Decathlon Nyári Felkészülési Bajnokság díjkiosztó

V. Decathlon Nyári Felkészülési Bajnokság ünnepélyes díjátadó

Esemény ideje: 
2016. augusztus 13. szombat 11:00
Oszd meg másokkal!

Az V. Decathlon Nyári Felkészülési Bajnokság ünnepélyes díjátadója 2016. augusztus 13-án szombaton 11.00 órakor kerül megrendezésre a dunaújvárosi Decathlon Sportáruház aulájában, melyre szívesen várjuk a sajtó munkatársait valamint minden sportszerető játékost illetve szurkolót!

Az átadó ünnepségen részvevők:

  • Izsák Máté Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnök
  • Szilágyi Péter Decathlon Áruház igazgató
  • Petrás Gábor DSLZ főtitkár
  • 1-4. helyezett csapat
  • Legjobb csapatvezető: Kovács József
  • Gólkirály: Németh Tamás

Az V. Decathlon Nyári Felkészülési Bajnokság bajnok csapata az Elit Alakulat!

Az Elit Alakulat nyerte az V. Decathlon Kupát. Csuti Zoltán csapata megérdemelten diadalmaskodott a nyári felkészülési bajnokság végén, hiszen magabiztosan, jó játékkal, kiegyensúlyozott teljesítménnyel gyűjtötték a pontokat. A csapat ereje az összetartásban, a jó játékos politikában és a remek összehangolt játékban volt.

A bajnokság  második helyét a Gyalog Galopp csapata  szerezte meg a Mirage gárdája előtt, akik a dobogó harmadik fokára az utolsó fordulóban szerzett győzelmükkel tudtak fellépni. A bajnokság végén összeállított statisztikák azt mutatják, hogy a góllövő cipőket a csatárok nem hagyták otthon, hiszen a 28 mérkőzésen összesen 260 gól született. A torna legeredményesebb játékosa Németh Tamás lett a Széchenyi Pékség csapatából, 24 találattal.

A szövetség és a Decathlon áruház immár ötödik éve szervezi az amatőr kispályás csapatok részére ezt a bajnokságot, melynek legfontosabb üzenete a szabadidő hasznos eltöltése mellett az amatőr sportolók nyári versenyeztetése is. A bajnokság záró eseménye az ünnepélyes díjátadó lesz, melynek helyszíne a dunaújvárosi Decathlon sportáruház, időpontja 2016. augusztus 13. szombat 11.00 óra. A díjátadón az első három csapat kupával, éremmel és oklevéllel gazdagodik, valamint a Decathlon Áruház jóvoltából  sportruházatot és sporteszközöket is kapnak a dobogós csapatok. A torna szervezői díjazzák a legjobb csapatvezetőt és a gólkirályt is.

Petrás Gábor főszervező (Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség)

Nagy öröm számunkra, hogy nincs olyan hét vagy nap, melyen ne sportolnának az amatőr labdarúgók a városi kispályás bajnokságokban, kupákban. Ezt mutatja az is, hogy a 2015/2016-os évadzáró díjátadó ünnepséget követő már másnap újra futball cipőt húztak a játékosok és mozgással, sportolással töltötték a nyári szabadságukat is, hiszen kezdődött a Decathlon bajnokság. Ennek a nyári rendezvénynek, az említetteken kívül még az is fontos célja volt, hogy a nevezett csapatok új játékosokat, azaz próbajátékosokat is nevezhettek a bajnokságra – szám szerint öt labdarúgót – akiket kipróbálhatták, sőt akár be is építhettek a keretükbe. A bajnokság igen izgalmasan alakult, hiszen egy két pont vagy éppen gólkülönbségek döntötték el a végső sorrendet. Az idei bajnok, az Elit Alakulat megérdemelten lett a Decathlon Nyári Felkészülési torna aranyérmese, hiszen nem talált legyőzőre, vagyis százszázalékos teljesítménnyel hódították el a serleget. A kupa névadó támogatója a dunaújvárosi Decathlon sportáruház az indulás óta, vagyis 5. éve támogatja a bajnokságot, hiszen az áruház vezetése fontosnak tartja az amatőr sportot, és ez a szemlélet nagyszerűen találkozik Szövetségünk hitvallásával.

Csuti Zoltán csapatvezető (Elit Alakulat)

Szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk az V. Decathlon Nyári Liga felkészülési bajnokságon! Másrészt köszönöm ezt a nagyszerű eredményt csapatomnak és a csapatomat segítőknek, akik minden meccsen velünk voltak, jegyzőkönyvet írtak, szurkoltak, buzdítottak. Célunk az első három hely egyikének megszerzése volt, de végül a dobogó legfelső fokára állhattunk, amihez a kiváló csapatmunka segített bennünket. Örülünk, hogy immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre a holt szezonban a Nyári Liga, mert ez egy remek lehetőség az induló csapatok számára, hogy a soron következő bajnoki idény előtt, fel tudjanak készülni, vagy esetleg új játékosokat kipróbálhatnak a csapatukban. Második alkalommal neveztünk erre a tornára és a bajnoki címig meneteltünk!  Sok remek csapat indult, ami még értékesebbé teszi sikerünket. Csapatunk életében egy álom vált valóra ezzel a győzelemmel, de már újabb álmokat szövögetünk!

Szilágyi Péter Áruház Igazgató, Decathlon Dunaújváros

Nagyon nagy öröm számunkra, hogy az idei évben már ötödik alkalommal támogathattuk a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó bajnokságot. A Decathlon szellemisége és hitvallása miszerint "Elérhetővé tenni a sportolás örömét és jótékony hatását a lehető legtöbb ember számára" teljes összhangban van azzal a munkával amit a DLSZ végez. Kevés város mondhatja el magáról azt, hogy 1700 amatőr igazolt játékossal rendelkezik egy adott sportágban. Ez egy csodálatosan magas szám és úgy gondolom, hogy amíg ez a tendencia folytatódik addig a Decathlon mint a város és a környék legnagyobb sportszer kereskedője a jövőben is kifogja venni részét az amatőr sportágak támogatásában.

Kovács József legjobb csapatvezető

Köszönöm mindenkinek az elismerést, igazán megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak a csapatvezetők. Kicsit meglepett, de nagyon jól esik! Köszönöm a saját csapatomnak, hogy a pályán mutatott hozzáállásukkal hozzájárultak a díjhoz. Gratulálok minden résztvevő csapatnak, kinek ezért, kinek azért, de minden csapatvezetőnek jár az elismerés!