Héger Ádám és Ádám Anita

III. Héger Ádám és II. Ádám Anita Kispályás Labdarúgó Emléktorna

Esemény ideje: 
2015. november 28. szombat 16:00
Oszd meg másokkal!

 Emlékeztünk…

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága ebben az évben is megemlékezett a tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt Ádám Anitára és Héger Ádámra. Minden évben az őszi hónapok egyik hétvégéjén felidézzük a két nagyszerű sportember emlékét azzal, hogy kispályás labdarúgó teremtornát rendezünk, ahol a hozzátartozókkal, a barátokkal, az egykori csapattársakkal együtt gondolunk vissza Ádám Anitára és Héger Ádámra.

Ebben az évben Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata rendelkezésünkre bocsátotta a Dunaújváros Sportcsarnokot, ahol méltóképpen róhattuk le tiszteletünket a két egykori labdarúgó előtt.

A hölgyek nyitómérkőzésén mindjárt nagy meglepetés született, hiszen a Holler UNFC 1:0 arányban diadalmaskodott a Dunaújváros PASE remekül felkészített csapata ellen. Később aztán a dupla körös rendszerben visszavágtak az újvárosi lányok (1:3), azonban a legnagyobb csata a záró fordulóban volt, ahol 2:2-es döntetlen született a tornagyőztes Baracs SE és a Dunaújváros PASE-lányok között.

Remek mérkőzésekkel állítottak emléket Ádám Anitának a tornán résztvevő csapatok, és ahogy a díjkiosztón Tóth Imre a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta: Anita örülne, ha látná, hogy évről-évre összejövünk és sporttal, játékkal őrizzük őt szívünkben. – A rendezvényen jelen volt Ádám Anita édesanyja, testvére és kislánya is. Megható volt, hogy a legjobb kapusnak és a tornagyőztes csapatnak járó díjakat Ádám Nikoletta, Anita testvére nyújtotta át. Lelkeket melengető felemelő pillanat volt az is, amikor gyertyákat gyújtottunk, majd egyperces néma csenddel elékeztünk Anitára, akit nem felejtünk.

Ádám Anita Emléktorna 2015 DLSZ

Gratulálunk a csapatoknak és a különdíjasoknak és köszönjük a felajánlásokat Fehérvári Józsefnek, a Fejó-Therm Kft tulajdonosának, Szabó Imrének a MÉ-SZI Frucht Kft tulajdonosának, valamint a Diablo Pizzériának! 

Bozsik Brigitta a Baracs SE játékosa és a gólkirálya: Nagyon örülünk neki, hogy második alkalommal is megrendezésre került ez a torna. Nagyon szép hagyományt állít Anita emlékének! Reméljük a jövőben több női csapat részt vesz ezen az eseményen. Az idei tornát sikerült veretlenül megnyernünk és gólkirálynői címet is a mi csapatunk adta. Köszönjük a szervezőknek a meghívást!

II.ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA "RÁD EMLÉKEZVE" 2015. NOVEMBER 28.
VÉGEREDMÉNY
1.  BARACS SE
2.  DUNAÚJVÁROS PASE
3.  HOLLER U.N.F.C.
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  FOLTÁN VIKTÓRIA (HOLLER U.N.F.C.)
JÁTÉKOS  DOMJÁN BOGLÁRKA (DUNAÚJVÁROS PASE)
GÓLKIRÁLY  BOZSIK BRIGITTA 6 GÓL (BARACS SE)

A fiúk mezőnye 10 nagyszerű csapattal rajtolt el, és ahogy az várható volt nagy csaták alakultak ki már a csoportmérkőzések során is. Több csapat Héger Ádám arcképével a mezén lépett pályára, ami megható és felejthetetlen volt. Az „A” csoport küzdelmeit veretlenül megnyerő Mé-Szi Frucht Kft csapata imponáló magabiztossággal hozta a mérkőzéseit és bizakodva várhatta az egyenes kieséses szakaszt. A másik ágon a „B” jelű csoportban már jóval kiegyensúlyozottabbak voltak az erőviszonyok. Ennek köszönhetően a csoportelsőségről mindössze egyetlen gól döntött a Pusztaszabolcsról érkezett SZ.Ő.R. csapatának javára. Az egyenes kieséses szakaszban aztán már nem számított ki melyik csoportból jutott tovább. A négy találkozóból kettőn büntetők döntöttek, egyik mérkőzés nagy csatában 2:1-es sikert hozott és csak egy nagy gólkülönbségű párosítás volt, ahol a Kulcs csapata maradt alul 6:1 arányban, a Fejó-Therm Kft gárdájával szemben.

