Mikulás foci kupa

I. Ovi Mikulás Foci Kupa Dunaújváros

Esemény ideje: 
2017. december 4. hétfő 08:30
Oszd meg másokkal!

Focival köszöntöttük a Télapót! Közel nyolcvan kis óvodás vett részt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Carissa Sportegyesület és Dunaújváros Megyei Jogú Város közös szervezésében lebonyolított I. Ovi Mikulás Foci Kupán, december 4-én, a Dunaújváros Sportcsarnokban. A dunaújvárosi ovisok mellett Apostag is képviseltette magát két remek csapattal. Ők már többször is nagyszerűen szerepeltek hasonló sporteseményeken városunkban. Fél kilenckor Szűcs Zoltán és Rácz Ferenc játékvezetők sípszavára el is kezdődtek a küzdelmek. Potyogtak a gólok, bár voltak gól nélküli hatalmas csaták is. A természetesen egy kicsit elfogult szülök, és a nagyon kedves óvó nénik mellett, több szakember is megnézte az apró játékosokat és az avatott szemek láthatták, hogy néhány igen komoly tehetség is kergette a labdát ezen a hagyományteremtő rendezvényen. A nagyszerű mérkőzések után megérkeztek a pizzák, melyeket ezúttal is a Diablo Pizzéria biztosított az elfáradt kis labdarúgóknak. A legnagyobb meglepetés viszont még hátra volt, ugyanis az eredményhirdetésre felsorakozó csapatok Gyenes Józsefné intézményigazgató javaslatára mikulás dalokat kezdtek énekelni, mire a kicsik legnagyobb örömére fel is bukkant a nagy-szakállú! Miután a gyerekek biztosították a Télapót arról, hogy egész évben jól viselkedtek, ma pedig remekül fociztak, meg is kezdődhetett a díjátadó. A Mikulástól minden játékos ajándékot, a szervezőktől, érmeket és kupákat vehettek át. Fontos megjegyezni, hogy az I. Ovi Mikulás Foci Kupán kiemelkedően szerepelt és meg is szerezte az első helyet a Napsugár óvoda, megelőzve a nagy favorit apostagiakat. A bronzérmet a Csillagvirág óvoda apróságai gyűjtötték be. Elfáradt pici lábak, csillogó szemek, nagyszerű sportélmény és rengeteg közös fotó egymással és a Mikulással volt a záró akkordja a mai napnak. Jövőre ismét focival köszöntjük a Télapót!

I. OVI MIKULÁS KUPA DUNAÚJVÁROS
HELYEZÉSEK
1. HELY  NAPSUGÁT TAGÓVODA
2. HELY  APOSTAG 
3. HELY  CSILLAGVIRÁG TAGÓVODA
4. - 14. HELY  APRÓK HÁZA, ARANYALMA, ESZTERLÁNC, BÓBITA, DUNA PARTI, KINCSKERESŐ, MARGARÉTA, KATICA, RÓMAI VÁROSRÉSZI, SZÁZSZORSZÉP, APOSTAG II.

Petrás Gábor főtitkár (DLSZ): Nagyszerű érzés volt látni, hogy ennyi leendő labdarúgó mérte össze tudását az I. Ovi Mikulás Foci Kupán. Köszönetet kell, hogy mondjak az Adventi Forgatag főszervezőinek, hogy idén közösen tudtuk megvalósítani ezt a sportprogramot, melyen közel 80 óvodást tudtunk megmozgatni és a nap végén örömet szerezni nekik a rengeteg Mikulás-ajándékkal. Szövetségünk célja, hogy a 2018-as évben ovi foci mellett általános iskolásoknak és középiskolásoknak kiírjuk az 5+1 kispályás amatőr labdarúgó tornát, melyen több fordulóban dönthetik el, hogy ki nyeri a kupasorozatot.

Tóth Imre elnök (Carissa SE): A Mikulás és a foci akár együtt is nagyszerűen működhet. Erre jó példa volt a mai napon hagyományteremtő céllal elindított Ovi Mikulás Foci Kupa. Azt tudtuk, hogy annál nagyobb öröm nem igen van, mint amikor látjuk, hogy ennyi apró focista kergeti a labdát és úgy örül egy-egy gólnak, de még egy jó helyre passzolt labdának is ahogy a felnőttek sajnos nem tudnak, vagy nem mernek. Amikor az óvó nénik felemelték a hangjukat még mi öreg rókák is összerezzentünk és odafigyeltünk. A kicsik a mai napon az őszinte mosolyukkal, az alapból sportszerű hozzáállásukkal és nem utolsósorban a gyermeki tisztaságukkal leckét adtak mindannyiunknak a labdarúgásból.

