XII. Felkészülési Farsangi Kupa "Kezdődik..."

XII. Felkészülési Farsangi Kupa "Kezdődik..."

Esemény ideje: 
2023. február 11. szombat 08:00
Oszd meg másokkal!

Hamarosan újra pattog a labda a Felkészülési Farsangi Amatőr Kispályás Labdarúgó Kupán!

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség farsang alkalmából újra pályára hívja az amatőr kispályás labdarúgókat 2023. február 11-én, szombaton a Rácalmási Sportcsarnokban. A tornára kizárólag a DLSZ Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság MLSZ versenyrendszerében III és IV. osztályában szereplő csapatok, játékosok nevezhetnek felkészülésüket elősegítve a bajnokságra. A tornára 8 csapat jelentkezést fogadjuk el, akiket két 4-es csoportba sorsolunk ki. ️ Az első két csapat a döntőbe jutásért küzd meg, míg a csoport 3. helyezettje az ötödik helyért, a 4. helyezett pedig a hetedik helyért fog játszani. A döntőbe jutás vesztesei a dobogó harmadik fokáért játszanak, a győztesek pedig az aranyérem megszerzéséért fognak megküzdeni a zárómérkőzésen!

Szövetségünk, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával az első, második és harmadik helyezett csapatnak díszoklevelet, kupát és érmet ad át a díjkiosztó ünnepségen, valamint a szövetség szakemberei a legjobb játékost, a legjobb kapust és a torna gólkirályát egy-egy serleggel díjazza a nap végén. Az eredményhirdetésen a DLSZ+ és a Miklós István "A Nap Pillanata" díj is gazdára talál. A különdíjasok számára Schreiber Gábor az ERŐSCH Chili Labor tulajdonosa 1 - 1 palack Erősch chilit ad ajándékba, ezzel is elismerve aznapi kiemelkedő teljesítményüket.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2023. február 11. szombat 08:00 - 14:30 óra
Helyszín: 2459 Rácalmás Sport u. 1., Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Decathlon Sportáruház Dunaújváros, Alibi Pizza Kávéház és Grillétterem Dunaújváros, ERŐSCH Chili Labor, ST Solar
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: A DLSZ Bajnokságában szereplő III. és IV. osztályos csapatok játékosai (igazolással rendelkező)
Nevezhető csapat: 8 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés:

Időpont: 2023. január 16. hétfő 10:00 óra
Helyszín: Facebook Online csoport

Felkészülési Farsang kupa díjazása:

1. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
DLSZ+: díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, ERŐSCH Chili szósz, ST Solar ajándékcsomag

Farsang kupa DLSZ 2022

Figyelem! A tornán csak olyan játékos szerepelhet, akinek van érvényes játékengedélye az MLSZ 2022/2023. évi Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban! A tornára kizárólag III. és IV. osztályú csapatban szereplő játékos nevezhető! Nem vehet részt a tornán olyan játékos, aki a 2022/2023. évi Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság őszi szezonjában az I. vagy II. osztályában pályára lépett.
Nevezett csapatok: A kupára a nevezés a regisztráció elküldése és a nevezési díj beérkezése után válik hivatalossá!
Résztvevő csapatok száma: maximum 8 csapat

"A torna az MLSZ Versenyrendszerében lévő Duna Liga Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság felkészülési tornája, melyre csak és kizárólag III. és IV. osztályos csapatoknak, játékosainak írtuk ki, akik versenyengedéllyel, játékengedéllyel rendelkeznek. Célja, hogy felkészítse őket a márciusban induló tavaszi szezonra" – Neszvecskó Zorica DLSZ Rendezvényszervező, a kupa főszervezője

