Mészáros István strandfoci játékvezető Dunaújváros

Játékvezetés: nem a foci sötét oldala

Oszd meg másokkal!

Rengeteg felejthetetlen élményt, sok barátot és sikert hozott a dunaújvárosi Mészáros István számára a nagypályás és strandlabdarúgó játékvezetői pályafutása.

Bizonyára olvasóink között is többen voltak olyanok, akik labdarúgó mérkőzéseken nem értettek egyet egyes sporik ítéleteivel. Számukra most itt a lehetőség, hogy a 2016. február 9-én induló tanfolyam elvégzését követően bizonyíthassák tudásukat. Olyan dunaújvárosi elődök nyomába léphetnek majd, mind például Mészáros István.

Mi volt az az ok, ami miatt játékvezető lett belőled?

Egy sérülés következtében fejeztem be a játékos pályafutásomat, de nem akartam a labdarúgástól teljesen elszakadni, így több mint húsz évvel ezelőtt elvégeztem a játékvezetői tanfolyamot. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy mi mindent fogok kapni, mennyi élményben lesz részem a játékvezetés által.

Hogyan emlékszel a kezdetekre?

Az egyáltalán nem volt szokványos, sőt! Az első felnőtt mérkőzésemre nem érkezett meg a két asszisztens, így azt egyedül vezettem le, míg a harmadik felnőtt meccsem félbeszakadt, miután négy hazai játékost kiállítottam, miközben egy lesérült. Ennek ellenére jól éreztem magam a játékvezetői szerepben, tisztelettel néztem az idősebb, magasabb osztályban szereplő kollégáimra, és próbáltam úgy végezni a feladatomat, hogy én is eggyel feljebb léphessek. Ez végül annyira jól sikerült, hogy egészen az NB I-es keretig jutottam. Nagypályás pályafutásom bő húsz évében vezethettem minden neves klub stadionjában, sőt rész vehettem Bajnokok Ligája selejtező és UEFA Kupa mérkőzésen is.

Már ezek is felejthetetlen élmények, de a tortán a habot a strandlabdarúgó játékvezetői karrierem jelentette. Négy földrészen vettem részt a FIFA Srtandlabdarúgó Világbajnokságokon, ahol kétszer a döntőben is fújhattam a sípot. Nem valószínű, hogy játékvezetés nélkül eljuthattam volna Rio de Janeiróba, Dél Afrikába, Dubaiba vagy Balira, hogy csak a legtávolabbiakat említsem. Rengeteg barátra, ismerősre leltem Magyarországon és mind az öt kontinensen, sokukkal a mai napig tartom a kapcsolatot. A felső korhatár elérésével a játékvezetés már a múlt az életemben, de a területtől nem szakadtam el, mert játékvezető instruktorként a FIFA továbbra is számít a munkámra, aminek örömmel teszek eleget.

Kikből válhat jó kolléga?

A közelgő tanfolyam kapcsán tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkiből lesz NB I-es és FIFA játékvezető, de a kezdetekben rólam sem gondolta volna szerintem senki, hogy mennyi sikerben lesz részem. Amit biztosan nyer minden tanfolyami hallgató az az, hogy egy remek közösség tagja lehet, illetve az erkölcsi elismerés és sikerek mellett az anyagi megbecsülés is sok játékvezetőnek és családjának könnyíti meg a mindennapjait.

ALAPFOKÚ LABDARÚGÓ JÁTÉKVEZETŐ TANFOLYAM INDUL DUNAÚJVÁROSBAN!

Részletek itt olvashatóak!

További információ Mészáros Istvánnál kérhető a +36 30 24 71 687 telefonszámom

 

Forrás: Szárszó Lajos - Dunaújváros Online