu) bejutni az elődöntőbe, a többi találkozón végletekig kiélezett találkozókon dőlt el a továbbjutás sorsa.  Az elődöntőben aztán a Fejó-Therm Kft csapata a védekezését remekül megszervező Steelworkers ellenében büntetőkkel alulmaradt, míg a Siker Ablak együttese, magabiztosan győzte le a nap végére egy kicsit elfáéradó Kemi-ker Mirage legjobbjait. A bronzcsata a Fejó-Therm sikerét hozta, míg az aranymérkőzésen a Siker Ablak egyre jobban játékba lendülő labdarúgói magabiztosan húzták be a meccset, 5:0-ra legyőzve az acélmunkásokat.

Héger Ádám és Ádám Anita DLSZ

A közösen megtartott díjkiosztón mindenkinek megköszönték a szervezők, hogy eljött és emlékezett Anitára és Ádámra. Megható pillanatokat éltek át a résztvevők, amikor a hölgyeknél a legjobb kapusnak járó különdíjat Kovács Melániának, a Dunaújváros PASE kapusának Ádám Tiborné, Ádám Anita édesanyja adta át, míg a férfi mezőnyben legjobban teljesítő kapusnak a Héger József és Fehérvári József által felajánlott különdíjat Varga Alexandra, Héger Ádám testvére adta át Gábor Áronnak, a Steelworkers hálóőrének.

Legjobb kapus: Kovács

Közös fotózással és meghitt, baráti hangulatban ért véget a lelkeket melengető sportnap. Barátaink emlékét megőrizzük, jövőre ismét találkozunk!

Csapatvezetők így nyilatkoztak a emléktorna után:

Fehérvári József elnök (Baracs SE): Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy a két kiváló labdarúgó emlékére ismét megrendezték ezt a szép tornát. Mivel Ádám nekem játékosom is volt, így tragikus halála mélyen megérintett minket. A csapatunk tagjai is átérezték, hogy most Ádám tiszteletére minél jobb helyezést kell elérni, sajnos az elődöntőben a szerencse nem állt mellénk, mivel büntetőrúgásokkal alulmaradtunk, de a harmadik helyért folytatott küzdelemben fegyelmezett taktikus játékkal győztünk, és ezt a harmadik helyünket ajánljuk Ádámnak, bízva abban, hogy ő is együtt örült velünk. A női csapatok tornájára a Baracs SE-vel címvédőként érkeztünk, lányaink magabiztosan igazi csapatként küzdöttek, egy döntetlennel és három győzelemmel védték meg elsőségüket.
Csapataink tagjai játékukkal adóztak a két kiváló sporttársuk emlékének. 

Gászler Ferenc csapatvezető (Siker Ablak GSV): Hétfőn negyedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a "Héger Ádám Emléktornát". Eddig minden alkalommal részt vettünk a tornán, és természetesen idén is eljöttünk. A rendezvény remek volt, és a már megszokott nagyon jó szervezés mellett nagyszerű csapatok küzdöttek a vándorserleg elhódításáért. Csapatunk néhány „idegenlégióssal” megerősítve magabiztosan menetelt a döntőig, ahol a vártnál könnyebb meccsen 5:0 arányban sikerült legyőzni az addig nagyszerűen játszó Steelworkers gárdáját.
Külön öröm volt számunkra, hogy a torna gólkirálya a nálunk futballozó Ivacs Gábor lett és Gregorich Ákos volt az egyedüli hálóőr, aki az egyenes kieséses szakaszban Ádám nagyszerű védéseit idézve kapott gól nélkül hozta le a mérkőzéseket. Köszönjük a DLSZ-nek és támogatóinknak, hogy ismét egy nagyszerű tornán vehettünk részt, s immáron második alkalommal szereztük meg a Héger Ádám Emléktorna vándorserlegét!

IV. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA "VELÜNK VAGYTOK" 2016. OKTÓBER 31.
VÉGEREDMÉNY
1.  SIKER ABLAK GSV
2.  STEELWORKERS
3.  FEJÓ-THERM KFT
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  GÁBOR ÁRON (STEELWORKERS)
JÁTÉKOS  SZURMA PÉTER (FEJÓ-THERM KFT)
GÓLKIRÁLY  IVACS GÁBOR 3 GÓL (SIKER ABLAK GSV)
III.ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA "VELÜNK VAGYTOK" 2016. OKTÓBER 31.
VÉGEREDMÉNY
1.  BARACS SE
2.  DUNAÚJVÁROS PASE
3.  HOLLER U.N.F.C.
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  KOVÁCS MELÁNIA (DUNAÚJVÁROS PASE)
JÁTÉKOS  ZUMBULISZ MARTINA (HOLLER U.N.F.C.)
GÓLKIRÁLY  BOZSIK BRIGITTA 6 GÓL (BARCS SE)

Elözmények...

