Gyermek és Ifjúsági Motorcsónak Világbajnokság

Gyermek és Ifjúsági Motorcsónak Világbajnokság - Formula Future

Esemény ideje: 
2017. augusztus 9. szerda 09:002017. augusztus 13. vasárnap 18:00
Oszd meg másokkal!

A Jövő Bajnokai

Megtisztelő feladatra kérte fel a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget  és a Carissa Sportegyesületet a Gyermek- és Ifjúsági Motorcsónak Világ- és Európa Bajnokság szervezőbizottsága. A "Formula Future" Gyermek és Ifjúsági Motorcsónak Európa- és Világbajnokság 2017. augusztus 9. és 13. között került megrendezésre a Szalki-szigeten, melyen 10 nemzet résztvevő csapattal. A 6-18 éves korosztály számára megrendezett világesemény betétprogramját, vagyis a strandlabdarúgó bajnokságot bonyolította le a két szervezet. A nagyszerű hangulatú mérkőzéseken az éppen nem „vízen lévő” nemzetek küzdöttek meg egymással. Rendkívül emlékezetes mérkőzést játszott többek között a Lett és a Lengyel válogatott (Lettország-Lengyelország 2:0), de a Magyarország-Egyesült Arab Emírségek (2:4) meccsen sem mentek a szomszédba egy kis keménységért a csapatok. Azok a csapatok, melyekben kicsik-nagyok, fiúk-lányok egyaránt pályára léphettek. Reinicz Gábor NB-s játékvezető sípszavára indultak a mérkőzések és a strand homokja kellőképpen el is fárasztotta a küzdő feleket. A strandfoci bajnokságot végül Lettország nyerte meg az ezüstérmes Lengyel, valamint a bronzérmes Egyesült Arab Emírségek csapatai előtt. A Magyar válogatott éppen csak lecsúszott a dobogóról, de a negyedik hely mellé bezsebelték a Fair Play díjat is, melyet büszkén emeltek a magasba a többnapos rendezvény végén.

A vizes technikai sport és az örök-érvényű labdarúgás nagyszerű egymásra találása volt ez a rendezvény. A Motorcsónak világbajnokságon 10 ország képviseltette magát. Dunaújvárosban versenyeztek augusztus 9-től, 13-ig, Németország, Lengyelország, Csehország, Lettország, Szlovákia, Oroszország, Magyarország, Észtország, Litvánia, valamint az Egyesült Arab Emírségek sportolói, vagyis a Jövő Bajnokai.

Köszönjük a megjelent nemzetek gyermekei, valamint azok kísérőinek a strandfoci kupán való részvételt, valamint szurkolást!

  1. Litvánia
  2. Lengyelország
  3. Egyesült Arab Emírátusok
  4. Magyarország (DLSZ+ díj)