Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2024. évad - 1. forduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2024. évad - 1. forduló

Esemény ideje: 
2024. június 11. kedd 09:30
Oszd meg másokkal!

Ovi Gyermeknapi Foci Kupa 2024 évad 1. forduló

2024. június 11-én kezdetét veszi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 1. fordulója a 2024-es évadban. A Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Tagóvodájában kerül megrendezésre az idei év első ovis bajnoksága. Dunaújváros összes tagóvodája (10), valamint a kulcsi, nagyvenyimi, baracsi és a rácalmási óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. A tavaszi időszak után a gyerekek már nagyon várják, hogy újra pattogjon a labda és hogy részt vehessenek ezen a nyári sportnapon, ahol a mozgás öröme a legfontosabb cél. Szeretnénk újra egy gazdag élményt becsempészni a bajnokságon részt vevő közel 100 gyermeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. Idén még két alkalommal fogjuk megszervezni az Ovi Foci Kupát, ahol a végén természetesen a vándorkupa elnyerése a tét.

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükségesek a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szükségük van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni, ahol már a szabályrendszereket is megtanulják és a finom mozdulatokat elsajátítják.

Újra több támogatónk is a játékos sportnap mellé állt, hiszen minden csapat, játékos, érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: 2024. június 11-én indul a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága valamint a Dunaújvárosi Óvoda szervezésében az óvodák között meghirdetett sportnap. Immár 8 éve tart ez a hagyomány, amely kinőtte magát, hiszen nemcsak a helyi ovisok, hanem a kistérségben szereplő települések óvodásai is részt vesznek benne. Eddig Baracs, Kulcs, Rácalmás ovisai csatlakoztak a sporteseményhez, de az idei évben Nagyvenyim ovisai is részt vesznek. Újra évi három alkalommal tervezünk, mind a három alkalom más helyszínen fog lebonyolódni. Már maga ez a tény is hoz a gyerekek számára izgalmat, várakozást. A június 11-i eseménynek a Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Tagóvodája ad otthont. A törekszünk arra, hogy színes programok foglalják le a gyerekeket, töltsék ki a délelőttjüket. Több állomás gazdagítja a délelőttöt, ügyelünk arra, hogy egy-egy mozgásosabb állomás után pihentetőbb feladatban vegyenek részt a kicsik. Az eseményre újra sikerült több szponzort megnyernünk, így az érmek, kupák, frissítők, gyümölcskosár, csokoládé, pizza mellett egy ajándékcsomag is várja az ovisokat. Figyelünk arra, hogy a délelőtt folyamán a gyermekek érdeklődését folyamatosan fenn tartsuk, mozgásukat, közösségi élményeiket, versenyszellemüket fejlesszük. A gazdag programoknak köszönhetően remélhetőleg színes élményekkel térnek haza saját óvodájukba. Ezek az élmények lesznek az előszobái annak az igénynek, amikor nagyobb korban szívesen sportolnak, akár tömegsport kapcsán, vagy versenysportban.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2024. június 11. kedd 09:30 - 11:30
Helyszín: Dunaújvárosi Margaréta Tagóvoda, Dunaújváros - Lilla köz. 1.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, Böröcz Balázs E.V, Colorland Kids, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 10 dunaújvárosi és 4 vidéki tagóvoda
Minden résztvevő óvodai labdarúgó csapat: kupa és érem díjazásban részesül, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA BAJNOKSÁG 2024. I FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
NAPSUGÁR 2 - 0 ESZTERLÁNC
KULCS 1 - 1 RÓMAI VÁROSRÉSZI
APRÓK HÁZA 1 - 4 RÁCALMÁS
KINCSKERESŐ 0 - 0 NAGYVENYIM
MARGARÉTA 5 - 0 BARACS
BÓBITA 0 - 5 ARANYALMA
CSILLAGVIRÁG 1 - 3 DUNA PARTI

Folytatódik a szép hagyomány

Tizennégy óvoda növendékei mérték össze egymással erejüket a 2024-es Ovi foci Kupa első fordulójában a Margaréta Tagóvodában kedden délelőtt.

