NBI-es a duanújvárosi Futsal csapat

Oszd meg másokkal!

Felső sor balról jobbra: Balogh Bertalan (elnök), Berényi Balázs, Ivacs Gábor, Huber Balázs, Zemankó Zoltán (szakosztályvezető), Nagy Attila (játékos-edző), Aradi Csaba, Németh Tamás, Hajdú Károly (technikai vezető). Alsó sor balról jobbra: Juhász Péter, Rozsos József, Czár Tibor, Márki Dénes, Lieszkovszky Zalán, Szabó Gergely (csapatkapitány), Schrancz László, Facskó József, Rigó László

Egy évvel ezelőtt alakult meg városunkban a DF Green Pet FC futsal csapata. Az együttes remekül vette az akadályokat a 2013/2014. évi NB II-ben, és a felsőházi rájátszásban kiharcolta az első osztályba kerülést.

Az újvárosi klub szakosztályvezetője, Zemankó Zoltán az ünneplést követően már higgadtan értékelte a csapat teljesítményét

- Nagyon fiatal csapat és egyben sportág is vagyunk Dunaújvárosban, hiszen mindössze egyetlen esztendő telt el a magalakulásunk óta. Amikor néhány a labdarúgást szerető lokálpatrióta fejéből kipattant a gondolat, hogy legyen városunknak futsal csapata, akkor egyikük sem gondolta, hogy ma itt fogunk tartani. Úgy gondolom, hogy a megfogalmazott és kitűzött céljainkat elértük, sőt túlteljesítettük. Szakmai célként a másodosztály középcsapatává válást tűztük ki. Ehhez képest a bajnokság bronzérmesei lettünk és kiharcoltuk az első osztályba kerülést. Azt gondolom, hogy ez óriási dolog, hiszen a három csoportban összesen harmincöt csapat küzdött az automatikus feljutást jelentő első két helyezésért.

Emberfeletti volt, amit ezek a teljesen helyi kötődésű játékosok a szezon során véghezvittek, hiszen a futsal mellett mindannyian dolgoznak és nagypályán is játszanak. Azt gondolom, hogy az elért siker ennek tükrében még értékesebb. Szerettük volna, ha nem magunknak játszunk. Sikerült. Mérkőzéseinket a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játszottuk, ahol 300-500 szurkoló buzdított minket hétről-hétre. Akkor is, amikor eljött egy-egy hullámvölgy az életünkben. Ez óriási erőt adott, amiért nagyon hálásak vagyunk. Szeretnénk egy stabil háttérrel rendelkező csapatot tovább építeni. Szeretnénk megszólítani azokat a fiatalokat, akiket érdekel a futsal, szeretnénk elindítani a saját utánpótlás-képzésünket. Tudjuk, nem tarthatnánk ma itt, ha támogatóink nem állnának mögöttünk. Dunaújváros MJV Önkormányzata mind erkölcsileg mind anyagilag az egész szezon során segítette együttesünket. Emellett meg kell, hogy köszönjem a támogatást annak a néhány helyi vállalkozónak, szolgáltatónak, akik bíztak és hittek bennünk. Örülünk, hogy rászolgáltunk a bizalomra.

Az együttes kapusa, Lieszkovszky Zalán szerint a remek hajrának köszönhető ez a siker.

- Az őszi fordulók után egyértelmű vált, hogy az előzetesen kitűzött céloknál erősebb csapatunk van, tehát nem a középmezőny elejét kell megcéloznunk, hanem sokkal inkább a dobogót. A csapat ebben az időszakban is remekül teljesített, nem vettük fél vállról a könnyebb meccseket sem, s próbáltuk mindig a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Kemény munkával sikerült is elérnünk a dobogót, s ennek köszönthetően bekerültünk a felsőházi rájátszásba és küzdhettünk az első osztályba kerülésért. A rájátszásban hozzánk hasonló, vagy talán erősebb csapatokkal kellett versenyt futnunk. Remekül kezdtünk az első kört, ugyanis rögtön a későbbi győztes vendégeként nyertünk, majd idén először mi fektettük két vállra a Ferencvárost. A szuper kezdés után kicsit visszaestünk, a hosszú szezon végére fáradtabb lett a csapat, nyögvenyelősebbé vált a játékunk, s az eredmények sem úgy alakultak ahogy szerettük volna. Így is végig versenyben voltunk a feljutást érő helyekért, s a remek hajrának köszönhetően sikerült is elcsípnünk az egyiket! Úgy gondolom, hogy egy jó csapat kovácsolódott össze Újvárosban, tudtunk egymásért küzdeni, s ennek is köszönhető ez a siker.

A kezdőcsapat állandó tagja volt Aradi Csaba.
- Nagy reményekkel és kíváncsisággal kezdtük el a szezont mivel a csapat kilencven százalékának az idei volt az első futsal idénye. A sorozatos sikerek miatt folyamatosan változtak az előre kitűzött célok. A csapat kiharcolta a rájátszásban való részvételt, amely az NB1-be jutásért zajlott. A play-offban végig versenyben voltunk a feljutást érő helyek egyikére. Az utolsó fordulóban Vácott sikerült elérnünk céljainkat és kiharcolni az NB1-be való jutást. Remek közösség alakult ki ebben az egy évben.

A újvárosi gárda csapatkapitánya, Szabó Gergely is nagy dolognak tartja a felkerülést.
- Nagyon boldogok vagyunk, hogy rögtön az első évben sikerült kiharcolni az NB1-be való feljutást a csapattal. Úgy gondolom, hogy az első év hibáival, és rutintalanságával együtt, a rájátszás tíz mérkőzése alatt fokozatosan váltunk igazi csapattá, ami érzésem szerint az utolsó, mindent eldöntő váci mérkőzésen teljesedett ki. A játékosok a mentális fejlődés mellett szakmailag is meccsről meccsre léptek előre, aminek eredményeként a play-off-ban már helyenként látványos futsalt láthattak a dunaújvárosi nézők. Folyamatosan éreztük a hazai közönség biztatását, és nagyon nagy dolognak tartom, hogy a legfontosabb mérkőzésünkre is szép számú szurkoló kísért el minket, és velünk együtt ünnepelt a kupa átvételekor. A hosszú szezon végén rövid pihenő után, folytatjuk a megkezdett munkát. Szeretnénk előrelépni, hogy egy újabb sikersportággal gazdagíthassuk Dunaújváros sportéletét.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap