XIII. DunaBau Deák Senior Kupa 2023

XIII. DunaBau Deák Senior Kupa 2023

Esemény ideje: 
2023. február 26. vasárnap 08:00
Oszd meg másokkal!

XIII. DunaBau Deák Senior Kupa 2023

Szövetségünk tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Senior Kupát, melyen a 45 év feletti játékosok vehetnek részt. A tavalyi év sikerét tekintve Deák Károly a DunaBau 777 Kft. ügyvezetője számára ezúttal sem volt kérdés, hogy újból névadó támogatóként karolja fel ezt a méltán népszerű tornát. Eseményünkön három legendás játékosról fogunk megemlékezni, akik meghatározó tagjai voltak a dunaújvárosi és a környékbeli sportéletnek. E rendezvény által tisztelgünk Szepessy László, Miklós István és Fróna György előtt. Emléküket, alakjukat, sportemberi mivoltukat fogja megőrizni ez a torna sok-sok éven keresztül. Tiszteletünk jeléül kiosztásra kerül a legjobbak elismerése mellett a Szepessy Lászlóról elnevezett "DLSZ+" díj, "A Nap Pillanata" díj, amit Miklós István neve fémjelez, valamint a döntő legjobb játékosának járó Fróna György díj is!

A XIII. DunaBau Deák Senior Kupára minden 45. életévét betöltött (1978. február 26-án, vagy az előtt született) játékos nevezhető. Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet! A kupára 7 csapat nevezését fogadjuk el, nevezési sorrendben!

Várjuk a csapatokat és az egykori barátokat a Rácalmási Rendezvényközpont sportcsarnokába!

A torna végeztével a csapatokat, játékosokat szívesen látjuk a közös falatozáson, ahol feleleveníthetjük a régi emlékeinket! 

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2023. február 26. vasárnap 08:00 - 15:00 óra
Helyszín: Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok (2459 Rácalmás, Sport utca 1.)
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Névadó támogató: DunaBau 777 Kft. - Deák Károly
Támogató: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Fritz Borászat Szekszárd, Ikon Lounge & Cafe, Diablo Pizzéria, Mprint Dekorációs és Grafikai Stúdió, Széchényi Pékség, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: A XIII. DunaBau Deák Senior Kupára minden 45. életévét betöltött (1978. február 26-án, vagy az előtt született) játékos nevezhető.
Nevezhető csapat: 7 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

DLSZ

A DunaBau Deák Senior Kupa díjazása:

1. hely: vándorserleg, kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, Fritz minőségi bor, ST Solar ajándék
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, Fritz minőségi bor, ST Solar ajándék
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, Fritz minőségi bor, ST Solar ajándék
DLSZ+ díj: díszserleg, díszoklevél, Dunaújváros 70 éves könyv, emléktárgy, ST Solar ajándék
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, Fritz minőségi bor, ST Solar ajándék
Fróna György díj "A legjobb dunaújvárosi csapat / játékos": focilabda a DRESSZ SE felajánlása, Dunaújváros 70 éves könyv, ST Solar ajándék
Szepessy László díj: Mez Szepessy Róbert felajánlása

"Nagyszerű sportemberek gondoskodnak arról február 26-án, hogy megteljenek a rácalmási  sportcsarnok lelátói, hiszen újra cipőt húznak a 45 év feletti játékosaink. Eseményünket a közelmúltban elhunyt játékosok, Id. Miklós István, Szepessy László és Fróna György emlékére rendezzük meg, ahol a családtagokkal, barátokkal, csapattársakkal tekinthetünk vissza, és emlékezhetünk meg a dunaújvárosi sportéletet meghatározó legendás játékosokról.

A tornára 7 csapat nevezését fogadtuk el, akik körmérkőzésekkel döntik el a helyezések sorsát. A barátságos légkörű, régi időket felelevenítő tornának idén is a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok ad otthont. A tavalyi mezőny nagyon erős volt, hiszen az utolsó mérkőzés az addig kialakult sorrendet teljes egészében felboríthatta volna, de a nap végén a Doppos – Pala FC diadalmaskodott, akiket szorosan követett a Baracs SE Öfi. gárdája. Mellettük pályára lép és játszani fog a dobogó fokaiért a Carissa Virág, a Dressz SE, a Mezőfalva, a Füredi Panzió Senior és névadó támogatónk - Deák Károly - csapata a Dunabau 777."

