Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2023. évad - 2. forduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2023. évad - 2. forduló

Esemény ideje: 
2023. szeptember 27. szerda 09:30
Oszd meg másokkal!

Ovi Gyermeknapi Foci Kupa 2023 évad 2. forduló

2023. szeptember 27-én idén második alkalommal kezdetét veszi a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottság és a Dunaújvárosi Óvoda közös szervezésében az Ovi Foci Kupa bajnokság 2. fordulója a dunaújvárosi Napsugár Tagóvodában. Dunaújváros összes tagóvodája, valamint a kulcsi, baracsi és a rácalmási óvodás csapatok is indulnak a megmérettetésen. A nyári időszak után a gyerekek már nagyon várják, hogy újra pattogjon a labda és, hogy részt vehessenek ezen a sportnapon, ahol a mozgás öröme a legfontosabb cél. Szeretnénk újra egy gazdag élményt nyújtani a bajnokságon részt vevő közel 100 gyermeknek. Így ügyességi játékok, játszóházak teszik változatossá a foci bajnokság mellett a délelőttöt. Idén még két alkalommal fogjuk megszervezni az Ovi Foci Kupát, ahol végül természetesen a vándorkupa elnyerése a tét.

A fő tevékenység most is a mozgás. A mozgás öröme, szeretete mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljön az óvodás korú gyermekeknél. Ebben fejlődnek harmonikusan, minden területet megmozgat, harmonizál. A mozgás mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért kell minél több lehetőséget biztosítani a szervezett és a szabad mozgásra. A gyermekek mindennapjaiban szükségesek a megfelelő udvari tevékenységek, ahol kedvükre mozoghatnak, illetve szükségük van a szabályok elsajátítására, amit a szervezett tevékenységek tudnak biztosítani. A sport, a mozgás szeretete a cél, hogy iskolás korban igényként jelenjen meg részükről valamelyik sportágba bekapcsolódni, ahol már a szabályrendszereket is megtanulják és a finom mozdulatokat elsajátítják.

Újra több támogatónk is a játékos sportnap mellé állt, hiszen minden csapat, játékos, érmet, kupát, gyümölcsöt, csokoládét és pizzát kap a nap végén!

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2023. szeptember 27. szerda 09:30 - 11:30
Helyszín: Napsugár tagóvoda, Dunaújváros, Március 15. tér, 2400
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Magyar Labdarúgó Szövetség, Alba Fructus Kft, Carissa Sportegyesület, Pusztaszabolcs Tej, V2 Motorock Cukrászda, Böröcz Balázs E.V, Colorland Kids, ST Solar, Dunaújváros PASE
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermek bizottság
Résztvevők: 11 dunaújvárosi tagóvoda és 3 vidéki óvoda
Minden résztvevő óvodai labdarúgó csapat: kupa és érem díjazásban részesül, valamint támogatóink jóvoltából MINDEN gyerek ajándékban részesül!
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA BAJNOKSÁG 2023. II FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
NAPSUGÁR 8 - 0 KULCS
MARGARÉTA 7 - 0 RÁCALMÁS
DUNA PARTI 5 - 2 KINCSKERESŐ
BÓBITA 3 - 7 RÓMAI
BARACS 3 - 2 CSILLAGVIRÁG
APRÓK HÁZA 3 - 3 ESZTERLÁNC
ARANYALMA 3 - 3 NAPSUGÁR

Gyenes Éva (Dunaújvárosi Óvoda, intézményvezető): – A gyerekek nagyon lelkesek voltak, már kora reggel fogadkozott mindenki, hogy ők szeretnének győzni, szóval egy igazán klassz nap van mögöttünk. Az állomások kialakításánál törekedtünk arra, hogy egy-egy mozgásos feladatot egy ülős kövessen, hogy a gyerekek is feltöltődjenek, s legyen energiájuk az új feladatokra. A cél ismét az volt, hogy mindenki jól érezze magát, s a helyi és a vidéki gyermekek is jó szívvel emlékezzenek vissza erre a napra.

Petrás Gábor (DLSZ, főtitkár): – Az egyik legfontosabb rendezvényünk ez, hiszen mindenki mozog és jól érzi magát, s emellett játékos formában, de már játékvezető segítségével tudják elsajátítani. Az egyik célunk ezzel a kupával egyébként éppen az, hogy már idősebb korba lépve, akár már egyesületi szinten is megtanulják a gyerekek a labdarúgást, s összességében a sportolást. Szerencsére nagyon sokan mellénk álltak ismét, s természetesen nagyon várjuk a téli harmadik fordulót, ahol már végső győztest is hirdethetünk.

Szántó Péter (képviselő): – Nagyon vártam ezt a napot, pedagógusként kezdtem pályafutásomat, ezért óriási öröm számomra, hogy látom őket együtt játszani, s az, hogy ilyen sokféle program áll rendelkezésükre. Úgy gondolom, mindent a lehető legkisebb korban kell elkezdeni. Ahhoz, hogy a gyermek megtanuljon, elsajátítson valamit és örömöt is szerezzünk neki, erre a gyerekkor a legalkalmasabb. Itt nagyon sok gyermek vehet részt ezen a programon, ami egy remek kezdeményezés, s nagyon remélem, hogy hosszú életű lesz.

A kupáról készült összes képet itt találod: OVI FOCI KUPA KÉPEKBEN