Gyenes Józsefné Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója: 2017. december 4-én került megrendezésre az Adventi Forgatag keretében az óvodásaink számára a Mikulás kupa, DMJV Önkormányzata, a Carissa Sportegyesület és a DLSZ szervezésében. Mind a 12 óvoda szerepeltette magát, valamint Apostag csapata is megmérkőzött a dunaújvárosi ovisokkal. A mérkőzések nagyon jó hangulatban zajlottak, a gyerekek lelkesek voltak, mindent megtettek, hogy minél több gól kerüljön az ellenfél hálójába.  Az esemény hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre. Minden ovis éremmel térhetett haza, valamint a részvételért a csapatok kupát is kaptak. A vándorkupa az idei évben a Napsugár Tagóvoda kis focistáit illette, ők voltak a legügyesebbek, a legtöbb gólt ők szerezték. A verseny közben a gyerekek málnaszörppel csillapíthatták a szomjukat. A körmérkőzések végén a Diablo Pizzéria kedveskedett a gyerekeknek pizzáról, amelyet a gyerekek farkasétvággyal fogyasztottak el. Meglepetésként a Mikulás is bekukkantott a színhelyre. A gyerekek énekszóval várták, majd jutalmul csoki mikulást kaptak a Télapótól. Élményekben gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött, hiszen mozoghattak, versenyezhettek a gyerekek. Nagyon köszönjük, hogy ismételten gondoltak az ovisokra ebben a rendezvénysorozatban. A gyermekek lételeme a mozgás, és ebben a korban kell megalapozni bennük a sportra, a mozgásra való igényüket, szeretetüket, hogy egészséges felnőttek váljanak belőlük. Ezért is köszönet a szervezőknek, hogy gondolnak erre a nagyon fontos tényezőre a programok szervezése közben.

Smuk Márta és Mihály Renáta óvonénik (Napsugár Tagóvoda): 2017.12.04-én Dunaújváros Sport- csarnokába igyekezett 6-fős gyermek csapat 2 óvó néni kíséretében, akik jókedvvel, örömmel, izgalommal indultak el reggel 9 órakor a Napsugár Tagóvodából. Lehetőséget kaptunk egy hagyományteremtő kezdeményezésre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség jóvoltából.Futball Mikulás kupán bizonyíthattuk sport szeretetünket, bátorságunkat, játékosságunkat. Segítségünkre volt Petrás Gábor DLSZ főtitkára, szövetség elnöke Kalács András, és Gyenes Józsefné Évike a Dunaújvárosi óvodák intézményvezetője, Carina Se elnöke Tóth Imre. Segítőkészséget, figyelmességet és kedvességet, szakmai javaslatokat, útmutatást tapasztaltunk a mérkőzések közben. Gyermekeink jókedvel , kedves emlékkel(csodálatos eredménnyel:éremmel, Mikulás Kupával) tértek vissza a Napsugár Óvodába.Továbbiakban hagyományteremtő óvi focitornán szeretnék helytállni, hasonló eredményt elérve. 

Horog Mónika edző (Apostag): 2017.12.04-én Apostagról a Pöttömkert Óvoda 2 csapattal vett részt az I. Ovi Mikulás Foci Kupán. A gyerekek nagyon élvezték első körben az utazással kapcsolatos készülődést, majd a Sportcsarnokba érve, az új környezetet, termet. Az elmondásaik alapján, nagyon jól érezték magukat, jó volt, hogy más település Ovisaival is játszhattak, új környezetben, igazi játékvezetőkkel! Szeretnénk minden olyan alkalmat megragadni, amikor kimozdulhatnak a megszokott kis környezetükből, és más óvodák gyermekeivel mérhetik össze erejüket. Ezzel nem csak sikerélményt szeretnénk a gyerekeknek, hanem hogy új sporttársakkal találkozzanak! Legfőbb dolog a tanulás, hogy megértsék a győzelemért meg kell küzdeni, és a hibákból csak építkezni lehet! Köszönjük, hogy részt vehetünk!

Előzmények, eredmények a kupáról

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a dunaújvárosi Adventi forgatag keretében első alkalommal, de hagyományőrző szándékkal indítja útjára az Ovi Mikulás Foci kupát a helyi 12 tagóvoda  és 2 apostagi óvoda számára. Az esemény 2017. december 4-én kerül megrendezésre a Dunaújváros Sportcsarnokban, ahol minden kis-pajtás Mikulás csomagot kap a szervezőktől, amit büszkén vihetnek haza a gyerekek.

