Támogatottból támogató Szalai Ádám

Támogatottból támogató

Oszd meg másokkal!

A pünkösdhétfőn megrendezett VII. Akarat Ereje Kupa volt az első a sorozatban, melyen nem elsősorban Szatmári Ádámnak gyűjtöttek a résztvevők. Mindez az ő kérése volt a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség felé, akik készséggel segítettek Ádámnak az adományok koordinálásban. Az idén tizenhét esztendős Ádám a tavalyi évben a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályán töltött el néhány napot, ahol láthatta, hogy nem minden gyereknek jut táblagép, vagy játék. Ezért arra gondolt, hogy az idei tornán a felajánlásokból összegyűlt pénzből olyan eszközöket vásárolna, ami megkönnyíti a kis betegek ott tartózkodását.

Dunaújvárosi Kórház Gyerekosztálya

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, kezdetben Ádám gyógykezelése volt a torna célja, azóta viszont egy barátság is kialakult köztük és a résztvevő csapatok közt, akik közül sokan csak miatta érkeznek minden évben. A kezdetek óta a kezelés segítése mellett rengeteg élményt is szereztek Ádámnak a támogatóknak hála, például egy barcelonai meccsen is részt vehetett, idén pedig fókával úszhatott egy hazai aquaparkban. Most azonban azzal a kéréssel fordult feléjük, hogy ezúttal hadd segítsen ő másokon. A DLSZ csapata Ádám ötlete nyomán felvette a kapcsolatot a kórház gyermekosztályával, akik elmondták, mire lenne szükségük a gyerekeknek. Végül kedden délután a delegáció megérkezett az osztályra, méghozzá egy összesen több, mint 570 ezer forintból álló ajándékcsomaggal.

Ajándéktárgyak a gyerekosztály számára

Ez többek közt összesen nyolc gyermek-táblagépet, öt pelenkázó szekrényt, két komódot, három csomag Legot, egy mikrohullámú sütőt, több társas- és gyerekjátékot és egy színes játékasztalt is jelentett. Az átadón részt vett dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója is, aki mindenek előtt megköszönte Ádámnak a nagyszerű ötletet és az önzetlenségét, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek pedig a hatalmas segítséget az adományok átadásának megszervezésében.

Támogatók

Forrás: Dunaújváros Online
Szerző: Vass Ádám