Strandfoci Kupa győztesei

Új név a Strandfoci Kupán

Esemény ideje: 
2016. augusztus 20. szombat 16:00
Oszd meg másokkal!

Szép nyári idő, remek mérkőzések, szebbnél szebb cselek, védések és látványos gólok jellemezték az idei strandfoci kupát Dunaújvárosban. Reggel 09.00 órakor a Mirage - Riki FC mérkőzéssel kezdődött a Szalki sziget homokos pályáján a kilencedik alkalommal kiírt Strandfoci kupa az amatőr sportolók számára, melyre a helyi csapatokon kívül Bácsbokondról, Kulcsról és Nagyvenyimről is érkeztek csapatok, hogy elhódítsák a Szent István kupát. A körmérkőzések igazi forró hangulatban zajlottak és rengeteg látványos megmozdulást és gólt láthattak az ünnepségre érkezők.

A Siker Ablak, a Riki FC és a Mészi Frucht igen erős csapattal érkezett az ünnepségre és magabiztos győzelmeket arattak a kupa során, így várható volt, hogy hármójuk közül kerül ki a győztes csapat. A kupa igazi döntő mérkőzése pedig az utolsó összecsapás volt, ahol a Riki és a Mészi találkozott a homokos pályán. A fordulatos mérkőzésen láthattuk a nap gólját, hiszen a torna legjobbjának választott Vincze Dezső pazar ollózását csodálhattuk meg. Igaz a Riki legyőzte a Mészi Frucht csapatot, de a szabályok szerint mégis Szabó Imréék lehettek a strandfoci királyai az idei évben.

I. SZENT ISTVÁN KUPA IX. STRANDFOCI KUPAOCI KUPA TABELLA
HELY  CSAPAT M GY D V RG - KG P
1.  MÉ-SZI FRUCHT KFT 5 4 0 1 42 - 11 12
2.  SIKER ABLAK GSV 5 4 0 1 21 - 15 12
3.  RIKI FC 5 4 0 1 21 - 9 12
4.  MIRAGE 5 2 0 3 17 - 27 6
5.  RUFORM 5 1 0 4 11 - 23 3
6.  KULCS SE 5 0 0 5 15 - 32 0
I. SZENT ISTVÁN KUPA DUNAÚJVÁROS 2016
VÉGEREDMÉNY
1. HELY   MÉ-SZI FRUCHT KFT
2. HELY   SIKER ABLAK GSV
3. HELY   RIKI FC
STRANDFOCI  KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS   VINCZE DEZSŐ
KAPUS   GYŐRFI BÁLINT
GÓLKIRÁLY   DOROGI VIKTOR

Petrás Gábor a Kupa főszervezője: Egyik legnépszerűbb rendezvényünk a Strandfoci kupa, hiszen a csodálatos környezet és a homokos pálya csábítja az amatőr focistákat. Ennél a sportnál az ügyesség és a jó kondi nagyon fontos, hiszen a levegőben ollózva, vagy éppen kapáslövésekkel lehet betalálni az ellenfél kapujába. A jó erőállapot pedig az utolsó mérkőzéseken igazán dominál, hiszen a homokban futás kiveszi a játékosok erejét, valamint az egész napos meleg is nagy erőpróba a játékosoknak. A Dunaújvárosi Önkormányzattal immáron 9. éve közösen szervezzük a sportprogramot a nemzeti ünnepen, ezzel is színesítve a nagyszerű programsorozatot. Természetesen a kupa végén a díjátadáson a legjobbakat érmekkel, kupával, labdával díjaztuk, valamint a  szervezők által legjobbnak vélt játékos, kapus és gólkirály tehetségét egy emléktárggyal ismertük el.

Szabó Imre a bajnok csapat vezetője, támogatója: Köszönet elsősorban a szervezőknek a szervezett kupáért! Ismét strandfoci volt városunkban kitűnő időjárás mellett. Parádés mérkőzések szebbnél szebb gólok emelték a színvonalat! Csapatomról: gratulálok mindenkinek mert szívvel lélekkel egymásért fociztunk,  hogy minél csillogóbb legyen az érem! Sajnálom hogy két játékosomnak nagy pályás elfoglaltság miatt el kellett menni de az erő velünk volt! Külön elismerés számomra,  hogy a csapatomból választották meg a gólkirályt DOROGI VIKTOR személyében és a játéknap legjobb játékosát VINCZE DEZSŐ személyében! Zárszóként gratulálok minden csapatnak és a jövőben sok sikert kívánok!

Vincze Dezső a kupa legjobb játákosa: Először is minden elismerésem a rendezőké, mert a pálya nagyon jő minőségű volt. A csapatok azonos erőt képviseltek. Ezek mellet annyira nagy csata volt az első helyért, hogy az utolsó mérkőzésen dőlt el az első helyezett. Külön öröm számomra, hogy a tornán kétszer is gólt tudtam szerezni ollózó mozdulattal. Ezt a mai tornát is felkészülésnek fogtuk fel. Egy hónap múlva a Mészi Fruchttal képviseljük Magyarországot és egyben Dunaújvárost a kispályás bajnokok ligájában Szlovéniában Mariborban, ahol 96 csapat fogja megmérettetni magát. Ez a mai strandfoci is a felkészülésünket segítette. Nagyon örülök a különdíjnak, amit sikerült elhódítanom.

Aladics Tamás a Ruform csapatvezetője: Ez volt az első strandfoci kupánk amin részt vettünk. Kezdetben szokatlan volt a pálya, de a végére már teljesen megszoktuk. Jó minőségű és előkészített pálya, sportszerű csapatok és jó rendezés várt minket. A csapat jól érezte magát, játszani jöttünk nem az eredmény volt az elsődleges számunkra, hanem hogy kipróbáljuk ezt a sportágat is. Remélem a következő strandfoci kupán is részt tudunk venni majd.

Pap István a Siker Ablak vezetője: Amikor csak tudunk, részt veszünk a helyi rendezésű tornákon, legyen az akár teremben, műfüvön, vagy ez esetben homokon! Mindig jól érezzük magunkat, ez most sem volt másképp! Természetesen ehhez hozzájárult az is, hogy jól szerepeltünk és egy vereséggel a körbeverésnek köszönhetően, a második helyen végeztünk egy igazán erős mezőnyben. Csapatomból mindenki hozta a tőle elvárható játékot, ügyesek voltak a srácok. Gratulálunk a díjazottaknak, akik közül külön kiemelném "parádésan védő" Vincze Dezsőt.... :))) Jövőre is itt leszünk!!!