A folytatásban az első elődöntőt két olyan csapat játszotta, akik a végső győzelemre is esélyesek voltak az általános vélekedés szerint. Ennek megfelelően a Mé-Szi Frucht Kft és a Fejó-Therm Kft olyan mérkőzést játszott, ami döntőnek is beillett volna. A találkozót végül két remek egyéni villanásnak köszönhetően a Mé-Szi Frucht nyerte 2:0-ra, és várhatta döntőbeli ellenfelét. A másik elődöntőben gyorsan eldőlni látszott, hogy ki lesz az aranymérkőzés résztvevője, hiszen a Sikerablak GSV csapata 3:0 arányban magabiztosan nyert a Dr. Ink Team ellen.

A bronzcsata büntetőkkel dőlt el a gólnélküli rendes játékidőt követően. A Dr. Ink Team játékosainak kevésbé remegett meg a lába, így megnyerték a büntetőpárbajt a Fejó-Therm fiúkkal szemben. A döntőben parádézott a Mé-Szi Frucht Kft. és nagyszerű gólokat lőve, remek játékkal megszerezték a tornagyőzelmet.

A díjkiosztón csodálatos hangulat uralkodott. A fáradt, de remek napot maguk mögött hagyó játékosok nagy örömmel vették át a jutalmakat, díjakat. A legjobb kapusnak és a legjobb csapatnak járó elismeréseket Varga Alexandra, Héger Ádám testvére adta át, csodálatos koronát téve a rendezvény végére.

Héger Ádám Emléktorna DLSZ 2015

Dorogi Viktor a MÉ-SZI Frucht Kft. csapatvezetője: Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy egy ilyen remek emléktornát rendeztek. Küzdelmes mérkőzéseket játszottunk - annak pedig külön örülök, hogy minden ellenfelünket sikerült legyőznünk és veretlenül tudtuk megszerezni az első helyet, elhódítva ezzel a vándorserleget. Nagyon nemes a cél, amiért évről-évre megrendezésre kerül ez a torna, ezért ígérjük, hogy jövőre is itt leszünk!

Juhász Máté, a Dr. Ink Team kapusa: Örülök, hogy Dunaújvárosban egy ilyen színvonalú kupát sikerül évről-évre lebonyolítani. Minden csapat és játékos megpróbálja kihozni ilyenkor a legjobbat magából és ez most nekünk is jól sikerült. Csapatommal az előkelő 3. helyen végeztünk és úgy gondolom mindenki elkapta a fonalat már az egyenes kieséses szakaszban. Szerencsére sikerült nekem is jó teljesítményt nyújtanom, amit a csapattársakon kívül a tiszteletbeli "zsűri" is észrevett és megjutalmazott a „Torna legjobb kapusa” - díjjal! Nagyon jól esett és nagyon meglepődtem, mert nem is gondoltam volna, hogy a sok kiváló kapus közül engem fognak kiemelni! Nagyon nagy köszönet érte és reméljük, jövőre onnan folytatjuk ahol ma este abbahagytuk!

Gratulálunk a csapatoknak és a különdíjasoknak és köszönjük a felajánlásokat Héger Ádám családjának, Fehérvári Józsefnek, a Fejó-Therm Kft tulajdonosának, Szabó Imrének a Mé-Szi Frucht Kft tulajdonosának, valamint a Diablo Pizzériának!

Találkozunk jövőre!

III. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA "RÁD EMLÉKEZVE" 2015. NOVEMBER 28.
VÉGEREDMÉNY
1.  MÉSZI FRUCHT KFT
2.  SIKER ABLAK GSV
3.  DR INK TEAM
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  JUHÁSZ MÁTÉ (DR INK TEAM)
JÁTÉKOS  JUHÁSZ MIKLÓS (MÉSZI FRUCHT KFT.)
GÓLKIRÁLY  KOVÁCS ZSOLT 4 GÓL (MÉSZI FRUCHT KFT)
II.ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA "RÁD EMLÉKEZVE" 2015. NOVEMBER 28.
VÉGEREDMÉNY
1.  BARACS SE
2.  DUNAÚJVÁROS PASE
3.  HOLLER U.N.F.C.
KÜLÖNDÍJASOK
KAPUS  FOLTÁN VIKTÓRIA (HOLLER U.N.F.C.)
JÁTÉKOS  DOMJÁN BOGLÁRKA (DUNAÚJVÁROS PASE)
GÓLKIRÁLY  BOZSIK BRIGITTA 6 GÓL (BARACS SE)

