Jótékonyság sporttal és zenével

Oszd meg másokkal!

A DAC kézilabdázóinak végső győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett jótékonysági kispályás labdarúgó torna, melyen közel félmillió forinttal járultak hozzá a résztvevők Pecsét István gyógykezeléséhez.

Újabb nagyszerű, egyben országosan egyedülálló eseményt szervezett Pecsét István megsegítéséért a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága. A tornán a Dunaújvárosi Médiaház, a magyar DJ válogatott, a DAC kézilabda, a Pálma FC, valamint a DLSZ vezetőségéből összeállított csapatok mérték össze tudásukat kispályás labdarúgásban. A Dunaújvárosi Médiaház  munkatársai (Dunaújváros Közéleti Hetilap, Dunaújváros Online, Dunaújváros Televízió, Rádió 24, InfoDunaújváros), valamint a Crossborder Film Kft. a jótékonysági célt támogatva, 100.000 forintért vásárolta meg a torna kezdőrúgását, melyet Molnár Emese, a Dunaújváros Közéleti Hetilap főszerkesztője és Gróf András, a Rádió 24 ügyvezetője végezte el.

Ami azonban a győzelemnél sokkal fontosabb volt, hogy mindannyian a részvétellel, továbbá adományaikkal fejezték ki segítő szándékukat! A nagyszerű mérkőzések, majd az eredményhirdetés után a DJ válogatott közreműködésével egy jó hangulatú buliba invitáltak mindenkit.

Kedzőrúgás

A rendezvény fővédnöke, Kovács Judit Gabriella, a DVG Zrt. Igazgatósági tagja szerint a rendezvény teljes mértékben elérte célját:

- Hónapok óta komoly összefogás érezhető Dunaújvárosban, hogy aki teheti, segítsen Pecsét Istvánnak. Ennek részeként kerestem meg a nagyobb szervezeteket, így a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget is. A két hónappal ezelőtti első beszélgetésünk alkalmával ők azonnal egy kész programmal álltak a segítő szándék mellé, így jött létre ez a mostani torna. A mérkőzéseket végignézve elmondhatom, hogy nagyszerű meccseket hozott a rendezvény, melyeken a segítő szándékú labdarúgók láthatóan jól érezték magukat. A rendezvény elérte a célját, hiszen az összegyűlt 454.500 forinttal hozzá tudtunk járulni Pecsét István gyógyulásához, aki jelenleg azért van kórházban, hogy megerősödjön a Kínába való utazás előtt. Ez egyben azt jelenti, hogy a dunaújvárosiak összefogása sikerült, hiszen meg van az az összeg, amely a gyógykezeléshez szükséges.

Jótékonysági focimeccs

Dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára szerint ismét büszke lehet Dunaújváros és környékének összes lakója, hiszen sikerrel álltak egy jótékony cél mellé:

- Közel három-négy éve látható az, hogy a nemes célok elérésének érdekében a város lakói megmozdulnak, összefognak. Most, Pecsét István gyógyulásának elősegítésére nem csak a kisebb közösségek, hanem mindenki, így a magánszemélyek, a civil szervezetek, a pártok, az önkormányzat, a sportolók, a művészek összessége nyújtott segítő kezet. Nagy öröm, hogy a segítő szándék mellé álltak Dunaújváros mellett Rácalmás, Kulcs lakói, de a határon túlról, így Angliából, sőt Amerikából is érkezett támogatás. Ezzel egy olyan összefogás jött létre, amelyre eddig még nem volt példa.

Dr. Dorkota Lajos

A mai nap során beigazolódott, hogy az a tíz és fél millió forint, melyet István kért tőlünk, a rendelkezésére áll! Ebben Dunaújváros önkormányzata egy jelentős, kétmillió forintos összeget vállalt. Így Pecsét István, amennyiben megerősödik, azonnal utazhat gyógykezelésének helyszínére, Kínába, Kanton városába. Őt viszont kint sem fogjuk magára hagyni, ezért szeretnénk egy olyan embert társául adni, aki tud beszélni az orvosokkal, valamint Istvánnak is el tudja mondani, mit kell, hogy tegyen a gyógyulása érdekében. Ebből a célból felvettem a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy lehetőség szerint egy, a kínai külképviseleten dolgozó munkatárs fogadja Pecsét Istvánt, továbbá őt a kezelések során támogassa. Bízom abban, hogy ez sikerülni fog, és István gyógyultan tér majd haza.

Mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, egy igen jó hangulatú, izgalmas kupán vannak túl:

- Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki segített bennünket abban, hogy ez a jótékony célú torna megvalósuljon. Jó mérkőzéseket, szép gólokat és nagy védéseket láthattunk, de ami sokkal fontosabb volt, hogy minden csapat Istvánért focizott. Köszönöm azoknak a nézőknek is, akik kilátogattak a csarnokba, hiszen ők belépőjegyük megvásárlásával segítették István gyógyulását. Nagyon büszke lehet magára Dunaújváros, hiszen olyan összefogásra buzdította lakóit, amely egyedülálló és csodálatos. A Pecsét István gyógykezelését segítő közös erő most is megmutatta Dunaújváros erejét!