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága ebben az évben is megemlékezik a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Ádám Anitára és Héger Ádámra. Minden évben az őszi hónapok egyik hétvégéjén felidézzük a két nagyszerű sportember emlékét azzal, hogy kispályás labdarúgó teremtornát rendezünk, ahol a hozzátartozókkal, a barátokkal, az egykori csapattársakkal együtt gondolunk vissza Ádám Anitára és Héger Ádámra.

Emlékeinkben tovább élnek...

Emlékeinkben él Anita, az egykori kiváló kapus, aki többször volt csapatának hálóőre és segítette győzelemhez csapatát, hiszen odaadása, védési technikája kimagaslott a női mezőnyben. Bátor és odaadó volt Ő a sportpályán kívül is, hiszen barátai mindig minden esetben számíthattak rá.

Emlékeinkben tovább él Ádám, aki példamutató sportember volt, akinek a sportolás és a kapu védése fontos szerepet töltött be az életében. Első kapus mozdulatait Baracson mutatta be, majd tehetsége Dunaújvárosba egészen az NBII-ig juttatta. Több helyen is megfordult és bravúros védéseivel, magabiztosságával és emberi tulajdonságával, hamar a szurkolók, sportvezetők szívébe csalta magát. Halála mélyen megdöbbentette az ország sportegyesületeit és minket is barátokat. Győrben Héger Ádám Kapusiskolát neveztek el róla így emlékezve az egykori kiváló sportemberre.

"Az elit kapusok olyanok, akik segítik egymást, barátok és egyben versenytársak. Közös a gondolkodásuk a sportban, igazi csapatemberek. A sikert és a kudarcot is közösen élik át. Munkamániások, addig akarják csinálni a feladatot, még tökéletesen nem tudják. Nem számít nekik külső körülmény: hideg, meleg, kemény és sáros, csúszós talaj. Nyerő típusok! Az egész világ szerint őrült emberek!"

Technikai információ:

Kérjük a csapatokat, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára, és minden csapat első mérkőzése előtt gyászszünettel emlékezzünk Ádámra és Anitára!

Sorsolás és technikai megbeszélés: 2016. október 28. péntek 16.00 óra DLSZ iroda 8. emelet

A torna helyszíne és időpontja: Dunaújváros Sportcsarnok, 2016. október 31. hétfő 08.00 - 19.00

A legjobbak díjazása: I. - II. - III. hely kupa + érem + labda + oklevél

Különdíjban részesül: a legjobb kapus, a legjobb játékos és a gólkirály

A rendezvény főtámogatója: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Héger József, Fehérváris József, Diablo Pizzéria Duanújváros

A rendezvény főszervezője: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Technikai információ: Férfi mezőny 10 csapat  Nevezési díj: 12.000,- forint / csapat, Női mezőny 5 csapat Nevezési díj: 10.000,- forint / csapat

Fontos információ, hogy a nevezés csak az ürlap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével együtt érvényes!

IV. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA
 JELENTKEZETT FÉRFI CSAPATOK
"VELÜNK VAGYTOK"
1.   RESPECT 6.  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
2.   HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 7.  STEELWORKERS
3.   ZÉRÓ TOLERANCIA 8.  KEMI-KER MIRAGE
4.   GASZIVIDEO SA 9.  KANÁSZOK
5.   SIKER ABLAK GSV 10.  FEJÓ-THERM KFT

Pirossal jelöljük a nevezett csapatokat!

Fontos információ, hogy a nevezés csak az ürlap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével együtt érvényes!

III. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA
 JELENTKEZETT NŐI CSAPATOK
"VELÜNK VAGYTOK"
1.  HOLLER UFC 4.   DUNAÚJVÁROS PASE
2.  BARACS SE 5.  ALOHA
3.  IKARUS MAROSHEGY    

Pirossal jelöljük a nevezett csapatokat!

