MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának Kispályás Bizottsága

Megalakult az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának Kispályás Bizottsága

Oszd meg másokkal!

Petrás Gábort, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkárát, valamint Tóth Imrét, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökét is beválasztották az MLSZ Fejér megyei igazgatóságának Kispályás Bizottságába.

Magyar Labdarúgó SzövetségOktóber 12-én első alkalommal ült asztalhoz az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának megújult Kispályás Bizottsága. Az alakuló megbeszélésen részt vett Bencsik István, az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának társadalmi elnőke, Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Mészáros Attila Székesfehérvár kiemelt fejlesztésekért, sport és ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere is, akik támogatásukról biztosították a bizottságot. Örömteli hír, hogy Dunaújváros is képviselteti magát a hat tagból álló bizottságban, ugyanis Petrás Gábort, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkárát, valamint Tóth Imrét, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökét is beválasztották az illusztris társaságba.

A szervezet nagyszerű jövőbe mutató tervek megvalósítását tűzte ki célul, valamint a megyében, de akár országos szinten is tapasztalható hiányosságok feltárását és a problémák megoldási lehetőségeit igyekszik koordinálni. Mint azt Dr. Szabó László bizottsági elnök elmondta, fontos lenne újabb és újabb területeket és potenciális amatőr játékosokat elérni programokkal, versenyeztetési lehetőségekkel. Örsi József szintén a tömegbázis szélesítését és megfelelő koncepciók felépítését tartotta a legfontosabbnak, míg Schneider Patrik a tervezhetőséget és a szervezettséget jelölte meg első számú szempontnak. Gelencsér Tibor, aki többek között az adminisztrációs felületeket kezeli majd, sarkalatos pontnak ítélte meg az adatbázisok minőségét és az internetben rejlő lehetőségeket. Petrás Gábor megemlítette, hogy nagyon fontos lenne a segítség Dunaújvárosnak, hiszen a nagy létszámú amatőr labdarúgó, megfelelő minőségű és mennyiségű pálya hiányában, sok esetben salakon és rossz talajú pályákon kénytelen mérkőzéseket játszani.

Tóth Imre DLSZTóth Imre, a Dunaújvárosban történő jövőbeni pályaépítések szorgalmazása mellett, jelezte, hogy a női labdarúgás támogatása, valamint sportrendezvényekre építhető jótékony kezdeményezések is hangsúlyosan kell, hogy szerepeljenek a Fejér Megyei Igazgatóság Kispályás Bizottságában, valamint az MLSZ tervei között. Az 5+1-es Bizottság egyébként egy olyan portfólió összeállításán dolgozik, melyet bemutatnak majd Csányi Sándor elnök úrnak és az MLSZ elnökségének. Amennyiben elfogadják terveiket és zöld utat kapnak az elképzelések, akkor a kispályás labdarúgás nemcsak Fejér megyében, hanem országos szinten is új alapokra kerülhet az amatőr kispályás labdarúgás.

Schneider Béla MLSZ FMI Igazgatója: Már negyedik éve, hogy a Székesfehérvári Kispályás bajnokságot beintegráltuk az MLSZ rendszerében. Akkor egy közös összefogás eredményeként az Önkormányzat, a Videoton FC és az MLSZ Fejér megyei Igazgatóság munkájának köszönhetően megalakítani az Alba Ligát. Az MLSZ adta informatikai hátterét kihasználva, felkészült játékvezetőkkel mintát adtunk a többi városi bajnokságnak. Mára huszonegy város csatlakozott, mintegy nyolcszáz csapattal az általunk kialakított rendszerhez. A jövőben további városok becsatlakozása várható. A terület felelősként a most megújult bizottsággal tovább szeretnénk ezt a szakágat fejleszteni.

Petrás Gábor a FMLSZ Kispályás Bizottságnak tagja: Egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a háttérben már 2012-ben Schneider Béla Igazgató úrral elméleti szinten kidolgoztuk annak a tömegbázisnak a lehetőségét, hogy szervezett rendszerben, hogyan lehet a legmagasabb szintre emelni az 5 + 1 játékot, a kispályás labdarúgást. Ennek ékes bizonyítéka, hogy 2 éve a DLSZ versenyrendszere becsatlakozott az MLSZ adatbázisához. A közös munka és az együttműködés sok előnyt jelentett az amatőr kispályás csapatok számára. A megalakult Kispályás Bizottság céljai pedig egyértelműek, hiszen ezt a nagy tömegbázist egy adott rendszerbe kell összefogni és közös nevezőre jutni a beintegrált városi szervezetekkel, vagyis minden megyére kiterjesztve és országos szintre emelve kell kialakítani az egységes szabályrendszert, ami számos lehetőséget és előnyt fog jelenteni a becsatlakozni kívánó szervezeteknek. Az elnökségi ülésen több feladat és cél között olyan elemeket szeretnénk megvalósítani, hogy minél többen válasszák az amatőr kispályás labdarúgást, mint rekreációs sportolást. Hiszem és tudom, hogy vissza kell hódítani a terek, utcák, iskolák bajnokságát, vagyis a lakóövezetekbe hiánypótlásként műfüves kispályákat kell telepíteni, hogy a fiatalok a sportolást válasszák, mint a szabadidő hasznos eltöltését, amit később szervezett formában fognak űzni a különböző bajnokságokban.

FMLSZ Kispályás Bizottsága

A fentiek egyik fontos eleme lesz a Fejér Megye Bajnoka elnevezésű torna, ahol a megyei legjobb csapatokat fogjuk meghívni december első hetében Dunaújvárosba, ezzel is népszerűsíteni kívánjuk a kispályás labdarúgást és természetesen hagyományt szeretnénk teremteni, minden megyében. Nagyon fontosnak tartom, hogy a kispályás labdarúgás mindenki számára elérhető legyen, mind anyagilag, mind pedig infrastruktúrában, ezek mentén fogunk dolgozni a bizottságban. Biztos vagyok benne, hogy az 5+1-es játékrendszer országos hálózattá növi ki magát, melyhez igen komoly előkészületi munkák folynak!

Forrás: Dunaújváros Online