XII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
A CSOPORT B CSOPORT
1.  AD PIPE BUILD KFT. 1.  SZÖGLET FC
2.  ERPLUSSZ - CSANYESZÉK 2.  TOUR - MIX
3.  LABDAÉRZÉK 3.  DINGÉP
4.  JÓ AZ X 4.  DR INK TEAM
A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
08:00 AD PIPE BUILD KFT.  3 - 3  ERPLUSSZ - CSANYESZÉK
08:22 LABDAÉRZÉK   6 - 0  JÓ AZ X
08:44 SZÖGLET FC  3 - 1  TOUR - MIX
09:06 DINGÉP  1 - 0  DR INK TEAM
09:28 AD PIPE BUILD KFT.  1 - 1  LABDAÉRZÉK
09:50 ERPLUSSZ - CSANYESZÉK  7 - 1  JÓ AZ X
10:12 SZÖGLET FC  0 - 2  DINGÉP
10:34 TOUR - MIX  0 - 1  DR INK TEAM
10:56 AD PIPE BUILD KFT.  9 - 0  JÓ AZ X
11:18 ERPLUSSZ - CSANYESZÉK  3 - 0  LABDAÉRZÉK
11:40 SZÖGLET FC  1 - 2  DR INK TEAM
12:02 TOUR - MIX  1 - 5  DINGÉP
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1.  ERPLUSSZ - CSANYESZÉK 3 2 1 0 13 - 4 7
2.  AD PIPE BUILD KFT.  3 1 2 0 13 - 5 5
3.  LABDAÉRZÉK  3 1 1 1 7 - 4 4
4.  JÓ AZ X  3 0 0 3 2 - 22 0
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1.  DINGÉP  3 3 0 0 8 - 1 9
2.  DR INK TEAM  3 2 0 1 3 - 2 6
3.  SZÖGLET FC  3 1 0 2 4 - 5 3
4.  TOUR MIX  3 0 0 3 2 - 9 0
XII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DUNAÚJVÁROS 2023
7. HELYÉRT
12:24 JÓ AZ X  0 - 2   TOUR MIX 
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
12.46 ERPLUSSZ - CSANYESZÉK  4 - 1  DR INK TEAM 
13:08 AD PIPE BUILD KFT.  0 - 4  DINGÉP 
5. HELYÉRT
13:30 LABDAÉRZÉK  0 - 1  SZÖGLET FC 
BRONZ MÉRKŐZÉS
13:52 DR INK TEAM  0 - 4  AD PIPE BUILD KFT. 
ARANY MÉRKŐZÉS
14:14 DINGÉP  1 - 0  ERPLUSSZ - CSANYESZÉK
14:36 EREDMÉNYHIRDETÉS

Elkezdődött a 2023-as kispályás szezon

Lassan a Dunaújvárosi régió kispályás fellegvárának fog számítani a Rácalmási Sportcsarnok. Nem véletlen tehát, hogy ezúttal is ebben a gyönyörű létesítményben rendezte meg soron következő tornáját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A XII. Farsang Kupa hangulata és a játékosok (közel 100 amatőr sportoló vett részt az eseményen) lelkesedése ismét nagyszerű volt. A harmad és a negyed osztályban szereplő gárdák felkészülését is szolgálja immár hagyományosan ez a rendezvény. A nyolc csapatot a szokásos lebonyolítási metódus szerint két négyes csoportba sorsolták. Reggel 8 órakor útjára indult a labda. Már a csoporttalálkozókon megtapasztalhatta mindenki, hogy komoly férfias küzdelmekben fognak itt eldőlni az érdemi kérdések. Az első két meccs máris hozott 12 gólt, hogy aztán a folytatásban még nagyobb kedvet kapjanak a csatárok. Nem is csalódott a szépszámú nézősereg (gyakorlatilag megtelt a lelátó), mert a 12 csoportmérkőzésen 51 alkalommal tréfálták meg a támadók a kapusokat. 12.30-ra kialakult mindkét csoportban a sorrend és így a helyosztók, illetve az elődöntők párosítása is. A tornára jellemző kemény csatában dőlt el még a hetedik hely sorsa is, amit a Tour Mix csapata gyűjtött be (2:0). Az 5. helyen a mindig üde színfoltot jelentő Szöglet FC végzett (1:0). Az elődöntők viszont magabiztos győzelmeket hoztak, hiszen a csoportelsők 4:0, illetve 4:1 arányban fektették két vállra a csoportok második helyén végző AD PIPE BUILD KFT. illetve a Dr Ink Team együttesét.