Petrás Gábor a DLSZ Főtitkára: 2015. november 28-án, szombaton kerül megrendezésre a II. Ádám Anita és a III. Héger Ádám Kispályás Labdarúgó Emléktorna, amelyet egykori kiváló sportemberek emlékére szervez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A női és férfi labdarúgó torna Anitának és Ádámnak  kíván emléket állítani, akik tragikus hirtelenséggel, fiatalon hagytak itt bennünket. A két kiváló sportember imádott sportolni, focizni és a helyi közösségükért tenni, hiszen mindketten a csapatmunkában és a kitartásban hittek. A tornán az egykori csapattársak és ellenfeleik újra mezt húznak tiszteletükre. A kupára 15 csapat jelentkezett közel 200 játékossal. Szövetségünk idén úgy döntött, hogy egy időben és egy helyszínen rendezi meg a két tornát, és a kupát megszakítva közösen emlékezzünk meg Anitáról és Ádámról a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A megemlékezést a díjátadás követi, ahol a legjobbakat kupával, éremmel díjazzuk, valamint a legjobb kapus, játékos és gólkirály is díjat kap a szervezőktől. A torna szombat reggel 08.00 órakor kezdődik, és várhatóan 17.00 órakor érnek véget a küzdelmek. Természetesen mindenkit sok szeretettel várunk a rendezvényre, a Dunaújváros Sportcsarnokba. 

Természetesen köszönet illeti DMJV Önkormányzatát, hogy támogatásával létrejöhet a két emléktorna!

Emlékeinkben tovább élnek...

Emlékeinkben él Anita, az egykori kiváló kapus, aki többször volt csapatának hálóőre és segítette győzelemhez csapatát, hiszen odaadása, védési technikája kimagaslott a női mezőnyben. Bátor és odaadó volt Ő a sportpályán kívül is, hiszen barátai mindig minden esetben számíthattak rá.

Emlékeinkben tovább él Ádám, aki példamutató sportember volt, akinek a sportolás és a kapu védése fontos szerepet töltött be az életében. Első kapus mozdulatait Baracson mutatta be, majd tehetsége Dunaújvárosba egészen az NBII-ig juttatta. Több helyen is megfordult és bravúros védéseivel, magabiztosságával és emberi tulajdonságával, hamar a szurkolók, sportvezetők szívébe csalta magát. Halála mélyen megdöbbentette az ország sportegyesületeit és minket is barátokat. Győrben Héger Ádám Kapusiskolát neveztek el róla így emlékezve az egykori kiváló sportemberre.

"Az elit kapusok olyanok, akik segítik egymást, barátok és egyben versenytársak. Közös a gondolkodásuk a sportban, igazi csapatemberek. A sikert és a kudarcot is közösen élik át. Munkamániások, addig akarják csinálni a feladatot, még tökéletesen nem tudják. Nem számít nekik külső körülmény: hideg, meleg, kemény és sáros, csúszós talaj. Nyerő típusok! Az egész világ szerint őrült emberek!"

Technikai információ:

  • Kérjük a csapatokat, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára, és minden csapat első mérkőzése előtt gyászszünettel emlékezzünk Ádámra és Anitára!

Sorsolás és technikai megbeszélés:

  • 2015. november 25. kedd 17.00 óra DLSZ kis tárgyaló 7. emelet
  • A torna helyszíne és időpontja:
  • Dunaújváros Sportcsarnok, 2015. november 28. szombat 08.00 - 19.00
III. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA
NEVEZETT CSAPATOK
1.  SIKER ABLAK GSV 2.  MIRAGE
3.  ZÉRÓ TOLERANCIA 4.  SZ.Ő.R.
5.  DR. INK TEAM 6.  OLD WEST SÖRÖZŐ
7.  HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 8.  FEJÓ THERM KFT
9.  MÉSZI FRUCHT KFT 10.  KULCS SE
II. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA - CSOPORTBEOSZTÁS NŐI
NEVEZETT CSAPATOK
1.  HOLLER U.N.F.C. 2.  IKARUS - MAROSHEGY
3.  BARACS SE 4.  DUNAÚJVÁROS PASE
 III. HÉGER ÁDÁM EMLÉKTORNA - CSOPORTBEOSZTÁS FÉRFI
A CSOPORT B CSOPORT
  1.    HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 1.  MIRAGE
 2.   KULCS SE 2.  SIKER ABLAK GSV
 3.   MÉSZI FRUCHT KFT. 3.  OLD WEST SÖRÖZŐ
 4.   DR INK TEAM 4.  FEJÓ THERM KFT.
5.  ZÉRÓ TOLERANCIA 5.  SZ.Ő.R.
CSOPORTBEOSZTÁS NŐK
 1.   HOLLER U.N.F.C.
2.  DUNAÚJVÁROS PASE
3.  BARACS SE
AZ A CSOPORT MÉRKŐZÉSEI
DUNAÚJVÁROS, 2015. NOVEMBER 28. SZOMBAT
08.00  HÉGER ÁDÁM BARÁTAI  0 - 2  KULCS SE
08.20  MÉSZI FRUCHT KFT 4 - 0  DR INK TEAM
08.40  KULCS SE  2 - 1  ZÉRÓ TOLERANCIA
09.00 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI  0 - 1  MÉSZI FRUCHT KFT
09.20 DR INK TEAM 4 - 1 ZÉRÓ TOLERANCIA
09.40 KULCS SE 2 - 4 MÉSZI FRUCHT KFT
10.00 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 2 - 0 ZÉRÓ TOLERANCIA
10.20 KULCS SE 3 - 1 DR INK TEAM
10.40 MÉSZI FRUCHT KFT 6 - 3 ZÉRÓ TOLERANCIA
11.00 HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 1 - 0 DR INK TEAM
A B CSOPORT MÉRKŐZÉSEI
DUNAÚJVÁROS, 2015. NOVEMBER 28. SZOMBAT
11.20 MIRAGE 1 - 4 SIKER ABLAK GSV
11.40 OLD WEST SÖRÖZŐ 1 - 1 FEJÓ THERM KFT
 12.00  SIKER ABLAK GSV 1 - 2 SZ.Ő.R.
12.20 MIRAGE 3 - 1  OLD WEST SÖRÖZŐ
12.40 FEJÓ THERM KFT 2 - 0 SZ.Ő.R.
13.00 SIKER ABLAK GSV 2 - 1 OLD WEST SÖRÖZŐ
13.20 MIRAGE 0 - 4 SZ.Ő.R.
13.40 SIKER ABLAK GSV 1 - 0 FEJÓ THERM KFT
14.00 OLD WEST SÖRÖZŐ 3 - 4 SZ.Ő.R.
14.20 MIRAGE 0 - 4 FEJÓ THERM KFT
CSOPORTOK VÉGEREDMÉNYE
   A CSOPORT  B CSOPORT
1. HELY MÉSZI FRUCHT KFT 12 PONT SZ.Ő.R. 9 PONT
2. HELY KULCS SE 9 PONT SIKER ABLAK GSV 9 PONT
3. HELY HÉGER ÁDÁM BARÁTAI 6 PONT FEJÓ-THERM KFT 7 PONT
4. HELY DR INK TEAM 3 PONT MIRAGE 3 PONT
5. HELY ZÉRÓ TOLERANCIA 0 PONT OLD WEST SÖRÖZŐ 1 PONT
A NŐI CSOPORT MÉRKŐZÉSEI - 1. KÖR
DUNAÚJVÁROS, 2015. NOVEMBER 28. SZOMBAT
08.30 HOLLER U.N.F.C.  1 -  0 DUNAÚJVÁROS PASE
09.00 HOLLER U.N.F.C.  1 - 4  BARACS SE
09.30 BARACS SE 3 - 0 DUNAÚJVÁROS PASE
A NŐI CSOPORT MÉRKŐZÉSEI - 2. KÖR
DUNAÚJVÁROS, 2015. NOVEMBER 28. SZOMBAT
10.00 HOLLER U.N.F.C.  1 - 3  DUNAÚJVÁROS PASE
10.30 HOLLER U.N.F.C.  1 - 5  BARACS SE
11.00 BARACS SE 2 - 2 DUNAÚJVÁROS PASE
A NŐI CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.  HELY BARACS SE 10 PONT
2. HELY DUNAÚJVÁROS PASE 4 PONT
3. HELY HOLLER U.N.F.C. 3 PONT
ÚT A DÖNTŐIG FÉRFIAK
NÉGY KÖZÉ JUTÁS
14.40 (1) MÉSZI FRUCHT KFT 2 - 1   MIRAGE
15.00 (2) SZ.Ő.R.  0 - 0 (1 - 2)   DR INK TEAM
15.20 (3) KULCS SE  1 - 6   FEJÓ-THERM KFT
15.40 (4) SIKER ABLAK GSV  1 - 1 (3 - 2)   HÉGER ÁDÁM BARÁTAI
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
16.00 (A) MÉSZI FRUCHT KFT  2 - 0   FEJÓ-THERM KFT
16.20 (B) DR INK TEAM 0 - 3 SIKER ABLAK GSV
BRONZ MÉRKŐZÉS
16.40 FEJÓ-THERM KFT 0 - 0 (2 - 3) DR INK TEAM
ARANY MÉRKŐZÉS
17.00 MÉSZI FRUCHT KFT 5 - 2  SIKER ABLAK GSV
17.20 EREDMÉNYHÍRDETÉS