Megérdemelt győzelem!

Oszd meg másokkal!

Labdarúgás: előnyben a Dunaújváros PASE!

Újabb, az élvonalban szereplő csapat skalpját gyűjtötte be a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában: együttesünk a Siófok alakulatát múlta felül 2-1 arányban a Dunaújvárosi Stadionban kora délután. Túl szép, de nagyon igaz: csapatunk előnyből várhatja a jövő heti visszavágót!

Dunaújváros PASE – FGSZ Siófok 2 - 1 (1 - 0)

Dunaújvárosi Stadion, 620 néző, Vezette: Kiss Norbert (Kepe, Kulman)

Dunaújváros PASE: Milinte, Villám, Farkas V., Beleuc, Köntös, Micskó, Böőr (Hosszú), Lázár Zs., Samuel Ato (Kocsis G.), Godslove, Sitku (Kvárik). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

FGSZ Siófok: Heinrich, Mogyorósi, Fodor M., Nyári T., Pécseli – Sipos N. (Pál Sz., a szünetben), Egerszegi, Windecker, Kiss M, Zamostny (Molnár M., 81.), Csokics. Szakmai igazgató: Horváth Károly


Az NB I-ben sereghajtó Siófok ellen húztak ma szerelést a Dunaújváros PASE labdarúgói a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A mérkőzés, s a továbbjutás esélyesének a vendégek számítottak, ám a mieink komolyan fogadkoztak, hogy a Kaposvár legyőzése után egy újabb élvonalbeli együttes ellen is meglepetést szereznek.

Böőr Zoltán DPASE

(Böőr Zoltán szerezte meg a vezetést 1-0)

Sok helyzet, de "csak" egy gól

Ahogy várható volt, a siófoki mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, ám az első tíz perc végére levetkőzte elfogódottságát a hazai csapat, s nem csak felvette a mérkőzés ritmusát, hanem szépen lassan az irányítást is átvette. A 15. percben Sitku előtt adódott lehetőség, ám ez még kimaradt, de négy perccel később már gólnak örülhettek a hazai szurkolók, mert egy mesterien megkomponált támadás végén Böőr úgy pörgetett bele Godslove beadásába, hogy a labda védhetetlenül vágódott a siófoki kapu bal oldalába (1-0).
A vezető találat után szinte szárnyakat kapott a Dunaújváros PASE, mely sorozatban vezette a veszélyesebbnél is veszélyesebb támadásait, s ha a hazai játékosok egy kicsivel higgadtabbak a vendégek kapuja előtt, nem csak a mérkőzést, hanem talán a továbbjutást is eldönthették volna. A mieink közül Sitku kétszer, Ato, Godslove és Böőr egyszer-egyszer került ugyanis óriási helyzetbe, ám sajnos rendre rossz megoldásokat választottak, így hiába a nagy fölény, s a több tiszta ziccer, "csak" egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre Dobos Barna tanítványai, ami persze a sok kihagyott lehetőség ellenére is nagyon biztató volt a folytatás előtt.

Küzdelmes siker

A második felvonást viszont lényegesen jobban kezdte a Siófok, mely az 50. percben le is dolgozta hátrányát, miután a leshatáron mozgó Csokics szépen vett át egy közelről rálőtt labdát, majd védőjéről lefordulva a jobb sarokba tekert (1-1). A bekapott gól látványosan megfogta a Dunaújváros gárdáját, mely a következő tíz-tizenöt percben a saját térfeléről is alig-alig tudott kijönni, s csak az vigasztalhatta ekkor a hazai szurkolókat, hogy a vendégek is nagyon tanácstalanul szövögették támadásaikat, így komoly helyzetet egyik oldalon sem tudtunk feljegyezni.

A félidő derekán viszont újból erőre kaptak Sitkuék, akik a 70. percben Böőr nagy helyzetével jelezték, hogy nem mondtak le a győzelemről, majd két minutummal később ezt egy újabb góllal tudatosították ellenfelükben. Ekkor az első dunaújvárosi gól szerzője végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, s ívelése pontosan a csereként beálló Kocsis Gábort találta meg, aki nyolc méterről, pontosan fejelt a kapu bal oldalába (2-1). A második hazai találat után újra magasabb fokozatba kapcsoltak a vendégek, ám a dunaújvárosi védelem nagyon szilárdan állt a lábán, így hiába próbálkozott átlövéssel, felívelésekkel a Balaton-parti egylet, a Dunaújváros PASE könnyedén megőrizte előnyét, így biztató helyzetből várhatja a párharc jövő heti, siófoki visszavágóját.

Forrás: http://www.dunaujvaros.com   Szerző: Spigott