Petrás Gábor a DLSZ főtitkára: Dunaújváros Megyei Város Önkormányzatával közösen szervezzük meg a dunaújvárosi tagóvodák számára első alkalommal a Mikulás Ovi kupát, melynek elsődleges célja a gyerekeknek mozgáslehetőség biztosítása és a  kispályás labdarúgás népszerűsítése. Várhatóan közel 100 leendő focista méri össze tudását december 4.-én hétfőn reggel. A foci mérkőzések közben a gyerekek frissítőt kapnak és ahogy lenni szokott az ovi kupa végén pedig a Diablo pizzéria jóvoltából friss ropogós pizzafalatokat kapnak az éhes focisták. Természetesen a díjátadón pedig minden kisgyerek érmet, kupát és mikulás csokit kap. 

Kiss András ügyvezető (Tourinform): Idén ötleteltünk, hogy mivel színesíthetnénk, bővíthetnénk az Adventi forgatag műsor-palettáját? Kézenfekvő választás volt ezúttal is a sport. Kapcsolatunk gyümölcsöző a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel, így egy közösen szervezett foci torna megrendezése mellett döntöttünk. A december 9-re tervezett Adventi futás mellett, ezúttal a kisebbekre, az óvodásokra gondoltunk, számukra próbáljuk meg a sportot, a mozgást vegyíteni az ünnepi hangulattal. Az első alkalommal kiírt Ovi Mikulás Foci Kupa biztos, hogy feledhetetlen élmény lesz a közel 100 lurkó számára. A sport közösségépítő ereje minden DLSZ rendezvényen tapasztalható, ezért nagy örömömre szolgál, hogy ez megjelenik az idei Adventi programok között is. Köszönet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és Dunaújváros MJV Önkormányzatának – kiemelten Gyenes Évának es Petrás Gábornak –, hogy egy emlékezetes délelőttel színesítik az idei Adventet.

Gyenes Józsefné Dunaújvárosi Óvodai intézményigazgatója: Nagyon nagy örömmel fogadtuk, hogy  az idei Adventi forgatag keretében ovi-foci kupát szervez Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az óvodások számára, 2017. december 4-én a Dunaújváros Sportcsarnokban. Igazi meglepetés lesz a sok ajándék a gyerekeknek Mikulás alkalmából melyet, mát nagyon várnak a gyerekek. Azt ígérhetem, hogy igazi foci hangulat lesz a csarnokban, hiszen 12 óvoda lelkes kis "focistái" betöltik a teret és a pályát. Köszönjük a szervezést és a sok ajándékot a gyerekek nevében is! Hajrá FOCI!

Ábrahámovics Gábor a Diablo Pizzéria ügyvezetője: Nagy örömünkre szolgál, hogy újfent egy jó cél mellé állhatunk, mégpedig a fiatalok – jelen esetben – az ovis gyermekek sportolásra ösztönzése mellé. Mindig is kiemelt fontosságúnak tartottam a sportolást és ez által az egészségesebb életmód hirdetését. Mivel pontosan ezt tűzte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a zászlajára, így természetes, hogy támogatjuk a törekvéseit. Reméljük, hogy a jövőben is sok hasonló rendezvény kerül megrendezésre és jelenlétünkkel, segítségünkkel emelhetjük a kezdeményezések színvonalát.

Hajrá Ovisok! Hajrá Mi! 

További információ a rendezvényről:

  • Időpont: 2017. december 4. hétfő 08.30 - 12.00
  • Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok kisterem - Dunaújváros, Eszperantó út 2. - 4.
  • Főtámogató: DMJV Önkormányzata
  • Támogató: Diablo Pizzéria Dunaújváros
  • Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
  • Résztvevők: 12 dunaújvárosi és 2 apostagi tagóvoda
  • Minden csapat: kupa díjazásban részesül
  • Minden játékos: 1 darab Mikulás csokit, 1 darab érmet kap ajándékba
  • Jelentkezés: www.dlsz.hu
  • Telefon: +36-70-616-5941
I. OVI MIKULÁS KUPA DUNAÚJVÁROS
A CSOPORT EREDMÉNY B CSOPORT
 1. APRÓK HÁZA   2 - 0  2. ARANYALMA
 3. CSILLAGVIRÁG 0 - 0 4. ESZTERLÁNC
 5. BÓBITA 0 - 1 6. DUNA PARTI
 7. KINCSKERESŐ  0 - 0 8. MARGARÉTA
 9. NAPSUGÁR 6 - 0 10. KATICA
 11. RÓMAI VÁROSRÉSZI  1 - 0 12. SZÁZSZORSZÉP
13. APOSTAG I. 2 - 0 14. APOSTAG II.