Várunk mindenkit szeretettel! - Szalavics Eszter DLSZ Rendezvényszervező

XIII. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA 2023
NEVEZETT CSAPATOK
1.  CARISSA VIRÁG
2.  BARACS SE ÖFI. 
3.  DOPPOS - PALA FC
4.  DUNABAU 777
5.  MEZŐFALVA
6.  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
7.  DRESSZ SE

Deák Károly a Dunabau 777 Kft. Tulajdonosa és a Senior Kupa névadó támogatója: A Dunabau 777 Kft. tulajdonosainak fontos a közéleti szerepvállalás, támogatások nyújtása intézményeknek, gyermekeknek és idősebbeknek egyaránt. Mindemellett fontos számukra a sportolás támogatása, testi, fizikai állapotunk megőrzése, fenntartása, amely nem lehet másképp magas szinten megtartani csak rendszeres mozgással és sportolással. A szívemhez közel álló sport gyermekkorom óta - a grundról indulva - a labdarúgás, az utóbbi években ennek támogatása és patronálása. Azt gondolom, hogy a sportban kialakuló személyes kapcsolatok, barátságok fenntartása a hétköznapi életben is kulcsfontosságú! A tavalyi tornát tekintve nem volt kérdés, hogy ismét támogatóként csatlakozunk a 45 év felettiek számára megrendezendő eseményhez, hiszen magával ragadott minket a légkör, a barátságos mérkőzések hangulata, és a torna utáni kötetlen beszélgetés, a régi futballélményeket felelevenítő barátokkal. Az előző évhez hasonlóan ismét erős mezőny alakult ki, ahol csapatommal - bővített kerettel - ismét harcba szállunk a dobogó fokaiért. Ez a nap nem csak a pályán lévő játékosokról szól, hanem három nemrégiben elhunyt sporttársunkról emlékezhetünk meg. Méltó körülmények között róhatjuk le tiszteletünket Szepessy László, Fróna György és Miklós István előtt! Szeretettel várunk mindenkit a február 26-án, vasárnap megrendezésre kerülő XIII. Dunabau Deák Senior tornán!

Doppos Pala Palásti László

Palásti László a Doppos Pala FC csapatvezetője (2022 év bajnok csapat): Nem mondok újat azzal, ha elárulom, hogy mindenképpen szeretnénk újra győzelmet aratni és mi a magasba emelni az első helyért járó vándorserleget. Jelenlegi keretünk minden tekintetben egy nagyon erős, több száz válogatottsággal a háta mögött igyekszik majd megnyerni a tornát. Legutóbb egy jól szervezett és színvonalas eseményen vehettünk részt, amit Petrás Gábor a DLSZ Főtitkára és főszervezők rendeztek meg nekünk, reméljük idén ezt is felül tudják múlni!

KÖRMÉRKŐZÉSEK
08:00 CARISSA VIRÁG  3 - 1  MEZŐFALVA
08:20 BARACS SE ÖFI.  2 - 1  DRESSZ SE
08:40 DOPPOS - PALA FC  4 - 0  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
09:00 DUNABAU 777  0 - 5  CARISSA VIRÁG
09:20 MEZŐFALVA  0 - 3  BARACS SE ÖFI.
09:40 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  6 - 0  DUNABAU 777
10:00 DRESSZ SE  0 - 6  DOPPOS - PALA FC
10:20 MEGEMLÉKEZÉS
10:40 CARISSA VIRÁG  4 - 2  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
11:00 BARACS SE ÖFI.  5 - 0  DUNABAU 777
11:20 DRESSZ SE  3 - 0  MEZŐFALVA
11:40 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  2 - 0  BARACS SE ÖFI.
12:00 DUNABAU 777  0 - 7  DOPPOS - PALA FC
12:20 DRESSZ SE  1 - 3  CARISSA VIRÁG
12:40 DOPPOS - PALA FC  8 - 0  MEZŐFALVA
13:00 BARACS SE ÖFI.  0 - 1  CARISSA VIRÁG
13:20 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  1 - 1  DRESSZ SE 
13:40 MEZŐFALVA  4 - 1  DUNABAU 777
14:00 DOPPOS - PALA FC  1 - 1  CARISSA VIRÁG
14:20 MEZŐFALVA  0 - 2  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
14:40 DUNABAU 777  1 - 4  DRESSZ SE
15:00 BARACS SE ÖFI.  1 - 4  DOPPOS - PALA FC 
15:20 EREDMÉNYHIRDETÉS