 IV. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA - CSOPORTBEOSZTÁS FÉRFI
A CSOPORT B CSOPORT
1.   RESPECT 1. GASZIVIDEO SA
2.  FEJÓ-THERM KFT 2. SIKER ABLAK GSV
3.  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 3. KEMI-KER MIRAGE
4.  KAN-ÁSZOK 4. HÉGER ÁDÁM BARÁTAI
5. ZÉRÓ TOLERANCIA 5. STEELWORKERS
AZ A CSOPORT MÉRKŐZÉSEI
DUNAÚJVÁROS, 2016. OKTÓBER 31. HÉTFŐ
08.00  RESPECT 0 - 2 FEJÓ-THERM KFT
08.20  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 7 - 1 KAN-ÁSZOK
08.40  FEJÓ-THERM KFT 4 - 0 ZÉRÓ TOLERANCIA
09.00 RESPECT 0 - 1 GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
09.20 KAN-ÁSZOK 0 - 1 ZÉRÓ TOLERANCIA
09.40 FEJÓ-THERM KFT 3 - 3 GAZDAGOK ÉS SZÉPEK
10.00 RESPECT 2 - 0 ZÉRÓ TOLERANCIA
10.20 FEJÓ-THERM KFT 3 - 0 KAN-ÁSZOK
10.40 GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 1 - 0 ZÉRÓ TOLERANCIA
11.00 RESPECT 1 - 2 KAN-ÁSZOK
A B CSOPORT MÉRKŐZÉSEI
DUNAÚJVÁROS, 2016. OKTÓBER 31. HÉTFŐ
11.20 GASZIVIDEO SA 1 - 3 SIKER ABLAK GSV
11.40 KEMI-KER MIRAGE 1 - 0 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI
 12.00  SIKER ABLAK GSV 1 - 1 STEELWORKERS
12.20 GASZIVIDEO SA 0 - 2 KEMI-KER MIRAGE
12.40 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 1 - 1 STEELWORKERS
13.00 SIKER ABLAK GSV 2 - 2 KEMI-KER MIRAGE
13.20 GASZIVIDEO SA 1 - 3 STEELWORKERS
13.40 SIKER ABLAK GSV 2 - 1 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI
14.00 KEMI-KER MIRAGE 2 - 2 STEELWORKERS
14.20 GASZIVIDEO SA 3 - 0 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  FEJÓ THERM KFT. 4 3 1 0 12 - 3 10
2.  GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 4 3 1 0 12 - 4 10
3.  RESPECT 4 1 0 3 3 - 5 3
4.  KAN - ÁSZOK 4 1 0 3 3 - 12 3
5.  ZÉRÓ TOLERANCIA 4 1 0 3 1 - 7 3
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1. SIKER ABLAK GSV 4 2 2 0 8 - 5 8
2. KEMI-KER MIRAGE 4 2 2 0 7 - 4 8
3. STEELWORKERS 4 1 3 0 7 - 5 6
4. GASZIVIDEO SA 4 1 0 3 5 - 8 3
5. HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 4 0 1 3 2 - 7 1
ÚT A DÖNTŐIG FÉRFIAK
NÉGY KÖZÉ JUTÁS
14.40 (1) FEJÓ THERM KFT  7 - 1  GASZIVIDEO SA
15.00 (2) SIKER ABLAK GSV  2 - 0  KAN - ÁSZOK
15.20 (3) GAZDAGOK ÉS SZÉPEK 1 - 2  STEELWORKERS
15.40 (4) KEMI-KER MIRAGE  1 - 0  RESPECT
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
16.00 (A) FEJÓ THERM KFT 0 - 0 (b: 2-3)  STEELWORKERS
16.20 (B) SIKER ABLAK GSV 4 - 0  KEMI-KER MIRAGE
BRONZ MÉRKŐZÉS
16.40 FEJÓ THERM KFT 4 - 1 KEMI-KER MIRAGE
ARANY MÉRKŐZÉS
17.00 STEELWORKERS 0 - 5 SIKER ABLAK GSV
17.20 EREDMÉNYHÍRDETÉS
III. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
NŐK
14.00 IKARUS MAROSHEGY 0 - 1 HOLLER UFC
14.20 DUNAÚJVÁROS PASE 1 - 0 ALOHA
14.40 HOLLER UFC 1 - 6 BARACS SE
15.00 IKARUS MAROSHEGY 1 - 2 DUNAÚJVÁROS PASE
15.20 ALOHA 0 - 4 BARACS SE
15.40 HOLLER UFC 0 - 1 DUNAÚJVÁROS PASE
16.00 IKARUS MAROSHEGY 1 - 1 BARACS SE
16.20 HOLLER UFC 3 - 0 ALOHA
16.40 DUNAÚJVÁROS PASE 0 - 1 BARACS SE
17.00 IKARUS MAROSHEGY 0 - 1 ALOHA
A NŐI CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1. BARACS SE 4 3 1 0 12 - 10 10
2. DUNAÚJVÁROS PASE 4 3 0 1 4 - 2 9
3. HOLLER UNFC 4 2 0 2 5 - 7 6
4. ALOHA 4 1 0 3 1 - 8 3
5. IKARUS MAROSHEGY 4 0 1 3 2 - 5 1
17.20 EREDMÉNYHÍRDETÉS