Az elmúlt hét esztendőhöz hasonlóan idén is mozgásra hívja az óvodás korú gyermekeket a Dunaújvárosi Óvoda, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága, mely a Margaréta Tagóvodában várta a gyerekeket az Ovi Foci Kupa első 2024-es fordulójára kedden délelőtt.

A rossz idő sem akadály

Bár az időjárás most nem volt kegyes a résztvevőkhöz, a kitartó eső ellenére sem kellett izgulni az esemény elmaradása miatt, mert az intézmény dolgozói pillanatok, átrendezték a folyosót és a termeket, így a szabadtér helyett az óvodában vágtak neki a kicsik a megméretésnek. Melyen nemcsak az óvoda és a DLSZ vezetése, hanem Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás, az önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke is nagy örömmel figyelte a fiatalok küzdelmét is.

Programból és résztvevőből idén sem volt hiány, a foci kupa mellett kötélhúzás, s rengeteg ügyességi és "pihenősebb" feladat fogadta az a tíz dunaújvárosi és négy vidéki (Baracs, Kulcs, Nagyvenyim, Rácalmás) óvoda növendékeit, akik a tőlük elvárt lendülettel vetették magukat a csatározásokba. A mozgalmas és kiváló hangulatú délelőtt végén a szokásos ajándékok sem maradhattak el: a kupák és érmek mellett frissítő, gyümölcskosárral, csokoládéval, pizzával és egy-egy garnitúra mezzel kedveskedtek a szervezők a gyermekeknek.

Mindenki győztes

Ami pedig a versengést illeti, az első forduló aranyérmét az Aranyalma tagóvoda szerezte meg, de a többieknek sem kell búslakodniuk, ugyanis a szeptemberi második és a decemberi harmadik fordulóban bőven lesz még lehetőség a javításra…
Érthetően elégedetten értékelte a napot Gyenes Éva óvodavezető, Barta Endre alpolgármester, valamint Petrás Gábor a DLSZ főtitkára is.

Gyenes Éva: – Először a kollégáknak szeretném megköszönni azt, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt pillanatok alatt át tudták rendezni a terepet, így egy nagyon szép napot tudtunk megint eltölteni együtt. A nyolcadik évadunk már ez, s ismét nőtt a létszámunk, mert a helyi tagóvodák mellett már négy vidéki óvoda jött el a rendezvényre. Szerencsére senkit nem riasztott el az eső, a gyerekek is nagyon várták már a mai napot, melyen nemcsak az volt a cél, hogy megszerettessük a sportot, hanem az, hogy együtt vagyunk, mozgunk, élvezzük ezt a napot és ettől jobb tényleg nem is kell egy jó rendezvényhez.

Barta Endre: – Mindig egy különleges élmény egy-egy ilyen rendezvény, ahol nemcsak a gyerekek, hanem talán egy kicsit a nevelők is ki tudnak kapcsolódni, s ezúttal is olyan programokat sikerült összerakni, ami egy komplett élményt nyújtott a résztvevőknek. Köszönjük a DLSZ-nek, az óvodák vezetésének, hogy ismét biztosították ezt a lehetőséget a gyermekek számára, s aki eljött, vagy megtekintette az itt készült felvételeket, láthatta, hogy ez tényleg egy olyan hagyomány, amit folytatni kell.

Petrás Gábor: – Nekünk azért fontos ez a rendezvény, mert tényleg minden itt kezdődik el. Óvodás korban tanulják meg a gyerekek a mozgás kultúráját, s ezért is köszönjük meg minden évben azt, hogy megszervezik ezt a napot. Nekünk szinte csak ide kellett jönni, hogy elhozzuk az ajándékokat, kupákat, érmeket, csokit, pizzát, amit ezúttal is köszönünk az önkormányzatnak és a Carissa Sportegyesületnek.

Katt:

Képek az Ovi Foci Kupáról!