Ismét csodálatos hangulatú tornán vagyunk túl. A 2023. február 26-án, immár 13. alkalommal megrendezett emléktornánkon újra együtt voltunk régi játékostársainkkal. Minden évben pályára lép ezen a napon Szepessy Laci, Id. Miklós István és Fróna György emléke, és rájuk gondolva, őket megidézve szerelést húzott közel száz barát, játékostárs, tisztelgő. A nap derekán a hozzátartozókkal közösen megtartott megemlékezést Szirma György beszéde tette igazán meghatóvá. Gyuri szavai sokaknak csalt könnyet a szemébe.

Senior lupa DLSZ 2023

Sajnos a tornán nem csak róluk kellett megemlékeznünk… tisztelettel adóztak a csapatok az ukrajnai háború, valamint a törökországi földrengés áldozatai előtt is.

Nyolc órakor indult útjára a labda. A hét csapat körmérkőzéses rendszerben döntött a végső sorrendről. Jellemző volt a harcosságra és arra, hogy mindenki győzelemre játszott, hogy délután fél kettőkor (a 16. (!) meccsen) született meg az első döntetlen eredmény, amiből mindösszesen kettő volt ezen a napon. Egyik a mindent eldöntő (a nap végén csak győzelmeket abszolváló) két együttes (Doppos Pala – Carissa Virág) között alakult ki (1:1), ami végül a Doppos Palának kedvezett a jobb gólarány miatt. Érdekesség, hogy a nagyszerű kapusteljesítmények ellenére 88 találat esett a 21 mérkőzésen, ami igazán közönségszórakoztatóvá tette a rendezvényt.

Senior Kupa DLSZ 2023

A különdíjasok között egy szót ejtsünk Juhász Gáborról, a Baracsi öregfiúk csapatából, aki nagyszerű játékkal és közel 70 évesen pályára lépve szerzett gólt, adott gólpasszt. Szepessy Laci biztos beírta volna a „játékosfigyelő” noteszébe Gábor nevét…

A szervezők az aulában (az ezen a tornán már megszokott) zsíroskenyér, hagyma, erős paprika kombinációval várták a csapatokat, végül Deák Károly főtámogatónak a DUNABAU 777 Kft. tulajdonosának, Frits Klaudiának és Miklós Istvánnak köszönhetően ezúttal házi bor, pálinka, füstölt sonka, kolbász házi szalámi és még rengeteg finomság tette fel a koronát a napra.

Találkozunk jövőre, ismét emlékezünk, ismét sportolunk, ahogy minden évben ilyenkor… 

Senior Kupa DSLZ 2023

Deák Károly a Dunabau 777 Kft. Tulajdonosa és a Senior Kupa névadó támogatója: Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy ismét ilyen színvonalas tornát rendezett a 45 év feletti játékosok számára! Idén másodszor támogathattuk ezt az eseményt, és újfent fantasztikus érzéssel tölt el minket, hogy részesei lehettünk ennek a baráti társaságnak. Úgy gondolom méltó módon tisztelegtünk sporttársaink előtt a mérkőzések előtti gyászszünettel és a megemlékezésen, amikor Szirmai György sportolói és emberi nagyságát emelte ki Fróna Gyögynek, Szepessy Lászlónak és Miklós Istvánnak. Rendkívül megható pillanatoknak lehettünk tanúi! Csapatommal egy küzdelmes tornán vagyunk túl, emlékezetes momentumokat élhettünk át a pályán, a lelátón, és a torna utáni összejövetel keretében is! Gratulálok a különdíjasoknak, a Doppos - Pala Fc, a Carissa Virág és a Füredi Panzió Senior csapatának! Jövőre ugyanitt találkozunk!