A döntőben szikrázóan kemény harc alakult ki az elsőségért. A két remek gárda tipikus egygólos csatáját végül a DINGÉP nyerte meg, de az egész nap remekül teljesítő ERPLUSSZ-Csanyeszék csapata is büszke lehet, hiszen magasan a legjobb gólaránnyal fejezték be a tornát. A díjkiosztón a különdíjak is megtalálták jogos tulajdonosaikat és a szép serlegeket is magasba emelték a csapatok. Februárban még egy alkalommal lesz lehetősége az amatőr szekciónak játékra. Február 26-án a XIII. DunaBau Deák Senior Kupa keretében mérkőzhetnek meg a csapatok. Erre a tornára a 45 év feletti játékosokat várja a szövetség és természetesen (ahogy mindig) meg fogunk emlékezni a közelmúltban elhunyt barátainkról is Szepessy Lászlóról, Id. Miklós Istvánról és Fróna Györgyről).Farsangi Kupa DLSZ 2023

Ignácz János a Dingép csapat csapatvezetője (1. hely): A szezonra való felkészülés miatt érkeztünk a tornára, hogy mire a bajnokság indul, addigra a csapat újra összeszokott legyen. Nagyon jó hangulatban telt el ez a nap. Az első egy-két meccs után a cél az volt, hogy dobogósok legyünk. Sikerült jó, passzolgatós focit játszanunk, aminek meg is lett az eredménye. Külön kiemelném, hogy az egész torna alatt 1! gólt kaptunk, azt is úgy hogy rajtunk váltott irányt a labda! Nagyon jól éreztük magunkat, örülünk az első helynek és köszönjük a remek szervezést, illetve a többi csapatnak a korrekt játékot! Hajrá Dingép!

Csányi Ádám az Erplussz - Csanyeszék csapat csapatvezetője (2. hely): Először is szeretném megköszönni a DLSZ-nek, hogy egy ilyen nagyszerű helyszínen rendezte meg a tornát. Méltó helye volt a kupa lebonyolításának. Nehéz mérkőzéssel kezdődött a torna számunkra, jó csapat az AD Pipe Build KFT. Figyelni kellett, hogy nehogy verességgel nyissunk, de az x azt gondolom, talán igazságos kimenetele volt a mérkőzésnek. Ez úton is gratulálok a 3. hely eléréséért nekik. A torna további mérkőzései már összeszedettebben zajlottak, de a végére érzéseim szerint picit elfáradtunk. Viszont sikeresen meneteltünk a döntőig, ahol a Dingép csapatával kellett megmérkőzni. Kiélezett mérkőzés volt. Ismeri egymást a két csapat, nehéz volt újat elő húzni és most a Ignácz Janiék felül kerekedtek rajtunk. A tornán így a 2.helyet tudtuk elérni, aminek természetesen örülünk. Örömmel tölt el, hogy mi tudtuk adni a torna gólkirályát Csányi Dávid személyében. Jót tesz a csapatnak mindig, ha részt tud velünk venni a mérkőzéseken/ tornákon legmeghatározóbb játékosunk. Minden játékosomra büszke vagyok ! Mindenki tette a maga dolgát, hogy eredményesek legyünk. Gratulálok a Dingép csapatának a torna győzelemhez és a többi különdíjas játékosnak is. Külön köszönetet szeretnék mondani a névadó szponzorunknak Rupa Csabának - aki az Erplussz Kft. tulajdonosa- , hogy a kora reggeli kezdés ellenére is végig kísérte a torna menetét és a csapat mögött volt. Szezonkezdésig még van egy kis idő, addig össze kell rakni a dolgokat és akkor kezdődhet a szezon. Bizakodva várjuk.

Bódi Ottó Máté az AD Pipe Build Kft. csapat csapatvezetője (3. hely):Csak a szokásos…! Egy profi torna a Dunaújvárosi Labdarugó Szövetség szervezésében, köszönjük a szervezők munkáját! Elég nehezen indult számunkra a csoportkör, kicsit "álmosan" kezdtünk, de hamar felpörögtünk és jól is ment,l. Két szoros döntetlennel, és egy nagy arányú győzelemmel a csoport másodikként mentünk tovább. Talán a hosszabb pihenő közrejátszott, hogy az elődöntőt végigaludtuk , és megérdemelten a Dingép csapata jutott tovàbb. A bronzmérkőzésére összekaptuk magunkat, hiszen mindenképp szerettünk volna éremmel hazatérni. Szoros,de a végére sima győzelmet tudtunk aratni a harmadik helyért való küzdelemben. Ezúton szeretnénk megköszönni a csapat támogatóinak Nagy Attilának, és Sivák Dávidnak, hogy ismét segítették a csapatot!! Gratulálunk minden csapatnak,és különdíjazottnak!