Tóth Imre (a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke): Úgy terveztük, hogy ez az akció 3-400 ezer forinttal tudja majd segíteni Pecsét István küzdelmét. Szerencsére a támogatók és a segítő szándékú emberek nem így gondolták, így sokkal több pénzt tudunk átadni Istvánnak, hiszen folyamatosan érkeztek a felajánlások és emellett fociztunk, valamint buliztunk is. István harca szerencsére most már sokkal jobb pozíciókból folytatható és nagyon bízunk a teljes felépülésében! Véleményem szerint a társadalmi felelősségvállalás iskolapéldája volt ez az összefogás.

Pulai Dávid „Dave Jr.” (főszervező, a DJ Válogatott vezetője): Nagyon jól eső érzéssel tölt el az, hogy egy ilyen szép összeget sikerült összegyűjteni István gyógyulására. Jó tudni, hogy az elmúlt hetek, munkája meghozta a gyümölcsét. Köszönjük a nézőknek, hogy kilátogattak a tornára, és persze az ellenfeleknek, hogy jó hangulatú, szoros meccseket sikerült játszanunk, mindezt egy nemes cél érdekében. A foci után került fel a hab a tortára, ugyanis egy nagyon jó party kerekedett a Dunafittben, és ami külön Öröm, hogy az ott bulizókkal való beszélgetéseim alkalmával rengetegen kérdezték, hogy mi van Istvánnal, és hogy sikerült e a terv? Bátran mondhattam, hogy hála az összefogásnak, és a sok támogatónak: Sikerült! Én, a Magyar Dj Válogatott nevében szeretném megköszönni, hogy egy ilyen profi szervezésű rendezvényen részt vehettünk és segíthettünk, hiszen örömmel tettük!!! Köszönöm, és gyógyulj meg István!

Lassingleitner Fruzsina (az Önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának tagja): Ez volt az a záróeseménye annak az összefogásnak, mely Pecsét István megsegítése érdekében bontakozott ki. Örülök, hogy a DLSZ szervezésében létrejött ez a focikupaés a zenés party, annak pedig külön örülök, hogy részt vehettem ebben a nagyszerű programban, sőt még pályára is léptem a Médiaház csapatában. A rendezvény végén örömmel vettem át az összegyűlt bevételt, ami messze meghaladta az általunk elképzelt végösszeget. Jómagam is hozzájárultam, a gyűjtéshez és most már csak az a feladatunk, hogy itthonról szurkoljunk Istvánnak és bízzunk abban, hogy gyógyultan tér vissza közénk!

Busi Balázs (a DAC csapatának vezetője): Szeretném utólag is megköszönni a DAC kézilabda csapat játékosainak és szakvezetésének nevében a szervezők és a torna támogatóinak azt a megtiszteltetést, hogy részt vehettünk ezen a példa értékű rendezvényen. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jó hangulatban töltöttük el azt a néhány órát, s szimpatikus "ellenfeleket", pontosabban sporttársakat ismerhettünk meg, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a részvételt sportolóként, s magánemberként is. Nagyon fontos üzenet alá írták oda a nevüket mindannyian... Jó érzés volt ebben a társadalmi közegben lenni, s hisszük, hogy a jövőben ez másokat is összefogásra sarkall. Örülünk, hogy segíthettünk! Külön érték számunkra, hogy győztes csapatként hagytuk el a pályát, és ezt a győzelmet mindenképpen Istvánnak szeretnénk ajánlani! Kitartást, erőt kívánunk küzdelmeidhez, hiszen a te "meccseid" kezdődnek most. Gyógyulj meg, s jó egészséget!

A segítségnyújtásnak ezzel még nem ért véget, hiszen a jótékonysági focikupa kezdő sípszava előtt már megindult, és a lefújás pillanatáig tartott az a licitálás, ahol becses relikviáknak kerestek új gazdát. Ezek többek között egy Puskás Öcsi bácsi által aláírt labda, Buzánszky Jenő által aláírt labda, a Dunaújváros Acélbikák által aláírt jégkorong mez, Torma Gábor labdarúgó meze, valamint a 2011/12-es bajnoki évadban szereplő Újpest FC játékosainak aláírásával ellátott mez.

A jótékonysági torna végeredménye

  1. DAC kézilabda csapata
  2. DLSZ válogatott
  3. DJ válogatott
  4. Dunaújvárosi Médiaház
  5. Pálma FC

xJótékonysági foci torna

Forrás: Dunaújváros Online Szerző: Szárszó Lajos Fotó: DO és Sándor Judit