XIII. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA VÉGEREDMÉNYE 2023
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1.  DOPPOS PALA  6 5 1 0 22 - 1 16
2.  CARISSA VIRÁG  6 5 1 0 13 - 3 16
3.  FÜREDI PANZIÓ SENIOR  6 3 1 2 13 - 9 10
4.  BARACS SE ÖFI  6 3 0 3 11 - 8 9
5.  DRESSZ SE 6 2 1 3 10 - 13 7
6.  MEZŐFALVA 6 1 0 5 5 - 20 3
7.  DUNABAU 777 6 0 0 6 31 - 2 0

Doppos PALA DLSZ 2023 

Palásti László a Doppos-Pala FC csapatvezetője (1. hely): Szeretném először megköszönni a szervezőknek a színvonalas torna lebonyolítását, nagyon jól éreztük magunkat! Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy ez a torna semmi másról nem szól, csak a fociról. Nem árulok el titkot, ha elmondom, a csapatunk jó játékosokból áll. Több torna győzelem áll a hátunk mögött, ezért nem csoda, ha bizonyos csapatok célpontjává válunk. Ezen a tornán nem tapasztaltunk semmi negatív hozzáállást az ellenfelektől, inkább barátságosak voltak, ami nekünk nagyon pozitív volt! Reméljük jövőre is találkozunk, és ismét megvédhetjük címünket!

Miklós István a Carissa Virág csapatvezetője (2. hely): Köszönetemet fejezném ki, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy idén is ilyen színvonalas rendezvénnyel tudtunk megemlékezni szeretteinkről! Külön öröm számomra, hogy ennyi régi csapattárs, barát jött el és lépett pályára a csapatunkban. Nagy öröm számomra, hogy az édesapámról elnevezett különdíjat, egy Barátomnak adhattam át! Külön szeretném megköszönni az egész napos segítséget, és ellátást a hölgyeknek - Zsuzsinak és Mártinak - akik egész nap kenték a zsíros kenyeret, kínálták a vendégeket, és biztosították a kifogástalan ellátást a csapatoknak, és a nézőknek egyaránt! Nagyon jól éreztük magunkat ismét, és természetesen jövőre újra itt leszünk, hogy végre elhódítsuk ezt a nemes trófeát!!!

Nagy Gábor 'Futre' (Doppos Pala), a torna legjobb játékosa: Minden játékosnak óriási elismerés az hogyha 100 jàtékos közül őt választják meg a legjobbnak. Jó kezdeményezés az, hogy az U45 korosztálynak is szerveznek tornát. Mindig örömmel megyünk az ilyen eseményekre, mert 20-25 éve együtt játszottunk kisebb kihagyásokkal. Szerencsére sérülésmentes volt a játék mindenki a saját lábán hagyta el a sportcsarnokot. Egy jó szervezésű, remek pályán, jó ellenfelek ellen játszhattunk. Remélem jövőre is találkozunk, ha nem jön közbe semmi váratlan esemény! Köszönöm a csapattársaimnak, mert nélkülük ez a cím nem biztos, hogy engem illetett volna. 2024-ben ismét irány RÁCALMÁS!

Ármai Tamás (Carissa Virág), a Fróna György díj tulajdonosa: Szeretném kifejezni hálámat a szervezőknek, hogy egy ilyen színvonalas tornán mérhettük össze tudásunkat az ellenfelekkel. Jó látni, hogy ennyi ember ebben a korban is milyen fontos szerepet nyilvánít a sportnak. Köszönetem fejezném ki továbbá a különdíjért, amit részben a csapatomnak köszönhetek, melyben nagy megtiszteltetés volt mindig is sportolni. Bár igyekszem úgy játszani, hogy akik már csak fentről, némán szurkolnak azok is büszkék lehessenek rám. Remélem legkésőbb jövőre mindenkivel újra összemérhetjük tudásunkat, egy hasonlóan sportszerű rendezvényen. Addig is jó egészséget kívánok mindenkinek!