Farsangi Kupa DLSZ 2023

Cseresnyés Alex a torna legjobb kapusa (Dingép): Szeretném elsősorban megköszönni a DLSZ-nek, hogy egy ilyen fantasztikus tornát tudtak összehozni! Nagyon jó volt a hangulat, ez persze köszönhető volt a teremnek is! Erős csapatok vívhattak meg egymással! Mi úgy indultunk neki a tornának, hogy ez egy jó felkészülés lesz a csapatnak, hiszen pár hónap múlva folytatódik a bajnokság! Le a kalappal minden csapat előtt, méltó ellenfelek voltak! Külön köszönöm a szervezőknek, hogy engem választottak meg a torna legjobb kapusának! Nagyon hálás vagyok nekik és a csapatomnak is, hiszen ők is kellettek hozzá, hogy elhozzuk az első helyet, illetve a különdíjat! Mégegyszer nagyon szépen köszönöm!

Nyul Miklós (AD Pipe Build Kft), a "Nap pillanata" díj tulajdonosa: Köszönöm a megtiszteltetést,hogy ràm gondoltak a kupa szervezői! Nagy öröm volt rèszt venni a tornàn ès elnyerni a díjat, ami hatalmas meglepetès volt a számomra! Külön megköszönöm a csapatàrsaim ️ bizalmàt és bíztatását valamint azt, hogy a csapat tagja lehetek Csak így tovább srácok!

Csányi Ádám (Erplussz - Csanyeszék) a torna gólkirálya: (Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű tornán vagyunk túl, ami kiválóan szolgálta a csapatok felkészülését a bajnokság tavaszi folytatására. A szép számú közönség jó hangulatú mérkőzéseket láthatott, sok szép góllal. A csapatunkkal idén is úgy készültünk, hogy a dobogó valamelyik fokára felállunk. Ezt a célkitűzést sikerült is elérni. A döntőben egy parázs hangulatú, de korrekt mérkőzésen 1 góllal, de jobbnak bizonyult a Dingép csapata. Így “csak” a dobogó második fokára állhattunk fel! Ami a különdíjat illeti, az az, hogy egy csapat nélkül nincs ilyen eredmény! Innen is köszönöm nekik, hogy hozzásegítettek az elismeréshez! Igyekeztem a legjobb tudásommal játszani és gólokkal segíteni a csapatot! Hajrá Foci! Hajrá DLSZ!

Sillinger Ákos (Dr Ink Team) a DLSZ+ díj tulajdonosa: Szeretném megköszönni az egész csapat nevében, hogy a szövetség ebben az időszakban is megtesz mindent annak érdekében, hogy az amatőr labdarúgók is lehetőséget kapjanak a rendszeres mozgásra. A csapat kitűzött célja inkább az ünnepek alatt kimaradt mozgás pótlása és a titkolni kívánt plusz kilók ledolgozása volt, mintsem egy jó eredmény elérése. Csapatvezetőként büszke vagyok rájuk, hogy immár egymást követő két DLSZ rendezvényen, amin elindultunk a legjobb négy csapat közé jutottunk. A nem várt díjazás csak megerősít minket abban, hogy jó úton járunk. Köszönjük a rendezőknek, hogy ezen a tornán minket láttak méltónak a DLSZ+ díjra.

XII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DÍJAZOTTJAI 2023
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  DINGÉP
2. HELY  ERPLUSSZ - CSANYESZÉK
3. HELY  AD PIPE BUILD KFT.
XII. FELKÉSZÜLÉSI FARSANG KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA KÜLÖNDÍJASOK 2023
JÁTÉKOS  BARTA TIBOR (DINGÉP)
KAPUS  CSERESNYÉS ALEX (DINGÉP)
GÓLKIRÁLY  CSÁNYI DÁVID (ERPLUSSZ - CSANYESZÉK)
DLSZ+  DR INK TEAM CSAPATA
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  NYUL MIKLÓS (AD PIPE BUILD KFT.)

A kupáról készült képek itt találhatóak: Farsangi Kupa Képekben