Dunaújváros PASE

Labdarúgás: komoly lehetőség a bizonyításra

Oszd meg másokkal!

A közelmúlt drasztikus döntéseivel racionalizálta költségvetését, s már gőzerővel készül a bajnokság további küzdelmeire a Dunaújváros PASE felnőtt labdarúgó csapata, melynek fiatal játékosai teher nélkül, a bizonyítási vágytól égve várják az NB II-es pontvadászat tavaszi idényét.

Sajtótájékoztatón számolt be a klubot érintő változásokról, a közelmúlt történéseiről, vagyis a felnőtt csapattal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről ma délután a Dunaújváros PASE vezetése.

A tájékoztató elején Sallói István sportigazgató összegezte az elmúlt napok és hetek döntéseit, kiemelve, hogy ahhoz, hogy stabilizálni tudják a klub pénzügyi helyzetét, meg kellett hozniuk azokat a fájdalmas döntéseket, melyek a hivatásos státuszú játékosok, illetve a teljes szakmai stáb szerződéseinek felbontásáig vezettek. Ez azt jelentette, hogy piacképes labdarúgói játékjogát értékesítette, míg a többieket elengedte a klub vezetése, így a DPASE felnőtt együttesét fiatal amatőr, vagyis fizetés nélkül játszó labdarúgók alkotják majd a 2015/2016-os szezon tavaszi idényében, míg a vezetők társadalmi munkában látják el feladataikat.

Ezek a drasztikus lépések mindenképpen szükségesek voltak ahhoz, hogy minimalizálni tudják kiadásaikat, ám emellett különböző tartozásaikat is ki akarják és ki is fogják fizetni, melyhez megfelelő hátteret nyújthat a Magyar Labdarúgó Szövetség "fiatal szabálya" is, hiszen a hátralévő tizenöt bajnoki találkozó mindegyikén maximalizálni tudják az ebből befolyó összeget, amit meccsenként maximum ötmillió forintban határozott meg a szövetség.

A klub vezetése szerette volna eloszlatni a stadionnal, annak rekonstrukciójával kapcsolatos téves információkat is, hiszen többen azt gondolják, hogy a stadion a klub tulajdona, így ő rendelkezett a felújítására fordított összegekkel, holott ez egyáltalán nincs így, s bár természetesen nagyon örülnek a korszerűsítési munkálatoknak, soha nem volt és nem is lesz ellenőrzésük az erre fordított eddigi és további összegek felett.

Dobos Barna edző

Felnőtt csapatunk régi-új vezetőedzője, Dobos Barna szerint a keretet alkotó fiatal játékosok komoly bizonyítási lehetőséghez jutottak azzal, hogy ők játsszák végig az NB II-es tavaszi szezont, s bár céljaik természetesen vannak, ezek egyelőre nem pontokban mérhetők.

A cél ugyanis az, hogy egy olyan új csapatot tudjanak felépíteni, mely az erős alapját jelentheti a közeljövő dunaújvárosi felnőtt labdarúgásának, ám hogy ezt milyen osztályban tudják majd megvalósítani, az nagyban függ attól, hogy mennyire tudják megerősíteni a klub gazdasági hátterét a közeljövőben. Mint megtudtuk, a tavaszi szezon játékoskerete 90-95 százaléka már adott, ám az amatőr státuszú labdarúgók igazolására február 20-áig van lehetőség, így elképzelhető, hogy addig sikerül még egy-két olyan játékost igazolni, akik segíthetnek együttesünknek az NB II tavaszi idényében.

Az egyik ilyen labdarúgó az a Tóth Tibor lehet, aki nagyon motiváltan várja a tavaszi rajtot, s mint azt elmondta, lehet, hogy papíron amatőrök, de hozzáállásban olyan profi labdarúgók alkotják ezt a mostani keretet, akik egy igen komoly lehetőségként fogják fel a jelenlegi helyzetet. A fiatalok számára ugyanis egy nagyon erős bizonyítási esélyt jelenthet a csapat előtt álló tizenöt NB II-es mérkőzés, melyen nem csak szakmailag léphetnek előrébb, de azt is bebizonyíthatják, hogy igenis képesek ezen a szinten is helyt állni, s fiatalságukat, amit jelenleg sokan a hátrányuknak tartanak, előnyt kovácsolni.

Tóth Tibor labdarúgó

A 22 éves támadó tisztában van azzal, hogy egyik mérkőzésen sem ők számítanak majd esélyesnek a tavasszal, ám tudásuk legjavát nyújtva igyekeznek megnehezíteni ellenfeleik dolgát, s élni szeretnének azzal a lehetőséggel, amit a szükség hozott, hiszen ebből ők nem jöhetnek ki vesztesen.

A sajtótájékoztató végén megtudhattuk még, hogy a Dunaújváros PASE megkezdte tavaszi bérleteinek árusítását, melyekhez a klub Eszperantó úti irodájában juthatnak hozzá az együttes drukkerei, s melyek kilenc hazai mérkőzés megtekintésére jogosítanak. Mivel az első tavaszi mérkőzés időpontja ütközött volna női kézilabdázóink következő bajnokijával, ezért együttesünk vezetése kérvényezte annak módosítását, s mivel erre a Siófok, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség is áldását adta, így a Balaton-partiak elleni bajnoki mérkőzésre február 20-án délután kettő órától kerítenek majd sort a csapatok a Dunaújvárosi Stadionban.

Szintén együttesünkhöz kapcsolódó információ még, hogy most szombaton, február 13-án délben az MTK együttesével játszik felkészülési találkozót a DPASE, mely megfelelő időjárás esetén a Dunaújvárosi Stadionban, ellenkező esetben az edzőcentrum műfüves pályáján látja vendégül a fővárosi kék-fehéreket.

Forrás: Spigott Dunaújváros Online