Ulicska Attila- a Füredi Panzió Senior csapat játékosa, a torna legjobb kapusa: Nagyon jó torna volt, a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat! Nehéz mérkőzéseket játszottunk már az elejétől, hiszen a későbbi címvédő kupagyőztes ellen kezdhettük meg a tornát. Sajnos 4-0-s vereségünket kellett már az elején feldolgoznunk, de csapattársaimnak köszönhetően hamar észhez tértünk és a következő mérkőzésen már tudtuk az általunk megszokott játékot játszani. Azt gondolom, hogy nem vallottunk szégyent, hiszen a tabellát nézve csak az első helyezett Doppos Pala és a második helyezett Carissa Virág csapata aratott felettünk győzelmet. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, vagyis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy ilyen színvonalas amatőr tornákat rendez, és évről évre pályára hívja a 45 feletti korosztályt is! Gratulálok a többi csapatnak és különdíjasnak is! Köszönjük, hogy résztvehettünk a tornán!

Rakvács Róbert (Carissa Virág) a Miklós István díj tulajdonosa: Nagyon örülök, hogy újra egy csapatban szerepelhettem régi barátokkal, ezen a kiváló rendezésű tornán. Jár az elismerés mindenkinek, aki a szervezésben részt vett, továbbá a csapatoknak, a jó hangulatú és sportszerű mérkőzések miatt. A Miklós István díjat - amit elsősorban társaimnak köszönhetek - meghatódva és büszkén vettem át! A jövő évi célunk, egy helyezést javítani a mostani szereplésünkhöz képest.

Dudás Attila a Dressz SE kapusa, a DLSZ+ díj tulajdonosa: Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy ismét ilyen színvonalas torna keretében játszhattak a 45 év feletti játékosok! Nagyon jól éreztük magunkat! Számunkra ezek a játékok már nem a kiélezett harcról, hanem a játék öröméről szólnak. Azt gondolom, hogy a sportszerű versenyzés is lényeges, hiszen így bármikor emelt fővel lehet az ellenfelekre nézni és a mérkőzések után baráti beszélgetésekbe kezdeni. Köszönöm a DLSZ + díjat a szervezőknek és gratulálok minden dobogós csapatnak és különdíjazottnak!

Senior DLSZ 2023

Juhász Gábor, a Baracs SE ÖFI csapatának játékosa, aki a tornán nem csak korával, hanem bravúros megoldásaival is kiemelkedett a mezőnyből. 68 évesen fiatalokat is túlszárnyalva lőtt gólt, majd adott gólpasszt egy mérkőzésen belül! Méltán lehet rá büszke a csapata️, hiszen megmozdulásait a DLSZ szakértői gárdája a Szepessy László díjjal jutalmazta! Gratulálunk és további jó egészséget kívánunk!

XIII. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DÍJAZOTTJAI 2023
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  DOPPOS PALA 
2. HELY  CARISSA VIRÁG 
3. HELY  FÜREDI PANZIÓ SENIOR 
XIII. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA KÜLÖNDÍJASOK 2023
JÁTÉKOS  NAGY GÁBOR FUTRE (DOPPOS PALA)
KAPUS  ULICSKA ATTILA (FÜREDI PANZIÓ SENIOR)
GÓLKIRÁLY  ZSÁMÁR LÁSZLÓ (DOPPOS PALA)
DLSZ+ DÍJ  DUDÁS ATTILA (DRESSZ SE)
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  RAKVÁCS RÓBERT (CARISSA VIRÁG)
FRÓNA GYÖRGY DÍJ  ÁRMAI TAMÁS (CARISSA VIRÁG)
SZEPESSY LÁSZLÓ DÍJ  JUHÁSZ GÁBOR (BARACS SE ÖFI)

A kupáról készült képek itt találhatóak: Senior Kupa Képekben